Odabasille komea piste-ennätys - Iisalon ja Vertion Crailsheim ProA:n välieriin

15.4.2018 Anton Odabasi sai runsaasti vastuuta ja käytti sen hyväkseen Turkin liigassa nostelemalla 21 pistettä. Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion Crailsheim Merlins eteni Saksan ProA:n välieriin suoraan kolmella voitolla. Iloaiheisiin kuului myös Matti Nuutisen paluu kentille.

Anton Odabasi viimeisteli Turkin liigassa hienon piste-ennätyksensä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Tuomas Iisalon luotsaama Crailsheim Merlins jatkaa taistelua noususta Bundesliigaan. (Kuva: Oma Design)

Matti Nuutinen palasi pelikentille loukkaantumisen jälkeen. (Kuva: Ville Vuorinen)

Odabasi pelasi lähes koko ottelun, kun Trabzonspor kohtasi kotonaan Eskisehirin. Odabasi kiitti vastuusta heittäen 21 pistettä ja lisäksi hän otti neljä levypalloa ja antoi kaksi syöttöä. Odabasin vahva esitys ei riittänyt kuitenkaan voittoon saakka, sillä Eskisehir kuittasi ottelusta 86-73 (48-44)-voiton. Trabzonspor on sarjassa kymmenentenä.


Crailsheim ei antanut Hanaun yllättää itseään missään vaiheessa, vaan otti kolmannen ja ratkaisevan voiton numeroin 99-75 (58-39). Näin Crailsheim eteni ProA:n välierään, jossa se kohtaa voittajan otteluparista Heidelberg-Trier.

Ranskan liigassa sekä Jamar Wilson että Lassi Tuovi pääsivät tuulettamaan tärkeitä voittoja. Wilsonin Nanterre nappasi 86-79 (67-67. 23-29)-jatkoaikavoiton Hyeres-Toulonista. Wilson auttoi joukkuettaan kahdella pisteellä ja kahdella levypallolla. Nanterre on sarjassa yhdeksäntenä, mutta Ranskan sarja on hyvin tasainen. Nanterre on esimerkiksi vain voiton päässä neljäntenä olevasta Dijonista.

Tuovin luotsaama Gravelines-Dunkerque otti kotikentällään 97-83 (44-35)-voiton Chalons-Reimsistä. Voitolla Gravelines-Dunkerque hivuttautui Nanterren taakse yhdeksänneksi.

Romanian liigassa Nuutinen palasi pelikentille pitkän loukkaantumisen jälkeen. Nuutisen paluu ei kuitenkaan riittänyt johdattamaan Pitestiä voittoon ylemmän jatkosarjan ottelussa Sibiuta vastaan. Sibiu kuittasi kotonaan 84-77 (43-39)-voiton. Nuutinen sai tilastoihinsa paluuottelussaan kaksi pistettä, neljä levypalloa, yhden syötön ja kaksi riistoa. Pitesti on ylemmässä loppusarjassa kuudentena.

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest joutui tosissaan urakoimaan kaataakseen vieraskentällä Cluj'n, mutta pystyi lopulta kairaamaan 99-94 (85-85, 78-78, 53-36)-voiton kahden jatkoajan jälkeen. Steaua on ylemmässä jatkosarjassa kolmantena.

Kroatian liigassa Carl Lindbom lähenteli tupla-tuplaa yhdeksällä pisteellä ja yhdeksällä levypallolla, kun Osijek voitti kotonaan Kastelan 87-67 (41-30). Lindbom jakoi myös kolme korisyöttöä joukkuekavereilleen. Osijek on sarjassa kahdeksantena.

Tshekin liigan playout-lohkossa Alexander Madsenin USK Praha taipui Brnon vieraana 82-86 (43-44). Madsenin ainoaksi tilastomerkinnäksi reilussa seitsemässä minuutissa jäi yksi levypallo. Tappiosta huolimatta USK Praha pitää lohkon kärkipaikkaa.

Israelin liigassa Gerald Lee Junior ei ollut Maccabi Ashdodin kokoonpanossa, kun se voitti vieraskentällä Herzliyan 74-72 (33-31). Ashdod on sarjassa kolmantena.

 
17.6.2018 10:50 Suomalaiset ulkomailla

Jukka Toijalalla uran opettavaisin ja antoisin kausi

Jukka Toijala valmensi Steaua Bukarestin toisena vuotena peräkkäin Romanian liigan hopealle. Vaikka finaalitappio luonnollisesti kismitti Toijalaa, niin hän piti kautta uransa opettavaisimpana.

15.6.2018 08:29 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi lämmitti Koposta

Petteri Koposen, 30, toinen kausi maineikkaassa FC Barcelonassa päättyi sunnuntaina, kun Barcelona taipui Espanjan liigan välierissä Baskonialle otteluvoitoin 1-3. Koposelle kausi oli henkilökohtaisella tasolla hyvin kaksijakoinen, mutta hieno loppukausi jätti hyvän maun.

8.6.2018 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorin vahva kausi Israelissa päättyi pettymykseen

Ensimmäisenä suomalaispelaajana Israelin liigassa pelanneen Gerald Lee Juniorin, 30, kausi loppui alkuviikosta, kun hänen seuransa Maccabi Ashdod putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kausi päättyi pettymykseen, oli Lee kokonaisuudessaan tyytyväinen kauteen.

7.6.2018 08:48 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua nappasi kotiedun Romanian finaaleissa

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest tasoitti Romanian liigan finaalisarjan Oradeaa vastaan ja nappasi samalla itselleen kotiedun. Petteri Koposen Barcelona sen sijaan koki toisen tappion Espanjan liigan välierissä.

5.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koponen Barcelonan paras pistemies tappiossa

Petteri Koponen oli Barcelonan paras pistemies, kun Barcelona aloitti Espanjan liigan välierät selvällä tappiolla Baskoniaa vastaan. Tappion kärsivät myös Jukka Toijalan Steaua Bukarest Romanian liigan finaaleissa ja Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod Israelin liigan pudotuspeleissä.

4.6.2018 14:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin suhteellisen tyytyväinen kauteen Malagassa

Sasu Salinin ensimmäinen kausi Malagassa päättyi pettymykseen, kun joukkue putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Baskonialle suoraan kahdessa ottelussa. Kokonaisuudessaan Salin piti kautta kuitenkin kohtuullisen hyvänä.

3.6.2018 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Romanian liigassa alkavat finaalit – Toijalan Steaua havittelee mestaruutta

Jukka Toijalan Steaua Bukarest on osoittanut Romanian liigan pudotuspeleissä hienoa venymiskykyä, kun joukkue raivasi tiensä finaaleihin. Maanantaina käynnistyvässä finaalisarjassa Steaua saa vastaansa Oradean.

2.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koposen Barcelona välieriin

Petteri Koposen Barcelona eteni välieriin, kun se voitti Espanjan liigan puolivälierien ratkaisevassa kamppailussa Andorran. Israelin liigassa Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod taipui Hapoel Tel Avivin vieraana.

31.5.2018 08:09 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua Romanian liigan finaaliin

Jukka Toijalan luotsaama Steaua Bukarest eteni upeasti Romanian liigan finaaleihin. Espanjassa Petteri Koponen oli jälleen Barcelonan parhaimmistoa johdattaessaan joukkueen pakkovoittoon Andorrasta.

30.5.2018 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorille komea tupla-tupla Israelin pudotuspelien avauksessa

Gerald Lee Junior loisti Maccabi Ashdodin avatessa Israelin pudotuspelit voitolla. Lee merkkautti komeasti tupla-tuplan Ashdodin kaataessa Hapoel Tel Avivin. Sasu Salinin kausi Espanjassa sen sijaan tuli päätökseen.

28.5.2018 16:12 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Junior aloittaa pudotuspelit Israelissa

Israelin liigan runkosarja saatiin päätökseen monen mutkan kautta sunnuntaina ja pudotuspelit käynnistyvät jo tiistaina. Vielä viime viikolla koko kauden loppu oli vaakalaudalla.

28.5.2018 10:12 Suomalaiset ulkomailla

Koposen tehoilta ei riittänyt - Toijalan Steaua tasasi otteluvoitot

Petteri Koponen oli Barcelonan ykköstykki, mutta sekään ei riittänyt voittoon Espanjan liigan pudotuspelien avauksessa. Myös Sasu Salinin Malaga joutui taipumaan. Jukka Toijalan valmentama Steaua otti kuitenkin tärkeän voiton ja Gerald Lee Juniorin runkosarja Israelissa päättyi voittoon.

27.5.2018 17:55 Suomalaiset ulkomailla

Suuri rooli maistui Huffille: ”Mitä enemmän tulee ikää, niin sitä helpompi on pelata”

Shawn Huffin Frankfurt Skyliners oli lähellä suuryllätystä, kun se pisti Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä runkosarjan ykkösen Bayern Münchenin tiukoille. Kausi päättyi lopulta putoamiseen otteluvoitoin 2-3. Kokonaisuudessaan Huff piti kuitenkin sekä omaa että joukkueensa kautta onnistuneena.

27.5.2018 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Koponen ja Salin aloittavat pudotuspelit Espanjan liigassa

Espanjan koripalloliigassa alkavat pudotuspelit sunnuntaina. Petteri Koposen Barcelona saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Andorran ja Malagaa edustavan Sasu Salinin avauskierroksen vastustaja on Baskonia.

25.5.2018 10:41 Suomalaiset ulkomailla

Koposen ja Salinin runkosarja päätökseen

Espanjan liigassa Petteri Koponen ja Sasu Salin päättivät runkosarjan ja edessä siintävät seuraavaksi pudotuspelit. Koposen sihti kolmen pisteen viivan takaa oli runkosarjassa toiseksi tarkin.

21.5.2018 21:45 Suomalaiset ulkomailla

Jamar Wilson aloittaa taistelun Ranskan mestaruudesta

Ranskan liigan runkosarja saatiin viime viikolla päätökseen ja Jamar Wilson sekä Nanterre aloittavat pudotuspelit tiistaina Strasbourgia vastaan.

20.5.2018 08:17 Suomalaiset ulkomailla

Salin ilmiömäisessä iskussa – uusi piste-ennätys Espanjan liigassa

Sasu Salin pussitti uudeksi piste-ennätyksekseen Espanjan liigassa 26 pistettä, kun Malaga nappasi tärkeän voiton Andorrasta. Petteri Koponen oli niin ikään iskussa, kun Barcelona otti makean voiton. Shawn Huffin ja Gordon Herbertin kausi Saksan Bundesliigassa sen sijaan tuli päätökseen.

19.5.2018 19:12 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi toi Anton Odabasille itseluottamusta

Anton Odabasilla, 22, oli tapahtumarikas kausi turkkilaisessa Trabzonsporissa. Kauteen mahtui paljon sekä kentällä että sen ulkopuolella, mutta vahvan loppukauden myötä kausi jäi hienosti plussan puolelle.

16.5.2018 09:39 Suomalaiset ulkomailla

Toijala luotsasi Steauan välieriin

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest voitti Romanian liigan pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ratkaisevan pelin edeten pudotuspeleihin. Ranskan liigassa Jamar Wilsonin ja Lassi Tuovin runkosarja saatiin paketoitua.

14.5.2018 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Huffin ja Gordonin Frankfurt nappasi kotiedun - Salin tehokkaana

Shawn Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners ryösti kotiedun itselleen Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä. Romanian liigassa Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest otti pakkovoiton, kun taas Matti Nuutisen kausi tuli päätökseen ja Espanjassa Sasu Salin upotti komeasti 16 pistettä.

Näytä lisää vastaavia