Olimpija finaaliin Rannikon loistopelillä

18.5.2006 Maajoukkueen pelintekijä Teemu Rannikko heitti Slovenian liigan välierässä 30 pistettä ja johdatti edustamansa Olimpijan toistamiseen finaaliin otteluvoitoin 2-0. Helios kaatui kotikentällään lukemin 77-88 (46-34).

Ensi keskiviikkona alkavissa finaaleissa kohtaavat viime vuoden tapaan Geoplin Slovan ja Union Olimpija.

Olimpija oli häviöllä ratkaisevan välierän kolme ensimmäistä jaksoa. Avausneljännes meni lukemin 24-14 ja puoliajalle mentäessä ero oli vieläkin Heliosin hyväksi 46-34. Viimeiselle ratkaisevalle neljännekselle Rannikko ja kumppanit lähtivät kymmenen pisteen takaa-ajo asemasta 66-56.

Rannikko pelasi ottelussa 35 minuuttia. Komeaan pistesaaliiseen lukeutui kuusi kolmen pisteen heittoa (heitot 6/10) sekä kahden pisteen heitot (2/2) ja vapaaheitot sadan prosentin osumatarkkuudella. Vapaaheittoja Rannikko heitti yhteensä kahdeksan.

Rannikko haki myös viisi levypalloa ja antoi kolme syöttöä.

Näin Slovenian liigan mestaruuden ratkaisevat samat joukkueen kuin viime vuonna. Viime kerralla Olimpija oli karvan verran parempi otteluvoitoin 3-2.

Finaalivastustaja Geoplin Slovan tulee samasta kaupungista kuin Olimpia. Runkosarjassa Olimpijan ainoat tappiot tulivat Slovania vastaan vieraissa lukemin 79-61 ja kotona luvuin 63-79.

Ensimmäinen finaaliottelu Ljubljanassa pelataan Geoplin Slovanin areenalla ensi keskiviikkona 24.5. Mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/pelaajat_euroopassa/
 
20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

Näytä lisää vastaavia