Olympiaisäntä ja kaksi EM-kisakävijää Susijengin koetinkiviä Okinawalla

5.7.2021 09:41 Viikko sitten Tokioon lentänyt Susijengi matkustaa tänään maanantaina Okinawan pääkaupunkiin Nahaan neljän joukkueen kansainväliseen turnaukseen. Olympiaisäntä Japani ja tutut EM-kisakävijät Belgia ja Unkari soveltuvat päävalmentaja Henrik Dettmannin mukaan erinomaisesti nuoren susilauman tasonmittareiksi.

Susijengi nähdään tositoimissa keskiviikkona, perjantaina ja sunnuntaina. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

Okinawan turnauksessa Susijengi kohtaa ensimmäiseksi kaksi Euroopan kentiltä viime vuosilta tuttua vastustajaa, kun keskiviikkona vastaan asettuu Belgia ja perjantaina Unkari.

Belgia näytti omassa EM-karsintalohkossaan myrskyn merkkejä voittamalla mm. sekä Liettuan että Tshekin murskanumeroin ja kaappaamalla lohkonsa ykkössijan.

Susijengi kohtasi Belgian edellisen kerran Tampereen Hakametsässä 2016 Suomen 77–71-voittoon päättyneessä ottelussa. Kesän 2012 EM-karsinnoissa Susijengi ja Belgia kohtasivat kahdesti niin, että kumpikin joukkue kuittasi yhden voiton nimiinsä.

- Belgia on hyvän eurooppalaisen tason koripallomaa, joka on onnistunut tuottamaan tasaisesti pelaajia maanosan korkeimpiin sarjoihin asti. Eikä sovi unohtaa, että Slovenian vuoden 2013 EM-kisoissa Belgia sijoittui kanssamme jaetulle 9. sijalle, päävalmentaja Henrik Dettmann kuvailee.

Unkari puolestaan varmisti omassa EM-karsintalohkossaan ensimmäisenä joukkueena paikkansa syksyn 2022 EM-kisoissa päihittämällä ensiksi hallitsevan Euroopan mestarin Slovenian ja heti perään Ukrainan ja kahdesti Itävallan.

Unkari ja Susijengi kohtasivat edellisen kerran vuoden 2011 EM-jatkokarsinnoissa, jolloin Suomi voitti joukkueiden kaksi keskinäistä ottelut pedaten paikkansa Liettuan vuoden 2011 EM-kisoissa.

- Belgian tapaan Unkarilla on pitkä ja kunnioitettava historia koripallomaana. Unkarin kaltaiset hyvän eurooppalaisen keskitason joukkueet ovat kaikki varteenotettavia vastustajia, jatkaa Dettmann.

Japani harvinaisempi vastus

Turnauksen päätösottelussa sunnuntaina Susijengi kohtaa tulevan olympiaisännän Japanin.

Kyseessä on harvinaisempi vastus, sillä Suomi ja Japani ovat historian saatossa kohdanneet miesten maaottelussa vain kahdesti. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat lokakuussa 1986 Fukuissa Japanin 63–58-voittoon päättyneessä ottelussa ja sitä ennen Tokion olympialaisissa 1964, jolloin Japani vei pidemmän korren 54–45.

Japanin suurimmat vahvuudet ovat isossa päässä. Joukkueen selkeänä ykköstähtenä uurastaa NBA:n Washington Wizardsin 206-senttinen Rui Hachimura vierellään 215-senttinen veteraani Nick Fazekas sekä Toronto Raptorsia edustava 206-senttinen Yuta Watanabe. Japanilla onkin paljon hampaankolossa, sillä syksyn 2019 MM-kisoissa se jäi jaetulle viimeiselle sijalle.

- Japani on esimerkki koripalloperheen nopeasta kansainvälistymisestä. Vaikka Japani jäikin viime MM-kisoissa voitoitta, joukkue pystyi hetkittäin pelaamaan hyvinkin kehityskelpoista ja toimivaa koripalloa, Dettmann kuvailee.

- Okinawan turnaus on nuorelle joukkueellemme tärkeä tilaisuus hakea kollektiivista itseluottamusta ja mukautua kansainväliseen pelitempoon ennen marraskuusta alkavaa MM-karsinta- ja EM-kisaputkea.

Susijengin ottelut Okinawalla 7.–11.7.

Ke 7.7. klo 8.00 Belgia – Susijengi @ Naha, Okinawa

Pe 9.7. klo 8.00 Susijengi – Unkari @ Naha, Okinawa

Su 11.7. klo 7.10. Japani – Susijengi @ Naha, Okinawa

Kaikki ottelut Suomen aikaa. Otteluiden live-tilastointilinkit ja tilastot turnauksen virallisella nettisivulla.

 
28.5.2022 07:41 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta Belgian mestari – ”Nyt on hetki aikaa nauttia tästä”

Mikael Jantunen pääsi ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan juhlimaan Belgian mestaruutta, kun Oostende kaatoi Kangoroes Basket Mechelenin neljässä pelissä. Edon Maxhuni sen sijaan taistelee edelleen Hollannin mestaruudesta.

27.5.2022 12:08 Susijengi

Teemu Rannikko liittyy Susijengin valmennusjohtoon heinäkuussa

Pitkän ja tapahtumarikkaan peliuransa Suomen mestaruuteen vuosi sitten päättänyt ja päättyneellä kaudella Salon Vilppaan valmennusjohtoon kuulunut Teemu Rannikko, 41, astuu Susijengin valmennusportaaseen heinäkuussa 2022. Rannikon opinnot Suomen Koripalloliiton huippuvalmentajatutkinnon (HKVT) parissa ovat loppusuoralla.

27.5.2022 09:53 Susijengi

Susijengin Ruotsi-otteluun vapautui lisää huokean kategorian lippuja

Susijengi kohtaa Ruotsin tärkeässä MM-karsintaottelussa Espoo Metro Areenalla 30.6. Lippukiintiöistä vapautui tänään 4. kategorian lippuja myyntiin.

26.5.2022 10:32 Susijengi

Daniel Dolenc mestari-Karhun korin alle, Carter jatkaa Kauhajoella

Espoo Basket Teamin kasvatti ja Susijengin korinalusduunarina kunnostautunut Daniel Dolenc, 28, liittyy Suomen mestari Karhu Basketin vahvuuteen kaksivuotisella sopimuksella. Kauhajokisten korinalusta tulee olemaan ensi kaudella väkivahva, sillä myös mestaruuden takuumiehiin lukeutunut Simeon Carter jatkaa seurassa.

25.5.2022 10:58 Pääjuttu

Susijengin III MM-karsintaikkunan kutsulistassa 21 nimeä, haastajamaajoukkueen pelaajilla näytön paikka kesäkuussa

Kaikkiaan 21 pelaajaehdokasta on saanut kutsun Susijengin kesä-heinäkuun MM-karsintaikkunaan. Vastaavasti 22 pelaajasta koostuva miesten haastajamaajoukkue saa näytön paikkansa kesäkuun leirityksen aikana.

25.5.2022 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen ja Sasu Salin aloittavat taistelun Espanjan pudotuspeleissä

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyivät tiistaina ja suomalaisista ensimmäisenä uunista ulos pääsee keskiviikkona Elias Valtonen. Sasu Salin odottaa vuoroaan torstaina.

24.5.2022 07:40 Suomalaiset ulkomailla

Hollannin ja Belgian finaalisarjoissa tasaista

Belgian ja Hollannin kansallisten sarjojen finaalit alkoivat tasaisissa merkeissä. Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen hävisi finaalisarjan kovan taistelun jälkeen.

23.5.2022 10:36 Susijengi

Susijengillä tiedossa superkesä – EM-kisat, MM-karsintaa ja valmistavia maaotteluita

Kaksi pandemiavuotta ovat enää muisto vain ja kansainvälinen huippukoripallokalenteri täyttyy tapahtumista alkavana kesänä 2022. Ennen syyskuun kauan odotettuja EM-kisoja Susijengi pelaa niin MM-karsintaa kuin valmistavia maaotteluita sekä ulkomailla että kotimaan kamaralla.

21.5.2022 09:04 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen valmiina finaaleihin

Hollannissa ja Belgiassa alkavat viikonloppuna kansallisten liigojen finaalisarjat. Hollannissa Edon Maxhuni havittelee Heroes Den Boschin kanssa mestaruutta ja Belgiassa Mikael Jantunen hakee Oostenden kanssa pokaalia. Kansallisten sarjojen jälkeen molempien kaudet jatkuvat vielä Belgian ja Hollannin yhteisliigan pudotuspeleissä.

20.5.2022 23:07 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenista taas Latvian mestari – ”Aikamoinen lopetus kaudelle”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan kolmatta Latvian mestaruuttaan VEF Riian kaataessa finaalisarjassa Ventspilsin. VEF Riika voitti kauden aikana myös Viron ja Latvian yhteisliigan sekä Latvian cupin.

19.5.2022 10:24 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomilla kokemusten täyteinen kausi

Carl Lindbom aloitti kauden Puolassa ja päätti sen Islannissa. Lindbomin kauteen mahtui kokonaisuudessaan paljon.

15.5.2022 20:39 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen finaaleihin – Alexander Madsen mestaruudessa kiinni

Edon Maxhunin Heroes Den Bosch eteni Hollannin liigan finaaliin ja Mikael Jantusen Oostende teki saman tempun Belgiassa. Alexander Madsenin VEF Riika on sen sijaan voiton päässä Latvian mestaruudesta.

11.5.2022 16:10 Susijengi

Susijengin vuoden 2022 EM-kisojen yksittäisliput nyt myynnissä

Prahassa pelattavan alkulohkon yksittäisliput ovat tänään tulleet myyntiin. Susijengi pelaa EM-kisojen alkulohkon ottelunsa Prahassa, Tshekissä 2.-8.9.2022.

9.5.2022 00:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan mestaruuteen – ”Ihan mahtava fiilis!”

Sasu Salin kirjoitutti suomalaista koripallohistoriaa, kun hänestä tuli ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on voittanut Mestarien liigan. Teneriffa kaatoi finaalissa Elias Valtosen edustaman Manresan 98-87 (49-50).

8.5.2022 07:30 Susijengi

Salin ja Valtonen kohtaavat Mestarien liigan finaalissa klo 21 – katso ottelu suorana YouTubesta

Koripallon Mestarien liiga saa ensimmäisen suomalaisvoittajan sunnuntaina, kun Sasu Salinin Teneriffa sekä Elias Valtosen Manresa kohtaavat finaalissa.

7.5.2022 09:08 Susijengi

Miro Little siirtyy Yhdysvaltain high school -kentille

Aiemmin keväällä Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:n huippujoukkueisiin lukeutuvaan Bayloriin sitoutunut Suomi-koriksen suurlupaus Miro Little, 17, lähtee syyskuussa Atlantin taakse. Viime kaudet HBA Märskyä edustanut Tampereen Pyrinnön kasvatti siirtyy ensi kaudeksi kansasilaiseen Sunrise Christian Academyyn pelaamaan high school -koripalloa.

7.5.2022 00:14 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa saadaan suomalaisvoittaja! Teneriffa ja Manresa etenivät finaaliin

Koripallon Mestarien liiga saa ensimmäisen suomalaisvoittajan sunnuntaina, kun Sasu Salinin Teneriffa sekä Elias Valtosen Manresa selvittivät tiensä finaaliin.

6.5.2022 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkins sai mitä haki Islannista – ”Opettavainen kausi”

Shawn Hopkins pelasi ensimmäisen kautensa ammattilaisen Islannissa Stjarnanin joukkueessa. Vaikka joukkueen taival päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, niin Hopkins oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

5.5.2022 17:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen jahtaavat Mestarien liigan voittoa

Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen. Susijengin pelaajista pokaalia havittelevat Sasu Salin ja Elias Valtonen.

5.5.2022 08:56 Suomalaiset ulkomailla

Palmi ja Järvi lähellä jatkopaikkaa

Belgian ja Hollannin yhteisliigassa pudotuspelit käynnistyivät suomalaisittain hienosti, kun Topias Palmin ja Okko Järven joukkueet ottivat tiukan otteen jatkopaikasta.

Näytä lisää vastaavia