Oskar Michelsen lopettaa koripallouransa

3.8.2018 10:15 Suomi-koriksen kaikkien aikojen juniorimaajoukkuepelaajiin lukeutuva ja viimeiset neljä vuotta Yhdysvaltain yliopistokoripallosarja NCAA:n Davidsonissa pelannut Vantaan Pussihukkien kasvatti Oskar Michelsen, 23, vetäytyy huippukoripallokentiltä terveydellisistä syistä.

Oskar Michelsen edusti viimeiset neljä kautta Davidsonia NCAA-liigassa. Kuva: Oma Design.

- Viime keväällä jouduin harjoituksissa sattuneen pienen tapaturman johdosta kuvauksiin, joissa ilmenneet seikat pakottivat valitsemaan, jatkanko pelaamista vai vetäydynkö kentiltä kokonaan, Michelsen selventää.

- Pohdittuani pitkään asiaa perheen, läheisteni ja muutamien valmentajien kanssa päätin, etten lähde tavoittelemaan ammattilaisuraa. Koripalloa en tule missään nimessä jättämään kokonaan, mutta huippu-urheilun saralta tossut ovat nyt naulassa.

204-senttinen Michelsen juhli Helsingin NMKY:n kanssa A-poikien Suomen mestaruutta 2012 ja edusti HBA-Märskyä miesten divarissa 2012-14. Keväällä 2014 Michelsen nimettiin Divari B:n vuoden pelaajaksi.

Suomen juniorimaajoukkueissa Michelsen pelasi 99 maaottelua 8,3 pisteen keskiarvolla. Kesällä 2015 Michelsen juhli 20-vuotiaiden miesten B-divisioonan Euroopan mestaruutta.

Vuosina 2014-18 Michelsen edusti Davidson Wildcatsia NCAA-liigassa. Seniorikaudellaan Michelsen tilastoi 5,5 pistettä ja 2,5 levypalloa 16,4 minuutissa ottelua kohden Davidsonin voittaessa Atlantic-10-konferenssin mestaruuden ja edetessä NCAA:n valtakunnallisen lopputurnauksen ensimmäiselle kierrokselle.

- Olen saanut pelata hienon, pitkän koripallouran, mikä on vienyt minut paikkoihin, mistä en uskaltanut kuvitellakaan. Saan kiittää kaikesta paitsi koripalloa, myös kaikkia ihmisiä, jotka ovat olleet mukana matkallani, Michelsen lausuu.

- Suomi-koriksessa on hyvä meininki päällä ja toivottavasti saamme jatkaa sitä yhdessä katsomossa ja kentillä myös tulevien vuosien aikana. Matseissa nähdään!

Henkilöt

 
19.2.2024 09:31 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezialle finaalitappio Italian cupissa

Awak Kuierin Reyer Venezia eteni Italian cupin finaaliin, mutta joutui taipumaan Schiolle. Roosa Lehtoranta heitti joukkueensa voittoon Saksassa.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

8.2.2024 10:16 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen siivittämässä joukkuettaan historiallisen suureen murskavoittoon

EuroCupissa runkosarja saatiin päätökseen ja Mikael Jantunen sekä Tuomas Iisalon Paris Basketballin pelit jatkuvat puolivälierävaiheessa. Paris päätti runkosarjan komeasti ennätyksellisen suureen voittoon.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

5.2.2024 10:44 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen loisti suomalaiskohtaamisessa – Awak Kuierin Venezia nappasi silti voiton

Helmi Tulonen vei tilastojen valossa pidemmän korren Awak Kuierista, mutta Kuierin Reyer Venezia kuittasi voiton joukkueiden kohtaamisessa. Saksassa nähtiin myös suomalaisten yhteenotto.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

Näytä lisää vastaavia