Oulussa jättimäinen Pikkusudet-korisrieha – kaksipäiväisessä tapahtumassa liikkui 1100 lasta

7.12.2016 Suomen suurin koripallon koululaisliikuntatapahtuma, Pirkka Pikkusudet-korisrieha, järjestettiin Oulussa keskiviikkona 30.11. ja torstaina 1.12. Ouluhallissa liikkui kaksipäiväisen tapahtuman aikana peräti 1100 1.-6.-luokkalaista.

Tapahtuman järjestivät Oulun NMKY, Suomen Koripalloliitto ja Oulun kaupungin Koululiikunta yhdessä paikallisten K-Citymarket-kauppiaiden kanssa. Tapahtumaan osallistui 227 joukkuetta, pelikenttiä oli 14 ja otteluita turnauksessa pelattiin kahden päivän aikana 440.

Tapahtuman konseptina toimi yhden korin 3 vs. 3 katukorispelit, joka on tuttu pelitapa myös Pirkka Street Basket -kiertueelta.

Tapahtumalla pitkät perinteet Oulussa

Vastaavaa tapahtumaa on järjestetty Oulussa jo yli 10 vuoden ajan. Tapahtuma kantoi pitkään nimeä Johan Pomppas ja viime vuonna tapahtuman nimeksi muuttui Pirkka Pikkusudet-korisrieha. Tapahtuma on kasvattanut suosiota hiljalleen koko ajan 2010 luvulla ja viimeiset kaksi korisriehaa ovat olleet jättimäisiä yli 1000 lapsen tapahtumia.

Opettajat kiittelivät karnevaalityyppistä tapahtumaa, johon koko luokka voi tulla usean joukkueen voimin. Osallistumiskynnys on matala ja kaikilla on mahdollisuus saada onnistumisen elämyksiä. Turnauksessa lasketaan pisteitä, ratkotaan sarjan mestarit ja sarjojen kolme parasta joukkuetta palkitaan mitalein, mutta tapahtuman tärkein anti ei ole voittaminen, vaan mukava, hauska ja liikunnallinen koulupäivä.

Yhteistyössä on voimaa

Tapahtuma on Oulussa jokatalvinen mieluisa, mutta samalla kova ponnistus. Tapahtumassa on talkoilemassa Ynnistä molempina päivinä noin 30 työntekijää. Suurin osa talkoolaisista on seuran A- ja B-juniori-ikäisiä pelaajia.

Tapahtuman yhteistyökumppaneina toimivat paikalliset K-Citymarketit Rusko, Raksila ja Kaakkuri. Paikalliset kauppiaat tarjosivat lapsille tapahtumassa terveellisen välipalan.

- Haluamme olla tukemassa tätä hyvin järjestettyä tapahtumaa, joka kannustaa Oulun alueen lapsia liikkumaan terveellä ja mukavalla tavalla. Varmasti joku myös innostuu koripallosta niinkin paljon, että saa siitä uuden harrastuksen ja se on aina hieno juttu. Pirkka Pikkusudet -tuote on kokonaisuudessaan onnistunut ja olemme mielellämme tukemassa sitä, kommentoi Kaakkurin Citymarketin kauppias Risto Kontturi.

Ynni haluaa kiittää yhteistyöstä tasapuolisesti kaikkia henkilöitä ja tahoja, jotka ovat tavalla tai toisella olleet vaikuttamassa onnistuneen tapahtuman järjestämiseen!

Pikkusudet-korisriehat ovat osa Suomen koripalloliiton ja Keskon päivittäistavarakaupan yhteisvastuullista Pikkusudet-hanketta, jonka tavoitteena on edistää lasten liikkumista. Hanke toteutetaan yhteistyössä paikallisten koripalloseurojen ja K-ruokakauppiaiden kanssa.
 

Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyö jatkuu vahvana – liikunnan riemua tarjottu jo yli 42 000 lapselle

Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmän päivittäistavaratoimiala ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyölleen. Lasten liikuttamiseen keskittyneen yhteistyön helmiä ovat olleet Pikkusudet -tapahtumat sekä Pirkka Street Basket -kiertue, joiden avulla on tarjottu liikunnan riemua jo yli 42 000 lapselle.

Seurauutisia #6: Kevään Pirkka Street Basket -kiertueella mukana 19 seuraa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

7.11.2017 Minit

Pirkka Street Basket –kiertue jatkuu – järjestäjien haku auki 15.12. asti

Koripalloliiton ja Ruokakeskon yhteistyö jatkuu vahvana, ja Pirkka Street Basket -tapahtuma liikuttaa koululaisia jälleen ensi keväänä. Kiertue matkaa ympäri Suomen tavoitteenaan järjestää vuoden hauskin koulupäivä ja tarjota liikunnan riemua alakoululaisille yhdessä paikallisten seurojen kanssa.

Huikea katukorispäivä Pirkka Street Basketin tahtiin Oulussa

Tiistaina 150 alakoululaista vietti vuoden hauskinta koulupäivää Oulussa. ONMKY:n talkooporukka kokosi K-Citymarket Kaakkurin pihaan yhteensä 7 koria ja tilaa pelata katukorista oli loistavasti.

Vuoden hauskin koulupäivä ja hellerajat rikki - Pirkka Street Basket Orimattilassa

Perjantaina Pirkka Street Basket -kiertuerekka kaartoi Orimattilan urheilukentälle, jossa 400 lasta nautti liikunnan ilosta täyden auringon alla. Orimattilan Jymy, K-Supermarket Orimattila ja Orimattilan Kaupunki iloitsivat kaikin puolin onnistuneesta tapahtumasta.

Vuoden hauskin koulupäivä Lappeenrannassa – Pirkka Street Basket riemastutti alakoululaisia

Pirkka Street Basket -tapahtuma liikutti torstaina alakoululaisia Lappeenrannassa. Katukorispeleistä Lappeenrannan kauppatorilla riemuitsi ainakin 300 lasta. Mukana tapahtumaa oli järjestämässä sekä Lappeenrannan Cazin että NMKY:n talkooväkeä.

Pirkka Street Basket -kiertue Loimaalla – peräti 600 alakoululaista vietti vuoden hauskinta koulupäivää

Pirkka Street Basket -kiertueen matka jatkui maanantaina Loimaalle, jossa järjestettiin jälleen yksi kevään suurimmista katukoristapahtumista. Loimaan Korikonkarit, lähiseudun koulut ja K-Citymarket Loimaa tekivät loistavaa yhteistyötä, kun lähes 600 alakoululaista pääsi viettämään vuoden hauskinta koulupäivää.

Pikkusudet-rieha Espoonlahdessa lauantaina 20.5.

Espoo Basket Team järjestää monipuolisen liikkumisen Pikkusudet-korisriehan lauantaina 20.5.2017 klo 12.00–18.00 Espoonlahden Urheiluhallilla.

Pikkusudet-rieha Nokialla 1.4.

Pikkusudet hyökkää jälleen Nokialla huhtikuun ensimmäisenä päivänä. 2009- ja myöhemmin syntyneille tytöille ja pojille tarkoitettu turnaus pelataan perinteisesti Nokian Lukiolla sekä Kankaantaan koululla lauantaina 1.4 kello 9-16.

Pikkusudet-rieha Nokialla 1.4.

Pikkusudet hyökkää jälleen Nokialla huhtikuun ensimmäisenä päivänä. 2009- ja myöhemmin syntyneille tytöille ja pojille tarkoitettu turnaus pelataan perinteisesti Nokian Lukiolla sekä Kankaantaan koululla lauantaina 1.4 kello 9-16.

Näytä lisää vastaavia