Oulussa jättimäinen Pikkusudet-korisrieha – kaksipäiväisessä tapahtumassa liikkui 1100 lasta

7.12.2016 Suomen suurin koripallon koululaisliikuntatapahtuma, Pirkka Pikkusudet-korisrieha, järjestettiin Oulussa keskiviikkona 30.11. ja torstaina 1.12. Ouluhallissa liikkui kaksipäiväisen tapahtuman aikana peräti 1100 1.-6.-luokkalaista.

Tapahtuman järjestivät Oulun NMKY, Suomen Koripalloliitto ja Oulun kaupungin Koululiikunta yhdessä paikallisten K-Citymarket-kauppiaiden kanssa. Tapahtumaan osallistui 227 joukkuetta, pelikenttiä oli 14 ja otteluita turnauksessa pelattiin kahden päivän aikana 440.

Tapahtuman konseptina toimi yhden korin 3 vs. 3 katukorispelit, joka on tuttu pelitapa myös Pirkka Street Basket -kiertueelta.

Tapahtumalla pitkät perinteet Oulussa

Vastaavaa tapahtumaa on järjestetty Oulussa jo yli 10 vuoden ajan. Tapahtuma kantoi pitkään nimeä Johan Pomppas ja viime vuonna tapahtuman nimeksi muuttui Pirkka Pikkusudet-korisrieha. Tapahtuma on kasvattanut suosiota hiljalleen koko ajan 2010 luvulla ja viimeiset kaksi korisriehaa ovat olleet jättimäisiä yli 1000 lapsen tapahtumia.

Opettajat kiittelivät karnevaalityyppistä tapahtumaa, johon koko luokka voi tulla usean joukkueen voimin. Osallistumiskynnys on matala ja kaikilla on mahdollisuus saada onnistumisen elämyksiä. Turnauksessa lasketaan pisteitä, ratkotaan sarjan mestarit ja sarjojen kolme parasta joukkuetta palkitaan mitalein, mutta tapahtuman tärkein anti ei ole voittaminen, vaan mukava, hauska ja liikunnallinen koulupäivä.

Yhteistyössä on voimaa

Tapahtuma on Oulussa jokatalvinen mieluisa, mutta samalla kova ponnistus. Tapahtumassa on talkoilemassa Ynnistä molempina päivinä noin 30 työntekijää. Suurin osa talkoolaisista on seuran A- ja B-juniori-ikäisiä pelaajia.

Tapahtuman yhteistyökumppaneina toimivat paikalliset K-Citymarketit Rusko, Raksila ja Kaakkuri. Paikalliset kauppiaat tarjosivat lapsille tapahtumassa terveellisen välipalan.

- Haluamme olla tukemassa tätä hyvin järjestettyä tapahtumaa, joka kannustaa Oulun alueen lapsia liikkumaan terveellä ja mukavalla tavalla. Varmasti joku myös innostuu koripallosta niinkin paljon, että saa siitä uuden harrastuksen ja se on aina hieno juttu. Pirkka Pikkusudet -tuote on kokonaisuudessaan onnistunut ja olemme mielellämme tukemassa sitä, kommentoi Kaakkurin Citymarketin kauppias Risto Kontturi.

Ynni haluaa kiittää yhteistyöstä tasapuolisesti kaikkia henkilöitä ja tahoja, jotka ovat tavalla tai toisella olleet vaikuttamassa onnistuneen tapahtuman järjestämiseen!

Pikkusudet-korisriehat ovat osa Suomen koripalloliiton ja Keskon päivittäistavarakaupan yhteisvastuullista Pikkusudet-hanketta, jonka tavoitteena on edistää lasten liikkumista. Hanke toteutetaan yhteistyössä paikallisten koripalloseurojen ja K-ruokakauppiaiden kanssa.
 

Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyö jatkuu vahvana – liikunnan riemua tarjottu jo yli 42 000 lapselle

Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmän päivittäistavaratoimiala ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyölleen. Lasten liikuttamiseen keskittyneen yhteistyön helmiä ovat olleet Pikkusudet -tapahtumat sekä Pirkka Street Basket -kiertue, joiden avulla on tarjottu liikunnan riemua jo yli 42 000 lapselle.

Seurauutisia #6: Kevään Pirkka Street Basket -kiertueella mukana 19 seuraa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

7.11.2017 Minit

Pirkka Street Basket –kiertue jatkuu – järjestäjien haku auki 15.12. asti

Koripalloliiton ja Ruokakeskon yhteistyö jatkuu vahvana, ja Pirkka Street Basket -tapahtuma liikuttaa koululaisia jälleen ensi keväänä. Kiertue matkaa ympäri Suomen tavoitteenaan järjestää vuoden hauskin koulupäivä ja tarjota liikunnan riemua alakoululaisille yhdessä paikallisten seurojen kanssa.

Huikea katukorispäivä Pirkka Street Basketin tahtiin Oulussa

Tiistaina 150 alakoululaista vietti vuoden hauskinta koulupäivää Oulussa. ONMKY:n talkooporukka kokosi K-Citymarket Kaakkurin pihaan yhteensä 7 koria ja tilaa pelata katukorista oli loistavasti.

Vuoden hauskin koulupäivä ja hellerajat rikki - Pirkka Street Basket Orimattilassa

Perjantaina Pirkka Street Basket -kiertuerekka kaartoi Orimattilan urheilukentälle, jossa 400 lasta nautti liikunnan ilosta täyden auringon alla. Orimattilan Jymy, K-Supermarket Orimattila ja Orimattilan Kaupunki iloitsivat kaikin puolin onnistuneesta tapahtumasta.

Vuoden hauskin koulupäivä Lappeenrannassa – Pirkka Street Basket riemastutti alakoululaisia

Pirkka Street Basket -tapahtuma liikutti torstaina alakoululaisia Lappeenrannassa. Katukorispeleistä Lappeenrannan kauppatorilla riemuitsi ainakin 300 lasta. Mukana tapahtumaa oli järjestämässä sekä Lappeenrannan Cazin että NMKY:n talkooväkeä.

Pirkka Street Basket -kiertue Loimaalla – peräti 600 alakoululaista vietti vuoden hauskinta koulupäivää

Pirkka Street Basket -kiertueen matka jatkui maanantaina Loimaalle, jossa järjestettiin jälleen yksi kevään suurimmista katukoristapahtumista. Loimaan Korikonkarit, lähiseudun koulut ja K-Citymarket Loimaa tekivät loistavaa yhteistyötä, kun lähes 600 alakoululaista pääsi viettämään vuoden hauskinta koulupäivää.

Pikkusudet-rieha Espoonlahdessa lauantaina 20.5.

Espoo Basket Team järjestää monipuolisen liikkumisen Pikkusudet-korisriehan lauantaina 20.5.2017 klo 12.00–18.00 Espoonlahden Urheiluhallilla.

Pikkusudet-rieha Nokialla 1.4.

Pikkusudet hyökkää jälleen Nokialla huhtikuun ensimmäisenä päivänä. 2009- ja myöhemmin syntyneille tytöille ja pojille tarkoitettu turnaus pelataan perinteisesti Nokian Lukiolla sekä Kankaantaan koululla lauantaina 1.4 kello 9-16.

Pikkusudet-rieha Nokialla 1.4.

Pikkusudet hyökkää jälleen Nokialla huhtikuun ensimmäisenä päivänä. 2009- ja myöhemmin syntyneille tytöille ja pojille tarkoitettu turnaus pelataan perinteisesti Nokian Lukiolla sekä Kankaantaan koululla lauantaina 1.4 kello 9-16.

Pikkusudet-korisrieha Loviisassa 6.1.2017

Loviisan Hokki järjestää Pikkusudet-korisriehan 6. tammikuuta Loviisan liikuntahallilla. Otteluita pelataan noin kello 9.30-18.00.

Pikkusudet liikkuivat Rovaniemellä

Rovaniemen NMKY:n, Suomen Koripalloliiton ja K-Supermarket Eteläkeskuksen Pikkusudet-korisrieha liikutti noin 120 lasta Rovaniemen Korkalovaaran koululla.

4.12.2015 Pohjoinen alue

Oulussa huimat 1200 lasta liikkui Pikkusudet-korisriehassa

Oulun NMKY, Suomen Koripalloliitto, Oulun kaupungin koululiikunta ja Ruokakesko järjestivät yhteistyössä Suomen suurimman koululaisten koripalloturnauksen. Pikkusudet-korisriehan tahdissa liikkui Ouluhallissa 2.-3.12.2015 peräti 1200 lasta.

17.11.2015 Pohjoinen alue

Lapsia liikuttavalle Koripalloliiton ja K-ruokakauppojen yhteistyölle jatkoa

Suomen Koripalloliitto ja K-ruokakaupat ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyösopimukselleen, joka keskittyy lasten liikuttamiseen. Viime tammikuussa käynnistyneen yhteistyön avulla on tarjottu liikunnanriemua jo 10.000 lapselle ympäri Suomea.

Lähes 400 lasta nautiskeli Pikkusudet-korisriehasta Joensuussa

Lasten liikkumisen edistämiseen tähtäävä Keskon päivittäistavarakaupan ja Koripalloliiton yhteistyöprojekti sai maanantaina jatkoa Joensuun Urheilutalolla, jossa järjestettiin toinen Pikkusudet-korisrieha. Tapahtuma liikutti lähes 400 lasta ja osallistujia kävi tervehtimässä mm. tuore Suomen mestari, Kataja Basketin Petri Virtanen.

Pirkka Street Basket –kiertue alakouluille käynnistyi Heinolan jättimenestyksellä

Suomen Koripalloliiton ja Ruokakeskon yhteinen Pirkka Street Basket -katukoriskiertue piipahtaa toukokuussa 16 paikkakunnalla liikuttamassa tuhansia alakoululaisia. Katukorisrekan ensimmäinen pysäkki oli Heinolassa, jossa lapset viettivät ”vuoden hauskimman koulupäivän”. Heinolan tapahtuma oli jättimenestys.

Keskon ja Koripalloliiton ensimmäinen Pikkusudet-korisrieha liikutti Järvenpäässä

Lasten liikkumisen edistämiseen tähtäävä Keskon päivittäistavarakaupan ja Koripalloliiton yhteistyöprojekti Pikkusudet konkretisoitui tiistaina ja keskiviikon aikana ensimmäistä kertaa. Järvenpäässä järjestetty Pikkusudet-korisrieha liikutti kahden päivän aikana 450 lasta. Tapahtuman sponsoroi Karri Himbergin luotsaama Järvenpään K-supermarket Pajala.

9.8.2019 11:12 Läntinen alue

Pikkusudet korisriehoja Nokialla! Tule yhteen, tule kaikkiin tai jotain siltä väliltä!

Tervehdys kaikki koriskamut ympäri Suomen. BC Nokia järjestää jälleen tulevana talvena Pikkususi korisriehoja Nokialla!

8.8.2019 16:57 Seura tiedottaa

Maksuton Pikkusudet-turnaus Leppävaarassa 14.-15.9.

Loistavat olosuhteet, rehtiä voiton taistelua, hymyä, hikeä ja suuria tunteita, urheilujuhlan tuntua, tunnelma katossa, mieletön fiilis! Niistä on LePyn Pikkusudet-turnaus tehty!

28.3.2019 15:20 Läntinen alue

Pikkususirieha Tampereella 11.5.2019

YMCA Tampere järjestää perinteisen Namikaturnauksen yhteydessä myös yksipäiväisen pikkususiriehan 2011- ja 2012-syntyneille koripallokoululaisille. Tapahtuma on osallistujille maksuton ja kaikki osallistujat saavat mitalin osallistumisestaan.

Näytä lisää vastaavia