PeKa vei kärkikamppailun – EBT ja Kouvottaret voittoihin trillereissä

26.2.2022 18:43 Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Ylemmässä jatkosarjassa voittoihin ylsivät sarjakärki PeKa ja Kouvottaret. Alemmassa jatkosarjassa EBT voitti paikallisvastustaja Hongan.

Sarah Toeaina oli jälleen hienossa iskussa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille vierasvoitto Helsingistä

Ylemmässä jatkosarjassa nähtiin kärkikamppailu, jossa sarjakärki Peli-Karhut matkasi Helsinkiin ToPo:n viraaksi. Sarjapisteet matkasivat lopulta Kotkaan jännittävien vaiheiden jälkeen 70-62.

Avausjaksolla ei pisteillä juhlittu vaan molemmissa päissä nähtiin tarkkaa puolustuspelaamista. Vieraat veivät jakson nimiinsä 15-11.

Toisella jaksolla kotijoukkue oli terävämpi ja onnistui hienosti sekä hyökkäys että puolustuspäässä. ToPo nousi kuskin paikalle ja puoliajalle mentiin tilanteessa 36-25.

Kolmannella jaksolla PeKa heräsi horroksesta. Se tuli iskuetäisyydellä ja päätösjaksolle lähdettiin helsinkiläisten johtaessa kolmella pisteellä.

Kotkalaisryhmä osoitti päätösjaksolla kylmiä hermoja. Joukkueen pelaajien kädet eivät tärisseet ja sarjakärki nousi lopulta voittoon. Ottelu päättyi 70-62.

- Olen ylpeä meidän joukkueesta. Nousimme hienosti peliin mukaan, ja toisella puoliajalla pääsimme juoksemaan enemmän ja paransimme meidän 1 vs. 1-pelaamistamme ajotilanteissa. ToPo sai vielä toisellakin jaksolla liikaa hyökkäyslevypalloja, mutta puolustimme ne tilanteet avauspuoliaikaa paremmin, ja seuraavat pallot pelasimme paremmin. Inga Orekhovalla on maailmantilanteen takia ollut vaikeita hetkiä, mutta hän pelasi tänään siitä huolimatta hienon ottelun ja piti muun muassa Taru Tuukkasen nollille, joka on hyvä suoritus, Mika Hartonen kertasi ottelun jälkeen.

Linda-Lotta Lehtoranta upotti kauden suurimman pistemääränsä 23 pisteellä. Inga Orekhova teki 15 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. ToPosta Erika Davenport ylsi tupla-tuplaan 14 pisteellä ja 15 levypallolla.

- Aika kaksijakoinen matsi oli tänään. Avauspuoliaika oli meiltä hyvä, mutta toisaalta kyllähän me se tiedetään, että kun vastassa on noin hyvä vastustaja, he varmasti löytävät vielä uuden vaihteen. He löysivät sen ja se näkyi muun muassa siinä, että emme saaneet enää samoja heittoja sisään ja otimme pari askelta pois pallollisesta puolustamisesta, jolloin PeKalle jäi kaikki mahdollinen hyökkäystä rakentaa. Tappiosta huolimatta miljoona kertaa parempi esitys, mitä tiistaina Kouvolassa. Nyt treenataan ja katsotaan videoita, että ollaan valmiina perjantaina HBA:ta vastaan, ToPon päävalmentaja Niko Kuusi sanoi.

Ottelutilasto

EBT vei paikallistaiston

Espoossa EBT emännöi toista espoolaisjoukkuetta Tapiolan Honkaa. Viihdyttävän ottelun vei jännittävien vaiheiden jälkeen nimiinsä EBT 72-68.

Avausjaksolla pisteitä tehtiin tasatahtiin. Lopulta kotijoukkue kuitenkin pääsi tauolle johdossa 23-21.

Toisella jaksolla kotijoukkue paransi peliään ja kasvatti johtoaan. Puoliajalla se johti 41-32.

Kolmannen jakson Honka aloitti räväkästi ja vei ensimmäiset viisi minuuttia 15-3. EBT kuitenki toipui tästä ja pääsi päätösjaksolle kahdeksan pisteen johdossa.

Honka pelasi paremmin päätösjaksolla ja nousi kahden pisteen päähän pari minuuttia ennen loppua. EBT piti johtoasemansa kuitenkin loppuun asti ja nappasi voiton 72-68.

Taylor Jones kirjautti kotijoukkueelle tupla-tuplan 14 pisteellä ja 11 levypallolla. Sanni Tuomisto upotti 13 pistettä. Elsa Lemmilä teki Hongalle 16 pistettä ja keräsi hurjat 22 levypalloa.

Ottelutilasto

Kouvottaret kesti Märskyn kirin

Ylemmässä jatkosarjassa hyvässä vireessä oleva Kouvottaret matkasi Helsinkiin HBA-Märskyn vieraaksi. Kouvottaret oli lopulta parempi jännittävien vaiheiden jälkeen 79-73.

Vieraat aloittivat ottelun vahvasti ja onnistuivat etenkin puolustuspäässä. Jakso päättyi Kouvottarien hyväksi 19-10.

Toisella jaksolla HBA osoitti piristymisen merkkejä. Jakso oli tasainen ja puoliajalle mentiin Kouvottarien jotaessa 33-26.

Peli jatkui samanlaisena kolmannella jaksolla. Kouvottaret oli hieman parempi ja pääsi päätösjaksolle yhdeksän pisteen etumatkalta.

HBA aiheutti vieraille vielä päänvaivaa viimeisellä jaksolla, kun joukkue nousi parhaimmillaan kolmen pisteen päähän. Kouvottaret kuitenkin kesti Märskyn rynnistyksen ja nappasi sarjapisteet 79-73.

Sarah Toeaina urakoi 35 pisteen ja 15 levypallon iltapuhteen. HBA:n Elina Aarnisalo upotti 15 pistettä.

Ottelutilasto

 
25.8.2022 14:47 Susiladies

Susiladiesin Silja Viita siirtyy Forssan Alkuun

Susiladiesissa kymmenen ottelua pelannut, viime kaudella Ruotsin pääsarjaa pelannut, Silja Viita, 20, on tehnyt ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen Forssan Alun kanssa. Viita pelasi edellisen kerran naisten Korisliigaa kaudella 2020-21 HBA:ssa.

22.8.2022 09:13 Susiladies

Susiladiesin Ebba Pekonen on tehnyt sopimuksen Torpan Poikien kanssa

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Torpan Pojat on kiinnittänyt Susiladies-takapelaaja Ebba Pekosen, 21, ensi kaudeksi. Pekonen pelasi kaudella Ruotsin pääsarjassa, josta hän siirtyi joulukuussa Espanjan kakkostasolle.

27.7.2022 15:02 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja mestari on selvillä viimeistään 27.4. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 18 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

21.7.2022 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta Vesiluoma siirtyy Ruotsin pääsarjan Alvik Basketiin

Espoo Basket Teamin kantaviin voimiin jo yli puoli vuosikymmentä kuulunut Lotta Vesiluoma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Vesiluoma on tehnyt sopimuksen Ruotsin pääsarjassa pelaavan Alvik Basketin kanssa.

18.7.2022 10:03 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on tehnyt kaksi jatkosopimusta, kun Magdalene Agyei, 23, ja Meri Damoiseaux, 21, jatkavat joukkueessa myös ensi kauden.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

25.5.2022 09:40 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaaja Elena Melto päättää uransa: ”Olen onnellinen, että tein nuorena päätöksen muuttaa koripallon perässä Suomeen”

Elena Melto on harvinainen tapaus, sillä hänet on palkittu Naisten Korisliigassa sekä vuoden ulkomaalaisvahvistuksena että vuoden kotimaisena pelaajana. Nyt Lappeenrannan Catzin tähtilaituri nostaa tossunsa naulaan.

18.5.2022 20:13 Naisten Korisliiga

Elena Melto naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, sarjan nuorisokaarti putsasi palkintopöytää

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 36-vuotiaan, Catzia edustavan Elena Melton sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Palkinnot osuivat laajalla skaalalla eri joukkueille, kun finalistijoukkueet olivat ainoat kahden palkinnon saaneet.

27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

18.4.2022 19:41 Naisten Korisliiga

Kouvottarille ensimmäinen kiinnitys Suomen mestaruuteen

Naisten Korisliigan finaalit käynnistyivät vierasvoitolla Kotkassa, kun Kouvottaret haki voiton 95-78.

18.4.2022 11:20 Naisten Korisliiga

Finaaliennakko: Kouvottaret ja Peli-Karhut ratkaisevat Suomen mestarin

Naisten Korisliigan finaalit alkavat tänään Kotkassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ruutu näyttää kaikki ottelut suorana kanavillaan.

17.4.2022 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma on vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy maanantaina 18.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

15.4.2022 21:26 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin

Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen finaalipaikan, kun se kaatoi ratkaisevassa viidennessä finaalissa HBA-Märskyn 81-64. Finaalissa joukkue kohtaa Kouvottaret.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

13.4.2022 20:26 Naisten Korisliiga

HBA jälleen parempi ratkaisuhetkillä

HBA oli välieräsarjassa jo toista kertaa selkä seinää vasten. Se ei vieläkään suostunut häviämään vaan nappasi voiton trillerin päätteksi 68-66 ja siirsi välieräsarjan ratkaisun viidenteen otteluun.

11.4.2022 21:53 Naisten Korisliiga

Kouvottaret eteni finaaleihin – HBA pakotti PeKa:n neljänteen peliin

Naisten Korisliigan ensimmäinen finaalijoukkue on Kouvottaret, joka eteni välieristä jatkoon suoraan voitoin 3-0. HBA puolestaan pakotti Peli-Karhut ainakin neljänteen otteluun.

9.4.2022 19:43 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voiton päässä finaaleista

Välieräsarjan toisessa ottelussa ToPo emännöi avausottelun vienyttä Kouvottaria. Vierasjoukkue ryösti voiton Helsingistä ja siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon.

Näytä lisää vastaavia