PeKa vei kärkikamppailun – EBT ja Kouvottaret voittoihin trillereissä

26.2.2022 18:43 Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Ylemmässä jatkosarjassa voittoihin ylsivät sarjakärki PeKa ja Kouvottaret. Alemmassa jatkosarjassa EBT voitti paikallisvastustaja Hongan.

Sarah Toeaina oli jälleen hienossa iskussa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille vierasvoitto Helsingistä

Ylemmässä jatkosarjassa nähtiin kärkikamppailu, jossa sarjakärki Peli-Karhut matkasi Helsinkiin ToPo:n viraaksi. Sarjapisteet matkasivat lopulta Kotkaan jännittävien vaiheiden jälkeen 70-62.

Avausjaksolla ei pisteillä juhlittu vaan molemmissa päissä nähtiin tarkkaa puolustuspelaamista. Vieraat veivät jakson nimiinsä 15-11.

Toisella jaksolla kotijoukkue oli terävämpi ja onnistui hienosti sekä hyökkäys että puolustuspäässä. ToPo nousi kuskin paikalle ja puoliajalle mentiin tilanteessa 36-25.

Kolmannella jaksolla PeKa heräsi horroksesta. Se tuli iskuetäisyydellä ja päätösjaksolle lähdettiin helsinkiläisten johtaessa kolmella pisteellä.

Kotkalaisryhmä osoitti päätösjaksolla kylmiä hermoja. Joukkueen pelaajien kädet eivät tärisseet ja sarjakärki nousi lopulta voittoon. Ottelu päättyi 70-62.

- Olen ylpeä meidän joukkueesta. Nousimme hienosti peliin mukaan, ja toisella puoliajalla pääsimme juoksemaan enemmän ja paransimme meidän 1 vs. 1-pelaamistamme ajotilanteissa. ToPo sai vielä toisellakin jaksolla liikaa hyökkäyslevypalloja, mutta puolustimme ne tilanteet avauspuoliaikaa paremmin, ja seuraavat pallot pelasimme paremmin. Inga Orekhovalla on maailmantilanteen takia ollut vaikeita hetkiä, mutta hän pelasi tänään siitä huolimatta hienon ottelun ja piti muun muassa Taru Tuukkasen nollille, joka on hyvä suoritus, Mika Hartonen kertasi ottelun jälkeen.

Linda-Lotta Lehtoranta upotti kauden suurimman pistemääränsä 23 pisteellä. Inga Orekhova teki 15 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. ToPosta Erika Davenport ylsi tupla-tuplaan 14 pisteellä ja 15 levypallolla.

- Aika kaksijakoinen matsi oli tänään. Avauspuoliaika oli meiltä hyvä, mutta toisaalta kyllähän me se tiedetään, että kun vastassa on noin hyvä vastustaja, he varmasti löytävät vielä uuden vaihteen. He löysivät sen ja se näkyi muun muassa siinä, että emme saaneet enää samoja heittoja sisään ja otimme pari askelta pois pallollisesta puolustamisesta, jolloin PeKalle jäi kaikki mahdollinen hyökkäystä rakentaa. Tappiosta huolimatta miljoona kertaa parempi esitys, mitä tiistaina Kouvolassa. Nyt treenataan ja katsotaan videoita, että ollaan valmiina perjantaina HBA:ta vastaan, ToPon päävalmentaja Niko Kuusi sanoi.

Ottelutilasto

EBT vei paikallistaiston

Espoossa EBT emännöi toista espoolaisjoukkuetta Tapiolan Honkaa. Viihdyttävän ottelun vei jännittävien vaiheiden jälkeen nimiinsä EBT 72-68.

Avausjaksolla pisteitä tehtiin tasatahtiin. Lopulta kotijoukkue kuitenkin pääsi tauolle johdossa 23-21.

Toisella jaksolla kotijoukkue paransi peliään ja kasvatti johtoaan. Puoliajalla se johti 41-32.

Kolmannen jakson Honka aloitti räväkästi ja vei ensimmäiset viisi minuuttia 15-3. EBT kuitenki toipui tästä ja pääsi päätösjaksolle kahdeksan pisteen johdossa.

Honka pelasi paremmin päätösjaksolla ja nousi kahden pisteen päähän pari minuuttia ennen loppua. EBT piti johtoasemansa kuitenkin loppuun asti ja nappasi voiton 72-68.

Taylor Jones kirjautti kotijoukkueelle tupla-tuplan 14 pisteellä ja 11 levypallolla. Sanni Tuomisto upotti 13 pistettä. Elsa Lemmilä teki Hongalle 16 pistettä ja keräsi hurjat 22 levypalloa.

Ottelutilasto

Kouvottaret kesti Märskyn kirin

Ylemmässä jatkosarjassa hyvässä vireessä oleva Kouvottaret matkasi Helsinkiin HBA-Märskyn vieraaksi. Kouvottaret oli lopulta parempi jännittävien vaiheiden jälkeen 79-73.

Vieraat aloittivat ottelun vahvasti ja onnistuivat etenkin puolustuspäässä. Jakso päättyi Kouvottarien hyväksi 19-10.

Toisella jaksolla HBA osoitti piristymisen merkkejä. Jakso oli tasainen ja puoliajalle mentiin Kouvottarien jotaessa 33-26.

Peli jatkui samanlaisena kolmannella jaksolla. Kouvottaret oli hieman parempi ja pääsi päätösjaksolle yhdeksän pisteen etumatkalta.

HBA aiheutti vieraille vielä päänvaivaa viimeisellä jaksolla, kun joukkue nousi parhaimmillaan kolmen pisteen päähän. Kouvottaret kuitenkin kesti Märskyn rynnistyksen ja nappasi sarjapisteet 79-73.

Sarah Toeaina urakoi 35 pisteen ja 15 levypallon iltapuhteen. HBA:n Elina Aarnisalo upotti 15 pistettä.

Ottelutilasto

 
23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.

17.2.2024 19:44 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voittoon Thomasin pistehurjastelusta huolimatta – ToPolle kauden ensimmäinen tappio

Naisten Korisliigassa pisteitä keräsivät Kouvottaret, FoA, Pyrintö ja EBT.

16.2.2024 20:10 Naisten Korisliiga

ToPo kauden kolmanteen voittoon HBA:sta

ToPo vei kauden kolmannen Helsingin derbyn nimiinsä. Joukkue jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä, kun se nappasi vieraspisteet 86-66.

10.2.2024 20:50 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Honka voittoihin paikallisvastustajista – ToPo jatkoi vahvaa menoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voitot kirjattiin Kouvottarille, Hongalle, ToPolle ja Forssan Alulle.

7.2.2024 13:33 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrinnön Saana Kujala naisten Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Upean tammikuun pelanneen Pyrinnön Saana Kujala on valittu naisten Korisliigan tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

3.2.2024 18:20 Naisten Korisliiga

Kouvottaret yllätti Hongan – ViVe heitti PeKa:n kumoon

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ViVe, ToPo sekä Pyrintö.

27.1.2024 19:45 Naisten Korisliiga

ToPo:n voittokululle jatkoa – huippuvireinen Saana Kujala johdatti Pyrinnön voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo, ViVe ja Pyrintö.

26.1.2024 20:08 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Helsingistä

Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa Tapiolan Honka voitti vieraskentällä HBA-Märskyn 59-56.

24.1.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa kotivoittoja

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan kierroksella nähtiin kotivoittoja, kun Honka, ViVe, Kouvottaret ja ToPo nappasivat sarjapisteitä.

21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

Näytä lisää vastaavia