Peli-Karhut tyly vieras HoNsU:lle

9.10.2010 Kotkan Peli-Karhut peittosi Jyväskylän HoNsU:n selvin lukemin 88–67 naisten SM-sarjan toisen kierroksen ottelussa lauantaina Jyväskylän monitoimitalolla. Myös sarjanousija Torpan Pojat jatkoi voittojen tiellä.

Linda-Lotta Lehtoranta ja PeKa tekivät voitokkaan vierailun Jyväskylään.

ToPo ja Dandra Moss pitivät helsinkiläisjoukkueen voittojen tiellä.

Huipputehoihin (20/19) yltänyt Niina Laaksonen johdatti Espoo Teamin kauden avausvoitoon. Kuvat: Francois Perthuis & Tytti Nuoramo.

Kotkalaisten pisterohmu Krystal Vaughn kiitti jälleen runsaasta peliajasta ollen ottelun tehokkain 22 pisteellä. Reilut 35 minuuttia kentällä ahertanut Vaughn poimi lisäksi 16 levypalloa.  

Kotijoukkueen Dionne Pounds ja Peli-Karhujen Jill Martin saalistivat kumpikin 18 pistettä.

Edellisessä ottelussa 22 pistettä nakuttanut vieraiden Linda-Lotta Lehtoranta teki nyt 10 pistettä ja keräsi kaksi levypalloa. Lehtoranta oli jälleen koko ottelun plusmiinus-tilaston paras (25).

PeKa:n voiton avaimena oli tasaisuus: neljä pelaajaa teki vähintään 15 pistettä, kun HoNsU:n pelaajista vain Pounds ylsi vastaavaan. HoNsU:n Titta-Riina Lepistö poimi joukkueensa toiseksi tehokkaimpana 11 pistettä ja saalisti yhdeksän levypalloa.

PeKa horjutti HoNsU:a levypallotilanteissa niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. PeKan aloitusviisikko tahkosi reilut 168 minuuttia ja 69 pistettä ja 44 levypalloa, kun HoNsU:n kärkiviisikon oli tyytyminen 48 pisteeseen ja 21 levypalloon.

ToPo päihitti Energia Teamin vieraissa

Keravan Energia Team ei pysynyt alkuunkaan Torpan Poikien vauhdissa, kun helsinkiläisjoukkue jyräsi keravalaiset SM-sarjan toisen kierroksen kohtaamisessa näytöstyyliin 78–42.

Ottelun tehokkain, reilut 29 minuuttia pelannut ToPo:n Dandra Moss nakutti 24 pistettä. Oivassa pelivireessä ollut joukkuetoveri Taru Tuukkanen nosteli 22 pistettä. Molempien peliminuutteja oli karsittu reilusti edellisottelusta, jossa molemmat tahkosivat yli 35 minuuttia. Moss ja Energia Teamin Silja Paavola keräsivät molemmat kymmenen levypalloa, Tuukkasen poimiessa yhdeksän.

Kotijoukkueen tähti Michaela Moua oli parketilla liki 39 minuuttia saalistaen 18 pistettä ja seitsemän levyriä.

Keravan Energia Teamin peli oli sekaisin alusta saakka, eikä ToPo jättänyt tilannetta hyödyntämättä. Keravalaisten aloitusviisikko jäi pahasti vieraiden jalkoihin (42–56), vaikka pelasikin yhteensä lähes 50 minuuttia enemmän.

Energia Teamin pelaajista peräti jäi kokonaan vaille pisteitä, kun vierasjoukkueesta vain yksi jäi nollille.

Espoo Team vei tasaisen väännön Huimaa vastaan

Viime lauantaina SM-kautensa voitokkaasti Catzia vastaan aloittanut Äänekosken Huima sai maistaa toisen kierroksen ottelussa tappion karvasta kalkkia, kun Espoo Team vei tiukan taistelun nimiinsä pistein 65–62.

Tapiolan urheiluhallissa käydyn ottelun korkeimman pistesaldon jakoivat kotijoukkueen Niina Laaksonen sekä vieraiden amerikkalaiskonkari Kenya Robinson, jotka molemmat nakuttivat 20 pistettä. 185-senttinen Laaksonen poimi lisäksi 19 levypalloa jättäen 16 levypalloa keränneen Huiman Michele Jonesin kakkoseksi. Yli 35 minuuttia kentällä ahertanut Jones oli 15 pisteellään Huiman toiseksi tehokkain.

Kolmannella jaksolla alkoi jo näyttää siltä, että Huima karkaa espoolaisilta, kun pisteet menivät Äänekoskelle 14–10. Toissakauden mestari Espoo Team käänsi ottelun puolelleen vasta päätösjaksolla, kun se peittosi raivoisasti taistelleen Huiman pistein 17–9.

Huiman aloitusviisikko pelasi reilut 150 minuuttia ja kahmi 56 pistettä.

Catz voitti Forssan Alun kotonaan

Viime keväänä SM-kultaa juhlinut Lappeenrannan Catz kaatoi lauantain kotiottelussaan Forssan Alun lukemin 74–59.

Ensimmäisellä kierroksella niukasti Äänekosken Huimalle hävinnyt Catz ei antanut kauden vahvasti aloittaneen FoA:n yllättää. Catzin pelintekijä Reetta Piipari pelasi lähes 32 minuuttia, ollen ottelun tehokkain 26 pisteellä, kahdeksalla levypallolla ja neljällä syötöllä. Forssalaisten tehokkain ja koko ottelun toiseksi paras pistenikkari oli sentteri Juta Jahilo 24 pisteellä. Kotijoukkueen Kerttu Jallai nakutti 13 pistettä ja 12 levypalloa vajaassa puolessa tunnissa.

Catzin 195-senttinen venäläissentteri Elizaveta Kityzina tahkosi myös komeat lukemat, tehden 12 pistettä ja kolme levypalloa reilussa 33 minuutissa.

Kolme ensimmäistä neljännestä nimiinsä vienyt Catz alkoi jo jäähdytellä viimeisellä jaksolla, jonka vierasjoukkue voitti niukasti 21–18.

Lisätiedot: Ottelutilastot
 
30.1.2023 08:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan joulukuun vahvin Madelynn Utti: ’’ Sarjassa on paljon hyviä pelaajia’’

Joulukuun kuukauden vahvimmaksi valittu Madelynn Utti johdatti otteillaan Hongan runkosarjan kolmanneksi.

28.1.2023 19:02 Naisten Korisliiga

Ylempi jatkosarja käynnistyi – FoA ja EBT illan voittajia

Ylemmässä jatkosarjassa pelattiin kaksi ottelua. Näissä voittajaksi ylsivät FoA ja EBT.

21.1.2023 19:01 Naisten Korisliiga

Runkosarja päätökseen – FoA nappasi paikan ylemmästä jatkosarjasta

Naisten Korisliigan runkosarja pelattiin päätökseen. Ylemmässä jatkosarjassa pelejään jatkavat PeKa, EBT, Honka, Pyrintö sekä Forssan Alku. Alemmassa jatkosarjassa viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelevat ToPo, ViVe, HBA, Kouvottaret ja Catz.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

18.1.2023 20:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa runkosarjan toiseksi viimeinen kierros – Alku tarrasi kiinni ylemmän jatkosarjan paikkaan

Naisten Korisliigan runkosarja on viimeistä kierrosta vaille valmis. Illan isoimmasta voitosta vastasi FoA. Muita voittajia olivat ViVe, Honka, Pyrintö ja Peli-Karhut.

15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

14.1.2023 15:36 Suomen Cup

PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

13.1.2023 14:57 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin välierät lauantaina Helsingissä - luvassa kova taistelu mestaruudesta

Naisten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan lauantaina ja sunnuntaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät Peli-Karhut, Vimpelin Veto, Torpan Pojat ja Tampereen Pyrintö.

10.1.2023 11:15 Naisten Korisliiga

Hongan Madelynn Utti on naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan joulukuun vahvin on Tapiolan Hongan Madelynn Utti.

9.1.2023 21:08 Naisten Korisliiga

Kouvottaret palasi tehokkaana

Naisten Korisliigassa pelattiin maanantaina yksi ottelu. Kouvottaret nappasi kotivoiton ToPo:sta 81-62.

8.1.2023 18:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga palasi joulutauolta – ennakkosuosikit pitivät pintansa

Sarjassa pelattiin ensimmäiset ottelut tämän vuoden puolella. Päivän voittajia olivat Peli-Karhut, EBT ja Pyrintö.

28.12.2022 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin mestaruudet ratkeavat tammikuussa, liput nyt myynnissä

Naisten ja miesten koripallon Suomen Cup huipentuu tammikuun 13.–15. päivä Urhea-hallissa Helsingissä pelattavaan Final Fouriin. Koriksen superviikonloppu pitää sisällään sekä naisten että miesten välierät sekä finaalin.

23.12.2022 08:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun vahvin Carmen Tyson-Thomas: ’’ Olemme pystyneet yllättämään lähes kaikki alkukauden aikana’’

Toista kautta Naisten Korisliigassa pelaava Carmen Tyson-Thomas on ollut tällä kaudella lähes pitelemätön ja johdattanut EBT:n sarjan kakkospaikalle. Loistavista otteista huolimatta pelaaja toipuu edelleen käden murtumasta ja on joutunut muokkaamaan peliään sen mukaan.

21.12.2022 21:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga joulutauolle Peli-Karhujen komennossa

Sarjassa pelattiin viimeiset ottelut ennen joulutaukoa. Illan voittajia olivat PeKa, Honka, FoA ja EBT. Seuraavan kerran pallo nousee sarjassa ilmaan 8.1.2023.

17.12.2022 18:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kärki tiivistyi – Honka aiheutti Peli-Karhuille kauden toisen tappion

Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen kierros ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Pyrintö, EBT, Honka, Kouvottaret ja FoA.

14.12.2022 21:34 Naisten Korisliiga

Keskikastissa tasaista – PeKa kasvatti sarjajohtoaan

Kaikki joukkueet nähtiin parketeilla keskiviikkona. Voittajiksi ylsivät PeKa, FoA, Honka, HBA sekä ToPo.

10.12.2022 20:11 Suomen Cup

Final Four joukkeet selvillä – Pyrintö vastasi päivän suurimmasta yllätyksestä

Naisten Suomen Cupin välieräjoukkueet ovat selvillä. Tiensä jatkoon selvittivät ToPo, PeKa, Pyrintö sekä ViVe. Lopputurnaus pelataan 14-15.1.2023.

5.12.2022 13:20 Naisten Korisliiga

EBT:n Carmen Tyson-Thomas on naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan marraskuun vahvin on Espoo Basket Teamin Carmen Tyson-Thomas.

4.12.2022 13:06 Naisten Korisliiga

Elina Aarnisalo tähtää mahdollisimman korkealle

Jo useamman kauden Naisten Korisliigassa pelannut Elina Aarnisalo on tällä kaudella ottanut askeleen seuraavalle tasolle.

Näytä lisää vastaavia