Petra Noponen Catziin, Johanna Timperi jatkaa Lappeenrannassa

24.8.2018 13:53 Viime kaudella Viron mestaruutta juhlinut Petra Noponen palaa kotimaan parketeille Lappeenrannan Catzin paidassa. Johanna Timperillä alkaa kolmas kausi kasvattajaseuransa edustusjoukkueessa.

Edellisen kerran Petra Noponen on nähty kotimaan kentillä kaudella 2015-16 Puhuttarien paidassa. Kuva: Francois Perthuis

Lappeenrannan Catz sai lisää heittopelotetta, kun se kiinnitti Tallinna Ülikoolin riveissä parin viime kauden ajan viihtyneen Petra Noposen joukkueeseensa. Iloisiin mestaruustunnelmiin Viron-uransa päättänyt Noponen, 22, on Tapiolan Hongan kasvatteja ja pelannut viimeksi kotimaan parketeilla 2015-2016. Tällöin hänen seuranaan oli I divisioonan Puhuttaret. Vuodet ulkomailla ovat koulineet Noposesta entistä vahvemman ja monipuolisemman pelaajan, joka iloitsee saapumisestaan Lappeenrantaan.

– Muutaman Virossa vietetyn kauden jälkeen on mukavaa palata Suomen parketeille, Noponen kertoo. Koen kehittyneeni paljon viime kaudella ja toivon pystyväni auttamaan joukkuetta kirkastamaan mitalin kultaiseksi. Joukkue on tälläkin kaudella hyvä ja olen kuullut paljon hyvää Catzin organisaatiosta. Olen kiitollinen saamastani mahdollisuudesta liittyä menestyksekkääseen ja perinteiseen seuraan ja odotan jo innolla kauden alkua, Noponen kertoo seuran tiedotteessa.

26 kertaa nuorten maajoukkueessa pelannut Noponen kellotti viimeisellä kaudellaan Ülikoolin riveissä lähes puoli tuntia peliaikaa ottelua kohden. Hän oli joukkueensa koko kauden pelanneiden pelaajien paras pisteidentekijä (10,7 pistettä per ottelu) ja heitti kauden aikana kaikkiaan 66 onnistunutta kolmosta 37 % teholla, joten Catz-luotsi Mika Haakanalla on selvät kuviot Noposen varalle.

– Viime vuosi oli selvästi Petran läpimurtokausi aikuisten tasolla. Hän tuo joukkueeseemme lisää heittovoimaa, sillä hän on erinomainen kolmosten heittäjä, mikä on erittäin tärkeää tilankäytön kannalta hyökkäyksessä.

Johanna Timperi täydentää Catzin rosterin kaudelle 2018-19. Kuva: Ville Vuorinen

Noposen sopimuksen kanssa samaan aikaan varmistui myös Johanna Timperin jatko kissapaidassa. Laitahyökkääjänä pelaavalla Timperillä, 19, on toistaiseksi vyöllään 24 ottelua Naisten Korisliigassa. Alkava kausi on Catzin juniorikoulun kasvatille kolmas edustusjoukkueessa.

– Joukkueemme on Petran ja Johannan sopimusten myötä valmis ja tällä rosterilla lähdemme pelaamaan lokakuussa Naisten Korisliigaa. Tarvittaessa kauden aikana tehdään lisää hankintoja, Catzin urheilujohtaja Vili Kaijansinkko paljastaa.

Naisten Korisliigan alkuun on aikaa puolitoista kuukautta. Catz kokoontuu ensimmäisiin yhteisiin harjoituksiin 17. syyskuuta, jolloin aletaan hioa uusia askelmerkkejä tulevaa kautta varten.

 
30.8.2018 09:47 Naisten Korisliiga

Ashley Morrissette PeKan paitaan

Viime kaudella Romaniassa pelannut Ashley Morrissette, 23, vahvistaa hallitsevaa Suomen mestaria Peli-Karhuja.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

Näytä lisää vastaavia