Petri Virtanen EuroChallenge-avauksesta: ”Meillä on yllätysetu puolellamme”

23.9.2012 Joensuun Katajan seuraikoneihin kuuluva veteraanitakamies Petri Virtanen, 32, vietti päättyneen kesän Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen valmennusportaassa. Tiistaina Virtanen palaa tutumpiin kuvioihin vetämällä Katajan peliasun ylleen joensuulaisjoukkueen historian ensimmäisessä virallisessa kansainvälisessä ottelussa.

Säynätsalon Riennon kasvatin 130 ottelun mittaiseksi paisunut maajoukkueura tuli päätökseensä kesän 2011 EM-kisoissa. Virtasen kesän tähtihetki ajoittui alkusarjaotteluun Montenegroa vastaan, kun takamies saapui viime minuuteilla kentälle lopettamaan kolmosillaan vastustajajoukkue Montenegron voittopyristelyt.

 

Kesä 2012 oli uusi aluevaltaus Virtaselle, joka liittyi Pekka Salmisen ja Ilpo Rantasen matkaan Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen valmennusjohtoon. Takamieskonkarin ”ekologinen lokero” valmentajatroikassa löytyi nopsaan.

 

– Oli erittäin antoisa kesä. Vaikka takana onkin pitkä pelaajaura maajoukkueita myöten, pelin tarkastelu valmentajan näkökulmasta on paikoin hyvin erilaista kuin mihin pelaajana on tottunut, miettii 20-vuotiaiden miesten valmennusjohdossa takamiesten valmennukseen sekä vastustajien scouttaamiseen keskittynyt Virtanen.

 

Vaikka Virtasen mittariin tuli viikko sitten 32 vuotta täyteen, kehäkettu kiittelee valmennustehtäviä myös pedagogisesta näkökulmasta: kokenutkin pelaaja voi oppia uutta.

 

– Luulen, että valmentajan tehtävissä vietetyn kesän aikana matkaan tarttui yhtä jos toistakin, mitä voi tulevaisuudessa hyödyntää omalla urallaan. Tuli sellainen tunne, ettei vielä tiedäkään ihan kaikkea tästä lajista, Virtanen nauraa.

 

20-vuotiaiden miesten B-divisioonan EM-kisat päättyivät 22. heinäkuuta. Lyhyen loman jälkeen Virtanen palasi leipäpuunsa ääreen Pohjois-Karjalassa.

 

– Viikon verran käytiin perheen voimin katsomassa äitimuoria Keski-Suomessa ja sitten palattiin Joensuuhun remonttihommiin ja valmistautumaan kauteen. On ollut kiva päästä taas pelaamaan.

 

”Asetelmat ovat tutut”

 

Joensuun Katajan kausi 2011/12 päättyi neljännen finaaliottelun tappioon Loimaalla Nilan Bisonsia vastaan. Katajan taustaryhmä aloitti kauden 2012/13 mestaruusjahdin hyvistä asetelmista vahvistamalla joukkueen kehityskohtia läpi kesän, ja uuteen kauteen lähdettäessä lähtökohdat näyttävät valoisilta.

 

– Kyllähän tuossa pelaajamarkkinoiden suhteen takana on taas hyvä kesä. Olemme vahvoja ja monipuolisia joka pelipaikalla. Ikävä kyllä emme ole kuitenkaan päässeet vielä treenaamaan koko miehistöllä, kun Mäkäläisen Vesku on ollut Albania-matsissa saamansa tällin vuoksi vielä sivussa, Virtanen miettii.

 

Kataja aloittaa uuden kauden virallisesti tiistaina, kun viime kaudella Turkin liigassa seitsemänneksi sijoittunut Aliaga Petkim saapuu Joensuuhun Euroopan kolmoskilpailu EuroChallengen ensimmäiseen karsintaotteluun. Aliaga Petkim on karsinnan ehdoton ennakkosuosikki, mutta Lappeenrannan NMKY:n riveissä EuroChallengea kaudella 2007/08 pelannut Virtanen toteaa, ettei katsojien ole syytä tuijottaa liikaa papereihin.

 

– Tämähän on ihan täysin sama asetelma kuin syksyllä 2007 Lappeenrannan Namikan kanssa. Keravnosin (Kypros) piti olla ihan ylivoimainen meitä vastaan karsinnoissa, mutta me varmistettiin EuroChallengen lohkopaikka sitten vierasmatsissa. Se matsi kuuluu edelleen ihan oman korisuran kohokohtiin, huomauttaa kaudella 2007/08 EuroChallengen All Stars -otteluun valittu Virtanen.

 

– Nytkin näyttää siltä, että Aliaga Petkim on meitä kokeneempi, taitavampi ja pidempi, mutta meillä on yllätysetu puolellamme. Meidän on pelattava omilla vahvuuksillamme ja luottaa samanlaiseen puolustustyöskentelyyn, kuin mitä Susijengi kesällä esitti EM-karsinnoissa.

 

FIBA EuroChallengen karsintojen avausottelu Joensuun Kataja – Aliaga Petkim Joensuun Areenalla tiistaina 25.9. klo 18:30. Otteluun on vapaa pääsy.

 


 

 

 
8.10.2020 08:19 Naisten Korisliiga

EBT:n Lotta Hämäläinen on jo 24-vuotiaana Korisliiga-veteraani

EBT:n pelinrakentaja ja luottopuolustaja Lotta Hämäläinen, 24, vasta kolkuttelee ikänsä puolesta urheilijan kulta-aikoja. Korisliiga-kokemusta Hämäläiseltä ei kuitenkaan puutu, sillä hän aloittaa ensi viikonloppuna ja kymmenennen kautensa naisten Korisliigassa.

6.10.2020 20:13 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds palasi hyvillä mielin Belgiaan – ”Hyvä paikka jatkaa uraa”

Kesken viime kauden belgialaisjoukkue Pepinsteriin siirtynyt Anissa Pounds jatkaa seurassa myös tällä kaudella. Pounds aloittaa nyt ensimmäisen kokonaisen kautensa seurassa.

3.10.2020 17:07 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ei pelkää isoa vastuuta – ”Se oli sellainen asia mitä kaipasin”

Itävallassa sarjakausi alkaa viikonloppuna ja suomalaisittain mielenkiintoisin joukkue on ehdottomasti Swans Gmunden. Anton Mirolybov aloittaa toisen kautensa joukkueen päävalmentajana apunaan Aleksi Koskinen. Lisää suomalaisväriä joukkue sai tällä kaudella, kun Daniel Dolenc kirjoittaa uuden luvun omalla urallaan pelatessaan ensimmäistä kauttaan ulkomailla.

2.10.2020 19:42 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin ammattilaisura starttaa Italiassa – ”Toivottavasti pystyn kehittymään paljon”

Awak Kuier teki kesällä italialaisen Ragusan kanssa sopimuksen ja aloittaa ensimmäisen kautensa ammattilaisena. Kuier antoi jo osviittaa siitä mitä tuleman pitää kauden alla pelatussa Supercupissa. Pelaaja itse lähtee kuitenkin jalat maassa kauteen.

2.10.2020 11:35 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen toivoo ehjää kautta – ”Se on ykkösprioriteetti”

Alexander Madsen aloittaa toisensa kautensa hallitsevan Latvian mestari VEF Riian joukkueessa. Madsen on parin edelliskauden ajan tuskaillut loukkaantumisten kanssa, mutta niiden suhteen on vihdoin valoa tunnelin päässä.

1.10.2020 09:57 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin liigassa tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa - Karsten ja Salmi aloittavat ammattilaisuransa

Ruotsin sarjassa nähdään tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa, kun Ninni Salmi ja Sandra Karsten aloittavat ammattilaisuransa Wetterbydgen Sparksin riveissä. Isabella Kaukopaasi sen sijaan aloittaa toisen kautensa Visbyn joukkueessa.

29.9.2020 11:59 Korisliiga

Kobrat-ikoni Jussi Turja ei ole miettinytkään siirtymistä muualle

Kobrien kokoonpano voi vaihdella vuositasolla, mutta yhteistä jokaiselle kohta yhdeksästä Korisliiga-kaudesta on Jussi Turja. Kolmekymppinen Turja on Kobrat-ikoni, jonka mieleen ei ole edes pälkähtänyt ajatus jossain muualla pelaamisesta Korisliiga-nousun jälkeen.

22.9.2020 21:00 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen valmiina vastuuseen Islannissa – ”Tavoitteena on kehittyä johtajana kentällä”

Annika Holopainen aloittaa neljännen kautensa ammattilaisena ja kesällä hän otti suunnakseen Islannin ja reykjavikilaisen KR:n joukkueen. Holopaisella on odotettavissa iso rooli joukkueessa ja hän on siihen valmis tarttumaan.

18.9.2020 15:41 Suomalaiset ulkomailla

Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina käynnistyy tulevana viikonloppuna ja tällä kaudella sarjassa nähdään kaksi suomalaispelaajaa, kun Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa CB Bembibren joukkueessa.

16.9.2020 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla vaiherikas kesä – ”En tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli”

Italialaisessa Vanoli Cremonassa pelaavan Topias Palmin kesä oli varsin vuoristoratamainen. Ensin seurasta ilmoitettiin, ettei se pysty pelaamaan Serie A:ssa tulevaa kautta, mutta kurssi saatiin kääntymään ja seura pysyi pystyssä. Palmi on aloittanut vahvasti uudistuneessa joukkueessa ja lähtee toiveikkaana tulevaan kauteen.

5.8.2020 08:59 Susiladies

Magdalene Agyei: Rautoja hipova atleettinen laituri

Päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan maajoukkuekesän 2020 versio Susiladiesista on urheilullinen, liikkuva ja aktiivinen. Malliesimerkki näistä kolmesta ominaisuudesta on rautoja hipova 21-vuotias Magdalene Agyei.

4.8.2020 08:57 Susiladies

Carolina Kert: Kuinka paljon voi tapahtua kahden kesän välissä?

Vähän yli vuosi sitten Carolina Kert, 19, ei ollut pelannut yhtään maaottelua missään ikäluokassa. Edelliskesä täyttyi haastajamaajoukkueen ja 20-vuotiaiden naisten otteluilla, vuodenvaihde siirrolla Tallinna Ülikooliin ja nyt loppukesästä hänellä on mahdollisuudet debytoida Susiladiesissa.

31.7.2020 12:40 Susijengi

Kapteeni Shawn Huff: ”Meillä on laajin ja kovatasoisin pelaajamateriaali koskaan”

Kesän 2020 Open Gym-sessioihin ahkerasti osallistunut Susijengi-kapteeni Shawn Huff, 36, istahti tällä viikolla kentän laidalle todistamaan keski-iältään 22,5-vuotiaan Susijengin kahta voittoa Virossa. Jo 200 A-maaottelua pelannut Huff pitää kehityksen suuntana erinomaisena ja odottaa, että Viron peitonneista pelaajista löytyy taitoa ja tuoretta jalkaa myös tuleviin EM-karsintoihin.

29.7.2020 12:17 Susijengi

Susijengin tulokasviisikko uskoo vahvuuksiinsa

Päävalmentaja Henrik Dettmann nimesi Viro-maaotteluihin valmistautuvan 14 pelaajan ryhmään peräti viisi Susijengin ensikertalaista. Susijengi-debytantit Daniel Dolenc, Tuukka Jaakkola, Lassi Nikkarinen, Remu Raitanen ja Touko Tainamo uskovat kykyynsä auttaa joukkuetta.

27.7.2020 16:49 Susijengi

Mikko Koivisto: ”Nuoremmilla kavereilla on tempo valmiiksi selkäytimessä”

Peräti 145 A-maaottelun ja 731 maaottelupisteen veteraani Mikko Koivisto otti ainoana arvokisoja käyneenä susipelaajana osaa Susijengin Lohjan Kisakallion leiritykseen viime viikolla. Susijengin tulevaisuuden jaosto teki Koivistoon vaikutuksen erityisesti vauhdinpidollaan ja urheilullisuudellaan.

25.7.2020 10:24 Susijengi

Henri Kantonen: ”Ei Suomessa ihan hirveästi ole mun tyylisiä pelaajia”

Tuskin yhdenkään Korisliigan pelaajan tähti on ollut viimeisen parin vuoden aikana yhtä kovassa nousussa kuin ToPo Juniorit-kasvatti Henri Kantosella, 198 cm ja 22 v. Kevään 2018 kehittynein pelaaja ja Suomen mestari, keväällä 2020 yleisöäänestyksessä Korisliigan MVP:ksi valittu Kantonen kärkkyy nyt mahdollisuuttaan lyödä läpi Susijengissä.

23.7.2020 11:36 Korisliiga

Shawn Hopkins: Enemmän kuin pelkkä lentäjä

BC Nokian juniorimyllystä maailmalle lähtenyt 195-senttinen ja 25-vuotias Shawn Hopkins palasi viime syksynä kotimaahansa neljän Yhdysvalloissa viettämänsä kauden jälkeen. Jo debyyttikausi Korisliigassa osoitti, että ”Pikku-Hopi” ei ole pelkästään lennokas donkkaaja, vaan kansainvälistä uraa havitteleva ja kovaa vauhtia kehittynyt jokapaikanhöylä.

22.7.2020 11:29 Susijengi

Edon Maxhuni: Itseluottamusta, säpinää ja korintekotaitoa

Edon Maxhunin juniorimaajoukkueura hakee vertaistaan. Pelaamassaan 125 nuorten ja haastajien maaotteluissa Hyvinkään Pontevan kasvatti on liekittänyt korisukkaa yhteensä 1809 pisteen edestä. Susijengi-debyyttinsä vuosi sitten tehnyt Maxhuni on nyt murtautumassa jengiin ennen kaikkea pohjattomalla itseluottamukselle varustettuna energiapelaajana.

22.7.2020 08:53 Sudenpennut

Valtteri Mervola murjoo Kataja Basketin maajoukkue-ennätyksiä uuteen uskoon

Nuorten maajoukkueryhmän Valtteri Mervola, 18, on jo rikkonut Kataja Basketin kasvattien yli 40 vuotta vanhan seuraennätyksen maaottelupisteissä. Tulevaisuuden tavoitteena siintää Susijengi, mikä tarkoittaa todennäköisesti jo toisen seuraennätyksen rikkomista.

4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

Näytä lisää vastaavia