Petri Virtanen: ”Olimme valmiita pelaamaan alusta asti”

26.2.2013 Joensuun Katajan Petri Virtanen sai lisätä tiistaina jälleen uuden luvun kansainvälisten otteluiden huippuonnistumisiensa listaan. Virtanen pussitti viisi kolmosta ja keräsi 19 pistettä, kun Kataja päihitti Turkin liigakolmonen Pinar Karsiyakan ja selvitti reittinsä EuroChallengen kahdeksan parhaan joukkoon. Virtanen kiitteli ottelun tauottua omiaan pelivalmiudesta.

Kataja piti Pinar Karsiyakaa naruissa koko ottelun ja johti kahdesti 19 pisteellä, eikä Karsiyaka onnistunut toisen puoliajan paikkaprässistään huolimatta pääsemään kahdeksaa pistettä lähemmäs.

 

Virtasen, 32, mukaan Katajan voiton avain tiistaina oli ennen kaikkea pelivalmius. Joukkue huokui täydellistä keskittymistä aina alkulämmittelystä asti.

 

– Oli todella hyvä peli meiltä. Olimme valmiina pelaamaan heti alusta asti ja noudatimme erinomaisesti valmentajan luomaa taktiikkaa, Virtanen kehaisi.

 

– Kolmannella jaksolla meiltä meni 4-5 suhteellisen vapaata kaukoheittoa putkeen ohi, mutta emme passivoituneet, vaikka vieraat tulivat kymmenen pisteen päähän. Sama kurinalaisuus lopulta kantoi voittoon.

 

Katajan pelaajat pääsivät lopulta piinasta vasta kymmenkunta sekuntia ennen ottelun ratkeamista, kun joensuulaisjoukkueen apuvalmentajat kääntyivät pelaajiston puoleen.

 

– Apukoutsit tulivat siihen kysymään, että olemmeko kuulleet, mikä oli Romaniassa pelatun matsin (Medias-Ventspils)-lopputulos. Käännyttiin kaikki koutseja kohti, niin koutsit näyttivät peukkua ja tajuttiin olevamme kahdeksan joukossa, Virtanen nauraa.

 

Vaikka Katajan EuroChallenge-urakka jatkuu maaliskuussa puolivälierillä Gravelines-Dunkerqueta vastaan, on Karsiyaka-voitolla jo erityinen asemansa Virtasen muistoissa.

 

– Olihan se uskomaton fiilis, kun pääsi kentälle tuulettelemaan paikkaa kahdeksan parhaan joukossa. Yleisö eli läpi matsin todella hyvin mukana ja toivottavasti jatkaa samaan malliin Dunkerquetakin vastaan.

 

 

Petri Virtasen kansainvälisten otteluiden tähtihetkiä

 

 

13.9.2006: B-divisioonan EM-karsinnat, Suomi-Georgia

 

Virtanen säkitti Helsingin Jäähallin korisukat rullalle pommittamalla 27 pistettä (kolmoset 7/8) Suomen hakiessa kymmenen pisteen voiton pahimmasta karsintavastustajastaan Georgiasta.

 

15.9.2007: B-divisioonan EM-karsinnat, Suomi-Romania

 

Virtanen johdatti Suomen karkuteille Romaniassa B-divisioonan nousukarsinnoissa pussittamalla 23 pistettä Suomen 111–61-voittoon päättyneessä ottelussa, joka varmisti Suomen nousun A-divisioonaan.

 

19.11.2007: EuroChallenge-karsinnat, LrNMKY-Keravnos Nikosia


Virtanen tyylitteli LrNMKY:lle ensimmäisessä osaottelussa 17 pistettä ja toisessa osaottelussa 25 pistettä, kun LrNMKY yllätti kyproslaisen Keravnosin EuroChallengen karsinnoissa.

 

17.12.2007: EuroChallenge, LrNMKY-PAOK BC Saloniki

 

Virtanen säkitti viisi kolmosta ja 20 pistettä, kun LrNMKY yllätti kreikkalaisseura PAOK:in EuroChallengen runkosarjassa.

 

17.8.2009: A-divisioonan EM-karsinnat, Suomi-Ranska

 

Tony Parker, Boris Diaw ja muut Ranskan NBA- ja Euroliiga-tähdet joutuivat lähtemään tyhjin käsin kotiinsa Vantaan Energia Areenalta, kun Suomi haki vieraistaan 77–73-voiton. Teemu Rannikko oli 21 pisteellään kentän tähti, mutta Virtasen kolmannen ja neljännen jakson kolme kolmosta näyttelivät tärkeää roolia Suomen kääntäessä ottelun kulun.

 

11.8.2010: A-divisioonan EM-karsinnat, Suomi-Israel

 

Petteri Koponen ja Hanno Möttölä olivat loukkaantuneina sivussa ja Teemu Rannikko joutui jättämään ottelun kesken, mutta ei hätää: Petri Virtanen onnistui kolmesti kolmosessaan ja keräsi 13 pistettä Suomen nipistäessä pisteen voiton Israelin Euroliiga- ja EM-kisaveteraaneista.

 

5.9.2011: EM-kisat, Suomi-Montenegro

 

Kipeästi onnistumisia kaivannut Suomi sinnitteli kauan Montenegron puolustuksen ikeessä, kunnes kentälle asteli Virtanen, joka täytti roolinsa täydellisesti: kymmenessä minuutissa kaksi kolmosta ja yhdeksän pistettä Suomen hakiessa tärkeän EM-alkusarjavoiton, joka lopulta takasi Suomelle paikan kisojen 12 parhaan joukossa.

 

25.9.2012: EuroChallenge-karsinnat, Kataja-Aliaga Petkim

 

Kataja ajautui kotikentällään pahimmillaan 17 pisteen tappioasemaan turkkilaista Aliaga Petkimiä vastaan. Katajan nosti kuitenkin sillasta Virtanen, joka kasvatti kotijoukkueen itseluottamusta 17 pisteellään. Kataja voitti lopulta kaksiosaisen karsinnan ylivoimaisesti.

 

6.11.2012: EuroChallenge, Kataja-CSU Asesoft Ploiesti

 

Kataja sai EuroChallenge-runkosarjan avausottelussa vastaansa moninkertaisen Romanian mestarin. Virtanen ei kuitenkaan kumarrellut kuvia, vaan tykitti 23 pistettä Katajan viedessä 24 pisteen voiton.

 

15.1.2013: EuroChallenge, Kataja-BK Ventspils

 

Latvialaisjoukkue BK Ventspils oli Joensuuhun saapuessaan hävinnyt koko kauden aikana vain kaksi kertaa. Latvialaisammattilaiset joutuivat kuitenkin myöntämään Katajan paremmakseen Virtasen vastatessa neljästä kolmosesta ja 22 pisteestä.

 

26.2.2013: EuroChallenge, Kataja-Pinar Karsiyaka

 

Kataja oli pakkovoiton edessä Turkin liigakolmosta vastaan tiistaina Joensuun Areenalla, ja Virtanen oli jälleen painonsa arvosta kultaa: 19 pistettä ja viisi kolmosta Katajan selvittäessä paikkansa EuroChallengen kahdeksan parhaan joukossa.

 
14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

6.11.2023 20:50 Susiladies

Susiladies-debyyttiään kärkkyvä Teresa Seppälä: ”Universiadit oli porras tähän”

Tampereen Pyrinnön kasvatti, nykyään Sienan yliopistossa Yhdysvaltojen NCAA:ta pelaava Teresa Seppälä, 21, oli voittamassa kesällä historiallisen pronssimitalin naisten universiadeista. Nyt Yhdysvalloista Suomeen EM-karsintaikkunaan matkustanut Seppälä kärkkyy ensimmäistä otteluaan naisten maajoukkueessa.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

30.8.2023 09:13 Susijengi

Kapteeni Salin: ”Meillä on aseita voittaa pelejä tässä turnauksessa”

Susijengin pitkäaikainen luottopelaaja Sasu Salin, 32, on päätynyt vastuulliseen asemaan joukkueen kapteenin ominaisuudessa sen ensimmäisenä MM-kisakesänä yhdeksään vuoteen. Vaikean MM-alkulohkon jälkeen kapteeni uskoo, että Susijengillä on kaikki aseet kääntää kurssinsa ja päättää turnauksen alemman jatkosarjan ottelut voitokseen.

28.8.2023 14:05 Susijengi

Elias Valtonen 50. maaottelussaan: ”Kokemusta tulee vain pelaamalla”

Vuosituhannen taitteessa syntyneistä Susijengin pelaajista Mikael Jantunen saavutti 50 maaottelun rajapyykin sunnuntaina Japania vastaan. Saksa-ottelussa vuorossa on Elias Valtonen, 24, joka Jantusen tavoin on nuoresta iästään huolimatta paaluttanut paikkansa Susijengin avainmiehistöön jo varhain.

27.8.2023 07:00 Susijengi

Mikael Jantunen 50. maaottelussaan: ”Nimenomaan nämä pelit kasvattavat”

Susijengin avainkalustoon pidemmän aikaa kuulunut Mikael Jantunen, 23, sai perjantaina ensituntumaa MM-kisojen tasosta ottelussa olympiapronssimitalisti Australiaa vastaan. Uransa 50. miesten maaottelun sunnuntaina pelaava Jantunen muistuttaa, mikä merkitys otteluilla maailman kovimpia maita vastaan on kehityksen kannalta.

Näytä lisää vastaavia