Petri Virtanen palaa Katajaan kaksivuotisella sopimuksella

9.6.2008 Viime kaudella ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen Korisliigan pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Joensuun Kataja saa takalinjoilleen mieluisan paluumuuttajan. Aiemmin peräkkäiskaudet 2005-07 seuraa edustanut maajoukkuetakamies Petri Virtanen siirtyy Joensuuhun hallitsevan Suomen cup -mestari- ja SM-pronssijoukkue Lappeenrannan NMKY:n riveistä.

Urallaan 183-senttinen ja 27-vuotias Virtanen on pelannut 72 miesten ja 13 nuorten maaottelua. Hänet on valittu kahdesti Korisliigan ja kerran I divisioonan parhaaksi pelaajaksi kuin myös pääsarjan kehittyneimmäksi pelaajaksi. Viime kaudella takamies valittiin Lappeenrannan NMKY:n riveistä FIBA EuroCup -tähdistöjoukkueeseen.

Petri Virtasen kaksivuotiseen sopimukseen sisältyy ns. ulkomaanpykälä. Tässä yhteydessä se tarkoittaa, että pelaaja edustaa varmuudella Katajaa, mikäli sopimusta ulkomaisen seuran kanssa ei synny juhannukseen, 22.6., mennessä.

"Pete" kävi loppukaudesta testattavana Belgiassa. Myös Viroon päin oli yhteyksiä. Hän ei kuitenkaan pidä kovin todennäköisenä siirtymistään ulkomaille.

- Uskon vakaasti, että pelaan täällä. Tuskin olisin muuten vielä asioista tällä tavoin Katajan kanssa sopinut, Virtanen toteaa.

Tulevan Korisliiga-kauden tavoitteista kysyttäessä Virtanen antaa vastauksen salamannopeasti.

- Tulevalla kaudella haluan pelata vain ja ainoastaan mestaruudesta.

Joukkueen manageri Jarkko Miinin puolestaan kertoo, että halua Virtasen pitämiseen Katajassa jo vuosi sitten keväällä oli niin seuralla itsellään kuin myös alueen elinkeinoelämän edustajista koostuvalla tukiryhmällä.

- Tavoitteemme on aina ollut yrittää pitää joukkueen kotimainen runko mahdollisimman hyvänä. On todella hienoa, että Pete päätti palata takaisin riveihimme. Vähän kuin saisi "pojan" reissuiltaan takaisin kotiin, Miinin kuvailee.

Päävalmentaja Ray Ailus on myös iloinen taitavan takamiehen siirrosta Joensuuhun.

- Pete on Suomen parhaita pelaajia ja on hienoa, että saimme hänet Katajaan. Hän antaa meille uudenlaiset kasvot ja tuo joukkueeseen tervettä ja kovaa kilpailua etenkin kakkospaikalle. Ryhmässämme on nuoria ja nälkäisiä kavereita, jotka eivät varmasti ennakkoon luovuta taistelua peliminuuteista, Ailus kertoo. 

Kansainvälisen ohjelmansa vuoksi Lappeenranta pelasi vain puolet kotoisen Korisliigan runkosarjasta. Joukkue voitti Virtasen johdolla 22 ottelustaan 17, joka riitti ykköspaikkaan. Virtanen pelasi kaikki ottelut, keskimäärin 33 minuuttia, tilastomerkinnöillä 15,5 pistettä, 2,5 levypalloa, 4,5 syöttöä ja 1,6 riistoa. Syöttölukema oikeutti paremmuustilaston kakkossijaan.

FIBA EuroCupissa Virtasen pistekeskiarvo oli hieno 16,3, jolla heltisi korintekijätilaston kuudes sija. Syöttökeskiarvo 4,4 oli sarjan viidenneksi paras.  

Kataja-runko valmis 

Virtasen paluun myötä Katajalla on yhdeksän pelaajasopimusta kaudelle 2008-09, eikä Kataja-johto enää aktiivisesti hae riveihinsä kotimaisia nimiä. Ovia ei joukkueenjohdon mukaan kuitenkaan suljeta kokonaan, mikäli esim. opiskelut toisivat kaupunkiin Korisliiga-kelpoisia pelaajia.

Pelaamisestaan Kataja-paidassa ovat Virtasen ohella sopineet Jussi Eskola (21 vuotta, 189 cm), Mikko-Petteri Järvinen (22, 190), Anssi Kinnaslampi (26, 191), Janne Kinnunen (21, 179), Roope Kinnunen (17, 198), Sami Lehtoranta (28, 205), Juho Nenonen (20, 202) ja Anselmi Vanjoki (20, 193).  

Ray Ailuksen ja hänen aisaparinsa Antti Hurrin valmentamalla Katajalla on pyrkimys täydentää ryhmäänsä ennen kauden alkua vielä kolmella ulkomaalaisvahvistuksella.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

Näytä lisää vastaavia