Petteri Koponen juhli El Clásicon voittoa - Jamar Wilson debytoi Ranskassa

12.11.2017 Espanjan liigassa Petteri Koponen pääsi juhlimaan kovaa voittoa, kun Barcelona voitti El Clásicossa vieraskentällä Real Madridin. Ilonhetkiä koettiin myös Ranskassa, kun Jamar Wilson palasi pelikentille debytoidessan Nanterren riveissä Ranskan ProA-liigan ottelussa Lassi Tuovin valmentamaa Gravelines-Dunkerqueta vastaan.

Petsku pääsi juhlimaan isoa voittoa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Jammu teki paluun pelikentille. (Kuva: Ville Vuorinen)

Barcelonan hieman takkuinen alkukausi sai ison positiivisen valonpilkahduksen, kun se aiheutti Real Madridille sen kauden avaustappion hakemalla Madridista 84-80 (45-45)-vierasvoiton. Koponen jäi reilussa 14 minuutissa pisteittä, mutta avitti joukkuettaan levypallolla ja kolmella syötöllä.

- Kova voitto vieraskentällä. Pystyimme hyvin rankaisemaan Realia korin alta, kun heiltä puuttui isoja ja Walter Tavares oli vasta liittynyt joukkueeseen. Nyt pitää vain löytää sama energia Euroliigaan, Koponen kommentoi voitto-ottelun jälkeen.

Voitolla Barcelona paranteli asemiaan sarjassa ja on voittanut nyt kahdeksasta pelistään kuusi.

Sasu Salin oli Malagan toiseksi paras korihai 14 pisteellään, mutta siitä huolimatta Malaga taipui San Sebastianin vieraana 63-71 (36-37). Pisteiden lisäksi Salin tilastoi yhden syötön. Malagalla on nyt neljä voittoa ja neljä tappiota.

LEB Orossa Roope Ahonen oli jälleen huippuiskussa iskien tauluun 22 pistettä CB Pratia vastaan, mutta se oli lopulta laiha lohtu, kun Ourensen vaikea alkukausi sai jatkoa 76-86 (39-41)-tappion muodossa. Ahonen kaunisteli tilastojaan myös yhdellä levypallolla, kolmella syötöllä ja riistolla. Ourense on voittanut vain yhden kahdeksasta ottelustaan.

Wilsonin ja Erik Murphyn Nanterre joutui tunnustamaan Gravelines-Dunkerquen vahvan nykyvireen, kun Tuovin miehistö haki 89-67 (42-36)-voiton. Wilson oli debyytissään tehokkaana viimeistellen 16 minuutissa kahdeksan pistettä ja tilastoihin kertyi lisäksi kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja peräti kolme riistoa. Teholuku 12 oli joukkueen paras. Aloitusviisikkoon kuulunut Murphy sen sijaan kasasi 25 minuutissa neljä pistettä, kolme levypalloa ja yhden syötön. Nanterren alkukauden saldo on viisi voittoa ja neljä tappiota, kun taas Gravelinesilla on neljä voittoa ja viisi tappiota.

- Oli hieno olla osana joukkuetta jälleen. Tunnelma oli loistava ja oli hieno pelata yhdessä Erikin kanssa. Minun pitää vielä oppia joukkue paremmin, sillä olen ollut täällä vasta torstaista asti, mutta uskon tilanteen sallivan minun olla oma itseni ja pystyn näyttämään parastani, Wilson totesi.

Crailsheim porskuttaa Saksassa

Saksan Bundesliigassa Shawn Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners hävisi vieraskentällä Bambergille 67-75 (33-35). Huff pelasi 26 minuuttia heittäen neljä pistettä ja saaden yhdet merkinnät levypallo-, syöttö- ja riistotilastoihin. Tappio oli Skylinersin kolmas yhdeksässä pelissä.

Saksan ProA-liigassa Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim Merlins aiheutti Vechtalle sen kauden avaustappion, kun Crailsheim vei kärkikamppailun nimiinsä 77-73 (38-37). Voitolla Crailsheim nousi sarjan kärkeen ja se on voittanut yhdeksästä pelistään kahdeksan.

Anton Mirolybovin Kirchheim Knights voitti kotikentällään Phoenix Hagenin  83-76 (40-38). Kirchheimilla on yhdeksästä ottelusta koossa viisi voittoa.

Daniel Janssonin käskyttämä OrangeAcademy Ulm taipui vieraskentällä Niners Chemnitzille 67-72 (27-31). Ulmilla on kolme voittoa yhdeksästä pelistä.

Toijalan Steaualle voitto

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest murskasi Romanian liigan ottelussa Galatin selvästi 92-66 (50-24). Steaua on voittanut kuudesta ottelustaan neljä ja taistelee sarjataulukon kärkisijoista.

Turkin liigassa Anton Odabasin Trabzonspor otti kauden toisen voittonsa kuudessa ottelussa kukistaessaan vieraskentällä Gazientepin 95-84 (47-47). Odabasi sai vastuuta reilut kuusi minuuttia ja nappasi käsiinsä yhden levypallon ja yhden riiston.

Liettuan liigassa Carl Lindbomin Juventus Utenos hävisi vieraskentällä Lietuvos rytasille 70-83 (37-46). Lindbom juoksi kentällä 13 minuuttia saaden saldokseen pisteen ja kaksi levypalloa. Juventuksella on kaksi voittoa ja yhdeksän tappiota.

Alaraajavammasta kärsivän Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod piti Euroliigajoukkue Maccabi Tel Avivia tiukoilla Israelin liigan ottelussa, mutta Ashdod joutui lopulta taipumaan 80-90 (30-37)-numeroin. Ashdodilla on kuudesta ottelusta kaksi voittoa.

 
17.6.2018 10:50 Suomalaiset ulkomailla

Jukka Toijalalla uran opettavaisin ja antoisin kausi

Jukka Toijala valmensi Steaua Bukarestin toisena vuotena peräkkäin Romanian liigan hopealle. Vaikka finaalitappio luonnollisesti kismitti Toijalaa, niin hän piti kautta uransa opettavaisimpana.

15.6.2018 08:29 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi lämmitti Koposta

Petteri Koposen, 30, toinen kausi maineikkaassa FC Barcelonassa päättyi sunnuntaina, kun Barcelona taipui Espanjan liigan välierissä Baskonialle otteluvoitoin 1-3. Koposelle kausi oli henkilökohtaisella tasolla hyvin kaksijakoinen, mutta hieno loppukausi jätti hyvän maun.

8.6.2018 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorin vahva kausi Israelissa päättyi pettymykseen

Ensimmäisenä suomalaispelaajana Israelin liigassa pelanneen Gerald Lee Juniorin, 30, kausi loppui alkuviikosta, kun hänen seuransa Maccabi Ashdod putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kausi päättyi pettymykseen, oli Lee kokonaisuudessaan tyytyväinen kauteen.

7.6.2018 08:48 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua nappasi kotiedun Romanian finaaleissa

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest tasoitti Romanian liigan finaalisarjan Oradeaa vastaan ja nappasi samalla itselleen kotiedun. Petteri Koposen Barcelona sen sijaan koki toisen tappion Espanjan liigan välierissä.

5.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koponen Barcelonan paras pistemies tappiossa

Petteri Koponen oli Barcelonan paras pistemies, kun Barcelona aloitti Espanjan liigan välierät selvällä tappiolla Baskoniaa vastaan. Tappion kärsivät myös Jukka Toijalan Steaua Bukarest Romanian liigan finaaleissa ja Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod Israelin liigan pudotuspeleissä.

4.6.2018 14:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin suhteellisen tyytyväinen kauteen Malagassa

Sasu Salinin ensimmäinen kausi Malagassa päättyi pettymykseen, kun joukkue putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Baskonialle suoraan kahdessa ottelussa. Kokonaisuudessaan Salin piti kautta kuitenkin kohtuullisen hyvänä.

3.6.2018 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Romanian liigassa alkavat finaalit – Toijalan Steaua havittelee mestaruutta

Jukka Toijalan Steaua Bukarest on osoittanut Romanian liigan pudotuspeleissä hienoa venymiskykyä, kun joukkue raivasi tiensä finaaleihin. Maanantaina käynnistyvässä finaalisarjassa Steaua saa vastaansa Oradean.

2.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koposen Barcelona välieriin

Petteri Koposen Barcelona eteni välieriin, kun se voitti Espanjan liigan puolivälierien ratkaisevassa kamppailussa Andorran. Israelin liigassa Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod taipui Hapoel Tel Avivin vieraana.

31.5.2018 08:09 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua Romanian liigan finaaliin

Jukka Toijalan luotsaama Steaua Bukarest eteni upeasti Romanian liigan finaaleihin. Espanjassa Petteri Koponen oli jälleen Barcelonan parhaimmistoa johdattaessaan joukkueen pakkovoittoon Andorrasta.

30.5.2018 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorille komea tupla-tupla Israelin pudotuspelien avauksessa

Gerald Lee Junior loisti Maccabi Ashdodin avatessa Israelin pudotuspelit voitolla. Lee merkkautti komeasti tupla-tuplan Ashdodin kaataessa Hapoel Tel Avivin. Sasu Salinin kausi Espanjassa sen sijaan tuli päätökseen.

28.5.2018 16:12 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Junior aloittaa pudotuspelit Israelissa

Israelin liigan runkosarja saatiin päätökseen monen mutkan kautta sunnuntaina ja pudotuspelit käynnistyvät jo tiistaina. Vielä viime viikolla koko kauden loppu oli vaakalaudalla.

28.5.2018 10:12 Suomalaiset ulkomailla

Koposen tehoilta ei riittänyt - Toijalan Steaua tasasi otteluvoitot

Petteri Koponen oli Barcelonan ykköstykki, mutta sekään ei riittänyt voittoon Espanjan liigan pudotuspelien avauksessa. Myös Sasu Salinin Malaga joutui taipumaan. Jukka Toijalan valmentama Steaua otti kuitenkin tärkeän voiton ja Gerald Lee Juniorin runkosarja Israelissa päättyi voittoon.

27.5.2018 17:55 Suomalaiset ulkomailla

Suuri rooli maistui Huffille: ”Mitä enemmän tulee ikää, niin sitä helpompi on pelata”

Shawn Huffin Frankfurt Skyliners oli lähellä suuryllätystä, kun se pisti Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä runkosarjan ykkösen Bayern Münchenin tiukoille. Kausi päättyi lopulta putoamiseen otteluvoitoin 2-3. Kokonaisuudessaan Huff piti kuitenkin sekä omaa että joukkueensa kautta onnistuneena.

27.5.2018 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Koponen ja Salin aloittavat pudotuspelit Espanjan liigassa

Espanjan koripalloliigassa alkavat pudotuspelit sunnuntaina. Petteri Koposen Barcelona saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Andorran ja Malagaa edustavan Sasu Salinin avauskierroksen vastustaja on Baskonia.

25.5.2018 10:41 Suomalaiset ulkomailla

Koposen ja Salinin runkosarja päätökseen

Espanjan liigassa Petteri Koponen ja Sasu Salin päättivät runkosarjan ja edessä siintävät seuraavaksi pudotuspelit. Koposen sihti kolmen pisteen viivan takaa oli runkosarjassa toiseksi tarkin.

21.5.2018 21:45 Suomalaiset ulkomailla

Jamar Wilson aloittaa taistelun Ranskan mestaruudesta

Ranskan liigan runkosarja saatiin viime viikolla päätökseen ja Jamar Wilson sekä Nanterre aloittavat pudotuspelit tiistaina Strasbourgia vastaan.

20.5.2018 08:17 Suomalaiset ulkomailla

Salin ilmiömäisessä iskussa – uusi piste-ennätys Espanjan liigassa

Sasu Salin pussitti uudeksi piste-ennätyksekseen Espanjan liigassa 26 pistettä, kun Malaga nappasi tärkeän voiton Andorrasta. Petteri Koponen oli niin ikään iskussa, kun Barcelona otti makean voiton. Shawn Huffin ja Gordon Herbertin kausi Saksan Bundesliigassa sen sijaan tuli päätökseen.

19.5.2018 19:12 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi toi Anton Odabasille itseluottamusta

Anton Odabasilla, 22, oli tapahtumarikas kausi turkkilaisessa Trabzonsporissa. Kauteen mahtui paljon sekä kentällä että sen ulkopuolella, mutta vahvan loppukauden myötä kausi jäi hienosti plussan puolelle.

16.5.2018 09:39 Suomalaiset ulkomailla

Toijala luotsasi Steauan välieriin

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest voitti Romanian liigan pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ratkaisevan pelin edeten pudotuspeleihin. Ranskan liigassa Jamar Wilsonin ja Lassi Tuovin runkosarja saatiin paketoitua.

14.5.2018 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Huffin ja Gordonin Frankfurt nappasi kotiedun - Salin tehokkaana

Shawn Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners ryösti kotiedun itselleen Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä. Romanian liigassa Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest otti pakkovoiton, kun taas Matti Nuutisen kausi tuli päätökseen ja Espanjassa Sasu Salin upotti komeasti 16 pistettä.

Näytä lisää vastaavia