Petteri Koposella hurja heittopäivä – ”Muutama upposi aika kaukaakin”

5.1.2020 21:25 Petteri Koposen 19 pistettä olivat Bayern Münchenin voiton takeena, kun joukkue säilytti tappiottoman tilinsä Saksan Bundesliigassa. Viikonlopun ilonaiheisiin kuuluivat myös suomalaisvalmentajien saavuttamat maukkaat voitot sekä Matti Nuutisen paluu kentille.

Petteri Koponen oli Bayern Münchenin ykkösnimi. (Kuva: Ville Vuorinen)

Koponen nakkasi kylmästi 19 pistettä sisään Bayern Münchenin voittaessa Vechtan vieraissa 76-68 (37-33). Koponen heitti kuudesta kolmen pisteen heittoyrityksestään viisi sisään sekä ainoan kahden pisteen erityksensä ja kaksi vapaaheittoaan. Hän saalisti lisäksi syötön ja kaksi riistoa.

- Tärkeä voitto. Viime vuonna otimme täällä huolella turpaan, mutta nyt pystyimme onneksi taistelemaan voiton. Itsellenikin osui hyvä päivä ja muutama upposi aika kaukaakin, Koponen kommentoi ottelun jälkeen.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Bayern München porskuttaa Bundesliigassa puhtaalla pelillä, mutta Euroliigassa joukkueen peli on ollut tahmeampaa.

- Pitäisi löytää jotenkin lisää uutta Euroliigaan. Olemme olleet tosi vaisuja viime viikot ja vieraissa oikeastaan koko kauden. Pitää koettaa kääntää kurssi siellä, Koponen mietiskeli.

Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Crailsheim Merlins sivusi seuran Bundesliigan voittoennätystä kukistamalla kotonaan Bambergin 73-69 (40-33). Voitto oli samalla Crailsheimille kauden yhdeksäs, joka on yhtä paljon kuin koko viime kaudella yhteensä. Samalla se sivuaa seuran Bundesliigan yhden kauden voittojen ennätystä. Tappioita Crailsheimilla on koossa viisi.

- Puolustuksellisesti tämä oli meiltä erittäin hyvä esitys - vain 69 annettua pistettä tuollaista joukkuetta vastaan. Jos joku olisi sanonut minulle ennen ottelua, että meillä on mahdollisuudet Bambergia vastaan ilman Quincy Fordia ja Mo Stuckeyta ja 22 prosentin kolmen pisteen heittotarkkuudella, olisin ollut eri mieltä. Pelasimme uskomattomalla energialla. Pojat pelasivat toisilleen. Lisäksi joka pelin hyvä tunnelma, tuo positiivisen energian kierteen. Olen iloinen, sillä näen kuinka paljon pelaajat tekevät päivittäin töitä. He ovat nuoria pelaajia, mutta heillä on ajatus miten kehittyä, Tuomas Iisalo suitsutti suojattejaan Bundesliigan sivujen mukaan.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Frankfurt Skylinersin apuvalmentajana toimiva Daniel Herbert pääsi juhlimaan 81-65 (39-31)-voittoa Giessen 46ersistä. Skyliners on voittanut 14 ottelustaan viisi.
Ottelutilastot

Voittoa pääsi juhlimaan myös Daniel Janssonin apuvalmentama Ulm, joka päihitti kotonaan Bonnin 85-73 (48-35). Voitto oli Ulmille kauden seitsemäs 14 pelin jälkeen.
Ottelutilastot

Teneriffa tukevoitti asemiaan Espanjan liigan kärkinelikossa voittamalla kotonaan Fuenlabradan 74-63 (37-34). Sasu Salin jäi ilman tilastomerkintöjä ottelussa. Teneriffalla on 10 voittoa ja kuusi tappiota.
Ottelutilastot

Matti Nuutinen on taas pelikunnossa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Espanjan LEB Orossa Nuutinen palasi kuukauden sairauslomalta takaisin tositoimiin, mutta sekään ei riittänyt siivittämään Oviedoa voittoon, kun Real Canoe haki pisteet 78-62 (37-31)-voitolla. Nuutinen merkkautti seitsemän pistettä, seitsemän levypalloa, kolme syöttöä ja kolme riistoa. Oviedolla on viisi voittoa ja 11 tappiota.
Ottelutilastot

Alex Murphyn Gipuzkoa Basket hävisi kärkiottelussa Valladolidille 77-81 (37-37). Murphy auttoi joukkuettaan yhdeksällä pisteellä, yhdellä levypallolla ja syötöllä. Gipuzkoa on Valladolidin jälkeen sarjassa toisena koottuaan 12 voittoa ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

LEB Platassa Edon Maxhunin Gran Canaria aloitti vuotensa 86-76 (42-32)-voitolla sarjan kärkijoukkue Gironasta. Maxhuni tehoili kahdeksan pistettä, kolme levypalloa ja viisi syöttöä. Voitto oli Gran Canarialle kolmas peräkkäinen ja sillä on nyt seitsemän voittoa ja yhdeksän tappiota.
Ottelutilastot

Anton Mirolybov (oik.) ja Aleksi Koskinen ovat saaneet Swans Gmundenin hyvään lentoon. (Kuva: Swans Gmunden)

Itävallan liigassa Anton Mirolybov ja Aleksi Koskinen pääsivät herkuttelemaan harvinaisella voitolla, kun Swans Gmunden kaatoi kärkiottelussa hallitsevan mestari Kapfenberg Bullsin 94-76 (51-33). Voitto oli Swansille samalla ensimmäinen Bullsista sitten lokakuun 2018. Voitolla Swans vankisti asemiaan myös sarjan kärkipaikalla voitettuaan 17 ottelustaan 14.
Ottelutilastot

Italian liigassa Topias Palmi ei päässyt irti, kun Vanoli Cremona varmisti paikan Italian cupissa voittamalla kotonaan Brindisin 93-89 (52-40). Voitto tarkoitti sitä, että Cremona varmisti ensimmäisen sarjakierroksen jälkeen paikan kahdeksan parhaan joukossa ja sitä myöten lunasti paikan helmikuussa pelattavaan Italian cupin turnaukseen. Cremona pelasi ensimmäisen kierroksen yhdeksän voiton ja kuuden tappion saldolla.
Ottelutilastot

 
26.10.2020 09:08 Suomalaiset ulkomailla

Seppälä ja Kantonen avasivat kauden vahvasti – Erik Murphy hurjana Japanissa

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälä ja Henri Kantonen saivat kautensa käyntiin ja Murphyn veljekset Erik ja Alex auttoivat joukkueensa voittoihin. Suomalaispelaajat pääsivät muutenkin hienosti voiton makuun viikonlopun peleissä.

23.10.2020 11:44 Susijengi

Carl Lindbom palaa Puolaan, uutena osoitteena Stal Ostrow

Viimeiset kaksi kautta vahvaa jälkeä Puolan pääsarjan KK Radomissa tehnyt 206-senttinen Susijengin laitahyökkääjä Carl Lindbom, 28, aloittaa kolmannen kautensa Puolassa. Tapiolan Hongan kasvatteihin lukeutuvan Lindbomin uusi seura on Puolan mitalimittelöihin kesän pelaajakiinnityksillään ilmoittautunut Stal Ostrow Wielkopolski.

23.10.2020 09:33 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

21.10.2020 07:40 Suomalaiset ulkomailla

Erik Murphy loisti Japanissa - Teneriffa aloitti Mestarien liigan voitolla

Erik Murphyn vahva alkukausi Japanissa sai jatkoa kahdella voitolla. Mestarien liigassa saatiin tiistaina lohkovaihe käyntiin.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

18.10.2020 22:03 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni hurjana – Alex Murphy aloitti kauden vahvasti

Edon Maxhuni pisti pyörremyrskyn käyntiin Viron ja Latvian yhteisliigassa, kun hän johdatti Pärnun viikolla kahteen voittoon. Alex Murphy aloitti pelinsä Granadassa mainiosti ja Daniel Dolenc oli jälleen mies paikallaan.

12.10.2020 09:38 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ja Erik Murphy liekeissä – Sasu Salinin sihti kohdillaan

Erik Murphy aloitti kautensa Japanissa tekemällä kahdessa pelissä tupla-tuplan ja Daniel Dolenc heitti 20 pistettä Itävallan liigassa. Sasu Salin jatkoi myös vahvoja pelejään Espanjassa.

5.10.2020 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajat hyvässä vireessä Ranskassa

Ilari Seppälä ja Henri Kantonen ovat ottaneet ison roolin Aix-Mauriennen joukkueessa heti ja lukeutuivat joukkueensa parhaimmistoon viime viikon peleissä. Marius van Andringan kausi käynnistyi Ranskan LM1:ssä ja Daniel Dolenc lähenteli tupla-tuplaa Itävallan liigan sarja-avauksessa.

3.10.2020 17:07 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ei pelkää isoa vastuuta – ”Se oli sellainen asia mitä kaipasin”

Itävallassa sarjakausi alkaa viikonloppuna ja suomalaisittain mielenkiintoisin joukkue on ehdottomasti Swans Gmunden. Anton Mirolybov aloittaa toisen kautensa joukkueen päävalmentajana apunaan Aleksi Koskinen. Lisää suomalaisväriä joukkue sai tällä kaudella, kun Daniel Dolenc kirjoittaa uuden luvun omalla urallaan pelatessaan ensimmäistä kauttaan ulkomailla.

2.10.2020 11:35 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen toivoo ehjää kautta – ”Se on ykkösprioriteetti”

Alexander Madsen aloittaa toisensa kautensa hallitsevan Latvian mestari VEF Riian joukkueessa. Madsen on parin edelliskauden ajan tuskaillut loukkaantumisten kanssa, mutta niiden suhteen on vihdoin valoa tunnelin päässä.

30.9.2020 15:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin tavoittelee Mestarien liigan voittoa Final Eight –lopputurnauksessa

Kauden 2019-20 Mestarien liiga huipentuu loppuviikolla Ateenassa pelattavaan Final Eight –lopputurnaukseen. Mukana voittotaistelussa on myös Sasu Salin ja Teneriffa.

28.9.2020 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin Teneriffan sankari voittokorillaan

Sasu Salin oli Teneriffan sankari, kun hän pussitti voittoheiton Murciaa vastaan summerin soidessa. Myös Henri Kantonen ja Topias Palmi pelasivat viikonloppuna vahvat pelit.

25.9.2020 14:12 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi ei anna vaikean harjoituskauden vaivata – ”Mietin mieluummin huomista kuin eilistä”

Lassi Tuovi aloittaa ensimmäisen kautensa ranskalaisen SIG Strasbourgin päävalmentajana. Maailmalla vallitseva koronapandemia on vaikuttanut myös Strasbourgin valmistautumiskauteen, mutta Tuovi keskittyy mieluummin asioihin joihin voi itse vaikuttaa.

24.9.2020 10:00 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin ja Teneriffan sarjakausi alkanut voittoisasti

Sasu Salinin ja hänen edustamansa Teneriffan kausi Espanjassa on alkanut mallikkaasti, kun joukkue on napannut kauden lähdöksi kaksi voittoa.

21.9.2020 08:35 Susijengi

Ilari Seppälä palaa Aix-Mauriennen takakentälle

Ranskan Pro B -liigassa pelaava Aix-Maurienne Savoie Basket on saamassa alkamaisillaan olevalle 2020-21-pelikaudelle suomalaisen takamieskaksikon, kun viime kaudella kovia tehoja joukkueelle tehtaillut Lapuan Korikobrien kasvatti ja Susijengi-takamies Ilari Seppälä, 27, palaa joukkueeseen uuden tulokkaan Henri Kantosen aisapariksi.

17.9.2020 09:06 Suomalaiset ulkomailla

Salin siivitti Teneriffan Mestarien liigan Final Eight –lopputurnaukseen

Keväältä kesken jääneet Mestarien liigan neljännesvälierät saatiin päätökseen keskiviikkona ja Sasu Salinin Teneriffa eteni hienosti kauden huipentavaan Final Eight –lopputurnaukseen voittamalla belgialaisen Oostenden.

16.9.2020 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla vaiherikas kesä – ”En tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli”

Italialaisessa Vanoli Cremonassa pelaavan Topias Palmin kesä oli varsin vuoristoratamainen. Ensin seurasta ilmoitettiin, ettei se pysty pelaamaan Serie A:ssa tulevaa kautta, mutta kurssi saatiin kääntymään ja seura pysyi pystyssä. Palmi on aloittanut vahvasti uudistuneessa joukkueessa ja lähtee toiveikkaana tulevaan kauteen.

14.9.2020 10:45 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa jäi ilman voittoa Supercupissa

Espanjan kilpailukausi käynnistyi viikonloppuna Supercupilla. Sasu Salinin Teneriffan pelit tyssäsivät heti välierävaiheeseen. Italiassa Topias Palmin osalta Supercupin lohkovaihe tuli päätökseen ja Palmi esitti pirteitä otteita.

11.9.2020 13:45 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla heti isoja pelejä kauden alkajaisiksi – ”Vähän hassu syksy tulossa”

Espanjan kilpailukausi käynnistyy viikonloppuna, kun edessä on kauden perinteisesti starttaava Supercup. Sasu Salinin Teneriffalla on kova lähtö kauteen, sillä Supercupin lisäksi edessä on tärkeä Mestarien liigan neljännesvälieräottelu seuraavalla viikolla, jonka jälkeen alkaa Espanjan liigan sarjakausi.

17.8.2020 09:25 Susijengi

Daniel Dolenc Itävaltaan Mirolybovin ja Koskisen seuraksi

Läpimurron Korisliigan eliittiin viime kaudella tehnyt Espoo Basket Teamin kasvatti ja tuore Susijengi-debytantti Daniel Dolenc, 205 cm ja 27 vuotta, siirtyy alkavaksi kaudeksi Itävaltaan. Dolencin uusi työnantaja on Itävallan liigan kärkikaartiin kuuluva, Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden.

Näytä lisää vastaavia