Petteri Koposella hurja heittopäivä – ”Muutama upposi aika kaukaakin”

5.1.2020 21:25 Petteri Koposen 19 pistettä olivat Bayern Münchenin voiton takeena, kun joukkue säilytti tappiottoman tilinsä Saksan Bundesliigassa. Viikonlopun ilonaiheisiin kuuluivat myös suomalaisvalmentajien saavuttamat maukkaat voitot sekä Matti Nuutisen paluu kentille.

Petteri Koponen oli Bayern Münchenin ykkösnimi. (Kuva: Ville Vuorinen)

Koponen nakkasi kylmästi 19 pistettä sisään Bayern Münchenin voittaessa Vechtan vieraissa 76-68 (37-33). Koponen heitti kuudesta kolmen pisteen heittoyrityksestään viisi sisään sekä ainoan kahden pisteen erityksensä ja kaksi vapaaheittoaan. Hän saalisti lisäksi syötön ja kaksi riistoa.

- Tärkeä voitto. Viime vuonna otimme täällä huolella turpaan, mutta nyt pystyimme onneksi taistelemaan voiton. Itsellenikin osui hyvä päivä ja muutama upposi aika kaukaakin, Koponen kommentoi ottelun jälkeen.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Bayern München porskuttaa Bundesliigassa puhtaalla pelillä, mutta Euroliigassa joukkueen peli on ollut tahmeampaa.

- Pitäisi löytää jotenkin lisää uutta Euroliigaan. Olemme olleet tosi vaisuja viime viikot ja vieraissa oikeastaan koko kauden. Pitää koettaa kääntää kurssi siellä, Koponen mietiskeli.

Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Crailsheim Merlins sivusi seuran Bundesliigan voittoennätystä kukistamalla kotonaan Bambergin 73-69 (40-33). Voitto oli samalla Crailsheimille kauden yhdeksäs, joka on yhtä paljon kuin koko viime kaudella yhteensä. Samalla se sivuaa seuran Bundesliigan yhden kauden voittojen ennätystä. Tappioita Crailsheimilla on koossa viisi.

- Puolustuksellisesti tämä oli meiltä erittäin hyvä esitys - vain 69 annettua pistettä tuollaista joukkuetta vastaan. Jos joku olisi sanonut minulle ennen ottelua, että meillä on mahdollisuudet Bambergia vastaan ilman Quincy Fordia ja Mo Stuckeyta ja 22 prosentin kolmen pisteen heittotarkkuudella, olisin ollut eri mieltä. Pelasimme uskomattomalla energialla. Pojat pelasivat toisilleen. Lisäksi joka pelin hyvä tunnelma, tuo positiivisen energian kierteen. Olen iloinen, sillä näen kuinka paljon pelaajat tekevät päivittäin töitä. He ovat nuoria pelaajia, mutta heillä on ajatus miten kehittyä, Tuomas Iisalo suitsutti suojattejaan Bundesliigan sivujen mukaan.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Frankfurt Skylinersin apuvalmentajana toimiva Daniel Herbert pääsi juhlimaan 81-65 (39-31)-voittoa Giessen 46ersistä. Skyliners on voittanut 14 ottelustaan viisi.
Ottelutilastot

Voittoa pääsi juhlimaan myös Daniel Janssonin apuvalmentama Ulm, joka päihitti kotonaan Bonnin 85-73 (48-35). Voitto oli Ulmille kauden seitsemäs 14 pelin jälkeen.
Ottelutilastot

Teneriffa tukevoitti asemiaan Espanjan liigan kärkinelikossa voittamalla kotonaan Fuenlabradan 74-63 (37-34). Sasu Salin jäi ilman tilastomerkintöjä ottelussa. Teneriffalla on 10 voittoa ja kuusi tappiota.
Ottelutilastot

Matti Nuutinen on taas pelikunnossa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Espanjan LEB Orossa Nuutinen palasi kuukauden sairauslomalta takaisin tositoimiin, mutta sekään ei riittänyt siivittämään Oviedoa voittoon, kun Real Canoe haki pisteet 78-62 (37-31)-voitolla. Nuutinen merkkautti seitsemän pistettä, seitsemän levypalloa, kolme syöttöä ja kolme riistoa. Oviedolla on viisi voittoa ja 11 tappiota.
Ottelutilastot

Alex Murphyn Gipuzkoa Basket hävisi kärkiottelussa Valladolidille 77-81 (37-37). Murphy auttoi joukkuettaan yhdeksällä pisteellä, yhdellä levypallolla ja syötöllä. Gipuzkoa on Valladolidin jälkeen sarjassa toisena koottuaan 12 voittoa ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

LEB Platassa Edon Maxhunin Gran Canaria aloitti vuotensa 86-76 (42-32)-voitolla sarjan kärkijoukkue Gironasta. Maxhuni tehoili kahdeksan pistettä, kolme levypalloa ja viisi syöttöä. Voitto oli Gran Canarialle kolmas peräkkäinen ja sillä on nyt seitsemän voittoa ja yhdeksän tappiota.
Ottelutilastot

Anton Mirolybov (oik.) ja Aleksi Koskinen ovat saaneet Swans Gmundenin hyvään lentoon. (Kuva: Swans Gmunden)

Itävallan liigassa Anton Mirolybov ja Aleksi Koskinen pääsivät herkuttelemaan harvinaisella voitolla, kun Swans Gmunden kaatoi kärkiottelussa hallitsevan mestari Kapfenberg Bullsin 94-76 (51-33). Voitto oli Swansille samalla ensimmäinen Bullsista sitten lokakuun 2018. Voitolla Swans vankisti asemiaan myös sarjan kärkipaikalla voitettuaan 17 ottelustaan 14.
Ottelutilastot

Italian liigassa Topias Palmi ei päässyt irti, kun Vanoli Cremona varmisti paikan Italian cupissa voittamalla kotonaan Brindisin 93-89 (52-40). Voitto tarkoitti sitä, että Cremona varmisti ensimmäisen sarjakierroksen jälkeen paikan kahdeksan parhaan joukossa ja sitä myöten lunasti paikan helmikuussa pelattavaan Italian cupin turnaukseen. Cremona pelasi ensimmäisen kierroksen yhdeksän voiton ja kuuden tappion saldolla.
Ottelutilastot

 
25.5.2022 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen ja Sasu Salin aloittavat taistelun Espanjan pudotuspeleissä

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyivät tiistaina ja suomalaisista ensimmäisenä uunista ulos pääsee keskiviikkona Elias Valtonen. Sasu Salin odottaa vuoroaan torstaina.

24.5.2022 07:40 Suomalaiset ulkomailla

Hollannin ja Belgian finaalisarjoissa tasaista

Belgian ja Hollannin kansallisten sarjojen finaalit alkoivat tasaisissa merkeissä. Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen hävisi finaalisarjan kovan taistelun jälkeen.

21.5.2022 09:04 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen valmiina finaaleihin

Hollannissa ja Belgiassa alkavat viikonloppuna kansallisten liigojen finaalisarjat. Hollannissa Edon Maxhuni havittelee Heroes Den Boschin kanssa mestaruutta ja Belgiassa Mikael Jantunen hakee Oostenden kanssa pokaalia. Kansallisten sarjojen jälkeen molempien kaudet jatkuvat vielä Belgian ja Hollannin yhteisliigan pudotuspeleissä.

20.5.2022 23:07 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenista taas Latvian mestari – ”Aikamoinen lopetus kaudelle”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan kolmatta Latvian mestaruuttaan VEF Riian kaataessa finaalisarjassa Ventspilsin. VEF Riika voitti kauden aikana myös Viron ja Latvian yhteisliigan sekä Latvian cupin.

19.5.2022 10:24 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomilla kokemusten täyteinen kausi

Carl Lindbom aloitti kauden Puolassa ja päätti sen Islannissa. Lindbomin kauteen mahtui kokonaisuudessaan paljon.

15.5.2022 20:39 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen finaaleihin – Alexander Madsen mestaruudessa kiinni

Edon Maxhunin Heroes Den Bosch eteni Hollannin liigan finaaliin ja Mikael Jantusen Oostende teki saman tempun Belgiassa. Alexander Madsenin VEF Riika on sen sijaan voiton päässä Latvian mestaruudesta.

9.5.2022 00:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan mestaruuteen – ”Ihan mahtava fiilis!”

Sasu Salin kirjoitutti suomalaista koripallohistoriaa, kun hänestä tuli ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on voittanut Mestarien liigan. Teneriffa kaatoi finaalissa Elias Valtosen edustaman Manresan 98-87 (49-50).

8.5.2022 07:30 Susijengi

Salin ja Valtonen kohtaavat Mestarien liigan finaalissa klo 21 – katso ottelu suorana YouTubesta

Koripallon Mestarien liiga saa ensimmäisen suomalaisvoittajan sunnuntaina, kun Sasu Salinin Teneriffa sekä Elias Valtosen Manresa kohtaavat finaalissa.

7.5.2022 09:08 Susijengi

Miro Little siirtyy Yhdysvaltain high school -kentille

Aiemmin keväällä Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:n huippujoukkueisiin lukeutuvaan Bayloriin sitoutunut Suomi-koriksen suurlupaus Miro Little, 17, lähtee syyskuussa Atlantin taakse. Viime kaudet HBA Märskyä edustanut Tampereen Pyrinnön kasvatti siirtyy ensi kaudeksi kansasilaiseen Sunrise Christian Academyyn pelaamaan high school -koripalloa.

7.5.2022 00:14 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa saadaan suomalaisvoittaja! Teneriffa ja Manresa etenivät finaaliin

Koripallon Mestarien liiga saa ensimmäisen suomalaisvoittajan sunnuntaina, kun Sasu Salinin Teneriffa sekä Elias Valtosen Manresa selvittivät tiensä finaaliin.

6.5.2022 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkins sai mitä haki Islannista – ”Opettavainen kausi”

Shawn Hopkins pelasi ensimmäisen kautensa ammattilaisen Islannissa Stjarnanin joukkueessa. Vaikka joukkueen taival päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, niin Hopkins oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

5.5.2022 17:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen jahtaavat Mestarien liigan voittoa

Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen. Susijengin pelaajista pokaalia havittelevat Sasu Salin ja Elias Valtonen.

5.5.2022 08:56 Suomalaiset ulkomailla

Palmi ja Järvi lähellä jatkopaikkaa

Belgian ja Hollannin yhteisliigassa pudotuspelit käynnistyivät suomalaisittain hienosti, kun Topias Palmin ja Okko Järven joukkueet ottivat tiukan otteen jatkopaikasta.

2.5.2022 07:52 Suomalaiset ulkomailla

Madsenilla kolmas pokaali tähtäimessä – Jantuselle vuoden kuudennen pelaajan palkinto

Mikael Jantunen sai hienosti alkaneen ammattilaisuransa ensimmäisen henkilökohtaisen palkinnon, kun hänet valittiin Belgian ja Hollannin yhteisliigan vuoden parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi. Alexander Madsenin VEF Riika eteni Latvian liigan finaaliin.

30.4.2022 08:38 Suomalaiset ulkomailla

Hollannin ja Belgian yhteisliigan jatkosarjat päätökseen – Romaniassa myös runkosarja paketissa

Belgian ja Hollannin yhteisliigassa saatiin jatkosarjat loppuun ja seuraavaksi edessä ovat pudotuspelit. Samoin Romaniassa pudotuspelit siintävät edessä.

24.4.2022 23:46 Suomalaiset ulkomailla

Valtosen Manresa varmisti pudotuspelipaikan

Elias Valtosen Manresa varmisti pudotuspelipaikan, vaikka hävisi vieraskentällä Baskonialle. Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen Swans Gmunden aloitti pudotuspelit voitolla.

24.4.2022 12:21 Suomalaiset ulkomailla

Itävallassa alkavat pudotuspelit – Mirolybovin ja Koskisen Swans Gmunden puolustaa mestaruutta

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät suomalaisten osalta sunnuntaina. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama hallitseva mestari Swans Gmunden kohtaa Flyers Welsin ja Aapeli Alasen St. Pölten Grazin.

24.4.2022 00:20 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovin Strasbourgille tappio cupin finaalissa

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg joutui tunnustamaan Pau-Lacq-Orthezin paremmakseen Ranskan Cupin finaalissa. Mikael Jantusen Oostende varmisti Belgian ja Hollannin liigan yhteisliigan ylemmän loppusarjan voiton.

23.4.2022 11:08 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi johdattaa Strasbourgin Ranskan cupin finaaliin – ”Nämä ovat pelaajille suuria hetkiä”

Ranskassa vietetään viikonloppuna cupin finaalitapahtumaa, jossa ratkotaan cup-voittajat. Lassi Tuovin valmentama Strasbourg kohtaa lauantaisessa finaalissa Pau-Lacq-Orthezin.

22.4.2022 12:11 Susijengi

Fede Federiko Pittsburghin yliopistoon

Jo aiemmin West Virginian yliopistoon sitoutunut Rekolan Urheilijoiden kasvatti Fede Federiko, 20, siirtyykin tulevaksi kaudeksi Pittsburghin yliopistoon. Viime kesänä Susijengissä debytoinut 211-senttinen Federiko pelasi viime kaudella junior college -tasolla ja vaihtaa nyt kirjansa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:han.

Näytä lisää vastaavia