Petteri Koposelle 19 pistettä täydellisellä heittopelillä

19.3.2017 21:42 Petteri Koponen iski tällä kaudella toistamiseen huippupisteet taululle ilman ohiheittoja, kun hän nakutti 19 pistettä Joventut Badalonaa vastaan. Saksan ProB:n pudotuspeleissä Daniel Janssonin Weissenhorn Youngstars eteni kahdeksan parhaan joukkoon.

Petteri Koponen oli vireessä Barcelonan voitossa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Jamar Wilsonin Estudiantes taistelee edelleen pudotuspelipaikasta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Tuukka Kotti vietti lauantaina 36-vuotissyntymäpäiviään. (Kuva: Ville Vuorinen)

Barcelona ei antanut naapuriseuralleen mahdollisuuksia, vaan haki Badalonasta selvän 76-56 (32-28)-voiton. Koponen teki virheetöntä jälkeä heittäen 19 pistettä ilman ainuttakaan ohiheittoa. Kakkoset upposivat sisään 6/6, kolmen pisteen heitot 2/2 ja ainoa vapaaheittokin putosi pussiin. Koponen tilastoi lisäksi kaksi levypalloa ja yhden syötön. Aiemmin tällä kaudella Koponen tilastoi 23 pistettä täydellisellä heittopelillä.

- Tänään sain vähän normaalia enemmän heittopaikkoja ja heitto onneksi upposi. Tärkeä voitto meille pudotuspelien asetelmia ajatellen, Koponen iloitsi ottelun jälkeen.

Espanjan liiga on kärkipään osalta todella tasainen ja Barcelona on tällä hetkellä viidentenä. Eroa sarjakärki Teneriffaan on kuitenkin vain kaksi voittoa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Sasu Salinin Gran Canaria otti kuudennen peräkkäisen voittonsa Espanjan liigassa, kun se voitti kotikentällään Manresan 95-76 (51-43). Salin urakoi 23 minuutissa kahdeksan pistettä, kolme levypalloa ja kaksi syöttöä. Gran Canaria nousi Barcelonan kantaan kuudenneksi.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Voiton makuun pääsi myös Jamar Wilson, joka otti Estudiantesin kanssa kovan päänahan kaataessaan vieraskentällä Malagan 78-66 (37-28). Wilsonille kertyi peliaikaa kymmenen minuuttia ja sinä aikana hän kasasi neljä pistettä, kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja yhden riiston. Estudiantes taistelee edelleen tiukasti viimeisestä pudotuspelipaikasta ja on tällä hetkellä kahden voiton päässä kahdeksannella sijalla olevasta Andorrasta.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Saksassa komeita voittoja

Saksan Bundesliigassa Shawn Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners otti tärkeän voiton kukistaessaan kotikentällään Göttingenin 81-67 (41-36). Huffille kertyi 24 minuuttia ja hän merkkautti sinä aikana kahdeksan pistettä, neljä levypalloa ja yhden syötön. Skyliners on sarjassa edelleen kymmenentenä, mutta kavensi eron pudotuspelipaikkaan kahteen voittoon.

Lisätietoja: Ottelutilastot

ProA-liigassa Tuomas Iisalon, Vesa Vertion ja Tuukka Kotin Crailsheim Merlins kuritti Dresden Titansia selvin numeroin 104-74 (55-36). Voitto oli samalla Crailsheimille jo seitsemäs peräkkäinen. Lauantaina 36-vuotispäiviään viettänyt Kotti juhlisti synttäreitään seitsemällä pisteellä, kolmella levypallolla ja yhdellä syötöllä. Crailsheim on sarjassa toisena.

Lisätietoja: Ottelutilastot

ProB:n liigan pudotuspeleissä Janssonin Weissenhorn Youngstars eteni toiselle kierroksella voitettuaan SC Rist Wedelin 83-61 (45-24). Näin Youngstars selvisi kahdeksan parhaan joukkoon suoraan kahdella voitolla.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Anton Mirolybovin valmentama Uni-Riesen Leipzig sen sijaan aloitti karsintasarjan 64-94 (39-36)-häviöllä Nördlingeniä vastaan. Samalla Leipzig putosi karsintasarjan viimeiseksi.  

Lisätietoja: Ottelutilastot

Henkilöt

 
25.5.2018 10:41 Suomalaiset ulkomailla

Koposen ja Salinin runkosarja päätökseen

Espanjan liigassa Petteri Koponen ja Sasu Salin päättivät runkosarjan ja edessä siintävät seuraavaksi pudotuspelit. Koposen sihti kolmen pisteen viivan takaa oli runkosarjassa toiseksi tarkin.

21.5.2018 21:45 Suomalaiset ulkomailla

Jamar Wilson aloittaa taistelun Ranskan mestaruudesta

Ranskan liigan runkosarja saatiin viime viikolla päätökseen ja Jamar Wilson sekä Nanterre aloittavat pudotuspelit tiistaina Strasbourgia vastaan.

20.5.2018 08:17 Suomalaiset ulkomailla

Salin ilmiömäisessä iskussa – uusi piste-ennätys Espanjan liigassa

Sasu Salin pussitti uudeksi piste-ennätyksekseen Espanjan liigassa 26 pistettä, kun Malaga nappasi tärkeän voiton Andorrasta. Petteri Koponen oli niin ikään iskussa, kun Barcelona otti makean voiton. Shawn Huffin ja Gordon Herbertin kausi Saksan Bundesliigassa sen sijaan tuli päätökseen.

19.5.2018 19:12 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi toi Anton Odabasille itseluottamusta

Anton Odabasilla, 22, oli tapahtumarikas kausi turkkilaisessa Trabzonsporissa. Kauteen mahtui paljon sekä kentällä että sen ulkopuolella, mutta vahvan loppukauden myötä kausi jäi hienosti plussan puolelle.

16.5.2018 09:39 Suomalaiset ulkomailla

Toijala luotsasi Steauan välieriin

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest voitti Romanian liigan pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ratkaisevan pelin edeten pudotuspeleihin. Ranskan liigassa Jamar Wilsonin ja Lassi Tuovin runkosarja saatiin paketoitua.

14.5.2018 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Huffin ja Gordonin Frankfurt nappasi kotiedun - Salin tehokkaana

Shawn Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners ryösti kotiedun itselleen Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä. Romanian liigassa Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest otti pakkovoiton, kun taas Matti Nuutisen kausi tuli päätökseen ja Espanjassa Sasu Salin upotti komeasti 16 pistettä.

12.5.2018 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Iisalo siirsi finaalitappion jälkeen katseet jo kohti Bundesliigaa

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentaman Crailsheim Merlinsin upea kausi Saksan ProA:ssa jäi ilman lopullista kirsikkaa kakun päältä, kun Crailsheim taipui kahden ottelun finaalisarjassa Vechtalle yhteistuloksin 158-165. Finaalipaikka kuitenkin riitti jo nostamaan Crailsheimin ensi kaudeksi Bundesliigaan ja valmentajakaksikon katseet ovat jo tiukasti tulevassa

8.5.2018 09:55 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Junior ja Jamar Wilson hurjalla pelipäällä

Gerald Lee Junior johdatti Maccabi Ashdodin takaisin voittojen tielle Israelin liigassa nostelemalla 24 pistettä. Jamar Wilson oli Ranskan liigassa elementissään, kun hän nakutti 22 pistettä Nanterren voittaessa Lassi Tuovin valmentaman Gravelines-Dunkerquen.

6.5.2018 10:52 Suomalaiset ulkomailla

Koponen teki tarkkaa työtä Barcelonan voitossa – Odabasi tehokkaana Turkissa

Petteri Koposen vahvat esitykset jatkuivat, kun hän avitti Barcelonan voittoon Andorrasta ja Anton Odabasi oli jälleen tehokkaana Turkin liigassa. Shawn Huff ja Gordon Herbert aloittivat pudotuspelit Saksan Bundesliigassa, kun taas Carl Lindbomin kausi tuli päätökseen Kroatiassa.

5.5.2018 20:59 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisella kasvattava kausi

Annika Holopaisen, 25, debyyttikausi ammattilaiskentillä päättyi ikävästi Saksan Bundesliigan finaalitappioon. Karvaasta kauden päätöksestä huolimatta Holopainen katsoi kautta positiivisin mielin.

4.5.2018 15:00 Haastattelu

Huffin Frankfurt yllätysvalmiina pudotuspeleihin

Shawn Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners selvitti tiensä Saksan Bundesliigan pudotuspeleihin viimeisenä joukkueena. Pudotuspeleissä vastaan asettuu kovin mahdollinen haaste, kun se kohtaa runkosarjan ykkösjoukkue Bayern Münchenin.

4.5.2018 09:56 Suomalaiset ulkomailla

Nuutisen ja Toijalan joukkueille kovat voitot pudotuspelien avauksessa

Romaniassa pudotuspelit käynnistyivät Jukka Toijalan ja Matti Nuutisen joukkueiden osalta voitoilla. Shawn Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners sen sijaan selvitti tiensä Saksan Bundesliigan pudotuspeleihin voittamalla runkosarjan päätöskierroksen pelinsä.

3.5.2018 15:16 Suomalaiset ulkomailla

Nousu ei tyydyttänyt Iisalon joukkueen menestysnälkää – finaalit edessä viikonloppuna

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim Merlins juhli viikonloppuna nousua Saksan ProA-liigasta Bundesliigaan. Edessä siintää kuitenkin vielä viikonloppuna pelattava finaalisarja Vechtaa vastaan.

30.4.2018 Haastattelu

Ahosen ja Madsenin kaudet jättivät hampaankoloon

Roope Ahosen kausi Ourensen joukkueessa Espanjan LEB Orossa ja Alexander Madsenin urakka Tshekin liigan USK Prahassa tulivat päätökseen viikonloppuna. Sekä Ahosen että Madsenin kaudesta löytyi sekä hyviä että mieltä kaihertaneita asioita.

Iisalon ja Vertion Crailsheim juhli nousua Bundesliigaan

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion Crailsheim Merlins varmisti nousun Saksan Bundesliigaan voittamalla ProA-liigan välieräsarjassa Trierin. Turkin liigassa Anton Odabasi tilastoi komeasti tupla-tuplan ja Israelin liigassa Gerald Lee Junior pääsi juhlimaan Euroliigajoukkue Maccabi Tel Avivin päänahkaa.

29.4.2018 Susiladies

Holopaisen Wasserburg selkä seinää vasten Bundesliigan finaaleissa

Viikonlopun aikana ehdittiin pelata kaksi naisten Bundesliigan finaaliottelua. Annika Holopaisen Wasserburg on finaalisarjassa selkä seinää vasten, kun Keltern on vienyt nimiinsä molemmat finaalit.

Koponen jälleen Barcelonan parhaimmistoa - Madsenin ja Ahosen kaudet päätökseen

Petteri Koponen lukeutui jälleen Barcelonan tehomiehiin, kun Barcelona varmisti paikkansa Espanjan liigan pudotuspeleissä. Romanian liigassa saatiin jatkosarjat päätökseen ja Matti Nuutisen sekä Jukka Toijalan edessä siintävät seuraavaksi pudotuspelit. Roope Ahosen ja Alexander Madsenin kaudet sen sijaan päättyivät. Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim otti tiukan otteen noususta Saksan Bundesliigaan.

Tuukka Jaakkola yliopistoparketeille Cal Polyyn

HBA-Märskyn sentteri Tuukka Jaakkola, 18, siirtyy tulevaksi kaudeksi NCAA-kentille Cal Polyn yliopistoon. Viimeiset kolme kautta HBA-Märskyssä pelannut 207-senttinen Jaakkola tehtaili Divari A:ssa kaudella 2017/18 keskimäärin 6,0 pistettä ja 3,3 levypalloa ottelua kohden.

Andre Gustavson sitoutunut Richmondin yliopistoon

HBA-Märskyn Andre Gustavson, 18, on tehnyt sitoumuksen Richmondin yliopiston kanssa. Suomen nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo tehtaili päättyneellä kaudella Divari A:ssa HBA-Märskyn riveissä keskimäärin 11,6 pistettä, 3,0 levypalloa ja 2,5 syöttöä ottelua kohden.

26.4.2018 Haastattelu

Holopainen valmiina finaaleihin – Iiskolalle jäi kaudesta paljon oppia

Annika Holopaisen kausi jatkuu viikonloppuna Bundesliigan finaaleilla, kun Wasserburg jahtaa kuudetta peräkkäistä Saksan mestaruuttaan. Evita Iiskolan kausi sen sijaan päättyi viime viikonloppuna, kun joukkue hävisi Kakkosbundesliigan finaaleissa Wolfenbüttelille. Pettymyksestä huolimatta Iiskolalle jäi käteen kaudesta paljon positiivisia asioita.

Näytä lisää vastaavia