Pitkä odotus päättyi vihdoinkin, Kataja on Suomen mestari!

19.5.2015 Kataja Basket sai vihdoinkin kauan odotetun palkintonsa, kun kuuden hopeamitalin jälkeen joensuulaisseura pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta. Trilleriksi edenneen ottelun ratkesi vasta viimeisellä minuutilla, kun ensimmäisen Suomen mestaruutensa voittanut Teemu Rannikko heitti viimeisellä neljällä pisteellään lopputulokseksi 88-85 (44-49).

Sukkaa leikannut Petri Virtanen...

... ja Kataja Basket ovat uusia Suomen mestareita!

Virtasen lisäksi Teemu Rannikko voitti ensimmäisen kerran urallaan Suomen mestaruuden.

Tommi Huolila jatkoi urotekojaan latomalla 20 pistettä ratkaisevassa finaalissa.

Penkiltä viiden virheen takia loppua jännittänyt Robert Arnold riensi onnittelemaan pelannutta Huolilaa.

Pekka Salminen ja Kataja saivat mestaruuden kunniaksi kultakypärät päähänsä. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma.


Finaaliottelun ensimmäinen puoliaika oli todellista hyökkäyspään ilotulistus, kun molemmat joukkueet iskivät hurjilla heittoprosenteilla palloa sukkaan. Bisons pysyi kuitenkin niskan päällä, kun Anthony Hilliard naulasi kolmosen toisensa perään ja taitavalla laiturilla oli puoliaikaan mennessä kasassa jo 18 pistettä.

Kataja kuroi Bisonsin viiden pisteen johtoaseman tasoihin heti puoliajan jälkeen Teemu Rannikon esitellessä pelinäkemystään, mutta vierasjoukkue lopetti kolmannen neljänneksen tyylillä, kun Hilliard upotti kaksi kolmosta siivittivät loimaalaiset flow-tilaan ja 65-71-johtoon.

Päätösjaksolla Petri Virtanen upotti vaikealla kolmosellaan Katajan tasoihin 73-73, minkä jälkeen ottelu eteni kori korista. Kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua Katajan toinen selkäranka Robert Arnold sai viidennen virheensä kotijoukkueen ollessa kahden pisteen takana ja Mehtimäen Jäähalli 2532 katsojaa jäivät hetkeksi pureksimaan kynsiään.


Rannikko ja Horton nousivat esiin tiukalla hetkellä


Bisonsin virhetilin ollessa täynnä Ken Horton ja Rannikko kalastelivat virheitä. Reilu minuutti ennen loppusummeria Horton naulasi kahdella vapaaheitollaan tilanteeksi 84-83, Katajan puolustus teki Hilliardin heiton vaikeaksi ja toisessa päässä Teemu Rannikko ajoi keskelle, harhautti puolustajansa ilmaan ja naulasi tyylipuhtaan hyppyheiton.

Martin Zenon syötöstä Ian Hummer kavensi 86-85. 16 sekuntia ennen loppua Kataja pelasi pallon aikalisän jälkeen Rannikolle, joka pujahti Bisons-tuplauksen välistä ja pääsi kuluttamaan kellosta arvokkaita sekunteja ennen kuin loimaalaiset ehtivät rikkomaan.

Ensimmäisen Suomen mestaruutensa voittanut Rannikko oli vapaaheittoviivalla yhtä varma kuin viimeiset kaksikymmentä vuotta, ja vei Katajan kolmen pisteen johtoon. Bisonsin aikalisän jälkeen sekä Hummerin että Hilliardin tasoitusyritykset menivät ohitse ja Katajan mestaruusjuhlat saivat alkunsa.


Huolila jatkoi siitä mihin kolmannessa pelissä jäi


Yhden elämänsä peleistä finaalisarjan kolmannessa ottelussa pelanneen Huolilan esitys ratkaisevassa finaalissa oli yhtä uskomaton: ottelun parhaaksi pelaajaksi palkittu 22-vuotias Huolila heitti 20 pistettä ja 7 levypalloa.

Arnold sai aikaan 19 pistettä, 11 levypalloa ja 3 syöttöä ennen virhetilin täyttymistä. Täydet minuutit pelannut Ken Horton (22/6) oli mies paikallaan tiukoille hetkillä, kuten myös virtuoosimaisesti Katajan peliä pyörittänyt Teemu Rannikko.

Rannikko heitti 21 pistettä ja jakoi hurjat 12 syöttöä. Kokenut takamies näytti pelinlukutaitoaan myös ottelun jälkeen, kun joukkueen kapteeni antoi neljä SM-hopeaa Katajan riveissä aiemmin saaneen Petri Virtasen (3/2/5 syöttöä) nostaa ensimmäisenä Pantteri-patsaan harteilleen.

Bisonsin Hilliard oli viimeisen finaalin pistekuningas heittämällä 32 pistettä, napsimalla 4 levypalloa ja jakamalla 4 syöttöä. Kaksinumeroisiin pistelukemiin neljännen mitalinsa yhtä monella Korisliiga-kaudella saavuttaneelta Bisonsilta ylsivät myös Martin Zeno (17/2) ja Ian Hummer (17/8/3 syöttöä).


Salminen: ”Tää on aika upeeta!”


Kaksi Ruotsin mestaruutta urallaan aiemmin voittanut Katajan päävalmentaja jakoi kiitoksia solkenaan ensimmäisen Suomen mestaruutensa voittaneelle Katajan organisaatiolle.

- Arvostan todella taustahenkilöitä tässä organisaatiossa. He ovat tehneet pitkään loistavaa työtä ja siitä iso kiitos heille! Olemme antaneet pelaajille mahdollisuuksia ja loppujen lopuksi pelaajat kasvoivat paljon.

- Tästä syntyy näitä huikeita tarinoita: Huolilan nousu varsinkin finaalisarjassa, (Marius) Van Andringan huikea kasvu kaudella, Jessen (Niemi) tulo vaikean loukkaantumisen jälkeen, vain muutamia mainitakseni.

- Meidän juttu on ollut antaa meidän parhaille pelaajille vapauksia ja tässä on lopputulos. Kiitos kaikille joukkueen ympärillä työtä tehneille ihmisille ja pelaajille! Tää on aika upeeta!

Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson jakeli myös tunnustuksensa Katajalle, mutta säteili samalla ylpeyttä maratonkauden pelanneesta biisonilaumastaan.

- Tappiosta huolimatta olen uskomattoman ylpeä omista pelaajistamme. Tämä on ollut uskomaton kausi, 82 peliä. Meillä on huikea ryhmä ihmisiä.

 

 
13.9.2021 23:18 Mestarien liiga

Vilpas taipui Mestarien liigan karsinnoissa

Salon Vilppaan historian ensimmäinen euro-ottelu päättyi karvaaseen tappioon romanialaista Cluj-Napocaa vastaan. Vastustajan salama-alusta toipunut Vilpas taisteli takaisin peliin, mutta taipui lopulta 106–97 (51–51).

12.9.2021 12:53 Mestarien liiga

Vilpas-leiri luottavaisena Mestarien liigan karsintaan

Hallitseva Suomen mestari Salon Vilpas matkasi perjantaina Ateenaan, jossa se aloittaa maanantaina Mestarien liigan karsinnan romanialaista Cluj Napocaa vastaan. VeikkausTV näyttää ottelun suorana.

17.8.2021 18:23 Susijengi

Hannes Pöllä Kouvojen paitaan

Viimeiset neljä kautta yliopistokoripalloa Yhdysvaltain NCAA-liigan Oklahomassa ja Tennessee-Martinissa pelannut Susijengin sentteri ja Lahti Basketball Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 211 cm ja 23 vuotta, edustaa alkavalla 2021-22 Korisliiga-kaudella Kouvoja.

16.8.2021 09:50 Korisliiga

Henri Kantonen, Cameron Jones ja Rene Rougeau tekevät paluun Korisliigaan ja Kauhajoelle

Susijengiin murtautunut ja viime kaudella Ranskan Pro B:ssä pelannut Henri Kantonen vahvistaa Karhu Basketia alkavalla kaudella. Edellisen mestaruuden takuumiehet Rene Rougeau ja Cameron Jones pukevat oranssin paidan jälleen.

13.8.2021 10:58 Korisliiga

Petteri Koponen Korisliigaan pitkän tauon jälkeen, vahvistaa Seagullsia

Korisliigasta keväällä 2008 Suomen mestarina ja liigan arvokkaimpana pelaajana lähtenyt MaSu-Basketin kasvatti Petteri Koponen, 33, palaa kotimaan pääsarjakentille kolmentoista ulkomaan ammattilaisvuoden jälkeen. Susijengin pitkäaikaisen keulakuvan, mm. Espanjassa, Venäjällä ja Italiassa uraa tehneen Koposen uusi seura on Helsinki Seagulls.

5.8.2021 13:34 Susijengi

Roope Ahonen Vilppaaseen kymmenen vuoden jälkeen

Korisliigan hallitseva mestarijoukkue, salolainen Vilpas Vikings sai haaviinsa yhden kesän siirtomarkkinoiden kovimmista pelaajista, kun Vilppaan oma kasvatti Roope Ahonen, 31, allekirjoitti seuran kanssa yksivuotisen sopimuksen. Keväällä Espanjan kakkosliigan mestaruutta juhlineen Ahosen sopimuksessa on ulkomaanoptio 15.8. asti.

23.7.2021 10:01 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuussa alussa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 9.5.2022. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.7.2021 12:03 Susijengi

Shawn Hopkinsille sopimus Islannin liigaan

Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

7.7.2021 09:00 Korisliiga

Joonas Lehtoranta palaa KTP-Basketiin

Kevään Hollannin liigassa Feyenoordissa pelannut Joonas Lehtoranta, 27, on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa KTP-Basketin kanssa. Lehtoranta siirtyi Korisliiga-kauden jälkeen juuri Kotkasta Hollantiin.

27.6.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi Belgian pääsarjan Phoenix Brysseliin

Korisliigan Vuoden pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille, kun hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen belgialaisseuran kanssa. Järvi on kesän ajan kuulunut Susijengin Open Gym -leiritykseen.

24.6.2021 08:46 Korisliiga

Kobrat julkaisi ensi kauden joukkueensa rungon: Carter, Kilpinen ja JBA-kaksikko Lapualle

Korisliiga-kauteen valmistuva Kobrat on solminut sopimukset Paul Carterin, Justus Kilpisen, Henry Boydin ja Chrysostom Chukwuman kanssa. Lapualaisjoukkue luottaa jatkossakin Jussi Turjaan ja Juho Lehtorantaan.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

16.6.2021 13:08 Korisliiga

Vuoden ulkomaalaispelaaja Jeremiah Wood ja Vilpas jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas ja finaaleiden arvokkaimmaksi pelaajaksi sekä Vuoden ulkomaalaispelaajaksi valittu Jeremiah Wood solmivat yksivuotisen jatkosopimuksen.

9.6.2021 14:50 Korisliiga

Osku Heinoselle kahden vuoden jatkosopimus Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen Osku Heinosen kanssa. Kokenut ja tarkkakätinen Heinonen aloittaa jo 12. kautensa Pyrinnön Korisliiga-joukkueessa.

7.6.2021 11:26 Korisliiga

Pyrinnölle merkittävä jatkosopimus, David Gonzalvez jatkaa Tampereella kevääseen 2023

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen kapteeninsa David Gonzalvezin, 33, kanssa. Tuleva kausi on amerikkalaisen kuudes Korisliigassa.

3.6.2021 10:00 Susijengi

Matti Nuutinen nostaa tossut naulaan

Kolmet arvokisat, kahdet EM-karsinnat ja yhdet MM-karsinnat Susijengin sinivalkopaidassa pelannut likaisen työn tekijä ja kaksinkertainen Suomen mestari, kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 31, lopettaa koripallouransa.

2.6.2021 15:00 Mestarien liiga

Suomen mestari Vilpas lähtee Mestarien liigan karsintoihin

Keväällä ensimmäisen koripalloilun Suomen mestaruutensa voittanut Salon Vilpas on päättänyt osallistua syyskuussa Mestarien liigan karsintoihin. Mestarien liigan karsinnat pelataan 13.–17. syyskuuta. Arvonta suoritetaan heinäkuussa ja otteluohjelma varmistetaan heinäkuun viimeinen päivä.

2.6.2021 13:00 Suomen Cup

Koripallon Suomen Cup Ylelle pitkällä sopimuksella

Suomen Koripalloliitto ja Yle solmivat kolmivuotisen sopimuksen miesten ja naisten Suomen Cupin finaaliviikonloppujen tv-oikeuksista.

2.6.2021 08:34 Korisliiga

Korisliigassa ja Susijengissä debytoinut Remu Raitanen siirtyy KTP:hen

KTP-Basket ja Susijengin nuorempaan osastoon kuuluva Remu Raitanen solmivat 1+1-mallisen sopimuksen. 206-senttinen Raitanen esiintyi viime kesänä ensimmäistä kertaa Susijengin paidassa.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

Näytä lisää vastaavia