Pitkä odotus päättyi vihdoinkin, Kataja on Suomen mestari!

19.5.2015 Kataja Basket sai vihdoinkin kauan odotetun palkintonsa, kun kuuden hopeamitalin jälkeen joensuulaisseura pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta. Trilleriksi edenneen ottelun ratkesi vasta viimeisellä minuutilla, kun ensimmäisen Suomen mestaruutensa voittanut Teemu Rannikko heitti viimeisellä neljällä pisteellään lopputulokseksi 88-85 (44-49).

Sukkaa leikannut Petri Virtanen...

... ja Kataja Basket ovat uusia Suomen mestareita!

Virtasen lisäksi Teemu Rannikko voitti ensimmäisen kerran urallaan Suomen mestaruuden.

Tommi Huolila jatkoi urotekojaan latomalla 20 pistettä ratkaisevassa finaalissa.

Penkiltä viiden virheen takia loppua jännittänyt Robert Arnold riensi onnittelemaan pelannutta Huolilaa.

Pekka Salminen ja Kataja saivat mestaruuden kunniaksi kultakypärät päähänsä. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma.


Finaaliottelun ensimmäinen puoliaika oli todellista hyökkäyspään ilotulistus, kun molemmat joukkueet iskivät hurjilla heittoprosenteilla palloa sukkaan. Bisons pysyi kuitenkin niskan päällä, kun Anthony Hilliard naulasi kolmosen toisensa perään ja taitavalla laiturilla oli puoliaikaan mennessä kasassa jo 18 pistettä.

Kataja kuroi Bisonsin viiden pisteen johtoaseman tasoihin heti puoliajan jälkeen Teemu Rannikon esitellessä pelinäkemystään, mutta vierasjoukkue lopetti kolmannen neljänneksen tyylillä, kun Hilliard upotti kaksi kolmosta siivittivät loimaalaiset flow-tilaan ja 65-71-johtoon.

Päätösjaksolla Petri Virtanen upotti vaikealla kolmosellaan Katajan tasoihin 73-73, minkä jälkeen ottelu eteni kori korista. Kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua Katajan toinen selkäranka Robert Arnold sai viidennen virheensä kotijoukkueen ollessa kahden pisteen takana ja Mehtimäen Jäähalli 2532 katsojaa jäivät hetkeksi pureksimaan kynsiään.


Rannikko ja Horton nousivat esiin tiukalla hetkellä


Bisonsin virhetilin ollessa täynnä Ken Horton ja Rannikko kalastelivat virheitä. Reilu minuutti ennen loppusummeria Horton naulasi kahdella vapaaheitollaan tilanteeksi 84-83, Katajan puolustus teki Hilliardin heiton vaikeaksi ja toisessa päässä Teemu Rannikko ajoi keskelle, harhautti puolustajansa ilmaan ja naulasi tyylipuhtaan hyppyheiton.

Martin Zenon syötöstä Ian Hummer kavensi 86-85. 16 sekuntia ennen loppua Kataja pelasi pallon aikalisän jälkeen Rannikolle, joka pujahti Bisons-tuplauksen välistä ja pääsi kuluttamaan kellosta arvokkaita sekunteja ennen kuin loimaalaiset ehtivät rikkomaan.

Ensimmäisen Suomen mestaruutensa voittanut Rannikko oli vapaaheittoviivalla yhtä varma kuin viimeiset kaksikymmentä vuotta, ja vei Katajan kolmen pisteen johtoon. Bisonsin aikalisän jälkeen sekä Hummerin että Hilliardin tasoitusyritykset menivät ohitse ja Katajan mestaruusjuhlat saivat alkunsa.


Huolila jatkoi siitä mihin kolmannessa pelissä jäi


Yhden elämänsä peleistä finaalisarjan kolmannessa ottelussa pelanneen Huolilan esitys ratkaisevassa finaalissa oli yhtä uskomaton: ottelun parhaaksi pelaajaksi palkittu 22-vuotias Huolila heitti 20 pistettä ja 7 levypalloa.

Arnold sai aikaan 19 pistettä, 11 levypalloa ja 3 syöttöä ennen virhetilin täyttymistä. Täydet minuutit pelannut Ken Horton (22/6) oli mies paikallaan tiukoille hetkillä, kuten myös virtuoosimaisesti Katajan peliä pyörittänyt Teemu Rannikko.

Rannikko heitti 21 pistettä ja jakoi hurjat 12 syöttöä. Kokenut takamies näytti pelinlukutaitoaan myös ottelun jälkeen, kun joukkueen kapteeni antoi neljä SM-hopeaa Katajan riveissä aiemmin saaneen Petri Virtasen (3/2/5 syöttöä) nostaa ensimmäisenä Pantteri-patsaan harteilleen.

Bisonsin Hilliard oli viimeisen finaalin pistekuningas heittämällä 32 pistettä, napsimalla 4 levypalloa ja jakamalla 4 syöttöä. Kaksinumeroisiin pistelukemiin neljännen mitalinsa yhtä monella Korisliiga-kaudella saavuttaneelta Bisonsilta ylsivät myös Martin Zeno (17/2) ja Ian Hummer (17/8/3 syöttöä).


Salminen: ”Tää on aika upeeta!”


Kaksi Ruotsin mestaruutta urallaan aiemmin voittanut Katajan päävalmentaja jakoi kiitoksia solkenaan ensimmäisen Suomen mestaruutensa voittaneelle Katajan organisaatiolle.

- Arvostan todella taustahenkilöitä tässä organisaatiossa. He ovat tehneet pitkään loistavaa työtä ja siitä iso kiitos heille! Olemme antaneet pelaajille mahdollisuuksia ja loppujen lopuksi pelaajat kasvoivat paljon.

- Tästä syntyy näitä huikeita tarinoita: Huolilan nousu varsinkin finaalisarjassa, (Marius) Van Andringan huikea kasvu kaudella, Jessen (Niemi) tulo vaikean loukkaantumisen jälkeen, vain muutamia mainitakseni.

- Meidän juttu on ollut antaa meidän parhaille pelaajille vapauksia ja tässä on lopputulos. Kiitos kaikille joukkueen ympärillä työtä tehneille ihmisille ja pelaajille! Tää on aika upeeta!

Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson jakeli myös tunnustuksensa Katajalle, mutta säteili samalla ylpeyttä maratonkauden pelanneesta biisonilaumastaan.

- Tappiosta huolimatta olen uskomattoman ylpeä omista pelaajistamme. Tämä on ollut uskomaton kausi, 82 peliä. Meillä on huikea ryhmä ihmisiä.

 

 
23.7.2021 10:01 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuussa alussa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 9.5.2022. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.7.2021 12:03 Susijengi

Shawn Hopkinsille sopimus Islannin liigaan

Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

7.7.2021 09:00 Korisliiga

Joonas Lehtoranta palaa KTP-Basketiin

Kevään Hollannin liigassa Feyenoordissa pelannut Joonas Lehtoranta, 27, on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa KTP-Basketin kanssa. Lehtoranta siirtyi Korisliiga-kauden jälkeen juuri Kotkasta Hollantiin.

27.6.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi Belgian pääsarjan Phoenix Brysseliin

Korisliigan Vuoden pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille, kun hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen belgialaisseuran kanssa. Järvi on kesän ajan kuulunut Susijengin Open Gym -leiritykseen.

24.6.2021 08:46 Korisliiga

Kobrat julkaisi ensi kauden joukkueensa rungon: Carter, Kilpinen ja JBA-kaksikko Lapualle

Korisliiga-kauteen valmistuva Kobrat on solminut sopimukset Paul Carterin, Justus Kilpisen, Henry Boydin ja Chrysostom Chukwuman kanssa. Lapualaisjoukkue luottaa jatkossakin Jussi Turjaan ja Juho Lehtorantaan.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

16.6.2021 13:08 Korisliiga

Vuoden ulkomaalaispelaaja Jeremiah Wood ja Vilpas jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas ja finaaleiden arvokkaimmaksi pelaajaksi sekä Vuoden ulkomaalaispelaajaksi valittu Jeremiah Wood solmivat yksivuotisen jatkosopimuksen.

9.6.2021 14:50 Korisliiga

Osku Heinoselle kahden vuoden jatkosopimus Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen Osku Heinosen kanssa. Kokenut ja tarkkakätinen Heinonen aloittaa jo 12. kautensa Pyrinnön Korisliiga-joukkueessa.

7.6.2021 11:26 Korisliiga

Pyrinnölle merkittävä jatkosopimus, David Gonzalvez jatkaa Tampereella kevääseen 2023

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen kapteeninsa David Gonzalvezin, 33, kanssa. Tuleva kausi on amerikkalaisen kuudes Korisliigassa.

3.6.2021 10:00 Susijengi

Matti Nuutinen nostaa tossut naulaan

Kolmet arvokisat, kahdet EM-karsinnat ja yhdet MM-karsinnat Susijengin sinivalkopaidassa pelannut likaisen työn tekijä ja kaksinkertainen Suomen mestari, kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 31, lopettaa koripallouransa.

2.6.2021 15:00 Mestarien liiga

Suomen mestari Vilpas lähtee Mestarien liigan karsintoihin

Keväällä ensimmäisen koripalloilun Suomen mestaruutensa voittanut Salon Vilpas on päättänyt osallistua syyskuussa Mestarien liigan karsintoihin. Mestarien liigan karsinnat pelataan 13.–17. syyskuuta. Arvonta suoritetaan heinäkuussa ja otteluohjelma varmistetaan heinäkuun viimeinen päivä.

2.6.2021 13:00 Suomen Cup

Koripallon Suomen Cup Ylelle pitkällä sopimuksella

Suomen Koripalloliitto ja Yle solmivat kolmivuotisen sopimuksen miesten ja naisten Suomen Cupin finaaliviikonloppujen tv-oikeuksista.

2.6.2021 08:34 Korisliiga

Korisliigassa ja Susijengissä debytoinut Remu Raitanen siirtyy KTP:hen

KTP-Basket ja Susijengin nuorempaan osastoon kuuluva Remu Raitanen solmivat 1+1-mallisen sopimuksen. 206-senttinen Raitanen esiintyi viime kesänä ensimmäistä kertaa Susijengin paidassa.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

21.5.2021 14:03 Korisliiga

Teemu Rannikko Vilppaan valmennukseen - Sami Toiviainen jatkaa päävalmentajana kevääseen 2023

Suomen mestaruutta kauden päätteeksi juhlinut Salon Vilpas on solminut vuoden lisäjatkon päävalmentaja Sami Toiviaisen sopimukseen. Teemu Rannikko ja Jussi Savolainen vahvistavat salolaisjoukkueen valmennusta.

18.5.2021 10:46 Korisliiga

Aarni Korkiatupa Kouvoihin kaksivuotisella sopimuksella

18-vuotias Aarni Korkiatupa siirtyy Kouvoihin HBA-Märskystä, jonka riveissä laiturin tontilla viihtyvä Korkiatupa pelasi kolmen kauden ajan I divisioona A:ta.

12.5.2021 12:07 Korisliiga

Miikka Marttinen Karhu Basketiin, Rousku joukkueen valmennukseen

Kauhajoki on solminut kaksivuotisen sopimuksen 29-vuotiaan Miikka Marttisen kanssa. Apuvalmentajaksi saapuvan Risto-Matti Rouskun sopimus on 1+1-mallinen.

11.5.2021 21:42 Korisliiga

Mestarit pysyvät yhdessä - Juho Nenonen Vilppaan kanssa jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Juho Nenosen kanssa. Tuleva kausi on Nenoselle 17. Korisliigassa.

7.5.2021 17:00 Korisliiga

Okko Järvi on Korisliigan Vuoden pelaaja, Pyrinnölle rutkasti tunnustusta

Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Okko Järvi äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Tampereen Pyrintö putsasi palkintopöytää kolmessa eri kategoriassa.

Näytä lisää vastaavia