Pyörätuolikoripallon toinen sarjakierros pelattiin Kouvolassa 5.-6.11.2011

7.11.2011 Pyörätuolikoripallon toinen sarjakierros pelattiin Kouvolassa viime viikonloppuna. Ensimmäisessä SM-sarjan pelissä sarjajohtaja Vantaan Pussihukat sai vastaansa TSI:n Tampereelta. Pussihukat otti ottelun komennon haltuunsa alusta asti eikä TSI päässyt missään vaiheessa edes tosissaan haastamaan Pussihukkia. Pussihukat vei ottelun nimiinsä selvin lukemin 59-31 (30-8).

Toisessa pelissä hyviä otteita ensimmäisellä sarjakierroksella esittänyt Porilainen BC Sisu lähti niin ikään haastamaan Vantaan Pussihukkia. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä aina kolmannelle kympille asti, jolloin BC Sisu onnistui repäisemään Pussihukkiin reilun 10 pisteen eron. Tästä Pussihukat ei enää toipunu ja BC Sisu otti hallitsevan Suomen mestarin päänahan lukemin 62-51 (34-31).

 

Viimeisessä SM-sarjan ottelussa TSI kohtasi BC Sisun. Ottelu oli erittäin tasainen. Liekö hallitsevan Suomen mestarin kaataminen oli tuonut porilaisille liian hyvän olon tunteen, mutta joukkue oli kuin varjo aamun ensiämmäisestä pelistä. Ottelu eteni tasaisesti eikä oikein kumpikaan joukkueista saanut ottelua hallintaansa. Ottelu näytti jo kääntyvän Tamperelaisille heidän päästyään 10 pisteen johtoon kolmannen kympin lopussa. BC Sisu osoitti kuitenkin joukkueen laadukkuuden ja taisteli tiensä väkisin mukaan peliin. Tällä kertaa periksiantamattomuus tuotti tulosta ja BC Sisu käänsi kuin käänsikin ottelun lopussa itselleen voittaen ottelun lopulta lukemin 48-50 (24-23).

 

Lauantaina ja sunnuntaina pelattiin yhteensä myös neljä 1-divisioonan ottelua. Lauantaina Tampereen TSI:n kakkosjoukkue kohtasi kahteen kertaan Turun Riennon. Turun Riento vei ensimmäisen pelin lukemin 43-37 (17-17). Toisessa kohtaamisessa kohtaamisessa vuorostaan TSI oli parempi lukemin 36-30 (17-12).

 

Sunnuntaina Lahden NMKY kohtasi kahteen kertaan Tapiolan Hongan. Molemmat ottelut etenivät Lahden NMKY:n määrätessä ottelun tahdin ja vieden ottelut selvin lukemin 66-17 (33-10) ja 71-24 (37-10).

 

 
30.12.2021 13:22 Koripalloliitto tiedottaa

Kilpailujaoksen päätös 30.12.2021 pelaamisesta rajoitusten aikana

Alueelliset viranomiset ovat tehneet tai ovat tekemässä rajoituspäätöksiä, jotka vaikuttavat Suomen Koripalloliiton alaisten sarjojen otteluiden järjestämiseen. Näitä päätöksiä ovat tartuntatautilain 58 g mukaisesti joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävien sisätilojen sekä kuntosalien ja muiden vastaavien sisäliikuntatilojen sulkeminen viranomaisen määräämäksi ajaksi. Suljettavaksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan sekä ammattiurheiluun.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

Pyörätuolikoripallon näytösottelu Seagulls–Korihait-ottelun puoliajalla 15.2.

Helsingissä, Töölön kisahallissa keskiviikkona 15. helmikuuta pelattavan Korisliigan Seagulls–Korihait -ottelun puoliajalla pelataan pyörätuolikoripallon näytösottelu. Pyörätuolikoripalloilijoiden mukana ottelussa nähdään tukku tunnettuja koripallopersoonia.

6.2.2015 Pohjoinen alue

Pyörätuolikoripallon 3 vs3 turnaus Salossa 28.2.2015

Salon Vilpas järjestää 3 vs 3 pyörätuolikoripallo turnauksen. Turnaus on tarkoitettu ensisijaisesti lajin vasta alkaneille, mutta myös kaikille lajista kiinnostuneille, joilla on joko koripallo tai pyörätuoliurheilutausta.

Pyörätuolikoripallon valmentajaklinikka ja leiri Kisakalliossa 6.-9.6.2013

Kisakallion Urheiluopistolla, Lohjalla järjestetään 6.-9.6.2013 kansainvälinen pyörätuolikoripalloleiri sekä pyörätuolikoripallon valmentajaklinikka. Camp Finland 2013 –nimeä kantavien tapahtumien päävalmentajana toimii maailmankuulu valmentaja Mike Frogley.

Pyörätuolikoripallon SM-sarjan finaaliturnausennakko

Pyörätuolikoripallon SM-sarjakausi huipentuu viikonloppuna Leppävaaran liikuntahallilla Espoossa. Suomen mestaruudesta kisaavat BC Sisu, TSI sekä Pussihukat.

Tähden tähdittämä BC Sisu haastaa PuHu:n pyörätuolikoripallon mitalipeleissä Espoossa 14.-15.4.

Pyörätuolikoripallon SM-sarja huipentuu Espoon Leppävaarassa 14.-15. huhtikuuta 2012 pelattaviin mitalipeleihin.

Pyörätuolikoripallon runkosarjojen päätöskierros Orimattilassa

Tulevana viikonloppuna24.-25. maaliskuuta käydään Orimattilassa pyörätuolikoripallon runkosarjojen päätöskierros. Pelipaikkana viikonlopun kierroksella toimii Orimattilan urheilutalo.

Pyörätuolikoripallon SM-Sarjassa jännitystä kauden loppuun asti

Viikonloppuna pelattiin pyörätuolikoripallon SM-sarjakierros Turussa.

Pyörätuolikoripallon SM-sarja käynnistyy viikonloppuna

Pyörätuolikoripallon SM-sarjakausi 2011/12 alkaa viikonloppuna uudistuneena. Jo useamman vuoden ajan sarjaa rikastuttanut venäläinen BC Neva Alliance on vetäytynyt liigasta, ja sarjan menestyksekkäimpiin joukkueisiin kuulunut Lahden NMKY on luopunut myös paikastaan. Uutena joukkueena liigakartalle on saapunut porilainen BC Sisu.

Näytä lisää vastaavia