Pyrinnöllä ja Katajalla ratkaisun hetket tiistain EuroChallenge-kierroksella

10.12.2012 EuroChallengen alkulohkovaiheen viimeinen kierros pelataan tiistaina, ja molemmat sarjan suomalaisjoukkueet ovat mukana taistelussa paikoista 16 parhaan joukossa. Joensuun Kataja voi varmistaa jatkopaikkansa jo kohtuullisella tappiolla Samaran vieraana, kun taas Tampereen Pyrintö tarvitsee jatkoon edetäkseen 11 pisteen kotivoiton Norrköpingistä sekä hieman vetoapua Ventspilsiltä.

LaMonte Ulmerin ja Tampereen Pyrinnön on voitettava tiistaina Norrköping Dolphins 11 pisteellä.

Petri Virtasen Katajalle jatkopaikka on lähes varma. Kuvat: Tytti Nuoramo & Vesa Kuukka/Kuvamaailma.

Pyrintö hävisi viime viikon ottelunsa C-lohkon voittajalle Ventspilsille vieraskentällä suurin numeroin, mutta Södertälje Kingsin yllätysvoitto Norrköping Dolphinsista palautti tamperelaiset jatkopaikkataisteluun.

 

Tiistaina Pyrinnöllä onkin edessään kauden toistaiseksi ylivoimaisesti tärkein ottelu. Tamperelaiset tarvitsevat kotikentällään 11 pisteen voiton Dolphinsista, jonka lisäksi Ventspilsin on pelattava taitojensa edellyttämällä tasolla ja kukistettava siten päätöskierroksella Södertälje.

 

– Ventspils on sen verran kova joukkue, että luotan heidän hoitavan Kingsin kotonaan, jolloin meillä on homma omissa käsissämme, Pyrinnön päävalmentaja Ville Tuominen ennakoi.

 

– Pelaamme kotikentällämme ja meillä on hyvät mahdollisuudet kaataa Dolphins jatkopaikkaan vaadittavalla erolla. Toivottavasti myös katsojat ymmärtävät, kuinka merkittävästä ottelusta on kyse ja saamme Pyynikin täyteen. Nyt jos koskaan tarvitsemme kotiyleisön tukea!

 

Pyrintö marssii hallitsevaa Ruotsin mestaria vastaan neljän amerikkalaispelaajan voimin. Polvivaivoista kärsinyt Kenneth Lowe pukee punavalkopaidan ylleen tiistaina kuten myös Pyrinnön uusi vahvistus, Loimaalla lauantaina debyyttinsä tehnyt Reginald Bratton.

 

Dolphins voitti joukkueiden edellisen keskinäisen kohtaamisen Norrköpingissä pistein 84–73.

 

Katajalla jatkopaikka lähes varma

 

Helpommissa asetelmissa viimeiseen alkulohko-otteluunsa lähtee Joensuun Kataja, joka ottaa tiistai-iltana mittaa B-lohkon voittonsa varmistaneesta Krasnie Krilija Samarasta vieraskentällä.

 

Venäläiset ovat päässeet erinomaiseen vireeseen syyskauden edetessä. Samaran kaksi ensimmäistä voittoa irtosivat niukin lukemin, mutta kolmessa viimeisessä ottelussa joukkue on lyönyt vieraansa keskimäärin 22 pisteen marginaalilla.

 

Katajalla ei kuitenkaan ole hätäpäivää, sillä B-lohkon kakkossijan ja siten jatkopaikan varmistaminen vaatisi käytännössä vain kohtuullista tappiota Samarassa. Ja vaikka Kataja häviäisikin suurin numeroin, olisi vastaavasti Keravnos Nikosian lyötävä vieraskentällä Romanian mestari Ploiesti myös murskaluvuin.

 

– Lähdemme Venäjällä pelaamaan hyvää ottelua ja voittamaan, Katajan päävalmentaja Jukka Toijala kertoo.

 

– Jokainen tietää, mitkä ovat realiteetit ja minkä tason vastustajan kohtaamme, mutta emme voi lähteä hidastelemaan ja peruuttelemaan. Hyvältä näyttää ja olemme pelanneet itsemme paikkaan, jossa meillä ei ole hävittävää.

 

Katajalta puuttuu riveistään pitkäaikaistoipilaat Sami Lehtoranta ja Vesa Mäkäläinen. Lisäksi Keravnos-ottelussa nivusensa reväyttänyt Johnell Smith lienee sivussa Samara-ottelusta.

 

Kun EuroChallengen alkulohkoa on pelaamatta enää yksi kierros, ovat paikkansa sarjan 16 parhaan joukossa varmistaneet Krasnie Krilija Samara (Venäjä), BK Ventspils (Latvia), CS Gaz Metan Medias (Romania), Paris Levallois (Ranska) sekä EWE Baskets Oldenburg (Saksa).

 

EuroChallengea: Tampereen Pyrintö – Norrköping Dolphinsin Tampereella Pyynikin palloiluhallilla tiistaina 11.12. klo 19:00 alkaen.

 

EuroChallengea: Krasnie Krilija Samara – Joensuun Kataja Samarassa tiistaina 11.12. alkaen klo 19:00 Suomen aikaa.

 

Lisätietoja: Pyrinnön ennakko

 

 
26.2.2020 21:39 Korisliiga

Jamar Wilson palasi Korisliigaan yhdeksän vuoden jälkeen – illan merkkitapauksia myös Vilppaan 59 pisteen voitto ja Antti Kanervon 40 pistettä

Jamar Wilson teki paluun Korisliigaan mutta ei vielä pysäyttänyt painokoneita säkenöivillä otteilla. Illan hurjin yksilösuoritus sen sijaan nähtiin Antti Kanervolta Uudessakaupungissa.

18.2.2020 10:59 Korisliiga

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson Kataja Basketiin

Alkukaudella Ranskan Pro A:ssa Bourg-en-Bresseä edustanut Susijengin pelinrakentaja Jamar Wilson, 35, palaa kahdeksan ja puolen vuoden jälkeen Suomeen ja Korisliigaan. 185-senttisen, kaksissa arvokisoissa Suomea edustaneen Wilsonin uusi osoite on joensuulainen Kataja Basket, jota hän edustaa loppukauden ajan. Sopimukseen sisältyy optio kaudesta 2020-21.

17.2.2020 10:42 Susijengi

Katsaus Susijengin pelaajien seurajoukkuekauteen 2019-2020

Susijengin pelaajat kerääntyvät yhteen ensimmäisen EM-karsintaikkunan merkeissä tänään maanantaina. Susipelaajien kausi 2019-20 seurajoukkueissaan on ollut tuloksellinen niin kansainvälisillä kentillä kuin kotoisessa Korisliigassakin, arvioi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

12.2.2020 21:28 Korisliiga

Korisliigan kärkikolmikko kasvattaa eroaan muihin – Seagulls ja Vilpas murskavoittoihin

Miesten Korisliigan runkosarjan kolmen korkeimmalla olevan joukkueen ero muihin kasvaa kasvamistaan.

10.2.2020 21:07 Korisliiga

KTP taivutti Katajan Samuli Vanttajan monipuolisesta esityksestä huolimatta

KTP-Basket onnistui kaatamaan Kataja Basketin tiukassa ottelussa 84–80.

10.2.2020 09:48 Korisliiga

Korismaanantai: KTP kohtaa kintereillä juoksevan Katajan

Elisa Viihteen Korismaanantaissa seurataan tänään, kun KTP-Basket isännöi Kataja Basketia.

9.2.2020 19:52 Korisliiga

Pyrinnöstä ei vastusta Vilppaalle – Nokian ilta tuotteliaampi

Pirkanmaan molemmat joukkueet pelasivat ottelun Korisliiga-illassa. Tampereen Pyrintö jäi kotonaan Salon Vilppaan jyrän alle. BC Nokia puolestaan kävi ruhtinaallisella ryöstöretkellä Uudessakaupungissa.

7.2.2020 21:13 Korisliiga

Ennakkosuosikit pärjäsivät Korisliiga-illassa – Seagulls ja KTP hakivat mukaansa vierasvoitot

Helsinki Seagulls haki pisteet Lapualta, ja KTP-Basket teki saman Kouvolassa.

5.2.2020 14:20 Korisliiga

Korisliigan tammikuun pelaaja on Karhu Basketin Cameron Jones

Loistavia otteita tammikuussa esittänyt Kauhajoen Karhu Basketin takamies Cameron Jones on valittu Korisliigan kuukauden pelaajaksi.

4.2.2020 20:45 Korisliiga

KTP:n ja Uran kohtaamisessa ei epäselvyyksiä – lopputulos murskaava 113–78

KTP-Basket hoiteli Ura Basket eGame Starsin jo ensimmäisessä jaksossa, ja lopun aikaa ottelusta ero vain kasvoi.

4.2.2020 08:05 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #3: teatraalista virheen näyttelemistä ja IRS-tarkistus

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

3.2.2020 09:15 Korisliiga

Korismaanantai: Näädät haastamaan sarjakärkeä – Nokia vahvistunut Larry Andersonilla

Elisa Viihteen Korismaanantaissa seurataan, kun BC Nokia haastaa Helsingissä sarjakärki Seagullsin. Nokian uuden vahvistuksen Larry Andersonin osallistuminen vielä epävarmaa.

1.2.2020 20:21 Korisliiga

Korihait yllätti KTP:n – Kobrat ei pystynyt samaan Vilppaan kanssa

Illan Korisliiga-kierroksen molempien otteluiden isäntänä toimi joukkue sarjan hänniltä. Viimeisellä sijalla oleva Korihait pystyi omassa ottelussaan yllätykseen, mutta toiseksi viimeistä sijaa pitävä Kobrat ei.

28.1.2020 21:20 Korisliiga

Illan otteluissa kunnioitettiin Kobe Bryantin muistoa – KTP kiilasi Pyrinnön edelle murskavoitolla

Joensuussa ja Kotkassa kunnioitettiin Kobe Bryantin muistoa NBA:sta lainatulla eleellä. Illan otteluiden voittajiksi selvisivät Kataja, KTP ja Vilpas.

28.1.2020 12:00 Pääjuttu

Tuore cup-mestari Timo Heinonen: ”Kiva välietappi matkalla kevääseen”

Lähes neljällä vuosikymmenellä Korisliigaa pelannut Pussihukkien kasvatti ja Helsinki Seagulls-ikoni Timo Heinonen, 38, sai lauantaina kaulaansa pitkän uransa ensimmäisen kultamitalin, kun Seagulls peittosi Suomen cupin finaalissa Salon Vilppaan 94-93. Kolmesti SM-hopeaa hakeneen Heinosen katse on nyt vahvasti kevään 2020 tosipeleissä.

27.1.2020 11:28 Korisliiga

Jeremiah Wood palaa Korisliigaan – osoitteena vajaalukuinen Vilpas

Aiemmin Joensuun Katajaa ja Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Jeremiah Wood tekee paluun Korisliigaan.

27.1.2020 08:56 Korisliiga

Korismaanantai: Kobrat hakee Kouvolasta toista perättäistä voittoa Kouvoja vastaan

Elisa Viihteen Korismaanantaissa nähdään illan otteluna Kouvot–Kobrat ja jälkiruokana Alba Berlin–Crailsheim Merlins.

25.1.2020 22:05 Suomen Cup

Suomen Cupin finaali tarjosi huiman jatkoaikatrillerin, Seagullsille seurahistorian ensimmäinen mestaruus

Helsinki Seagulls ja Vilpas Vikings taistelivat Suomen Cupin mestaruudesta pitkän kaavan mukaan Töölön Kisahallissa. Kotijoukkue vei trillerin nimiinsä jatkoajan jälkeen 94-93 huiman koripalloillan pääteeksi.

24.1.2020 13:20 Suomen Cup

Ennakko: Kaksi parasta taistelee mestaruudesta, Vilpas lähtee kiusaamaan Seagullsia cup-finaaliin

Lauantaina pelattavassa Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Korisliigan kaksi parasta joukkuetta, kun sarjakärki Helsinki Seagulls isännöi viime vuoden cup-mestari Vilpas Vikingsiä.

22.1.2020 21:21 Korisliiga

Pyrintö murskasi Lahden lähes 40 pisteen erolla – Vilpas vahvisti kakkossijaansa sarjassa

Illan murskavoittaja oli Tampereen Pyrintö, joka kaatoi Lahti Basketballin 101–65. Salon Vilpas puolestaan vahvisti kakkossijaansa voittamalla niskaan hengittävän Kauhajoen. Illan muita voittajia olivat BC Nokia, Ura Basket eGame Stars ja sarjakärki Helsinki Seagulls.

Näytä lisää vastaavia