Pyrinnön EuroChallenge-paikka jäi viiden pisteen päähän

11.10.2011 Tampereen Pyrinnön unelma paikasta eurokentillä suli myöhään tiistai-iltana. Hallitseva Unkarin mestari KK Szolnok Olaj kukisti Euroopan seurajoukkueiden kolmoskilpailu EuroChallengen toisessa karsintaottelussa tamperelaiset kotonaan pistein 69–57 (32–28) ja eteni jatkoon. EuroChallenge-paikka jäi Pyrinnöltä viiden pisteen päähän.

Kenneth Lowen 11 pistettä ei riittänyt Pyrinnön EuroChallenge-paikan varmistamiseksi.

Antwine Williams elätteli Pyrinnön voittotoiveita lopussa.

Szolnokin pelinrakentaja Obie Trotter oli tiistaina merkitty mies. Kuvat: Ville Vuorinen.

Pyrintö voitti karsintojen viikko sitten pelatun karsintojen avausottelun Tampereella kahdeksalla pisteellä, joten paikka EuroChallengen runkosarjassa olisi irronnut Pyrinnön mukaan jopa seitsemän pisteen tappiolla.

 

Hallitseva Unkarin mestari oli kuitenkin tilanteen tasalla ja hallitsi toisen karsintaottelun jälkipuoliskoa tiiviillä joukkuepuolustuksellaan. Pyrintö käväisi 15 sekuntia ennen loppua vielä yhdeksän pisteen päässä, mutta Szolnok tyylitteli 12 pisteen voiton vapaaheittoviivalta.

 

– Peli oli juuri sellainen kuin odotimme. Kun kokonaistilanne oli tasan, vastustaja oli paremmalla itseluottamuksella liikkeellä ja pisti kovat heitot koriin. Meille tarjoutui samanlaiset heittopaikat kuin kotijoukkueelle, mutta meillä ei kuitenkaan ollut joukkueena riittävää kokemusta näistä otteluista ja olosuhteista, harmitteli Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola.

 

Karsintojen avausottelussa Pyrintö johti Szolnokia kotikentällään parhaimmillaan 19 pisteellä neljä minuuttia ennen loppua. Szolnok vei kuitenkin loppuminuutit 11-0 kuroen piste-eron kahdeksaan toiseen karsintaotteluun lähtiessä.

 

– Jälkikäteen on aina helppo jossitella, mutta on pakko todeta, että päästimme kotona suuren johdon liian helposti käsistämme. Toivottavasti tästä on meille ja muille suomalaisjoukkueille oppia, kun pelaamme vastaisuudessa tällaisia karsintoja, linjasi Poikola tuntojaan karsintojen avausottelun viimeisten minuuttien ja toisen karsintaottelun suhteesta.

 

Szolnok eteni EuroChallengen runkosarjaan yhteistuloksella 138–134. Unkarilaisjoukkue kohtaa runkosarjavaiheessa Keravnos Nikosian (Kypros), Artland Dragonsin (Saksa) ja Pau Orthezin (Ranska).

 

Poikola: ”Nyt on nieltävä pettymys”

 

Pyrintö ja Szolnok olivat tehneet tarkkoja muistiinpanoja toistensa pelitavoista viime tiistain avausottelun jälkeen. Kuvaavaa on, että kahden tiukasti puolustavan joukkueen kohtaamisessa lähimmäksi omaa tasoaan pääsivät Unkarin maajoukkuetakamies Ákos Horváth (8/0/4 syöttöä) ja Pyrinnön takamieskonkari Kenneth Lowe (11/2), joista kumpikaan ei pelannut karsinta-avauksessa.

 

Sen sijaan kummankin joukkueen luottopelaajat olivat tiukassa puristuksessa. Pyrinnön Damon Williams (10/10/2 blokkia) säkitti 16 pelitilanneheitostaan vain kolme, Szolnokin pelinrakentaja Obie Trotter (12/9/7 syöttöä/3 riistoa) vastaavasti 13 pelitilanneheitostaan kaksi. Trotterin ainoa onnistunut kolmonen upposi koriin vain kaksi minuuttia ennen loppua. Lisäksi karsinta-avauksessa 20 pistettä viimeistellyt Antero Lehto (3/0) onnistui pelitilanneheitoissaan vain kerran kuudesta yrittämästä.

 

Pyrinnön tehokkain oli Antwine Williams (16/8/3 riistoa), joka pääsi szolnokilaispuolustuksen lieasta avausjakson ja päätösjakson loppuhetkillä. Szolnokin komeimmat teholukemat puristi sentteri Márton Báder (14/13/2 blokkia).

 

Tilastojen valossa joukkueet olivat suoritustasoltaan lähes samanlaiset. Suuri ja konkreettinen ero näkyy kuitenkin vapaaheittoviivalta: Szolnok upotti 27 heitostaan 21, Pyrintö 17 heitostaan vain yhdeksän.

 

Tappion myötä Pyrintö keskittyy seuraavaksi Korisliigaan. Seuraavan liigaottelunsa tamperelaiset pelaavat 17. lokakuuta kotikentällään Kauhajoen Karhua vastaan.

 

– Sääli tietenkin, että nämä pelit loppuivat lyhyeen, mutta nyt meidän on nieltävä pettymys ja keskityttävä niihin haasteisiin, jotka meitä Suomessa odottavat. Päätavoitteemme ovat Suomen cupin voitto ja Korisliigan mestaruus, Poikola linjaa.

 

 

KK Szolnoki Olaj – Tampereen Pyrintö 69–57 (17–17, 32–28, 42–37), EuroChallenge-karsintojen 2. ottelu, Szolnok 11.10.2011

 

Pyrintö: Antwine Williams 16/8/3 riistoa, Kenneth Lowe 11/2, Damon Williams 10/10/2 blokkia, Brant Bailey 9/5, Antti Nikkilä 6/6, Antero Lehto 3/0, Olli Ahvenniemi 1/2, Jesse Niemi 1/1, Niko Mattila, Osku Heinonen, Jari Pulkkinen, Ville Pekkola.

 

Szolnok: Márton Báder 14/13/2 blokkia, Obie Trotter 12/9/7 syöttöä/3 riistoa, Marko Derasimovic 11/6.

 

 

Lisätietoja: Ottelutilastot

 

 

 

 
22.11.2020 19:19 Korisliiga

Kataja haki pisteet Lahdesta – miesten Korisliiga maajoukkuetauolle

Miesten Korisliigassa pelattiin viimeinen ottelu ennen EM-karsintojen aiheuttamaa maajoukkuetaukoa. Lahti Basketball kaatui kotonaan Kataja Basketille 92–109.

21.11.2020 20:21 Korisliiga

Kobrat yllätti KTP:n – Korihaiden Nuhu revitteli 21 levypallolla

Miesten Korisliigassa pelattiin kolmen ottelun kierros, jossa voittajiksi selvisivät Kobrat, Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas.

20.11.2020 22:14 Korisliiga

Kauhajoki kaatoi Kouvot Severi Kaukiaisen piste-ennätyksestä huolimatta

Karhu Basket kävi hakemassa sarjapisteet Kouvojen kotikentältä Kauhajoelle.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

20.11.2020 11:15 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #2: uusi heittoliike, tekninen virhe loppuhetkillä

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee tasaisin väliajoin niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

18.11.2020 20:26 Korisliiga

Ura Basket otti viimein kauden avausvoittonsa – Seagullsin puhtaalle putkelle ei vieläkään loppua

Miesten Korisliigassa ratkottiin tänään häntäpään parhaimmistoa, sarjakärki jatkoi porskuttamistaan ja toista ja kolmatta sijaa pyöriteltiin uuteen järjestykseen.

15.11.2020 20:39 Korisliiga

Lahti kesytti Kobrat – Remu Raitanen pelasi vihdoin Korisliiga-debyyttinsä

Lahti Basketball palasi voittojen tielle kukistaessaan Kobrat 109–102.

14.11.2020 19:02 Korisliiga

Jamar Wilson teki näyttävän paluun kentälle – Uran loppukiri jäi vajaaksi ja tappioputki jatkuu

Kataja Basket haki Kupittaan palloiluhallista vierasvoiton meisten Korisliigassa. Erinomaista peliä nähtiin erityisesti kentälle palanneelta Jamar Wilsonilta.

13.11.2020 20:40 Korisliiga

Nokia kesytti Vilppaan – Seagullsille kahdeksas voitto loppuun myydyssä kotihallissa

Miesten Korisliigassa nähtiin illan aikana kaksi ottelua, joista kumpikin ratkesi kotijoukkueelle selkeällä erolla. Voittajat olivat sarjakakkonen BC Nokia ja sarjakärki Helsinki Seagulls.

11.11.2020 21:29 Korisliiga

Kauhajoki otti paikallisherruuden takaisin Kobrilta – Ura ja Pyrintö rellestivät koreilla

Korisliigan keskiviikko tarjosi kolme kamppailua. Pohjanmaan paikallistaistoissa kotitaika piti toistamiseen pintansa, kun Kauhajoki kaatoi Lapuan kotikentällään. Kouvot ja Pyrintö puolestaan parantelivat voitoillaan asemia sarjataulukossa.

10.11.2020 21:02 Korisliiga

Timo Heinonen upotti kaukoheittoja Lahtea vastaan – Seagullsin voittoputkelle ei näy loppua

Helsinki Seagulls otti seitsemännen perättäisen voittonsa miesten Korisliigassa kukistamalla Lahti Basketballin 87–74.

7.11.2020 20:08 Korisliiga

BC Nokia kiilasi kiinni Korisliigan kakkossijaan – Marcus Lewis takoi tolkuttomat tehot Pyrinnön voitossa

Miesten Korisliigassa pelattiin neljän ottelun kierros. Illan voittajia olivat BC Nokia, Tampereen Pyrintö, Kataja Basket ja Kauhajoki.

6.11.2020 20:43 Korisliiga

Kobrat kävi lähellä muttei saanut katkaistua Seagullsin voittoputkea – Kotkassa reipas kotivoitto ja jatkoa Uran tappiokierteelle

Miesten Korisliigassa pelattiin kahden ottelun kierros, josta sarjapisteet veivät voittamaton Helsinki Seagulls ja kakkossijalla niskaan hengittävä KTP-Basket.

5.11.2020 19:00 Korisliiga

Korisliiga-kauden 2020-21 päätteeksi yksikään seura ei putoa urheilullisesti sarjasta

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt kokouksessaan Korisliigan seurakokouksen esityksen, jonka mukaisesti Korisliigan kauden 2020-21 sarjamääräyksiä muutetaan putoamisen suhteen vallitsevan epävakaan tilanteen vuoksi.

4.11.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas löylytti kauden erinomaisesti avannutta Pyrintöä – Kauhajoki piti Korihait nollilla

Illan Korisliiga-kierroksen yllättäjä oli Salon Vilpas, joka taltutti Tampereen Pyrinnön reilulla erolla. Kierroksella pelattiin neljä ottelua, joissa muita voittajiksi selvinneitä olivat Kauhajoki, KTP-Basket ja BC Nokia.

3.11.2020 14:00 Korisliiga

Korisliigan kuukauden pelaaja on Seagullsin Kendale McCullum

Ensimmäistä Korisliiga-kauttaan ja vasta toista ammattilaiskauttaan ylipäätään pelaava takamies Kendale McCullum vei lokakuun 2020 kuukauden pelaaja -palkinnon nimiinsä.

1.11.2020 19:09 Korisliiga

Myerin heittokäsi pelasti Lahden koti-illan – Uran tappioputki jatkuu

Ura Basket kävi kirvelevän lähellä kauden ensimmäistä voittoaan. Isäntä Lahti Basketball nokitti viime sekunneilla.

31.10.2020 19:39 Korisliiga

Kouvot junaili Kobrille ensimmäisen kotitappion – Korihait yhä ilman voittoja

Korisliiga-kierroksella voittajiksi selvisivät tänään Kouvot, Kataja ja Vilpas. Kouvojen kotimaisella takamieskaksikolla näyttävä ilta.

30.10.2020 20:32 Korisliiga

Seagulls ja Pyrintö taistelivat kärkipaikasta ennennäkemättömän ailahtelevassa ottelussa

Seagulls ja Pyrintö ottivat toisistaan mittaa tappiottomina joukkueina, ja Seagulls säilytti puhtaan tilinsä. Ottelun kruunasi voittajien 26–0-pisteputki. Kotkassa KTP taipui Nokialle.

28.10.2020 21:36 Korisliiga

Korisliigassa täysi kierros – Seagulls ja Pyrintö yhä puhtain paperein

Miesten Korisliigassa pelattiin täysi kuuden ottelun kierros, ja voittajiksi selviytyivät Kauhajoki, Pyrintö, Nokia, Seagulls, Vilpas ja Lahti.

Näytä lisää vastaavia