Pyrintö voitti nyt Kouvolassa

14.11.2010 Mestaruuden puolustamisen vaisusti Korisliigassa aloittanut Tampereen Pyrintö on päässyt hyvään voittovireeseen. Pyrintö voitti kauden kuudesta ensimmäisestä pelistään vain kaksi, mutta otti sunnuntaina jo seitsemännen peräkkäisen voittonsa kukistettuaan Kouvolassa Kouvot 73-71 (40-32) -tuloksella.

Antwine Williams hetti Pyrinnölle voittoon summerin soidessa Kouvolassa.

Antti Niskanen ja ToPo runttasivat niukan voiton Kauhajoesta.

Juho Nenonen oli vauhdissa, kun Kataja löi vieraissa Lahden.

Jarkko Kyllösen edustama Tarmo katkaisi 12 pelin tappioputkensa. Kuvat: Matti Koskinen & Tytti Nuoramo & Francois Perthuis.

Pyrintö hallitsi peliä kolmannelle jaksolle, jolloin Kouvot nousi viideksi minuutiksi edelle. Pyrintö johti taas viimeistä jaksoa, kunnes Kouvojen Grayson Moyer onnistui tasoittamaan viisi sekuntia ennen loppua. Pyrinnölle jäi vielä aikaa voittokorin tekemiseen, jonka heitti summerin soidessa Antwine Williams.

- Pelasimme ensimmäisen puoliskon tasapainoisesti, mutta sitten tuli kapealla kokoonpanolla väsymys ja passivoiduimme molemmissa päissä. Venyimme kuitenkin voittoon, mikä oli hieno asia, sillä jokainen vierasvoitto on tässä sarjassa kiven takana, etenkin Kouvojen kaltaista hyvää kotijoukkuetta vastaan, iloitsi Pyrinnön valmentaja Pieti Poikola.

Damon Williams teki Pyrinnölle 25 ja Antwine Williams 21 pistettä. Vieraiden voiton arvoa nosti nilkkavaivaisen Kenneth Lowen ja selkäänsä potevan maajoukkuesentteri Antti Nikkilän puuttuminen.

Kouvoista B.A. Walker teki 20 pistettä ja Ville Kaunisto 16. Durell Vinson johdatti 15 levypallollaan Kouvot 47-29 -lukemin levypallovoittoon.

ToPo niukasti Karhua parempi

Torpan Pojat kohenteli heikkoa sarja-asemaansa otettuaan niukan 75-73 (42-36) -kotivoiton Kauhajoen Karhusta.

Vieraat käänsivät kotijohdon kolmannella jaksolla seitsemän pisteen edukseen ja pitivät johtoa toiseksi viimeiselle minuutille asti. Kun Karhu ei onnistunut korinteossa viimeisen kahden ja puolen minuutin aikana, riitti ToPolle voittoon Frank Richardsin kori ja Elias Kajanderin vapaaheittopiste.

Richards teki ToPolle 21 pistettä ja Antti Niskanen 13.

Karhusta pääsivät kaksinumeroisiin pisteisiin vain John Allen 24:llä ja Jeremiah Wood 17 pisteellä. Wood kahmi lisäksi peräti 22 levypalloa.

Kataja haki pisteet Lahdesta

Joensuun Kataja tuotti Namika Lahdelle kauden ensimmäisen kotitappion haettuaan pisteet 93-89 (40-41) -lukemin.

Kotijoukkue piti johtoa pitkään ensimmäisellä puoliskolla, mutta Kataja johti kolmannen jakson alusta viimeiselle minuutille, jolloin Namika tasoitti 34 sekuntia ennen loppua Ville Vesalan kolmosella. Katajan Antti Kanervo onnistui kuittaamaan seuraavassa hyökkäyksessä kolmosella. Viimeisen pisteen Katajalle heitti Jared Newson vapaaheitolla.

Ilman selkävaivaista Darren Fellsiä pelanneesta Katajasta Juho Nenonen oli tehokkain 22 pisteellä. Kanervo heitti 21 pistettä ja Newson keräsi 18 pisteen lisäksi 16 levypalloa.

Kotijoukkueen tehomiehiä olivat James Mathis 25:llä ja Ryan Ayers 18 pisteellä.

Namika joutuu tulemaan pidemmän aikaan toimeen ilman jalkavaivaista Ilkka Vuorea ja myös toinen takamies Roope Suonio parantelee edelleen lonkkaansa. Takamiesosaston täydennykseksi Namika sai viime keväänä uransa jo päättäneen Ville Vesalan, joka palasi komeasti 16 pisteen teholla.

Tarmolle ensimmäinen voitto

Sarjan ainoa nollakerholainen Porvoon Tarmo otti 12 tappion jälkeen ensimmäisen voittonsa, kun Salon Vilpas kukistui Porvoossa 88-76 (37-38).

Vilpas vei ensimmäisen jakson 27-14, mutta Tarmo tavoitti eron ja johti koko ajan kolmannen jakson alusta lähtien. Kotijohto kasvoi suurimmillaan 17 pisteeseen 76-59 -tilanteessa.

Jonathan Heard ja Jerrah Young heittivät Tarmolle 19 pistettä mieheen.

Yhä ilman vierasvoittoa olevasta Vilppaasta Jukka Kataja päätyi 19 pisteeseen ja Nicchaeus Doaks 16:een.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).