Rannikko Adriatic-liigan kolmanneksi kovin pistemies

10.4.2006 Slovenialaista Union Olimpijaa Ljubljanaa edustava takamies Teemu Rannikko, 25, teki hienoa jälkeä entisen Jugoslavian alueen maiden huippujoukkueista koostuvan koripallon Adriatic-liigan runkosarjassa.

Rannikko oli liigan kolmanneksi kovin pistemies keskiarvolla 15,15. Runkosarjan voittaneen Partizanin Dejan Milojevic heitti 18,2 pistettä ottelua kohden. Rannikon edelle tilastoissa ylsi niukasti myös Slovanin Goran Dragic keskiarvolla 15,19.

Olimpija sijoittui 14 joukkueen runkosarjassa sijalle kymmenen jääden kahdeksan parhaan pudotuspelien ulkopuolella.

Seuraavaksi Slovenian pääsarjakentille hallitsevana mestarina siirtyvä Olimpija päätti Adriatic-liigan urakkansa 81-69 (42-43) -vierastappioon Bosnalle.

Bosna ratkaisi ottelun edukseen viimeisellä kymmenminuuttisella, jonka se vei tylysti nimiinsä numeroi 21-8.

Rannikko pelasi ottelussa lähes 32 minuuttia, joiden aikana hän heitti kahdeksan pistettä , otti kolme levypalloa ja antoi neljä koriin johtanutta syöttöä.

MVP-pisteytyksessä liigan viidenneksi arvokkaimmaksi pelaajaksi kohonnut 189-senttinen Rannikko oli vahvasti esillä myös muissa tilastoissa.

Rannikko upotti kolmen pisteen heittojaan 44,09 prosentin tarkkuudella, mikä riitti neljänteen sijaan. Vapaaheittoprosentti 82,29 oli runkosarjan kymmenenneksi kovin.

Koriin johtavia syöttöjä turkulaislähtöisen takamiehen käsistä irtosi 3,3, ottelua kohden. Keskiarvo toi tilastojen viidennen sijan.

Union Olimpija Ljubljana voitti runkosarjan 26 ottelustaan kymmenen. Rannikko joutui jättämään väliin kuusi peliä ensin selkä- ja myöhemmin silmävamman vuoksi.

Euroliigan jatkopeleistä niukasti rannalle jäänyt Olimpija on ollut muutosten kourissa koko kauden ajan.

Viimeisimpinä pelaajina Zmago Sagadinin valmentamasta joukkueesta ovat lähteneet Remon Van de Hare ja Toni Dijan. Uusimmat tulokkaat ovat Ljubljanaan paluun tekevä konkaripelaaja Ivica Jurkovic, sekä tulevaisuuden nimiin lukeutuvat Slobodan Ljubotina ja Slobodan Bozovic.

Olimpija lähti kauteen tavoitteenaan paikka Euro- ja Adriatic-liigan jatkopeleihin. Molemmat jäivät saavuttamatta.

Adriatic-liigan puolivälieripareiksi muodostuivat Partizan-Zadar, Belgradin Punainen Tähti-Bosna, FMP-Vojvodina ja Cibona-Hemofarm.

 
25.3.2024 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Miikka Muurinen debytoi pirteästi Petteri Koposen alaisuudessa nuorten Euroliigassa

Petteri Koposen valmentama Next Generation -kutsujoukkue sijoittui Dubain turnauksessa kolmanneksi. Joukkueen riveissä pelasi täksi kaudeksi Yhdysvaltain high school -kentille Sunrise Christianiin siirtynyt Miikka Muurinen.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

25.3.2024 10:43 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen johdatti Kalev/Cramon runkosarjan ykköseksi

Viron ja Latvian yhteisliigassa saatiin runkosarja paketoitua ja Severi Kaukiaisen Kalev/Cramo lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana. Alexander Madsen pääsi juhlimaan tärkeitä pisteitä Espanjassa ja Perttu Blomgren heitti joukkueensa ABA2:n pudotuspeleihin.

25.3.2024 09:22 Suomalaiset ulkomailla

Osku Heinonen Islannista Italiaan loppukaudeksi

Heinosen uusi seura on Italian Serie A2 -sarjassa pelaava San Giobbe Chiusi.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

Näytä lisää vastaavia