Rannikko syötteli Ljubljanan voittoon

31.3.2013 ”Suomalaisjoukkue” Olimpija Ljubljana pysyi voittamattomana Slovenian liigan jatkosarjassa. Olimpija haki maukkaan vierasvoiton Zlatorogista tuloksella 83-88 (32-52) Suomen maajoukkuepelintekijä Teemu Rannikon johtaessa Ljubljanan hyökkäystä.

Teemu Rannikon 11 pistettä, kuusi syöttöä ja rautahermoiset viime hetken vapaaheitot siivittivät Ljubljana vierasvoittoon.

Ville Kauniston Blois on Ranskan NM1-sarjassa kovassa nousukiidossa. Kuvat: Getty Images / All Over Press & Ville Vuorinen.

Rannikko vapautti syötöillään joukkuekaverinsa kuudesti korintekoon. Hän aiheutti päänvaivaa Zlatorogin puolustukselle muutenkin ja tuli rikotuksi kahdeksan kertaa. Rannikko rankaisi virheistä ja upotti ottelussa kaikki kahdeksan vapaaheittoaan pussin pohjaan. Turkulaiselle Rannikolle kirjattiin kaikkiaan 11 pistettä.

Reilusta puoliaikajohdostaan (32-52) huolimatta Ljubljana joutui taistelemaan voittonsa puolesta aivan viime sekunneille saakka. Zlatorog nousi parhaimmillaan pisteen päähän (83-84), kunnes Rannikko ja Dino Muric viimeistelivät pelin Olimpijalle vapariviivalta.

Ljubljanan Sasu Salinin heittokäsi oli Zlatorogin visiitillä kohmeinen. Salinin kaikki neljä pelitilanneheittoa meni ohi. Joukkueen kolmas suomalainen, Emir Sulejmanovic, ei pelannut.

Olimpijan tehomiehet muodostivat Rannikon ohella sentteri Drazen Bubnic (19/1) ja Jaka Blazic (16/3).

Voitto oli Ljubljanalle toinen Slovenian liigan jatkosarjassa yhtä monesta ottelusta.

Leen Buducnostilla 40 pisteen murskajaiset

Suomen maajoukkuesentteri Gerald Leellä ja hänen seurallaan Buducnostilla oli Montenegron liigassa helppo iltapuhde, kun Ulcinj vieraili Podgoricassa. Buducnost jyräsi vastustamattomasti 93-53 (51-31) –voittoon.

Buducnost pyöritti ottelussa koko 11 miehen pelaajarotaatiotaan. Aloituksessa ollut Lee viimeisteli onnistuneesti molemmat pelitilanneheittonsa, antoi kaksi koriinjohtanutta syöttöä, poimi kaksi levypalloa ja torjui yhden heiton ennen kuin tyytyi katselemaan sivusta joukkueensa ylivoimaa.

Kotijoukkueen tehokkain oli 25 pistettä heittänyt Marko Mugosa.

Kauniston Bloisille jo kuudes peräkkäinen voitto

Ranskan NM1-sarjassa Ville Kauniston Blois on iskussa. Joukkue otti jo kuudennen peräkkäisen voittonsa kukistamalla kotonaan Rueilin 83-65 (46-33).

204-senttinen Kaunisto nosteli ottelussa voittajille 15 pistettä.  

Henkilöt

 
22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

Näytä lisää vastaavia