Rannikon Euroliigajoukkue Ljubljana Opel Cup-turnaukseen

31.8.2005 Suomalaista koripallosyksyä värittää Espoon LänsiAuto Areenalla 1.-2.10. pelattava Opel Cup-turnaus, jossa esiintyvät Teemu Rannikon edustama Union Olimpija Ljubljana, Jukka Matisen saksalaisseura Opel Skyliners sekä paikallisvastustajat turnausisäntä Espoon Honka ja liigaan noussut Torpan Pojat Helsingistä.

Slovenian mestarin Ljubljanan ensi kauden päätavoitteet ovat Euroliigassa, sekä entisen Jugoslavian alueelta tulevien Adrian maiden huippujoukkueiden välillä pelattavassa sarjassa.

Kahden vuoden mittaisen sopimuksen slovenialaisseuran kanssa solminut Rannikko matkustaa Ljubljanaan heti, kun maajoukkueen EM-karsintaurakka on saatu ensi viikolla päätökseen.

- Joukkue on harjoitellut jo tiiviisti kaksi viikkoa uuden valmentajan, kroatialaisen Pino Grdovicin alaisuudessa. Odotan innolla pääsyä mukaan joukkueen kuvioihin ja tietenkin otteluja Opel Cupissa, joka on hieno tapahtuma suomalaiselle koripallolle, sanoo 189-senttinen turkulaislähtöinen takamies Rannikko.

Viisi viimeistä kautta Italian kentillä pelanneelle Rannikolle Ljubljana oli luonteva valinta. Joukkue tarjoaa paljon kovia pelejä ja samalla paljon kaivattua peliaikaa.

- Tavoitteeni on olla joukkueen toinen aloittava takamies. Ljubljana on tunnettu aina joukkueena, joka tarjoaa hyvät kehitysmahdollisuudet nuorille pelaajille. Se näkyy nykyisenkin joukkueen kokoonpanossa, jossa minä alan olla jo yksi vanhimmista pelaajista, laskee Rannikko, joka viettää 25-vuotissyntymäpäiviään ensi viikon perjantaina.

Rannikko ei lähde arvailemaan Opel Cupin voittajaa. Mikäli maajoukkue selvittää tiensä A-divisioonaan, jää Rannikolle noin viikko aikaa tutustua joukkueensa kuvioihin.

- Mahdollisesti ehdin pelata yhden matsin alle Ljubljanan kanssa ennen Opel Cupia. En lähde lupaamaan mitään lopputuloksista, mutta joka tapauksessa on hienoa päästä Suomeen pelaamaan ja näyttämään osaamistaan suomalaisille, kertoo Rannikko.

Matisen Frankfurt Espooseen Ivan Sunaran valmennuksessa

Opel cupin toinen ulkomaalaisjoukkue on jo aiemmilta vuosilta tuttu, alkukesän ranneleikkauksesta hyvää vauhtia kuntoutuvan Jukka Matisen edustama saksalaisjoukkue Frankfurt Skyliners. Frankfurtin koripalloylpeys pelaa ensi kaudella Bundesliigan lisäksi ULEB-cupia.

Skyliners solmi tiistaina sopimuksen uuden valmentajan, myös mittavan henkilökohtaisen pelaajauran omaavan kroatialaisen Ivan Sunaran, 46, kanssa.

Kolmen vuoden sopimuksen Frankfurtin kanssa allekirjoittanut Sunara valmensi viime kaudella KK Zagrebia. Aktiiviurallaan hän pelasi 1980-luvulla myös silloisessa Jugoslavian maajoukkueessa voittaen olympiapronssia Los Angelesissa vuonna 1984.

Skyliners ylsi viime syksynä Opel cupin finaaliin häviten kuitenkin Rannikon ja Hanno Möttölän silloin edustamalle ja myöhemmin tänä kesänä konkurssiin kaatuneelle Scavolini Pesarolle pistein 90–58.

Honka ja ToPo kovat paikallisvastustajat

Järjestyksessään 3. Opel Cupin kvartetin täydentää isäntä-Hongan lisäksi erittäin mielenkiintoinen paikallisvastustaja, kovalla ryminällä Helsingin koripallon pääsarjakartalle palauttanut Torpan Pojat. Molemmat ovat asettaneet Suomen mestaruuden ensi kauden tavoitteekseen.

Mihailo Pavicevicin valmennuksessa jatkava Honka on vahvistunut tuntuvasti muun muassa viime kauden liigan parhaalla pelaajalla Tim Kisnerillä ja Monte Cummingsilla, sekä ToPossa vuoden pelanneilla paluumuuttajilla Markus ja Jukka Hemdahlilla.

Honka valmistautuu Opel Cupiin ja alkavaan sarjakauteen valmentajansa Pavicevicin kotimaisemissa. Honkaa odottaa Serbia ja Montenegrossa tiivis ottelu- ja harjoitusviikko.

- Valmistautumisjakso liigaan käytetään todellakin tehokkaasti hyväksi. Odotan varsinkin Opel Cupia mielenkiinnolla. Jokainen ottelu on pelaajalle ainutlaatuinen näytön paikka, painottaa kaksi viikkoa Hongan kanssa harjoitellut ja hyvin pääkaupunkiseudulla viihtyvä Kisner.

Laadukkaita pelejä

Olli Nikitin esiintyi viime syksynä Hongan kapteenina edukseen Opel Cupissa.

- Siitä tapahtumasta jäi todellakin hyvä maku suuhun. Tällä kertaa olemme valmiimpia ja meillä on parempi joukkue koossa. Pelaamme cupissa tiukasti voitoista, lupaa Nikitin.

ToPon kapteeni Ville Tuominen pitää Opel Cupin otteluita parhaana mahdollisena valmistautumisena kotimaisen sarjakauden kynnyksellä.

- Vastaan asettuu täysiä ammattilaisjoukkueita, joten saamme sopivasti tuntumaa kotimaista liigaa kovempiin otteluihin.

- ToPolla on jalkeilla sen tasoinen joukkue, joka lähtee voittamaan liigassa jokaista ottelua ja sen myötä Suomen mestaruutta. Muuta tavoitetta pääsarjassa pelaavalla joukkueella ei voi nähdäkseni olla, painottaa Tuominen.

3. Opel Cupin ohjelma 1.-2. lokakuuta Espoon LänsiAuto Areenalla:

Lauantai 1. lokakuuta:

Klo 16:00 ToPo - Union Olimpija Ljubljana

Klo 18:00 Honka - Frankfurt Skyliners

Sunnuntai 2. lokakuuta: 

Klo 15:00 sijat 3-4 ja Klo 17:00 sijat 1-2

Pääsyliput:

Turnauslippu: 30eur aikuiset/15eur lapset, varusmiehet ja eläkeläiset. Päiväliput: 20eur aikuiset/10eur lapset, varusmiehet ja eläkeläiset.             

Liput ennakkoon www.menolippu.fi 09 25102987 tai www.lippupalvelu.fi.  Lippukaupat, puh 0600 10800 (1,30/min + pvm) 0600 10020 (4,93/puhelu + pvm). Liput tulevat myyntiin torstaina 1. syyskuuta klo 12

 

 

 
13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.

Näytä lisää vastaavia