Rannikon ja Koposen pudotuspeliurakka alkaa

18.5.2011 Teemu Rannikon Cimberio Varese ja Petteri Koposen Virtus Bologna käynnistävät puolivälieräsarjansa Italian Serie A:ssa keskiviikkona ja torstaina. Molemmat "suomalaisjoukkueet" lähtevät pudotuspeleihin altavastaajina, mutta sekä Rannikko että Koponen uskovat omiensa yllätysvalmiuteen.

Teemu Rannikon Cimberio Varese kohtaa puolivälierien paikallisderbyssä Cantùn.

Petteri Koposen Virtus Bologna käy jättiläisen kimppuun: puolivälierissä vastassa on Montepaschi Siena. Kuvat: Ville Vuorinen.

Keväällä 1999 Italian mestaruutta juhlinut Varese on jäänyt viimeisenä neljänä keväänä Serie A:n pudotuspelien ulkopuolelle, eikä joukkueelle povailtu kaksista menestystä myöskään kuluvan pelikauden alussa. Varese yllätti kuitenkin italialaisen koripallokansan kypsällä pelillään ja haki runkosarjakauden aikana monia makeita päänahkoja ruokkien kasvavaa innostusta perinteikkäässä koripallokaupungissa.

- Pudotuspelipaikan saavuttaminen on todella iso juttu Varesen organisaatiolle ja kaupungille. Joukkueen sisäinen tavoite on nyt saavutettu, mutta meillä on niin paljon nälkää, että tarkoituksena on ottaa pudotuspeleissä niin monta voittoa kuin mahdollista, Rannikko linjaa.

Varese voitti runkosarjakauden ensimmäisestä kahdeksasta ottelustaan kuusi, mutta ajautui joulukuussa syvään lamaan ja voitti seuraavasta kymmenestä ottelustaan vain yhden. Kevään korvilla joukkue löysi kuitenkin vireensä uudelleen ja voitti viimeisestä kahdestatoista runkosarjan ottelustaan kahdeksan.

- Loukkaantumisten taakse on helppo mennä, mutta meillä oli joulu-tammikuussa paljon loukkaantumisia, emmekä päässeet kahteen kuukauteen treenaamaan koko jengillä. Helmikuussa joukkueeseen tehtiin kuitenkin vähän pelaajamuutoksia, ja uudet pelaajat hitsautuivat hyvin yhteen joukkueessa jo aiemmin pelanneiden kanssa. Aloimme pelata taas joukkueena ja mitä enemmän voittoja tuli, sitä korkeammaksi itsevarmuus nousi, selvittää Rannikko.

Pudotuspelien avauskierroksella Varese haastaa Serie A:n sarjakakkonen Cantùn, joka voitti 30 runkosarjaottelustaan 22 ja oli runkosarjaykkönen Montepaschi Sienan ohella Serie A:n paras kotijoukkue vain yhdellä kotitappiolla. Puolivälieräsarjaan tuo lisämausteensa Cantùn ja Varesen myrskyisä historia.

- Cantùlla on ollut kaksi vuotta melkein sama joukkue yhdessä, ja he pelaavat erittäin hyvin yhteen. Heillä on kahdeksan kaveria, ketkä pystyvät tekemään reilut kymmenen pistettä, ja he liikuttavat palloa hyökkäyksessä erittäin hyvin. Meidän on pakko puolustaa erityisen huolellisesti, koska Cantù jaksaa jauhaa puolustustaan maltilla eikä ota huonoja ratkaisuja oikeastaan ollenkaan, Rannikko luennoi.

- Lisäksi Cantù-Varese on Italian kovimpia derbyjä. Viimeisessä runkosarjaottelussamme Cantùssa fanimme eivät päässeet paikalle, koska poliisi ei pystynyt takaamaan heidän turvallisuuttaan. Nyt saimme tiedon siitä, että 150 faniamme pääsee sarjan avausotteluun, joten hallissa on varmasti tunnelmaa.

Rannikko urakoi Serie A:n runkosarjassa 7,6 pistettä, 2,9 syöttöä, 1,4 riistoa ja 1,3 levypalloa 24,4 minuutissa ottelua kohden.

Koposen Bologna jättiläisen kimppuun

 

Tiensä Serie A:n pudotuspeleihin runkosarjan viimeisen ottelun viime hetken heitolla selvittänyt Petteri Koposen Virtus Bologna käy puolivälierissä jättiläisen kimppuun. Runkosarjavoittaja Montepaschi Siena on tuttuun tapaan dominoinut Serie A:ta voittamalla 30 runkosarjaottelustaan 26, eikä Sienan lähihistoriakaan osoita horjumisen merkkejä: neljä perättäistä Italian mestaruutta, neljä perättäistä Italian Supercupin mestaruutta ja kolme perättäistä Italian cupin mestaruutta.

- Siena on niin kokenut ja hyvä joukkue, että yhteenkään virheeseen ole varaa. Siena rankaisee jokaisesta menetyksestä ja puolustuspään nukahduksesta. Heillä on niin kova tekemisen rutiini, että he ovat jo sillä askeleen edellä muita Serie A:n joukkueita, analysoi Koponen tulevaa pudotuspelivastusta.

Virtus Bologna voitti runkosarjan 30 ottelustaan 15 ja sijoittui runkosarjassa kahdeksannelle sijalle. Koponen myöntää, että kahdeksas sija oli joukkueen ennakkoasetelmiin nähden pettymys.

- Ei tosiaan ollut sitä, mitä haettiin. Meillä oli muutama kierros ennen runkosarjan loppua hyvät saumat vielä kotietuunkin, mutta hävisimme kaksi kertaa kotona täysin voitettavissa olleet matsit ja näin kävi. Toisaalta näin tasaisen runkosarjan päätteeksi voi olla sinänsä tyytyväinen siitä, että selvisi playoffseihin, Koponen pohtii viitaten siihen, että Serie A:n runkosarjassa 6.-12. sijoittuneet joukkueet mahtuvat neljän voiton sisään.

Vaikka Montepaschi Siena lähtee pudotuspeleihin selkeänä ennakkosuosikkina, Koponen tietää, että hallitsevalla mestarilla ja Italia-koriksen lippulaivalla on myös heikot kohtansa.

- Runkosarjan lopussa Sienalle tuli pari sellaista tappiota, joita heille ei normaalisti tule, johtuiko sitten panostuksesta Euroliigan Final Fouriin vai mistä. Siena erottuu muista ennen kaikkea suoritusrutiinillaan ja virheettömyydellään, mutta jos pystymme pitämään pallosta huolta ja pakottamaan heidät 5-5-peliin, meillä on saumat yllättää.

Koponen viimeisteli kolmannella kaudellaan Bolognassa 12,1 pistettä, 2,6 levypalloa, 2,1 syöttöä ja 1,4 riistoa 30,0 minuutissa ottelua kohden.

Cantùn ja Varesen välinen ottelusarja alkaa Cantùn kotikentällä keskiviikkona 18.5. ja Siena-Bologna-ottelusarja Sienassa torstaina 19.5. Serie A:n puolivälierät pelataan paras viidestä -menetelmällä. Lisätietoja Serie A:n pudotuspeleistä ja otteluiden televisioinnista osoitteessa www.legabasket.it.

 
23.9.2018 21:30 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphyn vahvat otteet eivät riittäneet Mestarien liigassa

Alex Murphyn kausi unkarilaisseura Szolnoki Olaj'ssa käynnistyi Mestarien liigan karsinnoissa, mutta joukkueen tie nousi pystyyn heti ensimmäisellä karsintakierroksella italialaista Cantua vastaan.

21.9.2018 14:15 Susijengi

Lassi Tuovin ja Jamar Wilsonin kaudet käynnistyvät viikonloppuna

Ranskassa ja Liettuassa pyörähtävät kaudet käyntiin viikonlopun aikana ja samalla Lassi Tuovin sekä Jamar Wilsonin joukkueet pääsevät tositoimiin. Tuovi palasi kesällä tuttuun osoitteeseen tehtyään valmentajasopimuksen SIG Strasbourgin kanssa ja Wilsonia odottavat uudet haasteet Liettuassa Lietkabelisin riveissä.

17.6.2018 10:50 Suomalaiset ulkomailla

Jukka Toijalalla uran opettavaisin ja antoisin kausi

Jukka Toijala valmensi Steaua Bukarestin toisena vuotena peräkkäin Romanian liigan hopealle. Vaikka finaalitappio luonnollisesti kismitti Toijalaa, niin hän piti kautta uransa opettavaisimpana.

15.6.2018 08:29 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi lämmitti Koposta

Petteri Koposen, 30, toinen kausi maineikkaassa FC Barcelonassa päättyi sunnuntaina, kun Barcelona taipui Espanjan liigan välierissä Baskonialle otteluvoitoin 1-3. Koposelle kausi oli henkilökohtaisella tasolla hyvin kaksijakoinen, mutta hieno loppukausi jätti hyvän maun.

8.6.2018 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorin vahva kausi Israelissa päättyi pettymykseen

Ensimmäisenä suomalaispelaajana Israelin liigassa pelanneen Gerald Lee Juniorin, 30, kausi loppui alkuviikosta, kun hänen seuransa Maccabi Ashdod putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kausi päättyi pettymykseen, oli Lee kokonaisuudessaan tyytyväinen kauteen.

7.6.2018 08:48 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua nappasi kotiedun Romanian finaaleissa

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest tasoitti Romanian liigan finaalisarjan Oradeaa vastaan ja nappasi samalla itselleen kotiedun. Petteri Koposen Barcelona sen sijaan koki toisen tappion Espanjan liigan välierissä.

5.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koponen Barcelonan paras pistemies tappiossa

Petteri Koponen oli Barcelonan paras pistemies, kun Barcelona aloitti Espanjan liigan välierät selvällä tappiolla Baskoniaa vastaan. Tappion kärsivät myös Jukka Toijalan Steaua Bukarest Romanian liigan finaaleissa ja Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod Israelin liigan pudotuspeleissä.

4.6.2018 14:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin suhteellisen tyytyväinen kauteen Malagassa

Sasu Salinin ensimmäinen kausi Malagassa päättyi pettymykseen, kun joukkue putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Baskonialle suoraan kahdessa ottelussa. Kokonaisuudessaan Salin piti kautta kuitenkin kohtuullisen hyvänä.

3.6.2018 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Romanian liigassa alkavat finaalit – Toijalan Steaua havittelee mestaruutta

Jukka Toijalan Steaua Bukarest on osoittanut Romanian liigan pudotuspeleissä hienoa venymiskykyä, kun joukkue raivasi tiensä finaaleihin. Maanantaina käynnistyvässä finaalisarjassa Steaua saa vastaansa Oradean.

2.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koposen Barcelona välieriin

Petteri Koposen Barcelona eteni välieriin, kun se voitti Espanjan liigan puolivälierien ratkaisevassa kamppailussa Andorran. Israelin liigassa Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod taipui Hapoel Tel Avivin vieraana.

31.5.2018 08:09 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua Romanian liigan finaaliin

Jukka Toijalan luotsaama Steaua Bukarest eteni upeasti Romanian liigan finaaleihin. Espanjassa Petteri Koponen oli jälleen Barcelonan parhaimmistoa johdattaessaan joukkueen pakkovoittoon Andorrasta.

30.5.2018 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorille komea tupla-tupla Israelin pudotuspelien avauksessa

Gerald Lee Junior loisti Maccabi Ashdodin avatessa Israelin pudotuspelit voitolla. Lee merkkautti komeasti tupla-tuplan Ashdodin kaataessa Hapoel Tel Avivin. Sasu Salinin kausi Espanjassa sen sijaan tuli päätökseen.

28.5.2018 16:12 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Junior aloittaa pudotuspelit Israelissa

Israelin liigan runkosarja saatiin päätökseen monen mutkan kautta sunnuntaina ja pudotuspelit käynnistyvät jo tiistaina. Vielä viime viikolla koko kauden loppu oli vaakalaudalla.

28.5.2018 10:12 Suomalaiset ulkomailla

Koposen tehoilta ei riittänyt - Toijalan Steaua tasasi otteluvoitot

Petteri Koponen oli Barcelonan ykköstykki, mutta sekään ei riittänyt voittoon Espanjan liigan pudotuspelien avauksessa. Myös Sasu Salinin Malaga joutui taipumaan. Jukka Toijalan valmentama Steaua otti kuitenkin tärkeän voiton ja Gerald Lee Juniorin runkosarja Israelissa päättyi voittoon.

27.5.2018 17:55 Suomalaiset ulkomailla

Suuri rooli maistui Huffille: ”Mitä enemmän tulee ikää, niin sitä helpompi on pelata”

Shawn Huffin Frankfurt Skyliners oli lähellä suuryllätystä, kun se pisti Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä runkosarjan ykkösen Bayern Münchenin tiukoille. Kausi päättyi lopulta putoamiseen otteluvoitoin 2-3. Kokonaisuudessaan Huff piti kuitenkin sekä omaa että joukkueensa kautta onnistuneena.

27.5.2018 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Koponen ja Salin aloittavat pudotuspelit Espanjan liigassa

Espanjan koripalloliigassa alkavat pudotuspelit sunnuntaina. Petteri Koposen Barcelona saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Andorran ja Malagaa edustavan Sasu Salinin avauskierroksen vastustaja on Baskonia.

25.5.2018 10:41 Suomalaiset ulkomailla

Koposen ja Salinin runkosarja päätökseen

Espanjan liigassa Petteri Koponen ja Sasu Salin päättivät runkosarjan ja edessä siintävät seuraavaksi pudotuspelit. Koposen sihti kolmen pisteen viivan takaa oli runkosarjassa toiseksi tarkin.

21.5.2018 21:45 Suomalaiset ulkomailla

Jamar Wilson aloittaa taistelun Ranskan mestaruudesta

Ranskan liigan runkosarja saatiin viime viikolla päätökseen ja Jamar Wilson sekä Nanterre aloittavat pudotuspelit tiistaina Strasbourgia vastaan.

20.5.2018 08:17 Suomalaiset ulkomailla

Salin ilmiömäisessä iskussa – uusi piste-ennätys Espanjan liigassa

Sasu Salin pussitti uudeksi piste-ennätyksekseen Espanjan liigassa 26 pistettä, kun Malaga nappasi tärkeän voiton Andorrasta. Petteri Koponen oli niin ikään iskussa, kun Barcelona otti makean voiton. Shawn Huffin ja Gordon Herbertin kausi Saksan Bundesliigassa sen sijaan tuli päätökseen.

19.5.2018 19:12 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi toi Anton Odabasille itseluottamusta

Anton Odabasilla, 22, oli tapahtumarikas kausi turkkilaisessa Trabzonsporissa. Kauteen mahtui paljon sekä kentällä että sen ulkopuolella, mutta vahvan loppukauden myötä kausi jäi hienosti plussan puolelle.

Näytä lisää vastaavia