Salin ja Koponen aloittavat Euroliigassa

12.10.2017 Euroopan kovin seurajoukkueiden kilpailu, Euroliiga, pyörähtää käyntiin torstaina. Suomalaispelaajista mukana nähdään tällä kaudella Sasu Salin sekä Petteri Koponen.

Petteri Koponen ja Sasu Salin pelaavat Euroliigaa tällä kaudella. (Kuva: Ville Vuorinen)

Petteri Koposen kausi alkaa Panathinaikosia vastaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sasu Salinin Malaga saa avausottelussaan vastaan Fenerbahcen. (Kuva: Ville Vuorinen)

Koponen pelasi jo viime kaudella Euroliigaa Barcelonan mukana. Barcelonan osalta kilpailu päättyi kuitenkin pettymykseen, sillä se jäi lopulta pudotuspelien ulkopuolelle. Täksi kaudeksi rima on asetettu korkeammalle.

- Uusi joukkue ja uudet tavoitteet ja haluamme luonnollisesti menestyä Euroliigassa tällä kaudella. Pääsemme heti ensimmäisessä ottelussa kunnon testiin, kun kohtaamme Panathinaikosin. Näemme heti siinä missä menemme ja se on meille hyvä mittari, Koponen kertoo.

Barcelona kompastui viime kaudella erityisesti loukkaantumisiin. Joukkue ei koko kauden aikana päässyt juuri täysilukuisena pelaamaan. Täksi kaudeksi Barcelona kokosi laajan materiaalin uuden päävalmentaja Sito Alonson johdolla. Alonso on myös pyörittänyt Espanjan liigassa laajaa rosteria jakaen tasaisesti peliaikaa pelaajilleen.

- Olemme peluuttaneet joukkuetta aika tasaisesti ja vaihtelevasti. Haemme edelleen asetelmia ja juttuja joukkueessa. Tässä on pitkä kausi edessä. Meillä on laaja materiaali ja olemme varmasti oppineet viime kaudesta, jolloin meillä oli tosi paljon loukkaantumisia.

Koponen on saanut osansa kierrätyksestä ja peliaikaa on kertynyt kauden aikana keskimäärin noin vartin verran.

- Tietenkin olisi kiva pelata enemmän ja saada palloa, mutta kun joukkue voittaa, niin se on pääasia. Pitää vain vakuuttaa valmentajat treeneissä ja peleissä. Meillä on mielestäni joukkue, jolla voi menestyä, mutta niin meillä oli myös viime kaudella. Tärkeintä on pysyä terveenä ja saada ehjä kausi.

Salin pelasi Euroliigaa kolmen kauden ajan Olimpija Ljubljanan riveissä kausina 2010-13 ja pääsee tekemään nyt paluun parrasvaloihin.

- Siistiä päästä taas kuulemaan Euroliigan tunnusmusiikit ja päästä pelaamaan näitä pelejä, Malagan riveihin täksi kaudeksi siirtynyt Salin hehkuttaa.

Malaga on aloittanut kautensa Espanjan liigassa kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla. Salin on kuulunut heti alusta saakka joukkueen luottopelaajiin ja vastuuta on tullut. Salin on suhteellisen tyytyväinen joukkueensa kauden avaukseen.

- Ihan hyvin on mennyt. Meille on tullut pelaajia vielä aika myöhään mukaan, joten siinä mielessä ihan OK. Hieman paremmalla pelillä olisimme voineet kääntää sen tappiollisenkin pelin meille, sillä se oli aika tiukka. Parantaa pitää kuitenkin vielä. On ollut kiva pelata, kun valmentajaltakin tuntuu luottoa löytyvän.

Euroliiga pelataan tällä kaudella 16 joukkueen sarjana, jossa kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti. Runkosarjan päätteeksi kahdeksan parasta etenee pudotuspeleihin. Kova pelitahti asettaa pelaajat kovan kuormituksen alle, sillä viikossa saattaa olla kolmekin peliä.

- Paljon on matkustelua ja sitten saattaa olla parikin Euroliigan ottelua viikossa oman sarjan päälle. Tiukkoja settejä on luvassa.

Avausottelussaan Malaga saa kovimman mahdollisen haasteen, sillä se saa vieraakseen hallitsevan Euroliigan voittaja Fenerbahcen. Salin odottaa ottelua mielenkiinnolla.

- Siinä on heti Euroliigan voittaja vastaan Eurocupin voittaja. Kiva asetelma avausottelulle. Hienoa, että pääsemme pelaamaan sen kotikentällemme ja toivottaa heidät tervetulleeksi ”vihreään helvettiin”. Odotan, että katsomo on täynnä.

Malaga pääsi mukaan Euroliigaan täksi kaudeksi voitettuaan Eurocupin viime vuonna. Joukkueen ensimmäisenä tähtäimenä on selviytyminen kahdeksan parhaan joukkoon.

- Pudotuspelit ovat ehdottomasti tavoitteena. Tiukkoja pelejä on luvassa ja jokainen peli on vaikea. Siistiä päästä taas pelaamaan näitä otteluja, iloitsee Salin.

Lisätietoja: Euroliiga
 
17.6.2018 10:50 Suomalaiset ulkomailla

Jukka Toijalalla uran opettavaisin ja antoisin kausi

Jukka Toijala valmensi Steaua Bukarestin toisena vuotena peräkkäin Romanian liigan hopealle. Vaikka finaalitappio luonnollisesti kismitti Toijalaa, niin hän piti kautta uransa opettavaisimpana.

15.6.2018 08:29 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi lämmitti Koposta

Petteri Koposen, 30, toinen kausi maineikkaassa FC Barcelonassa päättyi sunnuntaina, kun Barcelona taipui Espanjan liigan välierissä Baskonialle otteluvoitoin 1-3. Koposelle kausi oli henkilökohtaisella tasolla hyvin kaksijakoinen, mutta hieno loppukausi jätti hyvän maun.

8.6.2018 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorin vahva kausi Israelissa päättyi pettymykseen

Ensimmäisenä suomalaispelaajana Israelin liigassa pelanneen Gerald Lee Juniorin, 30, kausi loppui alkuviikosta, kun hänen seuransa Maccabi Ashdod putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kausi päättyi pettymykseen, oli Lee kokonaisuudessaan tyytyväinen kauteen.

4.6.2018 14:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin suhteellisen tyytyväinen kauteen Malagassa

Sasu Salinin ensimmäinen kausi Malagassa päättyi pettymykseen, kun joukkue putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Baskonialle suoraan kahdessa ottelussa. Kokonaisuudessaan Salin piti kautta kuitenkin kohtuullisen hyvänä.

3.6.2018 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Romanian liigassa alkavat finaalit – Toijalan Steaua havittelee mestaruutta

Jukka Toijalan Steaua Bukarest on osoittanut Romanian liigan pudotuspeleissä hienoa venymiskykyä, kun joukkue raivasi tiensä finaaleihin. Maanantaina käynnistyvässä finaalisarjassa Steaua saa vastaansa Oradean.

28.5.2018 16:12 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Junior aloittaa pudotuspelit Israelissa

Israelin liigan runkosarja saatiin päätökseen monen mutkan kautta sunnuntaina ja pudotuspelit käynnistyvät jo tiistaina. Vielä viime viikolla koko kauden loppu oli vaakalaudalla.

27.5.2018 17:55 Suomalaiset ulkomailla

Suuri rooli maistui Huffille: ”Mitä enemmän tulee ikää, niin sitä helpompi on pelata”

Shawn Huffin Frankfurt Skyliners oli lähellä suuryllätystä, kun se pisti Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä runkosarjan ykkösen Bayern Münchenin tiukoille. Kausi päättyi lopulta putoamiseen otteluvoitoin 2-3. Kokonaisuudessaan Huff piti kuitenkin sekä omaa että joukkueensa kautta onnistuneena.

27.5.2018 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Koponen ja Salin aloittavat pudotuspelit Espanjan liigassa

Espanjan koripalloliigassa alkavat pudotuspelit sunnuntaina. Petteri Koposen Barcelona saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Andorran ja Malagaa edustavan Sasu Salinin avauskierroksen vastustaja on Baskonia.

21.5.2018 21:45 Suomalaiset ulkomailla

Jamar Wilson aloittaa taistelun Ranskan mestaruudesta

Ranskan liigan runkosarja saatiin viime viikolla päätökseen ja Jamar Wilson sekä Nanterre aloittavat pudotuspelit tiistaina Strasbourgia vastaan.

19.5.2018 19:12 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi toi Anton Odabasille itseluottamusta

Anton Odabasilla, 22, oli tapahtumarikas kausi turkkilaisessa Trabzonsporissa. Kauteen mahtui paljon sekä kentällä että sen ulkopuolella, mutta vahvan loppukauden myötä kausi jäi hienosti plussan puolelle.

12.5.2018 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Iisalo siirsi finaalitappion jälkeen katseet jo kohti Bundesliigaa

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentaman Crailsheim Merlinsin upea kausi Saksan ProA:ssa jäi ilman lopullista kirsikkaa kakun päältä, kun Crailsheim taipui kahden ottelun finaalisarjassa Vechtalle yhteistuloksin 158-165. Finaalipaikka kuitenkin riitti jo nostamaan Crailsheimin ensi kaudeksi Bundesliigaan ja valmentajakaksikon katseet ovat jo tiukasti tulevassa

5.5.2018 20:59 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisella kasvattava kausi

Annika Holopaisen, 25, debyyttikausi ammattilaiskentillä päättyi ikävästi Saksan Bundesliigan finaalitappioon. Karvaasta kauden päätöksestä huolimatta Holopainen katsoi kautta positiivisin mielin.

4.5.2018 15:00 Haastattelu

Huffin Frankfurt yllätysvalmiina pudotuspeleihin

Shawn Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners selvitti tiensä Saksan Bundesliigan pudotuspeleihin viimeisenä joukkueena. Pudotuspeleissä vastaan asettuu kovin mahdollinen haaste, kun se kohtaa runkosarjan ykkösjoukkue Bayern Münchenin.

3.5.2018 15:16 Suomalaiset ulkomailla

Nousu ei tyydyttänyt Iisalon joukkueen menestysnälkää – finaalit edessä viikonloppuna

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim Merlins juhli viikonloppuna nousua Saksan ProA-liigasta Bundesliigaan. Edessä siintää kuitenkin vielä viikonloppuna pelattava finaalisarja Vechtaa vastaan.

30.4.2018 Haastattelu

Ahosen ja Madsenin kaudet jättivät hampaankoloon

Roope Ahosen kausi Ourensen joukkueessa Espanjan LEB Orossa ja Alexander Madsenin urakka Tshekin liigan USK Prahassa tulivat päätökseen viikonloppuna. Sekä Ahosen että Madsenin kaudesta löytyi sekä hyviä että mieltä kaihertaneita asioita.

26.4.2018 Haastattelu

Holopainen valmiina finaaleihin – Iiskolalle jäi kaudesta paljon oppia

Annika Holopaisen kausi jatkuu viikonloppuna Bundesliigan finaaleilla, kun Wasserburg jahtaa kuudetta peräkkäistä Saksan mestaruuttaan. Evita Iiskolan kausi sen sijaan päättyi viime viikonloppuna, kun joukkue hävisi Kakkosbundesliigan finaaleissa Wolfenbüttelille. Pettymyksestä huolimatta Iiskolalle jäi käteen kaudesta paljon positiivisia asioita.

12.4.2018 Haastattelu

Mäkitalon ja Grönbergin kaudet päättyivät pettymykseen

Saksan Bundesliigassa pelaavan Anni Mäkitalon kausi Donau-Riesin joukkueessa päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ja sarjaporrasta alempana pelaavan Camilla Grönbergin taival Bad Homburgin kanssa päättyi välierissä.

9.4.2018 Haastattelu

Salinille ja Koposelle jäi jossiteltavaa Euroliigasta

Petteri Koposen ja Sasu Salinin urakka Euroliigassa päättyi runkosarjaan, kun sekä Barcelona että Malaga jäivät pudotuspelien ulkopuolelle. Molemmille jäi Euroliigasta hieman hampaankoloon.

6.4.2018 Haastattelu

Iisalon ja Vertion Crailsheim taistelee noususta Bundesliigaan – Mirolybovilla ja Janssonilla opettavainen kausi

Saksan ProA-liigan runkosarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna ja suomalaisittain runkosarja oli varsin monimuotoinen. Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim Merlins ylsi seurahistorian parhaaseen runkosarjasuoritukseen, Anton Mirolybovin käskyttämä Kirchheim Knights jäi niukimmalla mahdollisella tavalla ulos pudotuspeleistä ja Daniel Janssonin luotsaaman OrangeAcademy Ulmin kohtaloksi tuli pudota sarjasta.

5.4.2018 Haastattelu

Pelanderille ja Weckströmille jäi positiivinen maku kaudesta

Sofia Pelanderin, 25, kausi Ruotsin liigassa päättyi putoamiseen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ja Sophie Weckströmin, 24, urakka Saksan Kakkosbundesliigassa päättyi joukkueensa niukkaan säilymiseen sarjassa. Molemmat pelaajat löysivät menneestä kaudesta positiivisia asioita.

Näytä lisää vastaavia