Salon Vilppaan kokoonpano on valmis

29.7.2009 Sarjanousija Salon Vilpas on ensimmäisenä Korisliigan joukkueena lyönyt kokoonpanonsa lukkoon pelikaudelle 2009-10. Viimeisinä pelaajina joukkueeseen liittyvät 206-senttinen amerikkalaispelaaja Darryl Dora sekä 16-vuotiaiden maajoukkuemies Riku Ahonen.

Vikkelä Roope Ahonen kuuluu Vilppaan kivijalkaan alkavalla liigakaudella.

Tarkkakätinen Lauri Tiainen tuo heittovoimaa Vilppaan viikinkilaivaan.

Nuorten maajoukkueissakin esiintynyt Sami Himberg edustaa Vilpasta kaudella 2009/10.

Odotukset paluumuuttaja Samu Kaaresvirtaa kohtaan ovat suuret. Kuvat: Francois Perthuis, Tytti Nuoramo ja Tuomo Kuusisto.

Kookas ja monipuolinen Darryl Dora on ollut Vilppaan papereissa jo kesäkuun alusta lähtien, mutta miehen hintapyyntö oli vielä tuolloin liian korkealla.

- Nyt seuran ja pelaajan näkemykset kohtasivat, ja sopimus saatiin lyötyä lukkoon varsin pikaiseen tahtiin. Joukkue on nyt valmis, ja elokuun 10. päivänä treenitauko on ohi. Sen jäkeen pelaajilla on edessä hikiset seitsemän viikkoa. Amerikkalaispelaajat on tarkoitus tuoda Salon katukuvaan elokuun viimeisellä viikolla, kertoo Vilppaan puheenjohtaja Keijo Poutiainen.

206-senttinen, 110-kiloinen Dora tuo Vilppaan nuoreen ryhmään kaivattua kokoa.

- Kyseessä on mielenkiintoinen pelaaja, sillä koostaan huolimatta hän pystyy käsittelemään palloa ja on melkoinen tekijä myös kolmoskaaren takana. Pelityyliltään hän sopeutuu erinomaisesti meille, ja aiheuttaa varmasti päänvaivaa vastustajan puolustuksella, toteaa tyytyväinen päävalmentaja Philip Dejworek.

24-vuotias Dora on pelannut Vilppaan takamieheksi aiemmin kesällä pestatun Chris Burgessin kanssa samassa yliopistossa (Texas Tech). Dora kokosi yliopistoaikansa parhaat tilastot kolmannella kaudellaan, jolloin hänen keskiarvoikseen merkittiin 7,6 pistettä, 4,6 levypalloa ja 3,0 syöttöä ottelua kohden.

Viime kaudella Dora pelasi Uruguayn LUB-liigassa 12,9 pisteen, 6,4 levypallon, 1,6 syötön ja 1,1 torjunnan ottelukeskiarvoilla. Dora on ehtinyt pelata myös Ranskan N1-liigaa ja Ruotsin Basketligania.

20-vuotiaiden miesten maajoukkueen runkopelaaja Roope Ahosen 188-senttinen pikkuveli Riku Ahonen on myös solminut pelaajasopimuksen tulevasta kaudesta. Ahonen kuuluu parhaillaan Jukka Toijalan valmentamaan Suomen alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkuerinkiin.

- Riku on erittäin lahjakas nuorukainen, jolle tekee hyvää päästä kokeilemaan siipiään myös isommissa ympyröissä. Hän on treenannut hienolla asenteella koko kesän miesten joukkueen kanssa, ja halu kehittyä on suuri. Rikun päärooli on ehdottomasti Vilppaan A-poikien joukkueessa, mutta uskoisin veljesten pelaavan yhdessä Salohallin parketilla kauden aikana, arvioi Dejworek.

Vilppaalla on koossa 13 pelaajasopimusta kaudelle 2009/10: Charlie Burgess, Antonio McMillion, Jussi Savolainen, Janne Koskimies, Sakari Salminen, Samu Kaaresvirta, Tuomas Tenkanen, Riku Ahonen, Darryl Dora, Sami Himberg, Lauri Tiainen, Pekka Lammi sekä Roope Ahonen. Joukkuetta valmentaa Philip Dejworek apunaan Niko Hellman ja Ville Salmi.

 
14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

Näytä lisää vastaavia