Salon Vilppaan Okko Järvi: ”Olemme näyttäneet, että voimme voittaa kenet tahansa”

30.4.2017 Korisliigan runkosarjan voittanut Salon Vilpas selvitti tiensä SM-mitaleille ensimmäistä kertaa sen seurahistorian aikana, kun se peittosi välierissä Kauhajoen Karhun. Finaaleissa vastaan asettuu kauden 2014/15 mestari Joensuun Kataja. Vilppaan laituri Okko Järvi tietää, millä eväin Pantteri matkaa Saloon.

- Vaikea ja kova välieräsarja takana, josta ei jännitystä puuttunut. Pudotuspeleihin lähdettäessä tiesimme, että kotiottelut voittamalla meistä tulee mestareita ja tähän asti ollaan pidetty rekordi puhtaana, vaikka välierissä olikin vieraskentällä vähän vaikeampaa, kertaa Vilppaan paidassa toista kauttaan pelaava, 193-senttinen laituri Okko Järvi.

Järvi pelasi lähestulkoon kaikilla mittareilla mitattuna uransa parasta koripalloa kuluneen kauden runkosarjassa. 8,6 pisteen, 2,6 levypallon ja 1,5 syötön keskiarvot olivat kaikki uran parhaita lukemia ja Järvi otti hienosta edelliskaudesta vielä yhden loikan eteenpäin, aina kotimaisten profiilipelaajien joukkoon.

Järven vahvat otteet sekä edelleen kehittyminen pallonkäsittelijänä ovat tuoneet jo entuudestaan Korisliigan kenties laajimman rotaation omaavalle Vilppaalle lisää aseita hyökkäyspään pelaamiseen. Samalla Järvi on saanut vastuuta myös puolustuspään stopperina, paimentaessa muiden muassa Karhu-sarjan päätösottelussa Bojan Sarcevicia.

Myös Järvi tunnistaa Vilppaan leveän materiaalin tuoman edun. Finaaleihin lähdettäessä Vilppaalle riittää kotiotteluiden voitto kotietunsa vuoksi, mutta salolaisryhmä on kauden mittaan jo näyttänyt iskukykynsä myös vierasparketilla.

- Runkosarjan aikana pystyimme juuri vieraspelejä voittamaan tiukoissakin paikoissa. Jos pystymme samaan finaaleissa, olemme luonnollisesti vahvoilla, Järvi huomauttaa.

- Meillä on myös niin leveä materiaali, ettei voittoon vaadita jokaiselta pelaajalta huippupeliä, eikä yhden pelaajan heikompi matsi satuta meitä.

Vilppaan joukkueesta huokuu kenties juuri tuon leveän materiaalin tuoma itsevarmuus. Karhu-sarjan kuudennen ottelun tappion jälkeen joku toinen joukkue olisi voinut näyttää ratkaisuottelussa hermostuneelta, mutta salolaisryhmä tarjoili kotiyleisölleen yhden kauden ehjimmistä 40-minuuttisista matkalla 79-66 –voittoon.

Kantaako sama itseluottamus finaaleihin, vaikka vastassa on europeliensä jälkeen Korisliigassa vakuuttavia otteita esittänyt Kataja?

- Hyvällä itseluottamuksella lähdetään finaaleihin kotiedun ja ylivoimaisesti sarjan parhaan kotiyleisön tukemana, Järvi vakuuttaa.

- Olemme tällä kaudella näyttäneet, että voimme voittaa kenet tahansa niin kotona kuin vieraissa ja olemme kääntäneet tiukkoja matseja kerta toisensa jälkeen voitoiksi.

Puolustuksen kautta kohti Pantteria

Puhtaasti tilastojenkin valossa Korisliigan finaaleissa kohtaavat sarjan kaksi parasta joukkuetta. Kataja on ollut vastustajiaan 11,5 pistettä parempi per 100 pallonhallintaa, Vilppaan vastaavan luvun ollessa +9,7.

Vilpas on kuitenkin ainoa joukkue, joka on pystynyt pitämään tämän kauden aikana vastustajansa alle 100 pisteessä sataa pallonhallintaa kohden. Eli toisin sanoen, Vilppaan vastustajat ovat pystyneet tekemään alle pisteen per pallonhallinta salolaisia vastaan.

Kun tämän yhdistää siihen, että Vilpas on ollut myös sarjan paras puolustuslevypallojoukkue, keräten 75,9% vastustajansa ohiheitoista omiin käsiinsä, on joukkueen menestysresepti helppo selvittää.

- Varmasti se finaaleissa onnistuminen lähtee puolustuksesta, joka meidän joukkueessa ruokkii hyvin paljon myös hyökkäystä. Sitä kautta päästään pelaamaan omaa avoimen kentän peliä. Useasti tällä kaudella vaikeat matsit ovat kääntyneet meille kovien puolustussuoritusten myötä, jotka ovat tuoneet energiaa hyökkäyspäähän, Järvi toteaa.

- Katajalla on myös niin paljon kovia yksilöitä, että heidän vahvuuksiensa rajoittaminen ja pois ottaminen tulee olemaan isossa roolissa.

Toimivatko samat aseet sitten myös Katajaa vastaan? Joensuulaisten hyökkäyspään maestro Teemu Rannikko ei toki ole enää nuorien päiviensä lennossa, mutta avoimelle kentälle päästessään löytää kaistoja juoksevat heittäjät sekä rimalle rymistelevät sentterit mestarillisesti. Takakentän raketti Daniel Mullings sen sijaan on vauhtiin päästessään lähes yhtä nopea kuin Vilppaan liukas takamies Juwan Staten.

Pystyykö Vilpas siis nojaamaan omiin vahvuuksiinsa myös finaalisarjassa yhtä tukevasti, kuin aikaisemmin pudotuspeleissä?

- Kyllä mun mielestä. Ollaan tällä kaudella näytetty, että pystytään ketä vaan vastaan olemaan se nopeampi ja aktiivisempi joukkue. Matsit, joissa me pidetään tempoa yllä, ovat suurilta osin päättyneet meidän voittoon, Järvi naulaa.

Lisätiedot: Okko Järvi
 
28.11.2021 12:04 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Koen olevani pelityyliltäni Jugo-koriksen edustaja”

Panokset ovat sunnuntai-iltana huipussaan, kun MM-karsintojen C-lohkon voitottomat joukkueet Susijengi ja Kroatia kohtaavat Espoo Metro Areenalla. Pallollisia pelaajia koko kentän paineella vartioivan Kroatian puristuksessa paljon vartijana on Susijengin kosovolaistaustainen pelinrakentaja Edon Maxhuni, 23, jolle Kroatia-koris on hyvin tuttua.

26.11.2021 11:10 Susijengi

Kapteeni Huff: ”Otetaan oppi eilisestä ja suunnataan katseet sunnuntaihin”

Susijengin MM-karsintataival kohti syyskesän 2023 MM-kisoja sai karvaan startin myöhään torstai-iltana, kun jääkylmästä heittopäivästä kärsinyt jengi taipui Ruotsille lukemin 72–62 (31–19). Urallaan kaiken nähnyt susikapteeni Shawn Huff, 37, kertoo joukkueen ammentavan kaiken opin avausottelusta ja saapuvan entistä ehompana sunnuntain Kroatia-kotipeliin.

23.11.2021 12:40 Susijengi

Topias Palmi: ”Kun juna lähtee oikeaan suuntaan, meitä on vaikea pysäyttää”

Puoli vuotta on pitkä aika odottaa. Italian kivikovassa Serie A:ssa ja Susijengissä vahvoja näyttöjä viime vuosina antanut Topias Palmi, 27, joutui viettämään puolivuotisen parkettien ulkopuolella koronaviruksen jälkitaudin vuoksi. Alkaviin karsintoihin Tampereen Pyrinnön heittäjä-ässä lähtee ylpeydellä ja nälkäisin mielin.

22.11.2021 10:03 Susijengi

Sasu Salin: ”Suomi-Ruotsi-otteluissa on aina spesiaalitunnetta”

Susijengin karsinnat kohti syyskesän 2023 MM-kisoja alkavat tällä viikolla, kun joukkue kohtaa torstaina täpötäydessä Tukholman Globenissa Ruotsin ja sunnuntaina kotipesässään Espoo Metro Areenalla Kroatian. Jengin veteraanikööriin lukeutuva Sasu Salin, 30, ammentaa karsinnat avaavaan Ruotsi-peliin motivaatiota nuorten PM-kisoista ja Espanjan liigasta.

19.11.2021 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä viihtynyt Romaniassa – ”Täällä on kiva pelata”

Ilari Seppälä, 28 aloitti kolmannen vuotensa ulkomailla tehtyään sopimuksen romanialaisen Arges Pitestin kanssa. Pienen loukkaantumisen jälkeen Susijengin MM-karsintajoukkueeseen valittu Seppälä on päässyt jälleen tositoimiin.

9.11.2021 13:44 Susiladies

Susiladiesin kolmostykki Elina Koskimies: ”Hieno kuulla, että uusi kotipesä on täyttymässä kovaa vauhtia”

Susiladiesin tarkka-ampuja Elina Koskimies on mielissään, että EM-karsintojen sunnuntaisen Ukraina-ottelun lipunmyynti käy kuumana. Basket.fi-haastattelussa Koskimies käy lävitse fiiliksiä EM-karsintaikkunasta, jossa joukkue pääsee vihdoin pelaamaan kotiyleisönsä eteen.

8.11.2021 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen jahtaa Slovakian mestaruutta – ”Arki on erittäin laadukasta”

Veera Pirttinen, 24, lähti takaisin ulkomaan kentille vietettyään viime kauden Korisliigassa Catzissa. Tuleviin EM-karsintaotteluihin valmistautuvan Pirttisen tämän kauden seura on slovakialainen Piestanske Cajky.

30.10.2021 13:23 Suomalaiset ulkomailla

Ebba Pekonen ja Silja Viita aloittaneet ensimmäisen ammattilaiskautensa hienosti

Ebba Pekonen, 20, ja Silja Viita, 19, aloittivat ammattilaisuransa Ruotsista. Pekonen teki kesällä sopimuksen Helsingborg BKK:n kanssa ja Viita pisti nimensä IK Eos Lundin tarjoamaan sopimuspaperiin. Molemmat ovat aloittaneet kautensa hyvin.

24.10.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimies ja Anissa Pounds aloittaneet vahvasti Saksassa

Saksan Bundesliigassa nähdään tällä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa ja kaksi heistä pelaa Angels Nördlingenin joukkueessa. Elina Koskimies ja Anissa Pounds ovat aloittaneet kautensa hyvin.

22.10.2021 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi lähti hakemaan uusia haasteita Belgiasta – ”Uskomattoman paljon lisää motivaatiota”

Viime kauden päätteeksi Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, koki kauden jälkeen, että on aika kokeilla jotain uutta. Järvi teki jo alkukesästä sopimuksen belgialaisen Phoenix Brysselin kanssa ja siirtyi ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaan kentille.

16.10.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinin oli helppo palata Espanjaan – ”Tämä oli minulle hyvä vaihtoehto”

Marianne Kalin, 24, on aloittanut toisen kautensa Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueessa. Joukkueen alkukausi on ollut vaikea, mutta Kalin on kuulunut joukkueen avainpelaajiin.

15.10.2021 13:14 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni nauttii suuresta roolista – ”Olen tottunut siihen”

Edon Maxhuni, 23, johdatti Pärnun viime kaudella Viron liigan hopealle ja täksi kaudeksi hän siirtyi Hollannin viime kauden hopeajoukkue Heroes Den Boschin joukkueeseen. Maxhuni on ottanut alkukaudesta heti ison ja johtavan roolin joukkueessa.

10.10.2021 09:56 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen halusi Espanjasta uudenlaiseen ympäristöön – ”Nyt saan yrittää ja kokeilla vähän eri asioita”

Anniina Äijänen, 26, jätti viime kauden päätteeksi Espanjan kentät taakseen kolmen maassa vietetyn kauden jälkeen. Äijänen halusi uralleen uuden suunnan ja sellainen löytyi Saksan Bundesliigassa pelaavasta Royals Saarlouisista.

8.10.2021 13:08 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen saanut jo oppia ammattilaisuransa alkutaipaleella – ”Tein urani kannalta oikean ratkaisun”

Mikael Jantunen, 21, jätti USA:n yliopistokentät taakseen kahden vuoden jälkeen ja otti ensimmäisen askeleen ammattilaisurallaan tehtyään sopimuksen Belgian hallitsevan mestari Filou Oostenden kanssa. Jantunen on ollut tyytyväinen kauden alkuun.

1.10.2021 12:28 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla uusi pelipaikka täksi kaudeksi – ”Peli muuttuu ja täytyy muuttua sen mukana”

Alexander Madsen aloittaa Latvian mestari VEF Riiassa kolmannen kautensa. Vielä viime kaudella nelos- ja vitospaikan välillä sukkuloinut Madsen lähtee kauteen nyt selkeänä sentterinä.

30.9.2021 13:15 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander hamuaa Saksan mestaruutta – ”Sitä varten täällä ollaan”

Sofia Pelander teki kesällä jatkosopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Viime kausi päättyi joukkueen osalta pettymykseen välierissä ja tällä kaudella tähtäin on mestaruudessa.

25.9.2021 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Aatu Kivimäki ei pelkää vahvistuksen paineita – ”Sitä on tultu hakemaankin”

Aatu Kivimäki, 24, otti ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentille tänä kesänä, kun hän siirtyi Saksan ProA:ssa pelaavan Tigers Tübingenin riveihin. Kivimäkeä odottaa iso rooli Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentamassa joukkueessa.

24.9.2021 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen palasi Ranskaan vahvempana – ”Pelikovuus ei tule yllätyksenä”

Annika Holopainen palasi yhden kauden tauon jälkeen Ranskan Ligue Feminine 2 –sarjaan, kun hän teki jo viime keväänä sopimuksen Montbrisonin kanssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar palaa hyvillä mielin tuttuihin maisemiin.

17.9.2021 17:26 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen lähtee ennakkoluulottomasti Espanjan valloitukseen

Elias Valtonen otti ison hyppäyksen urallaan, kun hän teki kesällä kolmivuotisen sopimuksen kivikovassa Espanjan liigassa pelaavan Manresan kanssa. Valtonen on osoittanut harjoitusotteluissa olevansa valmis tulevaan haasteeseen.

11.9.2021 10:45 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin haluaa palkintokaappiinsa täytettä – ”Olisi hieno päästä voittamaan jotain”

Sasu Salin pelasi viime kaudella yhden uransa parhaimmista kausista ja pääsi ensimmäistä kertaa maistamaan Espanjan liigan välierien tunnelmaa. Tällä kaudella Salin haluaa voittaa jotain ja ensimmäisen kerran siihen on mahdollisuus jo viikonloppuna.

Näytä lisää vastaavia