Sami Lehtoranta jatkaa Katajassa

26.5.2009 Parhaillaan valmentajamarkkinoita seulova SM-hopeajoukkue Joensuun Kataja teki tärkeän kiinnityksen tulevan kauden joukkueeseensa, kun seura pääsi luotolaitahyökkääjänsä Sami Lehtorannan, 29, kanssa yhteisymmärrykseen jatkosta. Lehtorannan ja Katajan tuore sopimus on mallia 1+1, eli pitää sisällään option myös kaudesta 2010/2011.

Parhaillaan kiireiseen maajoukkuekesään valmistautuva 205-senttinen Lehtoranta aloittaa syksyllä jo viidennen Kataja-kautensa. Kasvattajaseurassaan jyväskyläläisessä HoNsU:ssa liigadebyyttinsä 17-vuotiaana tehneelle konkarille seuraava Korisliiga-kausi tulee olemaan uran neljästoista.

Katajassa Sami Lehtorannan jatkosopimus koetaan huipputärkeäksi.

- Kun miettii, että kokeneista isoista kotimaisista liigapelaajista mm. Vesa Mäkäläinen, Kimmo Muurinen ja Antti Nikkilä ovat suuntaamassa poispäin Suomesta, onhan se selvää, mikä Samin arvo olisi joukkueelle kuin joukkueelle. Meille hänen jäämisensä on tietenkin paras mahdollinen vaihtoehto, Katajan joukkueenjohtaja Jukka Törmälä kertoo tyytyväisenä.

Päättyneen kauden Korisliigassa Lehtoranta oli runkosarjan paras kotimainen pistemies ottelukohtaisella keskiarvollaan 14,0. Levypalloja hän repi keskimäärin 6,0. Lisäksi runkosarjassa 41 ottelua 31 minuutin keskimääräisellä peliajalla uurastaneen Lehtorannan tilastoihin merkittiin 1,4 koriin johtavaa syöttöä sekä 1,1 torjuntaa ottelua kohden. Sami Lehtoranta nousi päättyneen kauden aikana SM-sarjan kaikkien aikojen torjuntatilaston kakkoseksi.

Pudotuspeleissä Lehtoranta pelasi kymmenen ottelua keskiarvoinaan 13,2 pistettä, 5,0 levypalloa, 0,9 syöttöä ja 1,2 torjuntaa ottelussa.

Pelipaikkatarjouksia Lehtoranta kertoi saaneensa viime aikoina muualtakin. Tällä erää tarjoukset eivät kuitenkaan kiinnostaneet Lehtorantaa tarpeeksi.

- Laitoin asiat tärkeysjärjestykseen ja päätös jäädä Katajaan oli lopulta helppo, Lehtoranta sanoo viitaten loppua lähestyviin opintoihinsa. Lehtorannan tavoitteena on valmistua keväällä 2010 Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta automaatioinsinööriksi.

Joensuuhun jäämistä puolsi myös kaupungin ilmapiiri, joka saa Lehtorannalta kiitosta.

- Olen viihtynyt täällä erinomaisesti.

Sen sijaan puolitoista viikkoa sitten kaulaan pujotettu SM-hopea, miehen uran neljäs, ei ole millään muotoa kirkastunut.

- Eipä sitä paljoa viitsi mietiskellä, paljon jäi parannettavaa. Ensi kaudella uudelleen, uransa ensimmäistä mestaruutta edelleen metsästävä Lehtoranta toteaa.

Katajan runko hahmottuu, valmentajaa haetaan

Lehtorannan sopimuksen myötä Katajalla on tulevan kauden joukkueeseen neljä varmaa nimeä, sillä myös Jussi Eskola, Juho Nenonen ja Petri Virtanen jatkavat voimassaolevien sopimustensa nojalla seurassa. Alustavasti on sovittu myös Mikko-Petteri Järvisen ja Janne Kinnusen jatkosta.

Katajan organisaatiossa tehdään parhaillaan töitä uuden päävalmentajan palkkaamiseksi, kun puolitoista vuotta joukkuetta luotsannut Ray Ailus ilmoitti viikko sitten lähdöstään. Samassa yhteydessä polvivaivainen Anssi Kinnaslampi laittoi pisteen pelaajauralleen.Lisätietoja: http://www.joensuunkataja.fi/katajabasket
 
27.3.2020 09:04 Haastattelu

Michael Pounds: Minun valmentajani

KTP-Basketin Michael Pounds, 31, on kolmenkymmenen ikävuoden ylittänyt Korisliiga-konkari, jolta löytyy taustaltaan liuta valmentajia, jotka ovat jättäneet häneen jälkensä. Neljäntoista pääsarjakauden veteraani nostaa esille Pekka Konttisen, Ray Ailuksen, Sami Toiviaisen ja Joonas Iisalon valmentajina, joilla on ollut erityinen merkitys hänen urallaan.

26.3.2020 11:21 Korisliiga

Pieti Poikola on Lahti Basketballin uusi valmentaja

Kolminkertainen vuoden valmentaja ja Korisliiga-mestari Pieti Poikola tarttuu Lahti Basketballin tahtipuikkoon.

25.3.2020 16:08 Korisliiga

Korisseurat julkaisseet runsaasti kannatuskampanjoita

Koronavirusepidemia on pakottanut seuroja miettimään uusia lähestymiskulmia varainhankintaan vaikealla hetkellä. Viime aikoina on nähty toinen toistaan hienompia kannatuskampanjoita tulevaisuuden turvaamiseksi.

24.3.2020 13:42 Korisliiga

Teemu Rannikko uskoo koripallon, urheilun suosioon – seurojen talousongelmiin puolestaan ei ole helppoa vastausta tarjolla

Salon Vilppaan 39-vuotias pelinjohtaja Teemu Rannikko yrittää jatkaa yhä uraansa, vaikka polvivamma ja kansallinen poikkeustila laittavat kapuloita rattaisiin.

23.3.2020 13:30 Korisliiga

Elisa Viihde näyttää Korisliigan klassikko-otteluita maanantaisin, Laakso muistelee viime vuoden finaalisarjaa

Elisa Viihteen Korismaanantai niputtaa tänään studiolähetyksessään kuluneen kauden. Luvassa ajankohtaisia kuulumisia sekä kauden parhaiden valitsemisia. Lähetyksen jälkeen nähdään uusintana viime vuoden 1. finaali Kauhajoki-Kouvot. Mestarivalmentaja Jussi Laakso muistelee finaalisarjaa lämmöllä.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

19.3.2020 12:39 Susijengi

Shawn Huff kehottaa keskittymään oleelliseen – ”kun päästään murehtimaan koripallosta, asiat ovat jo aika hyvin”

Kotimaan koripallosankari Shawn Huff ottaa koronan vuoksi päättyneen kauden aikaisena kesälomana ja kokee, että keskeyttämisratkaisu oli ainoa oikea.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

11.3.2020 20:57 Korisliiga

Vilpas takaisin kärkeen – Kataja nousee uhkaavasti

Illan ottelukierroksella Salon Vilpas otti Korisliigan kärkipaikan takaisin, Kouvot vahvisti paikkaansa playoff-viivan päällä ja Kataja antoi jälleen myrskyvaroituksen pudotuspeleihin.

11.3.2020 13:50 Pelaajat

Huff, Kotti ja Tuukkanen FIBA:n Time Out 2.0 -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

10.3.2020 21:00 Korisliiga

Seagulls ei ole valmis luopumaan paalupaikasta – Kobrat kotonaan Uraa parempi

Ottelun yllättävänä tähtenä hääri veteraanisentteri Timo Heinonen, kun Seagulls voitti Lahden. Illan toisessa ottelussa Kobrat kaatoi kotonaan Uran.

9.3.2020 10:15 Korisliiga

Korismaanantai: Nokia haastaa kotonaan Kauhajoen

Elisa Viihteen Korismaanantaissa Kauhajoki vierailee Nokialla.

7.3.2020 22:18 Korisliiga

Ennakkosuosikit vahvoja päivän otteluissa

Lauantain otteluissa ei nähty yllätyksiä. Voittoihin ylsivät Seagulls, Vilpas, Kauhajoki ja UraBasket eGameStars.

6.3.2020 20:20 Korisliiga

Daniel Dolencilla loistoilta Nokian murskavoitossa – Kouvot kaatoi Pyrinnön pisteellä

Korisliigan molemmat pirkanmaalaisjoukkueet matkustivat tänään vieraskentille. Pyrintö taipui pisteellä, mutta Nokia palasi kotiin huima voitto kainalossa.

4.3.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas ja Seagulls molemmat voittoihin – Kanervolla sensaatiomainen ilta kaarella

Helmikuun pelaajaksi juuri valittu Tim Coleman varmisti runkosarjan kärkipaikan säilymisen Vilppaalle, ja Antti Kanervo huolehti 36 pisteellään, että Seagulls pysyy kintereillä. Muissa otteluissa voitot keräsivät Pyrintö ja Kobrat.

4.3.2020 10:29 Korisliiga

Vilppaan Tim Coleman jälleen Korisliigan kuukauden pelaaja

Miesten Korisliigan helmikuun pelaajaksi on valittu Vilppaan monipuolinen laituri Tim Coleman.

2.3.2020 21:38 Korisliiga

Okko Järvi kulutti korisukkaa – Kauhajoki piti KTP:n kurissa

Okko Järvi osui 24 pistettä ja Bojan Sarcevic keräsi tuplatuplan, kun Kauhajoki kaatoi KTP:n 88–75.

2.3.2020 09:20 Korisliiga

Korismaanantai: KTP haastaa Kauhajoen

Elisa Viihteen Korismaanantaissa seurataan tänään, kun runkosarjan neljännellä sijalla oleva KTP-Basket haastaa kolmannella sijalla olevan Karhubasketin Kauhajoella.

1.3.2020 00:08 Korisliiga

Vilpas karkasi reilulla voitolla Korisliigan kärkeen – Katajan ja Uran voitot tiukemmassa

Karkauspäivänä nähtiin yllätys, kun Vilpas murskasi pitkään sarjan kärkeä pitäneen Seagullsin. Ura selätti täpärästi Kouvot, ja Kataja Nokian.

Näytä lisää vastaavia