Sami Lehtoranta jatkaa Katajassa

26.5.2009 Parhaillaan valmentajamarkkinoita seulova SM-hopeajoukkue Joensuun Kataja teki tärkeän kiinnityksen tulevan kauden joukkueeseensa, kun seura pääsi luotolaitahyökkääjänsä Sami Lehtorannan, 29, kanssa yhteisymmärrykseen jatkosta. Lehtorannan ja Katajan tuore sopimus on mallia 1+1, eli pitää sisällään option myös kaudesta 2010/2011.

Parhaillaan kiireiseen maajoukkuekesään valmistautuva 205-senttinen Lehtoranta aloittaa syksyllä jo viidennen Kataja-kautensa. Kasvattajaseurassaan jyväskyläläisessä HoNsU:ssa liigadebyyttinsä 17-vuotiaana tehneelle konkarille seuraava Korisliiga-kausi tulee olemaan uran neljästoista.

Katajassa Sami Lehtorannan jatkosopimus koetaan huipputärkeäksi.

- Kun miettii, että kokeneista isoista kotimaisista liigapelaajista mm. Vesa Mäkäläinen, Kimmo Muurinen ja Antti Nikkilä ovat suuntaamassa poispäin Suomesta, onhan se selvää, mikä Samin arvo olisi joukkueelle kuin joukkueelle. Meille hänen jäämisensä on tietenkin paras mahdollinen vaihtoehto, Katajan joukkueenjohtaja Jukka Törmälä kertoo tyytyväisenä.

Päättyneen kauden Korisliigassa Lehtoranta oli runkosarjan paras kotimainen pistemies ottelukohtaisella keskiarvollaan 14,0. Levypalloja hän repi keskimäärin 6,0. Lisäksi runkosarjassa 41 ottelua 31 minuutin keskimääräisellä peliajalla uurastaneen Lehtorannan tilastoihin merkittiin 1,4 koriin johtavaa syöttöä sekä 1,1 torjuntaa ottelua kohden. Sami Lehtoranta nousi päättyneen kauden aikana SM-sarjan kaikkien aikojen torjuntatilaston kakkoseksi.

Pudotuspeleissä Lehtoranta pelasi kymmenen ottelua keskiarvoinaan 13,2 pistettä, 5,0 levypalloa, 0,9 syöttöä ja 1,2 torjuntaa ottelussa.

Pelipaikkatarjouksia Lehtoranta kertoi saaneensa viime aikoina muualtakin. Tällä erää tarjoukset eivät kuitenkaan kiinnostaneet Lehtorantaa tarpeeksi.

- Laitoin asiat tärkeysjärjestykseen ja päätös jäädä Katajaan oli lopulta helppo, Lehtoranta sanoo viitaten loppua lähestyviin opintoihinsa. Lehtorannan tavoitteena on valmistua keväällä 2010 Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta automaatioinsinööriksi.

Joensuuhun jäämistä puolsi myös kaupungin ilmapiiri, joka saa Lehtorannalta kiitosta.

- Olen viihtynyt täällä erinomaisesti.

Sen sijaan puolitoista viikkoa sitten kaulaan pujotettu SM-hopea, miehen uran neljäs, ei ole millään muotoa kirkastunut.

- Eipä sitä paljoa viitsi mietiskellä, paljon jäi parannettavaa. Ensi kaudella uudelleen, uransa ensimmäistä mestaruutta edelleen metsästävä Lehtoranta toteaa.

Katajan runko hahmottuu, valmentajaa haetaan

Lehtorannan sopimuksen myötä Katajalla on tulevan kauden joukkueeseen neljä varmaa nimeä, sillä myös Jussi Eskola, Juho Nenonen ja Petri Virtanen jatkavat voimassaolevien sopimustensa nojalla seurassa. Alustavasti on sovittu myös Mikko-Petteri Järvisen ja Janne Kinnusen jatkosta.

Katajan organisaatiossa tehdään parhaillaan töitä uuden päävalmentajan palkkaamiseksi, kun puolitoista vuotta joukkuetta luotsannut Ray Ailus ilmoitti viikko sitten lähdöstään. Samassa yhteydessä polvivaivainen Anssi Kinnaslampi laittoi pisteen pelaajauralleen.Lisätietoja: http://www.joensuunkataja.fi/katajabasket
 
27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

Näytä lisää vastaavia