Sami Lehtoranta Katajan uusin vahvistus

4.5.2005 Sparliigan pronssijoukkue Joensuun Kataja ja 25-vuotias Sami Lehtoranta ovat solmineet yksivuotisen sopimuksen. Sopimuksen nojalla 36 miesten maaottelua pelannut laituri edustaa Katajaa kaudella 2005-06, ellei löydä tähtäimessä olevaan pelipaikkaa ulkomailta kesäkuun loppuun mennessä.

Viimeiset viisi pelikautta Jyväskylän HoNsU:n kasvatti on edustanut Suomessa Namika Lahtea. Ensimmäiset askeleet ammattilaisena ulkomailla Lehtoranta otti vuosi sitten keväällä Ranskan pääsarjassa, Dijonissa, pelaten kevätkaudella sekä runkosarjaa että pudotuspelejä.

Lehtorannan hankinta on Katajalle tällä erää viimeinen ns. iso sopimus - myöhemmin tehtävät ulkomaalaishankinnat riippuvat käytännössä täysin siitä, jääkö laituri joukkueeseen. 

Monipuolinen Lehtoranta pelasi päättyneen kauden runkosarjassa 35 ottelussa keskimäärin 26,4 minuuttia, joiden aikana syntyi 16,2 pistettä, 5,7 levypalloa, 1,57 syöttöä, 1,11 riistoa ja 1,03 torjuntaa (paremmuustilaston 8.).

- Vietin Lahdessa viisi hyvää vuotta. Tällä hetkellä kaipaan urallani uusia kokemuksia ja Joensuuhun tulen hyvillä mielin, kertoi Lehtoranta.
 
205-senttisen Lehtorannan päätöstä helpotti se, että Kataja oli jo aiemmin kiinnittänyt joukkueeseensa, Lehtorannan tapaan Keski-Suomesta lähtöisin olevan, maajoukkueen takamieskaksikon Jyri Lehtosen ja Petri Virtasen.

Lehtoranta tähyää siis edelleen aktiivisesti ulkomaille, mutta tähän mennessä saadut kokemukset eivät ole vielä miestä tyydyttäneet.
 
- Ulkomaan-sopimukset eivät ole kohdallani oikein tahtoneet onnistua. Jos tänä vuonna kotimaasta poispäin siirryn, on sopimuksen oltava myös taloudellisesti kannattava. Pelkän urheilun vuoksi en lähde minnekään.
 
Sami Lehtoranta aloitti uransa pääsarjatasolla 12. helmikuuta 1996 ottelulla Kouvot-HoNsU. Hän on pelannut SM-tasolla yhdeksän kautta edustaen HoNsU:a, Äänekosken Huimaa ja Namika Lahtea. SM-runkosarjaotteluja laiturilla on koossa yhteenä 244.
 
Lehtorannan sopimuksen myötä Katajalla on valmiit sopimukset kuuden pelaajan kanssa. Takamiesosastolla nähdään Lehtosen ja Virtasen lisäksi Ville Vesala, lähempänä koria Clifton Jones, Lasse Aavamäki ja Lehtoranta. Edelliskauden joukkueesta on tarkoitus neuvotella vielä muutaman kotimaisen pelaajan kanssa.
 
Päävalmentaja Timo Heinonen on kevään pelaajahankinnoista luonnollisesti mielissään.
 
- Olo on kieltämättä vähän kuin lapsella jouluna. On tosiasia, että tästä maasta ei paljon parempia pelaajia saa, kommentoi Heinonen.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/sparliiga/
 
13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia