Sasu Salin ja Petteri Koponen aloittavat pudotuspelit Espanjan liigassa

19.5.2017 Espanjan ACB-liigan runkosarja päättyi viikonloppuna ja pudotuspelit alkavat lauantaina. Suomalaispelaajista Espanjan mestaruudesta taistelevat Sasu Salin ja Petteri Koponen.

Koponen ja Barcelona ottavat mittaa Valenciasta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Salin ja Gran Canaria hakevat revanssia Baskoniasta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Koposen Barcelona lähti kauteen kovin odotuksin, mutta kestomenestyjän kautta riivasivat useat loukkaantumiset. Lopulta Barcelonan oli tyytyminen runkosarjassa kuudenteen sijaan. ACB-liigan tasaisuudesta kertoo jotain se, että Barcelona oli tasapisteissä Malagan ja Teneriffan kanssa, mutta jäi huonomman keskinäisen vertailun vuoksi kuudenneksi.

Koponen myöntää, että runkosarja oli joukkueelle pettymys. Barcelona on tottunut taistelemaan runkosarjan voitosta, mutta nyt myös kotietu lipesi käsistä. Kotiedulla on iso merkitys varsinkin pudotuspelien avauskierroksella, joka menee poikki kahdesta voitosta.

- Kotietu olisi ollut iso juttu. Sitä haimme ja kaikki näytti hyvältä. Se oli omissa käsissä, mutta hävisimme sitten Teneriffalle. Muutenhan joukkueet ovat hyvin tasaisia. Millään joukkueella ei tule olemaan helppoa ja on hyvin vaikea arvioida ketkä ottelupareista menevät jatkoon. Veikkaan, että yllätyksiäkin saatetaan nähdä.

Barcelona saa vastaansa runkosarjassa kolmanneksi sijoittuneen Valencian. Joukkueet ovat kauden aikana kohdanneet kolmasti ja Valencia on vienyt voiton kahdesti.

- Valencia on kova ja kurinalainen joukkue, ja he tietävät mitä tekevät kentällä. Heidän pelinsä pyörii aika paljon Bojan Dudljevicin kautta, mutta heillä on hyviä joukkuepelaajia ja heittäjiä. Laatujätkiä joukkue täynnä, kuten Valencialla aina, Koponen arvio tulevaa vastustajaa.

Salinin Gran Canaria sijoittui Barcelonaa pykälän huonommin seitsemänneksi ja saa vastaansa Baskonian. Kauden aikana joukkueet kohtasivat kolmasti ja Gran Canaria veti pidemmän korren kahdesti. Joukkueet olivat myös viime kaudella vastakkain vastaavassa tilanteessa ja tuolloin Baskonia eteni jatkoon 2-1.

- Tiukkaa tulee olemaan ja he ovat tuttu joukkue myös viime vuodelta. Olemme pelanneet heitä vastaan hyvin tällä kaudella ja olemme voittaneet kolmesta pelistä kaksi, eli kyllä meillä on hyvät mahdollisuudet mennä jatkoon. Pitäisi yksi vierasvoitto käydä varastamassa ja mielellään sen hoitaisi jo heti tässä ensimmäisessä pelissä, ettei tarvitse toista kertaa matkustaa.

Salin myöntää, että viime kaudesta jäi jonkin verran hampaankoloon ja joukkueessa on revanssihenkeä.

- Viime vuonna oli tiukkaa eikä se jäänyt paljosta kiinni, ettemmekö me olisi voittaneet. Tänä vuonna sitten täytyy kuitata se.

Lisätietoja: ACB-liiga
 
12.5.2018 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Iisalo siirsi finaalitappion jälkeen katseet jo kohti Bundesliigaa

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentaman Crailsheim Merlinsin upea kausi Saksan ProA:ssa jäi ilman lopullista kirsikkaa kakun päältä, kun Crailsheim taipui kahden ottelun finaalisarjassa Vechtalle yhteistuloksin 158-165. Finaalipaikka kuitenkin riitti jo nostamaan Crailsheimin ensi kaudeksi Bundesliigaan ja valmentajakaksikon katseet ovat jo tiukasti tulevassa

5.5.2018 20:59 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisella kasvattava kausi

Annika Holopaisen, 25, debyyttikausi ammattilaiskentillä päättyi ikävästi Saksan Bundesliigan finaalitappioon. Karvaasta kauden päätöksestä huolimatta Holopainen katsoi kautta positiivisin mielin.

4.5.2018 15:00 Haastattelu

Huffin Frankfurt yllätysvalmiina pudotuspeleihin

Shawn Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners selvitti tiensä Saksan Bundesliigan pudotuspeleihin viimeisenä joukkueena. Pudotuspeleissä vastaan asettuu kovin mahdollinen haaste, kun se kohtaa runkosarjan ykkösjoukkue Bayern Münchenin.

3.5.2018 15:16 Suomalaiset ulkomailla

Nousu ei tyydyttänyt Iisalon joukkueen menestysnälkää – finaalit edessä viikonloppuna

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim Merlins juhli viikonloppuna nousua Saksan ProA-liigasta Bundesliigaan. Edessä siintää kuitenkin vielä viikonloppuna pelattava finaalisarja Vechtaa vastaan.

30.4.2018 Haastattelu

Ahosen ja Madsenin kaudet jättivät hampaankoloon

Roope Ahosen kausi Ourensen joukkueessa Espanjan LEB Orossa ja Alexander Madsenin urakka Tshekin liigan USK Prahassa tulivat päätökseen viikonloppuna. Sekä Ahosen että Madsenin kaudesta löytyi sekä hyviä että mieltä kaihertaneita asioita.

26.4.2018 Haastattelu

Holopainen valmiina finaaleihin – Iiskolalle jäi kaudesta paljon oppia

Annika Holopaisen kausi jatkuu viikonloppuna Bundesliigan finaaleilla, kun Wasserburg jahtaa kuudetta peräkkäistä Saksan mestaruuttaan. Evita Iiskolan kausi sen sijaan päättyi viime viikonloppuna, kun joukkue hävisi Kakkosbundesliigan finaaleissa Wolfenbüttelille. Pettymyksestä huolimatta Iiskolalle jäi käteen kaudesta paljon positiivisia asioita.

12.4.2018 Haastattelu

Mäkitalon ja Grönbergin kaudet päättyivät pettymykseen

Saksan Bundesliigassa pelaavan Anni Mäkitalon kausi Donau-Riesin joukkueessa päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ja sarjaporrasta alempana pelaavan Camilla Grönbergin taival Bad Homburgin kanssa päättyi välierissä.

9.4.2018 Haastattelu

Salinille ja Koposelle jäi jossiteltavaa Euroliigasta

Petteri Koposen ja Sasu Salinin urakka Euroliigassa päättyi runkosarjaan, kun sekä Barcelona että Malaga jäivät pudotuspelien ulkopuolelle. Molemmille jäi Euroliigasta hieman hampaankoloon.

6.4.2018 Haastattelu

Iisalon ja Vertion Crailsheim taistelee noususta Bundesliigaan – Mirolybovilla ja Janssonilla opettavainen kausi

Saksan ProA-liigan runkosarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna ja suomalaisittain runkosarja oli varsin monimuotoinen. Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim Merlins ylsi seurahistorian parhaaseen runkosarjasuoritukseen, Anton Mirolybovin käskyttämä Kirchheim Knights jäi niukimmalla mahdollisella tavalla ulos pudotuspeleistä ja Daniel Janssonin luotsaaman OrangeAcademy Ulmin kohtaloksi tuli pudota sarjasta.

5.4.2018 Haastattelu

Pelanderille ja Weckströmille jäi positiivinen maku kaudesta

Sofia Pelanderin, 25, kausi Ruotsin liigassa päättyi putoamiseen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ja Sophie Weckströmin, 24, urakka Saksan Kakkosbundesliigassa päättyi joukkueensa niukkaan säilymiseen sarjassa. Molemmat pelaajat löysivät menneestä kaudesta positiivisia asioita.

5.4.2018 Haastattelu

Iisalo jatkaa Crailsheim Merlinsin päävalmentajana

Saksan ProA:ssa pelaavan Crailsheim Merlinsin päävalmentajana edelliset 2,5 kautta toiminut Tuomas Iisalo, 35, on tehnyt seuran kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen.

1.4.2018 Haastattelu

Holopainen ja Mäkitalo aloittavat Bundesliigan pudotuspelit

Annika Holopainen ja Annika Mäkitalo aloittavat Saksan Bundesliigan mestaruusjahdin maanantaina, kun joukkueiden puolivälierät käynnistyvät. Mäkitalo nähdään Bundesliigan kentillä myös ensi kaudella, sillä hän on solminut ensi kautta koskevan jatkosopimuksen Donau-Riesin kanssa.

24.3.2018 Haastattelu

Lauri Markkanen: ”Olen vähitellen tottunut tähän rytmiin”

Lauri Markkasen ensimmäinen kausi NBA:n Chicago Bullsissa on kääntynyt loppusuoralleen. Tulokaskausi on ollut vasta 20 vuotta täyttävälle Markkaselle ikimuistoinen, mutta jyväskyläläisen HoNsUn kasvatin tavoitteena on pitkä ammattilaisura maailman parhaassa koripalloliigassa ja tulokaskausi on siinä vain ensimmäinen luku.

23.3.2018 Haastattelu

Holopainen taistelee Saksan Cupin voitosta - Grönberg, Iiskola ja Pelander aloittavat pudotuspelit

Naisten maajoukkuepelaajilla on edessään vilkas viikonloppu. Annika Holopainen havittelee Saksan cupin voittoa, kun viikonloppuna pelataan cupin Final four –turnaus. Evita Iiskola ja Camilla Grönberg aloittavat sen sijaan taistelun noususta Saksan Bundesliigaan ja Sofia Pelander mitalimetsästyksen Ruotsissa.

20.3.2018 15:00 Haastattelu

Petteri Koponen noussut uuden päävalmentajan luottopelaajaksi

Petteri Koposella on ollut Barcelonassa hyvin kaksijakoinen kausi. Alkukausi oli Koposelle vaikea, kun jo kesällä vaivannut olkapäävamma haittasi edelleen tekemistä eikä valmentaja Sito Alonsolta löytynyt luottoa. Alonso sai lähteä helmikuun alussa ja tilalle palkattiin kokenut Svetislav Pesic. Samalla Koposen rooli kasvoi ja onnistumisia alkoi tulla.

11.3.2018 11:00 Haastattelu

Chicago Tribunen K.C. Johnson: “Chicagolaisfanit rakastavat pelaajia, jotka työskentelevät kovaa”

Chicago Tribunen urheilutoimituksessa uraa tehnyt K.C. Johnson on seurannut aitiopaikalta ”Windy Cityn” huippu-urheilua aina Michael Jordanin ajoista lähtien. Johnson arvioi Lauri Markkasen voittaneen tulokaskaudellaan chicagolaisfanit puolelleen ja arvioi, että Markkasessa ja Kris Dunnissa voi olla Bullsille kulmakivi pitkälle 2020-luvulle.

10.3.2018 09:10 Haastattelu

Chicago Bulls -apuvalmentaja Jim Boylen: “Laurissa on synnynnäistä henkistä kovuutta”

Kun Lauri Markkasen pelaajaoikeudet siirtyivät kesäkuussa 2017 Minnesotasta Chicagoon, oli nuori suomalaisjätti Bullsin johto- ja valmennusportaalle lähes tuntematon pelaaja. Bulls lähetti apuvalmentajansa Jim Boylenin, 52, edeltään Suomeen seuraamaan uuden tulokkaansa otteita. Vain viikossa Boylen vakuuttui siitä, että Bullsilla olisi käsissään todellinen timantti.

9.3.2018 08:25 Haastattelu

Chicago Bullsin päävalmentaja Fred Hoiberg: ”Meillä on 25 settipeliä pelkästään Laurille”

Lauri Markkasen tulokaskausi NBA:ssa on kääntynyt All Star -tauon jälkeen viimeiselle kolmannekselleen. Tasaisilla 15 pisteen ja kahdeksan levypallon keskiarvoilla maailman parhaassa koripallosarjassa uurastava Markkanen on jo nyt, ensimmäisellä kaudellaan, päävalmentajansa Fred Hoibergin mukaan yksi joukkueensa kulmakivistä.

6.3.2018 Haastattelu

Jamar Wilson aloittaa pudotuspelit Mestarien liigassa

Mestarien liigan neljännesvälierät pyörähtävät käyntiin ja ainoana suomalaisedustajana kilpailussa mukana on Jamar Wilson. Wilsonin ranskalaisjoukkue Nanterre 92 kohtaa neljännesvälierissä turkkilaisen Banvit Bandirman.

5.3.2018 Haastattelu

Tulokaskauttaan NCAA:ssa pelaava Nina Augustin: ”Kausi on ollut nousujohteinen”

Wartti Helsingin kasvatti Nina Augustin on päässyt voittojen makuun tulokaskaudellaan Robert Morrisin NCAA-joukkueessa. Augustin kertoo, että opiskelun ja urheilun yhdistäminen rapakon takana on onnistunut saumattomasti.

Näytä lisää vastaavia