Sasu Salin johdatti Malagan voittoon – useita suomalaisonnistujia viikonloppuna

4.12.2017 Petteri Koponen ja Sasu Salin pääsivät viikonlopun kierroksella voittojen makuun Espanjan liigassa. Viikonloppuna nähtiin laajalla rintamalla suomalaisonnistujia, kun Matti Nuutinen, Alexander Madsen ja Antto Nikkarinen olivat tehokkaalla pelipäällä.

Sasu Salinin heitto upposi Malagan voitossa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Jamar Wilsonin Nanterre kärsi niukan tappion. (Kuva: Ville Vuorinen)

Matti Nuutisen kausi Romaniassa on alkanut hyvin. (Kuva: Ville Vuorinen)

Antto Nikkarinen pelasi vahvan pelin Ruotsin liigassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Salin upotti 13 pistettä, kun Malaga voitti kotikentällään Joventut Badalonan 86-74 (46-33). Salin sai tilastoihinsa lisäksi yhden levypallon ja kaksi syöttöä. Malaga on voittanut puolet 10 pelistään.

Koposen Barcelonan vahva kausi sai jatkoa 99-86 (44-40)-voitolla Zaragozasta. Koponen teki jälleen tarkkaa työtä upottamalla kolmesta kolmen pisteen heitosta kaksi sisään kasaten kuusi pistettä. Koponen tilastoi lisäksi 19 minuutissa levypallon ja kaksi syöttöä. Barcelona on sarjassa toisena kahdeksalla voitolla ja kahdella tappiolla.

Espanjan LEB Orossa Roope Ahosen Ourense koki kuudennen peräkkäisen tappionsa, kun joukkue hävisi Castellon vieraana 64-82 (33-49). Ahonen kasasi viisi pistettä, yhden levypallon ja yhden syötön. Ourense on sarjassa viimeisenä voitettuaan 12 ottelustaan vain yhden.

Ranskan liigassa Erik Murphyn ja Jamar Wilsonin Nanterre koki kirvelevän 73-75 (35-40)-kotitappion Limogesille. Wilson taiteli yhdeksän pistettä, yhden levypallon ja kolme syöttöä. Murphyn tilastorivi näytti kolmea pistettä, kahta levypalloa ja kahta syöttöä. Nanterrella on 11 ottelusta kuusi voittoa.

Shawn Huffilla lievä loukkaantuminen

Saksan Bundesliigassa Frankfurt Skyliners haki selvän 77-56 (36-31)-vierasvoiton Oettingerin vieraana. Shawn Huff oli sivussa lievän loukkaantumisen takia. Susijengin kapteeni joutuu huilaamaan 2-3 viikkoa. Gordon Herbertin valmentama miehistö on voittanut 11 ottelustaan seitsemän.

Saksan ProA:ssa Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim jatkaa edelleen sarjan kärjessä, kun Crailsheim kirjautti kauden 11 voitonsa murskatessaan Baunachin 116-64 (52-33). Crailsheim on hävinnyt vain yhden ottelun tällä kaudella.

Anton Mirolybovin valmentama Kirchheim koki niukan 72-77 (44-35)-tappion Hampurin vieraana. Kirchheimilla on tämän kauden osalta kuusi voittoa ja kuusi tappiota.

Daniel Janssonin OrangeAcademy Ulm joutui tunnustamaan Heidelbergin paremmakseen 63-83 (28-39)-numeroin. Ulmilla on kolme voittoa 12 ottelusta.

Nuutinen, Madsen ja Nikkarinen vireessä

Romanian liigassa Nuutisen Pitestin hieno alkukausi sai jatkoa 78-68 (42-32)-voitolla Pohitehnica Iasia vastaan. Nuutinen urakoi ottelussa 33 minuuttia ja oli lähellä tupla-tuplaa 10 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla. Nuutinen kaunisteli tilastojaan myös kahdella syötöllä ja riistolla. Pitesti on Romanian liigan kärkipaikalla kuudella voitolla ja yhdellä tappiolla.

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest hävisi niukasti vieraskentällä Timisoaralle 83-86 (38-50). Steaualla on seitsemästä ottelusta neljä voittoa.

Tshekin liigassa Madsenin USK Praha taipui Svitavyn vieraana 78-87 (36-50). Madsen oli joukkueensa parhaimmistoa 14 pisteellä, kolmella levypallolla, kahdella syötöllä ja torjunnalla. Praha on voittanut puolet 10 pelistään.

Nikkarisen edustama Jämtland otti komean 85-59 (40-29)-voiton Södertäljestä Ruotsin liigan ottelussa. Nikkarinen oli ottelussa tehokkaana merkkauttaen yhdeksän pistettä, kuusi levypalloa ja seitsemän syöttöä. Hänen teholukunsa 22 oli joukkueen korkein ja plus/miinus-lukema +27 oli niin ikään joukkueen paras. Jämtland ja Ruotsain sarjassa toisena kuudella voitolla ja kolmella tappiolla.

Anton Odabasin Trabzonspor hävisi kotikentällään Fenerbahcelle 90-119 (48-55). Odabasi kahmi 12 minuutissa kaksi levypalloa. Trabzonsporilla on yhdeksästä ottelusta kolme voittoa.

Henkilöt

 
27.5.2018 17:55 Suomalaiset ulkomailla

Suuri rooli maistui Huffille: ”Mitä enemmän tulee ikää, niin sitä helpompi on pelata”

Shawn Huffin Frankfurt Skyliners oli lähellä suuryllätystä, kun se pisti Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä runkosarjan ykkösen Bayern Münchenin tiukoille. Kausi päättyi lopulta putoamiseen otteluvoitoin 2-3. Kokonaisuudessaan Huff piti kuitenkin sekä omaa että joukkueensa kautta onnistuneena.

27.5.2018 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Koponen ja Salin aloittavat pudotuspelit Espanjan liigassa

Espanjan koripalloliigassa alkavat pudotuspelit sunnuntaina. Petteri Koposen Barcelona saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Andorran ja Malagaa edustavan Sasu Salinin avauskierroksen vastustaja on Baskonia.

25.5.2018 10:41 Suomalaiset ulkomailla

Koposen ja Salinin runkosarja päätökseen

Espanjan liigassa Petteri Koponen ja Sasu Salin päättivät runkosarjan ja edessä siintävät seuraavaksi pudotuspelit. Koposen sihti kolmen pisteen viivan takaa oli runkosarjassa toiseksi tarkin.

21.5.2018 21:45 Suomalaiset ulkomailla

Jamar Wilson aloittaa taistelun Ranskan mestaruudesta

Ranskan liigan runkosarja saatiin viime viikolla päätökseen ja Jamar Wilson sekä Nanterre aloittavat pudotuspelit tiistaina Strasbourgia vastaan.

20.5.2018 08:17 Suomalaiset ulkomailla

Salin ilmiömäisessä iskussa – uusi piste-ennätys Espanjan liigassa

Sasu Salin pussitti uudeksi piste-ennätyksekseen Espanjan liigassa 26 pistettä, kun Malaga nappasi tärkeän voiton Andorrasta. Petteri Koponen oli niin ikään iskussa, kun Barcelona otti makean voiton. Shawn Huffin ja Gordon Herbertin kausi Saksan Bundesliigassa sen sijaan tuli päätökseen.

19.5.2018 19:12 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi toi Anton Odabasille itseluottamusta

Anton Odabasilla, 22, oli tapahtumarikas kausi turkkilaisessa Trabzonsporissa. Kauteen mahtui paljon sekä kentällä että sen ulkopuolella, mutta vahvan loppukauden myötä kausi jäi hienosti plussan puolelle.

16.5.2018 09:39 Suomalaiset ulkomailla

Toijala luotsasi Steauan välieriin

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest voitti Romanian liigan pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ratkaisevan pelin edeten pudotuspeleihin. Ranskan liigassa Jamar Wilsonin ja Lassi Tuovin runkosarja saatiin paketoitua.

14.5.2018 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Huffin ja Gordonin Frankfurt nappasi kotiedun - Salin tehokkaana

Shawn Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners ryösti kotiedun itselleen Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä. Romanian liigassa Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest otti pakkovoiton, kun taas Matti Nuutisen kausi tuli päätökseen ja Espanjassa Sasu Salin upotti komeasti 16 pistettä.

12.5.2018 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Iisalo siirsi finaalitappion jälkeen katseet jo kohti Bundesliigaa

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentaman Crailsheim Merlinsin upea kausi Saksan ProA:ssa jäi ilman lopullista kirsikkaa kakun päältä, kun Crailsheim taipui kahden ottelun finaalisarjassa Vechtalle yhteistuloksin 158-165. Finaalipaikka kuitenkin riitti jo nostamaan Crailsheimin ensi kaudeksi Bundesliigaan ja valmentajakaksikon katseet ovat jo tiukasti tulevassa

8.5.2018 09:55 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Junior ja Jamar Wilson hurjalla pelipäällä

Gerald Lee Junior johdatti Maccabi Ashdodin takaisin voittojen tielle Israelin liigassa nostelemalla 24 pistettä. Jamar Wilson oli Ranskan liigassa elementissään, kun hän nakutti 22 pistettä Nanterren voittaessa Lassi Tuovin valmentaman Gravelines-Dunkerquen.

6.5.2018 10:52 Suomalaiset ulkomailla

Koponen teki tarkkaa työtä Barcelonan voitossa – Odabasi tehokkaana Turkissa

Petteri Koposen vahvat esitykset jatkuivat, kun hän avitti Barcelonan voittoon Andorrasta ja Anton Odabasi oli jälleen tehokkaana Turkin liigassa. Shawn Huff ja Gordon Herbert aloittivat pudotuspelit Saksan Bundesliigassa, kun taas Carl Lindbomin kausi tuli päätökseen Kroatiassa.

5.5.2018 20:59 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisella kasvattava kausi

Annika Holopaisen, 25, debyyttikausi ammattilaiskentillä päättyi ikävästi Saksan Bundesliigan finaalitappioon. Karvaasta kauden päätöksestä huolimatta Holopainen katsoi kautta positiivisin mielin.

4.5.2018 15:00 Haastattelu

Huffin Frankfurt yllätysvalmiina pudotuspeleihin

Shawn Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners selvitti tiensä Saksan Bundesliigan pudotuspeleihin viimeisenä joukkueena. Pudotuspeleissä vastaan asettuu kovin mahdollinen haaste, kun se kohtaa runkosarjan ykkösjoukkue Bayern Münchenin.

4.5.2018 09:56 Suomalaiset ulkomailla

Nuutisen ja Toijalan joukkueille kovat voitot pudotuspelien avauksessa

Romaniassa pudotuspelit käynnistyivät Jukka Toijalan ja Matti Nuutisen joukkueiden osalta voitoilla. Shawn Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners sen sijaan selvitti tiensä Saksan Bundesliigan pudotuspeleihin voittamalla runkosarjan päätöskierroksen pelinsä.

3.5.2018 15:16 Suomalaiset ulkomailla

Nousu ei tyydyttänyt Iisalon joukkueen menestysnälkää – finaalit edessä viikonloppuna

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim Merlins juhli viikonloppuna nousua Saksan ProA-liigasta Bundesliigaan. Edessä siintää kuitenkin vielä viikonloppuna pelattava finaalisarja Vechtaa vastaan.

30.4.2018 Haastattelu

Ahosen ja Madsenin kaudet jättivät hampaankoloon

Roope Ahosen kausi Ourensen joukkueessa Espanjan LEB Orossa ja Alexander Madsenin urakka Tshekin liigan USK Prahassa tulivat päätökseen viikonloppuna. Sekä Ahosen että Madsenin kaudesta löytyi sekä hyviä että mieltä kaihertaneita asioita.

Iisalon ja Vertion Crailsheim juhli nousua Bundesliigaan

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion Crailsheim Merlins varmisti nousun Saksan Bundesliigaan voittamalla ProA-liigan välieräsarjassa Trierin. Turkin liigassa Anton Odabasi tilastoi komeasti tupla-tuplan ja Israelin liigassa Gerald Lee Junior pääsi juhlimaan Euroliigajoukkue Maccabi Tel Avivin päänahkaa.

29.4.2018 Susiladies

Holopaisen Wasserburg selkä seinää vasten Bundesliigan finaaleissa

Viikonlopun aikana ehdittiin pelata kaksi naisten Bundesliigan finaaliottelua. Annika Holopaisen Wasserburg on finaalisarjassa selkä seinää vasten, kun Keltern on vienyt nimiinsä molemmat finaalit.

Koponen jälleen Barcelonan parhaimmistoa - Madsenin ja Ahosen kaudet päätökseen

Petteri Koponen lukeutui jälleen Barcelonan tehomiehiin, kun Barcelona varmisti paikkansa Espanjan liigan pudotuspeleissä. Romanian liigassa saatiin jatkosarjat päätökseen ja Matti Nuutisen sekä Jukka Toijalan edessä siintävät seuraavaksi pudotuspelit. Roope Ahosen ja Alexander Madsenin kaudet sen sijaan päättyivät. Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim otti tiukan otteen noususta Saksan Bundesliigaan.

Tuukka Jaakkola yliopistoparketeille Cal Polyyn

HBA-Märskyn sentteri Tuukka Jaakkola, 18, siirtyy tulevaksi kaudeksi NCAA-kentille Cal Polyn yliopistoon. Viimeiset kolme kautta HBA-Märskyssä pelannut 207-senttinen Jaakkola tehtaili Divari A:ssa kaudella 2017/18 keskimäärin 6,0 pistettä ja 3,3 levypalloa ottelua kohden.

Näytä lisää vastaavia