Sasu Salin loisti jälleen Teneriffan voitossa

13.12.2020 22:55 Sasu Salinin ja Teneriffan loisto-otteet saivat jatkoa Espanjan liigassa ja Ranskan ProB:ssä Henri Kantonen sekä Ilari Seppälä pääsivät pitkästä aikaa pelaamaan.

Sasu Salinin sihti oli taas kohdillaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Salin heitti 15 pistettä upottaen neljästä kolmen pisteen heittoyrityksestään kolme sisään ja lisäksi hän saalisti neljä levypalloa, kaksi syöttöä ja riiston Teneriffan voittaessa San Pablo Burgosin 84-79 (34-33). Emir Sulejmanovic jäi ilman tehomerkintöjä. Teneriffa on voittanut 12 peliä ja hävinnyt vain yhden.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

LEB Orossa Alex Murphyn Granada hävisi hieman yllättäen kotonaan Palmalle 63-70 (29-35). Murphy oli joukkueensa parhaimmistoa 11 pisteen, viiden levypallon ja kolmen syötön tilastoilla. Granada on lohkossaan toisena kuudella voitolla ja kahdella tappiolla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

LEB Platassa Fiifi Aidoon Benicarlo hävisi kotonaan niukasti Navarralle 52-55 (29-33). Aidoo kartutti tilastojaan kahdeksalla pisteellä, neljällä levypallolla, kahdella syötöllä ja riistolla. Benicarlolla on kolme voittoa ja viisi tappiota.
Ottelutilastot

Ranskan ProB:ssä Henri Kantonon ja Ilari Seppälä pääsivät liki kahden kuukauden tauon jälkeen takaisin tositoimiin, kun Aix-Maurienne hävisi Bloisin vieraana 65-83 (34-47). Kantonen esitteli monipuolisuuttaan yhdeksän pisteen, kahdeksan levypallon ja kuuden syötön tilastoillaan ja Seppälä kasasi 11 pistettä ja kolme syöttöä. Molemmat suomalaiset uurastivat yli 33 minuuttia ottelussa. Aix-Mauriennella on nyt voitto ja tappio.
Ottelutilastot

Italian liigassa Topias Palmin Cremona voitti viikolla Cantun selvästi 101-67 (51-36). Palmi esiintyi hienosti heittäen 10 pistettä, napaten neljä levypalloa ja syöttäen kertaalleen. Cremonalla on kahdeksasta pelistä neljä voittoa.
Ottelutilastot

Viron ja Latvian yhteisliigassa Pärnu ei tarvinnut Edon Maxhunin huippupeliä voittoon, kun Pärnu kaatoi Tallina Kalev/TLÜ:n selvästi 93-55 (48-32). Maxhuni merkkautti vajaassa 17 minuutissa 11 pistettä, kolme syöttöä ja kaksi riistoa. Pärnu porskuttaa Viron lohkon kärkipaikalla 11 voitolla ja kahdella tappiolla.
Ottelutilastot

Alexander Madsenin VEF Riika jatkoi voittokulkuaan Latvian lohkon puolella voitettuaan Valmieran 87-81 (46-43). Madsenille merkittiin kuusi pistettä, neljä levypalloa ja syöttö. VEF Riika on voittanut kaikki 11 otteluaan.
Ottelutilastot

Puolan liigassa Carl Lindbom auttoi kahdeksalla pisteellään, kuudella levypallollaan ja torjunnallaan Stal Ostrow Wielkopolskin 88-79 (38-37)-voittoon Anwil Wloclawekista. Voitto oli Ostrow Wielkopolskille kauden yhdeksäs 16 ottelusta.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Japanin B2-liigassa Erik Murphyn Fukushima Firebonds urakoi kolmessa ottelussa loppuviikon aikana, joista kaikista oli tuloksena tappio.

Ensimmäisessä pelissä Firebonds hävisi niukasti kärkijoukkue Gunma Thundersille jatkoajan jälkeen 92-98 (85-85, 43-44). Murphy hurjasteli ottelussa 22 pisteen ja 11 levypallon tupla-tuplan ja tilastoihin kertyi myös syöttö, riisto ja torjunta.
Ottelutilastot

Viikonloppuna Firebonds kohtasi kahdesti Koshigaya Alphasin. Ensimmäisessä ottelussa Murphyn ottelu jäi kesken jo vajaan yhdeksän minuutin jälkeen. Firebonds hävisi ottelun niukasti 81-83 (46-29). Murphy ehti tilastoida viisi pistettä, kaksi levypalloa, syötön ja kaksi torjuntaa.
Ottelutilastot

Joukkueiden toisessa kohtaamisessa Murphyä ei nähty kentällä ja Alphas vei sen nimiinsä selvästi 100-88 (39-42). Firebondsin saldo näyttää 13 voittoa ja yhdeksää tappiota.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Iisalon veljesten Tuomaksen ja Joonaksen sekä Juho Kailion valmentama Merlins Crailsheimin hieno alkukausi sai jatkoa 94-80 (39-32)-voitolla Oldenburgista. Merlins on voittanut kuudesta pelistään viisi.

- Uskomaton voitto. Onnittelen jätkiä siitä, että he toteuttivat pelisuunnitelmaa lähes täydellisesti, päävalmentaja Tuomas Iisalo kiitteli Bundesliigan sivujen mukaan.

- Tämä oli hieno joukkuesuoritus yhtä sarjan parasta joukkuetta vastaan. Meidän täytyy jatkaa työtekoa ja kehittymistä, sillä muutkin joukkueet tekevät samoin, Iisalo jatkoi.
Ottelutilastot

Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen hävisi kotonaan Artland Dragonsille 90-97 (34-51). Elias Valtonen heitti Tigersille yhdeksän pistettä, otti yhden levypallon ja torjui vastustajan heiton kahdesti. Tigersilla on viidestä ottelusta yksi voitto.
Ottelutilastot

 

 
4.3.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin hurjana Mestarien liigassa – ”Pelasimme ihan kelpo pelin”

Mestarien liigan jatkolohkot käynnistyivät ja Sasu Salin näytti jälleen heittotaitonsa johdattaessaan Teneriffan voittoon. Daniel Dolenc oli niin ikään vahvalla pelipäällä Itävallan liigassa.

1.3.2021 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen, Alex Murphy ja Elias Valtonen kaksinumeroisille pisteille

Petteri Koponen alkaa päästä vauhtiin Italiassa, Espanjassa Alex Murphy pääsi juhlimaan viime viikolla kahta voittoa ja Elias Valtonen jatkoi Saksassa siitä mihin Susijengin paidassa jäi.

14.2.2021 23:18 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc jälleen tehokkaana – suomalaisvalmentajien joukkueille voittoja

Miesten korisparketeilla pelattiin viikonloppuna vielä ennen maajoukkuetauon alkua. Daniel Dolenc osoitti oivaa virettä Itävallassa ja hyviä suomalaissuorituksia nähtiin myös Espanjassa ja Ranskassa.

12.2.2021 08:00 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin liekeissä Teneriffan voitossa

Sasu Salin aloitti Espanjan Copa del Reyn tulikuumana upottaen 18 pistettä johdattaessaan Teneriffan välieriin. Petteri Koposen Reggianan tie sen sijaan nousi pystyyn Italian cupissa.

7.2.2021 23:40 Suomalaiset ulkomailla

Roope Ahonen palasi pelikentille – Erik Murphylle kaksi tupla-tuplaa

Roope Ahonen pelasi ensimmäiset minuuttinsa yli vuoteen, kun hän palasi viikonloppuna pelikentille pitkän loukkaantumisen jälkeen. Erik Murphy mätti Japanissa taas hurjia tehoja.

5.2.2021 22:18 Suomalaiset ulkomailla

Maxhuni ja Seppälä koville pisteille

Ilari Seppälä ja Edon Maxhuni olivat alkuviikon suomalaisonnistujia, mutta heidän tehopelinsä eivät riittäneet voittoon.

1.2.2021 23:49 Suomalaiset ulkomailla

Salinille hieno merkkipaalu Espanjassa – suomalaisvalmentajille komea päänahka Saksassa

Sasu Salin sai viikonloppuna 200 ottelua täyteen Espanjan liigassa ja juhlisti sitä komealla voitolla. Saksassa Tuomas Iisalon päävalmentama Merlins Crailsheim sen sijaan järjesti sensaation kaatamalla Bayern Münchenin tähtisikermän.

30.1.2021 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Koposen ja Lindbomin joukkueet jatkoon FIBA Europe Cupissa

Petteri Koposen Pallacanestra Reggiana sekä Carl Lindbomin Stal Ostrow Wielkopolski etenivät jatkoon FIBA Europe Cupin alkulohkoista. Ranskan ProB:ssä Henri Kantonen ja Ilari Seppälä olivat Aix-Mauriennen parhaimmistoa.

28.1.2021 08:14 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaispelaajille voittoja eurokentillä – Petteri Koposen sihti kunnossa

Alexander Madsen pääsi syntymäpäivänsä lisäksi juhlimaan jatkopaikkaa Mestarien liigassa, kun VEF Riika puristi jatkoon. Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittivat lohkovaiheen pelit FIBA Europe Cupissa.

25.1.2021 15:55 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittavat pelit FIBA Europe Cupissa

FIBA Europe Cupin lohkovaiheet pelataan tällä viikolla ja suomalaispelaajista ovat mukana Petteri Koponen ja Carl Lindbom.

24.1.2021 22:05 Suomalaiset ulkomailla

Erik Murphy ja Daniel Dolenc oivalla pelipäällä

Erik Murphy jatkoi vakuuttavia esityksiään Japanin B2-liigassa ja Daniel Dolenc oli tehokkaana Itävallassa sunnuntain kamppailuissa.

23.1.2021 22:44 Suomalaiset ulkomailla

Koponen palasi pelikentille – Valtoselle 30 pistettä Saksassa

Petteri Koponen debytoi lauantai-iltana uuden seuransa Pallacanestro Reggianan riveissä. Muitakin ilonaiheita nähtiin, sillä Elias Valtonen tykitti peräti 30 pistettä Saksan ProA:ssa ja Roope Ahonen on hiljalleen tekemässä paluuta tositoimiin.

17.1.2021 23:19 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajat hyvässä vireessä Euroopan kentillä

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä osoittivat tasoaan Ranskassa ja Alexander Madsen sekä Edon Maxhuni jatkoivat vahvoja esityksiään Virossa ja Latviassa. Myös Sasu Salin ylsi kaksinumeroisille pisteille viikonlopun otteluissa.

15.1.2021 15:35 Susijengi

Petteri Koponen palaa Italiaan – uutena osoitteena Pallacanestro Reggiana

Pitkän ja vaiherikkaan kansainvälisen uransa syksyllä 2008 Italian Serie A:sta aloittanut Susijengi-ikoni Petteri Koponen, 194 cm ja 32 v., palaa Italiaan. Viimeisen runsaan puolivuotisen seurajoukkuekentiltä sivussa ollut MaSu-Basketin kasvatti on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Serie A:ta pelaavan Pallacanestro Reggianan kanssa.

14.1.2021 14:10 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni tykitti 31 pistettä Virossa - Tuovin Strasbourg jatkoon Mestarien liigassa

Edon Maxhuni aloitti vuotensa räväkästi, kun hän upotti peräti 31 pistettä Viron ja Latvian yhteisliigassa. Ilari Seppälä oli pirteänä Ranskassa ja Mestarien liigassa nähtiin suomalaistrilleri, kun Lassi Tuovin luotsaama SIG Strasbourg varmisti lohkovoiton kaadettuaan Alexander Madsenin VEF Riian.

14.1.2021 09:40 Susijengi

Samuel Haanpään ansiokas pelaajaura päätökseen

Ikäpolvensa ansiokkaimpiin suomalaisiin koripalloilijoihin lukeutuva Keravan Kori-80:n kasvatti Samuel Haanpää, 34, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. Haanpää ehti pitkän uransa aikana edustaa Suomea EM-kisoissa, rikkoa yliopistonsa kolmen pisteen heittoennätyksen ja pelata ammattilaisena mm. Espanjassa, Kyproksella ja Argentiinassa.

13.1.2021 13:55 Susijengi

Lauri Markkasen putki vuoden koripalloilijana jatkuu

Jyväskyläläisestä HoNsU:sta HBA-Märskyn kautta maailmalle lähtenyt Susijengin ja Chicago Bullsin Lauri Markkanen, 213 cm ja 23 vuotta, on nimetty neljännen perättäisen kerran vuoden koripalloilijaksi Suomen urheilutoimittajien liiton vuotuisessa äänestyksessä.

7.1.2021 09:25 Suomalaiset ulkomailla

Salin, Dolenc ja Valtonen loistivat loppiaisena

Sasu Salin, Daniel Dolenc ja Elias Valtonen olivat loistovireessä loppiaisena pelatuissa otteluissa.

4.1.2021 09:08 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen säväytti Saksassa – Erik Murphy vauhdissa Japanissa

Elias Valtonen väläytteli osaamistaan, kun hän lähenteli tupla-tuplaa Saksan ProA:n ottelussa. Erik Murphy juhlisti uutta vuotta kahdella tupla-tuplalla Japanissa.

30.12.2020 21:43 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa päätti vuoden voittoon – Tuomas Iisalon luotsaama Merlins liitää Saksassa

Suomalaisia oli vielä Euroopan korisparketeilla tulessa ennen vuodenvaihdetta. Sasu Salinin Teneriffa pääsee hyvistä asemista ensi vuoteen, Carl Lindbom teki alkukauden piste-ennätyksensä ja Tuomas Iisalon päävalmentama Merlins Crailsheimin hurja alkukausi sai jatkoa Saksassa.

Näytä lisää vastaavia