Nike Sibande johdatti Katajan kotivoittoon - Seagulls aloitti mestaruuden puolustamisen vahvasti

30.9.2023 20:54 Korisliigassa pelattiin kauden avauskierros. Päivän aikana pelattiin viisi ottelua. Voittotilinsä avasivat Kouvot, KTP, Seagulls, BC Nokia ja Kataja.

Nike Sibande tuikki illan suurimpana tähtenä. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Nike Sibande johdatti Katajan voittoon

Joensuussa Kataja isännöi Kobria. Ottelun ratkaisu nähtiin varsinaisen peliajan viimeisillä hetkillä. Kotiyleisö pääsi juhlimaan voittoa 79-76 (33-40).

Lapualaiset tulivat otteluun terävällä ja jalalla. Vieraat veivät avausjakson 22-10.

Tämän jälkeen kotijoukkueen hyökkäyspelaaminen parani. Se oli parempi joukkue toisella ja kolmannella jaksolla. Ratkaisu nähtiin kuitenkin vasta viimeisellä jaksolla.

Ottelun lopusta ei draamaa puuttunut. Kobrien Theo Akwuba tasoitti ottelun seitsemän sekuntia ennen loppua. Heitot eivät kuitenkaan jääneet tähän, kun kotijoukkueen Nike Sibande upotti kolmosen viimeisellä sekunnilla, joka johdatti Katajan voittoon.

Sibande oli vieraille lähes pysäyttämätön läpi ottelun. Hänelle kirjattiin 36 pistettä, 13 levypalloa ja kuusi koriin johtanutta syöttöä. Amanze Egekeze heitti 16 pistettä. Akwuba teki Kobrille tupla-tuplan 20 pisteellä ja 13 levypallolla.

- Olen kiitollinen että valmentaja antoi minulle mahdollisuuden tulla Joensuuhun. Kotiyleisö oli mahtava. Yritän olla tasainen ja työskennellä kovaa kentällä, Sibande sanoi ottelun jälkeen.

Ottelutilasto

Seagulls aloitti mestaruuden puolustamisen voitolla

Helsinki Seagulls aloitti mestaruuden puolustamisen positiivisissa merkeissä. Joukkue kaatoi Töölön Kisahallissa sarjanousija Loimaa Bisonsin 91-71 (46-40).

Lokit ottivat ottelussa kuskin paikan avauspuolikkaalla. Bisons taisteli kuitenkin hienosti eivätkä päästäneet isäntiä karkuun. Puoliajalla kotijohto oli kuudessa pisteessä.

Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannella jaksolla, kun Seagulls löysi keinot vieraiden hyökkäyksen tyrehdyttämiseen. Bisons jäi jaksolla kymmeneen pisteeseen, kun taas helsinkiläisten hyökkäys rullasi hienosti. Johto kasvoi 22 pisteeseen, josta vieraat eivät toipuneet.

- Ensimmäinen puoliaika oli meille hieman vaikeampi. Biisoneiden isot pelaajat tekivät vahvaa työtä korin alla avauspuolikkaalla, mutta paransimme selkeästi toista puoliaikaa kohden ja olimme tosi hyviä. Mukava nähdä että meidän tiimillä pelimiinutit pysyivät hyvin tasaisina läpi koko ottelun. Olen tyytyväinen meidän esitykseemme tänään, Okko Järvi kertasi ottelua.

Järvi oli ottelun pistekuningas 23 pisteellä. Hän säkitti viisi kolmen pisteen heittoa. Tomas Pihlajamäki pussitti 15 pistettä. Vieraista DeVante Brooks teki tupla-tuplan 20 pisteellä ja 13 levypallolla.

Ottelutilasto

Kouvot avasi murskavoitolla

Korisliigan kauden ensimmäinen ottelu pelattiin Kouvolassa. Siinä Kouvot isännöi Lahti Basketballia. Kotijoukkue ei antanut lahtelaisille mahdollisuuksia. Voitto kirjattiin isännille 112-71 (57-42).

Vierasjoukkue pysyi Kouvojen kyydissä vielä ensimmäisellä jaksolla ja ensimmäiselle tauolle mentiin kouvolalaisten johtaessa neljällä pisteellä.

Tämän jälkeen vieraat kuitenkin tippuivat isäntien kyydistä. Kouvojen hyökkäyspeli toimi loistavasti. Se vei peliä toisesta jaksosta lähtien ja meni menojaan.

- Tietysti kun voittaa 41 pisteellä, niin pitää olla tyytyväinen. Ei meidän pelimme vielä ole valmista, on paljon asioita missä pitää parantaa. Meillä on joukkue täynnä hyviä äijiä. Saatiin Hanhivaara-turnauksessa kaksi hyvää peliä ja sen jälkeen oli hyvä harjoitusviikko. Saimme tänään meidän pääasiat toimimaan ja tänään näytti hyvältä, Aapeli Alanen kommentoi ottelun jälkeen.

Kouvojen pelaajista viisi ylsi yli 15 pisteeseen. Tehokkaimmin korisukkaa heilutti Ricardo Lindo. Hänelle kirjattiin 22 pistettä ja 11 levypalloa. Myös Suomeen paluun tehnyt Alanen 15/12 ylsi tuplatuplaan. Lahden valopilkku ottelussa 26 pistettä heittänyt Erik Sajantila, joka teki henkilökohtaisen piste-ennätyksensä.

Ottelutilasto

KTP haki vieraspisteet Salosta

KTP matkasi avauskierroksella Saloon Vilppaan vieraaksi. Kotkalaiset matkasivat sarjapisteiden kanssa kotiin, kun joukkue nappasi jännittävien vaiheiden jäleen 88-87 (44-46).

Ensimmäisellä jaksolla peli säilyi tiukkana ja molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä.

Vierasjoukkueen vahvin jakso osui kolmannelle jaksolle. Se sai Vilppaan hyökkäyksen kuriin ja vei jakson 24-12.

Kotijoukkue viritteli päätösjaksolla vielä kirin, joka jäi kuitenkin vajaaksi vaikka Vilpas pääsi vielä viimeisessä hyökkäyksessä yrittämään voittoheittoa.

Vieraiden pistehai oli Vincent Golson Jr. joka sai kasaan 19 pistettä ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Tomi Lommi säesti 15 pisteellä. Vilppaan paidassa debytoinut Teemu Suokas 19/5 pelasi hyvän pelin.

Ottelutilasto

BC Nokia kaatoi Pyrinnön

BC Nokia sai kauden ensimmäisessä ottelussa vieraakseen paikallisvastustajan. Pyrintö ei pystynyt isäntiä haastamaan vaan pisteet jäivät Nokialle 83-63 (38-23).

Nokian puolustus oli ensimmäisellä ja toisella jaksolla myrkkyä vieraille. Myös hyökkäyspäässä Näädät olivat vieraitaan edellä ja pääsivät puoliajalle 15 pisteen etumatkalta.

Isäntien johto kasvoi myös kolmannella jaksolla. Suurimillaan johto kävi 25 pisteessä. Pyrintö onnistui kuitenkin kaunistelemaan lukemia ennen loppusummeria.

Nokian joukkueesta viisi pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistemäärään. Tomas Murphy heitti 17 pistettä. Tucker Richardson teki tupla-tuplan 11 pisteellä ja 13 levypallolla. Pyrinnöstä Sekou Sylla pussitti 13 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa.

Ottelutilasto

 
27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

Näytä lisää vastaavia