Seurauutisia #60: Pirkka Pikkusudet-rieha villitsi alakoululaisia Tikkurilassa

7.10.2021 08:35 Tikkurila-Seuran jo perinteiseksi muodostunut lähialueen alakoululaisille tarkoitettu Pirkka Pikkusudet-rieha oli koronapandemian vuoksi pari vuotta tauolla, mutta nyt liike ja riemu oli taas ylimmillään, kun lapset nauttivat koriksen ilosanomaa.

Perjantaina 1.10. Tikkurilan urheilutalolla nautittiin ikimuistoista korispäivää, paluuta kentille. Paikalle oli kutsuttu omilla vuoroillaan yhteensä 230 lasta kahdesta eri koulusta ja kahdesta päiväkodista. Yhteensä yksitoista ekaluokkaa ja kaksi eskariryhmää. 

Tikkurila-Seuran pienten valmentajan Rianna Soppelan mukaan vastaanotto niin koulujen kuin oppilaiden kesken oli innostunut. Kaikesta näkyi se, että lapset ovat kaivanneet liikunnan riemua.

- Otin kouluihin yhteyttä sähköpostilla ja eskariryhmiin puhelimitse. Koulut ja päiväkodit vastasivat nopeasti, ja he olivat innokkaita osallistumaan riehaan. Moni opettajista oli ollut myös aikaisempien luokkien kanssa samaisessa Tikkurila-Seuran ja Koripalloliiton järjestämässä Pikkusudet-riehassa, Soppela avaa.

Vetonaulana tapahtumassa oli kukas muu kuin itse Susi suoraan Susijengistä. Kaikki osallistujat saivat rastien päätteeksi suurta ihailua ja innostusta herättäneet Pikkusudet-osallistujamitalit sekä Pirkka Pikkusudet-yllätyspussit.

Pikkusudet-riehassa toimintarastit valittiin sen mukaan, että lapset ehtisivät rajatussa ajassa näkemään ja kokemaan, mitä kaikkea kivaa koris pitää sisällään. Unohtamatta hauskanpitoa ja pientä kilpailua. 

Tapahtumaa järjestämässä oli yhteensä viisi valmentajaa ja neljä Tikkurila-Seuran omaa junioria. Valmentajia oli niin Tikkurila-Seurasta kuin Rekolan Urheilijoistakin, minkä ansiosta riehan lopuksi seurat pääsivät kertomaan harrastusmahdollisuuksista niin tytöille kuin pojillekin.

- Päivän jälkeen fiilis oli onnistunut. Oli mahtavaa päästä seuraamaan innostuneita oppilaita ja opettajia päivän aikana. Kiteytettynä, hymyt olivat herkässä ja päivä oli energinen! Soppela fiilistelee.

Hei sinä seura-aktiivi, jos innostuit ja haluat tarjota alueesi kouluille samanlaisen riehan, niin olethan yhteydessä: susanna@basket.fi

 
22.11.2023 09:45 Seurauutinen

Seurauutisia #83: Et ole yksin -palvelu järjestää infotilaisuuden katusovittelusta nuorten konfliktien ratkaisumallina

Et ole yksin ja Aseman Lasten järjestämä tilaisuus on tarkoitettu lajiliittojen, urheiluseurojen ja muiden urheiluorganisaatioiden toimijoille sovittelusta keinona nuorten konfliktien ratkaisussa. Tilaisuus järjestetään Teamsissa 13.12. klo 10:30-12:00.

3.11.2023 08:15 Seurauutinen

Seurauutisia #82: Seuratoiminnan kehittämistuen haku on avattu

Seuratoiminnan kehittämistuki on opetus- ja kulttuuriministeriön tarjoama avustus lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Vuoden 2024 haku on käynnissä 1.-30.11.2023. Seuratukea haetaan Suomisport-palvelun kautta.

21.9.2023 10:17 Seurauutinen

Seurauutisia #81: Seurapaitapäivää juhlitaan tiistaina 26.9

Jälleen on aika kaivaa kaapeista seurapaidat, -pipot ja muut seuravärein varustetut kamppeet. Tiistaina 26.9. juhlistetaan syksyn kohokohdaksi noussutta seurapaitapäivää.

2.5.2023 11:53 Seurauutinen

Seurauutisia #80: Unelmien liikuntapäivää vietetään 10.5.

Unelmien liikuntapäivää vietetään jälleen keskiviikkona 10.5. Unelmien liikuntapäivä on seuroille loistava tilaisuus avata ovensa, esitellä toimintaansa ja kutsua mukaan kaiken ikäisiä liikkujia.

16.3.2023 12:54 Seurauutinen

Seurauutisia #78: Koripalloliitto mukana lahjoittamassa liikuntavälineitä Ukrainaan

Koripalloliitto oli yksi lajiliitoista, jotka olivat mukana lähettämässä sodan keskellä eläville ukrainalaisille harrastusvälineitä.

10.2.2023 08:00 Seurauutinen

Seurauutisia #77: Olympiakomitea haastaa kansanedustajaehdokkaat edistämään liikuntaa ja urheilua

Suomen Olympiakomitea on julkaissut Liikettä Suomeen – liikunnan ja urheilun manifestin, johon on koottu liikunnan ja urheilun edistämisen tavoitteita seuraavalle hallituskaudelle. Kaikki eduskuntavaaliehdokkaat kutsutaan allekirjoittamaan manifestin tavoitteet. Allekirjoittaneiden liikuntaehdokkaiden lista julkaistaan Olympiakomitean nettisivuilla.

1.12.2022 13:16 Seurauutinen

Seurauutisia #76: SPORTTI-hankkeen verkkokurssi tutustuttaa nuorten digipelaamiseen

EHYT ry:n SPORTTI-hankkeen uusi verkkokurssi on suunnattu erityisesti kaikille lasten ja nuorten urheilun parissa toimiville valmentajille ja muille urheiluseuratoimijoille.

14.10.2022 12:47 Seurauutinen

Seurauutisia #74: Lisenssiwebinaari tarjosi tärkeää lisenssidataa seuroille

Webinaarissa käytiin läpi kauden 2021–2022 loppuun saakka kerättyä lisenssidataa ja siitä työstettyä jatkoanalyysia. Uutena osana lisenssidatasta on irrotettu Koripallon suosio lasten keskuudessa -osio.

20.9.2022 20:33 Seurauutinen

Seurauutisia #73: Pikkusudet-rieha liikutti 350 lasta Tikkurilan Urheilutalolla

Tikkurila-Seuran jo perinteiseksi muodostunut lähialueen alakoululaisille tarkoitettu Pirkka Pikkusudet-rieha oli jälleen menestys, kun viskarit, eskarit ja ekaluokkaiset opettelivat koriksen saloja.

13.9.2022 12:57 Seurauutinen

Seurauutisia #72: Syksyn Pirkka Street Basket -kiertue liikutti yhteensä 3850 koululaista

Syksyn 2022 Pirkka Street Basket -kiertue kiersi elo-syyskuun vaihteessa ympäri Suomen ja vuoden hauskinta koulupäivää vietettiin kaikkiaan 15 pelipaikalla. Yhteensä mukana tapahtumissa liikkumassa oli 3850 koululaista.

Näytä lisää vastaavia