Shawn Huff jatkaa Frankfurtissa yksivuotisella sopimuksella

2.5.2017 Vuodesta 2015 Susijengin kapteeninnauhaa kantanut laitahyökkääjä Shawn Huff, 32, jatkaa Saksan Bundesliigaa pelaavassa Frankfurt Skylinersissä yksivuotisella sopimuksella.

Shawn Huff, 32, jatkaa Saksan Bundesliigaa pelaavassa Frankfurt Skylinersissä vuoden sopimuksella.

Huff on Suomen kaikkien aikojen maaottelutilastoissa viidenneksi eniten (164 kpl) miesten maaotteluita pelannut pelaaja. Kuvat: Ville Vuorinen

198-senttinen helsinkiläisen ToPon kasvatti solmi sopimuksen Skylinersin kanssa loppiaisena ja seura lunasti sopimukseen sisältyneen yksivuotisen jatko-option heti runkosarjan päätyttyä.

Huff aloitti pelikauden Ranskan Pro A:n nousijajoukkue Le Portelin paidassa ja ehti pelata joukkueessaan 11 ottelua 2,5 pisteen ja 1,3 levypallon keskiarvoilla ennen kuin sopimus irtisanottiin yhteisymmärryksessä pelaajan ja seuran kanssa.

Heti vuodenvaihteen jälkeen suomalais-kanadalaisen Gordon Herbertin valmentama Frankfurt Skyliners kiinnitti Huffin joukkueeseensa loppukauden kattavalla sopimuksella. Huff kuului vuoden 2017 pelaamassaan kolmessatoista Bundesliigan ottelussa joukkueensa parhaimmistoon 10,7 pisteen ja 3,1 levypallon ottelukeskiarvoillaan. Koripallon Mestarien Liigassa Huffin keskiarvot olivat 5,6 pistettä ja 4,8 levypalloa ottelua kohden.

- Saimme joukkueen kasaan vasta kauden puolessavälissä, joten kevät meni pitkälti muiden joukkueiden etumatkan umpeen kuromiseen. Tähtäimessä oli pudotuspelipaikka, mutta tuli pari liian monta tiukkaa tappiota, mitkä olisi pitänyt osata kääntää voitoksi, arvioi Huff joukkueensa kevätkautta 2017.

- Itselläni oli mukava pelata, kun minulla oli selkeä rooli ja pelisysteemi. Näistä olosuhteista on hyvä jatkaa seuraavaan kauteen.

Bundesliiga on Huffille tuttu sarja, sillä hän edusti MHP Riesen Ludwigsburgia kolmen kauden ajan, 2013-16. Skylinersin lunastama yksivuotinen jatko-optio pitää Huffin Frankfurtissa kevääseen 2018.

Kymmenes kausi ammattilaisuraa edessä

Suomen kaikkien aikojen koripallolegendojen joukkoon kuuluvan Leon Huffin poika Shawn pelasi ensimmäisen pääsarjaottelunsa Suomessa kaudella 1999-2000 kasvattajaseuransa ToPon edustusjoukkueen paidassa.

Varsinaisesti Huffin pääsarjaura pyörähti käyntiin kuitenkin vuosina 2001-04 Mihailo Pavicevicin valmennuksessa Espoon Hongassa. Huff kasvatti tasaisesti peliaikaansa jokaisella Honka-kaudellaan, juhli kahdesti Suomen mestaruutta ja kerran cupin kultaa ja viimeisteli toistaiseksi viimeisellä Suomen kaudellaan (2003-04) 9,8 pistettä, 3,0 levypalloa ja 1,1 syöttöä ottelua kohden.

Vuosina 2004-08 Huff pelasi USA:n yliopistoliiga NCAA:ta Valparaiso Crusadersin riveissä ja kehittyi tasaisesti kausi kaudelta. Viimeisellä yliopistokaudellaan 2007-08 Huff takoi ”Valpolle” 12,6 pistettä, 4,5 levypalloa ja 1,6 syöttöä per peli.

Ammattilaisuransa Huff aloitti kaudella 2008-09 kreikkalaisessa Maroussissa, joka pelasi Kreikan pääsarjaa ja Eurocupia. Huffin minuutit Maroussissa jäivät vähiin, joten hän siirtyi syksyllä 2009 toiseen Kreikan pääsarjan joukkueeseen, BC Kavalaan.

Puolentoista Kavalassa vietetyn kauden jälkeen Huff debytoi keväällä 2011 Italian kakkosliigan Forlissa, jonka hän siivitti huikeaan voittoputkeen. Huff teki jatkosopimuksen Forliin ja viimeisteli kaudella 2011-12 joukkueelleen 15,5 pistettä, 6,8 levypalloa ja 1,0 syöttöä ottelua kohden ja sai kutsun Italian kakkosliigan All Stars -otteluun.

Huffin hyvät otteet poikivat hänelle pestin Italian Serie A:n Cremonaan, mutta Huff joutui Cremonassa pelaamaan väärällä pelipaikalla ja palasi kevätkaudeksi Italian kakkosliigaan, tällä kertaa Orlandinaan, jossa tilastosarakkeet täyttyivät 15,4 pisteen, 6,4 levypallon ja 1,5 syötön keskiarvoin.

Vuosina 2013-16 Huff oli Saksan liigaa pelaavan MHP Riesen Ludwigsburgin rakkikoirapuolustuksen ilmentymä. Parhaalla kaudellaan Huff kirjautti 10,9 pistettä ja 3,8 levypalloa ottelua kohden. Viimeisellä Ludwigsburgin kaudellaan Huff pelasi myös Eurocupia 8,1 pisteen ja 2,9 levypallon keskiarvoin.

Päättyneellä kaudella Huff pelasi syksyn Ranskan Pro A:n Le Portelissa ja kevään Saksan Bundesliigan Frankfurt Skylinersissä.

”Huhvi” on Suomen kaikkien aikojen maaottelutilastoissa viidenneksi eniten (164 kpl) miesten maaotteluita pelannut pelaaja ja pistetilastossa (1430 p) 14. sijalla. Susijengin kapteeninnauhaa kesästä 2015 kantanut Huff on kuulunut maajoukkueen kokoonpanoon vuosien 2011, 2013 ja 2015 EM-kisoissa sekä vuoden 2014 MM-kisoissa.

Lisätietoja: Shawn Huff

Henkilöt

 
24.1.2018 Ajankohtainen

NBA-matkasta unohtumaton startti 6. pelaajien vuodelle – ”Upea kokemus”

NBA-matkan voittajat Matti ja Henri näkivät aitiopaikoilta Lauri Markkasen ennätysillan ja pääsivät tapaamaan suomalaistähteä New Yorkissa.

18.5.2017 13:00 Ajankohtainen

Susijengi vuosien 2017-19 koitoksiin 34 pelaajan ringillä

Päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt peräti 34 pelaajaa Susijengin rinkiin. Nimetty rinki toimii Susijengin perustana kolmivuotisessa jatkumossa, joka alkaa tulevan kesän EM-kotikisoista ja etenee vuosien 2017-19 MM-karsintojen kautta aina Kiinan kesän 2019 MM-kisoihin asti.

8.5.2017 Ajankohtainen

Lassi Tuovi kaudeksi 2017-18 Gravelines-Dunkerquen valmennusportaaseen

Ranskan maajoukkueen pääluotsin Vincent Collet’n apuna huippuseura SIG Strasbourgissa päättyvällä kaudella toiminut Susijengi-apuvalmentaja Lassi Tuovi, 30, vaihtaa maisemaa.

13.4.2017 17:00 Ajankohtainen

NBA:n varaustilaisuuteen valmistautuva Markkanen: ”Edustan Susijengiä EM-kotikisoissa”

NBA:n varaustilaisuuteen ilmoittautunut Suomi-koriksen suurlupaus Lauri Markkanen, 20, vahvisti kiirastorstain lehdistötilaisuudessaan edustavansa Susijengiä tulevissa EM-kotikisoissa. Päättyneellä kaudella Arizonaa USA:n yliopistoliiga NCAA:ssa edustanut Markkanen, 213 cm, esitteli tilaisuudessa myös agenttinsa ja kertoi suunnitelmistaan matkalla kesäkuun varaustilaisuuteen.

14.12.2016 Ajankohtainen

Shawn Huff ja Lauri Markkanen ehdolla Urheilugaalassa

Susijengin kapteeni Shawn Huff on tammikuussa järjestettävässä Urheilugaalassa ehdolla Vuoden Esikuvaksi ja Lauri Markkanen Vuoden Lämpimurto –kategoriassa.

30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

30.4.2018 Susijengi

Susijengi–Islanti-otteluun varattu jo yli 6500 lippua

Susijengi päättää MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen kotiottelulla Islantia vastaan. Hartwall Arenalla pelattavan ottelun lipunmyynti on käynyt vilkkaana ja alakatsomoihin on jäljellä enää hajapaikkoja.

19.4.2018 Ajankohtainen

Susijengi ja Islanti palaavat Hartwall Arenalle – lipunmyynti käynnistyy

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun julkinen lipunmyynti käynnistyy 30. huhtikuuta, mitä ennen faniyhdistys sekä 6. pelaaja -uutiskirjeen tilaajat pääsevät käyttämään ennakko-osto-oikeuttaan.

24.3.2018 Haastattelu

Lauri Markkanen: ”Olen vähitellen tottunut tähän rytmiin”

Lauri Markkasen ensimmäinen kausi NBA:n Chicago Bullsissa on kääntynyt loppusuoralleen. Tulokaskausi on ollut vasta 20 vuotta täyttävälle Markkaselle ikimuistoinen, mutta jyväskyläläisen HoNsUn kasvatin tavoitteena on pitkä ammattilaisura maailman parhaassa koripalloliigassa ja tulokaskausi on siinä vain ensimmäinen luku.

26.2.2018 Ajankohtainen

Islanti kiharoitti Susijengin MM-karsintalohkon ennakkoasetelmia

Perjantaina Susijengin voittanut Islanti jatkoi onnistunutta kasvojenpesuaan sunnuntaina pitämällä tappiottomana kolme ensimmäistä MM-karsintaotteluaan pelanneen Tshekin takanaan Reykjavikissa. Kun MM-karsintalohkosta on pelattu kaksi kolmannesta, lohkon loppuasetelmat ovat edelleen täysin auki.

17.2.2018 Ajankohtainen

Valtonen Susijengin teinidebytanttien harvassa listassa

Vain harva pelaaja on saanut kutsua Susijengiin ennen 20 ikävuoden rajapyykin saavuttamista, mutta jokainen teini-ikäisenä Susijengiin nimetty pelaaja on osoittanut arvonsa ensimmäisistä maaotteluista alkaen. Ennen Elias Valtosta viimeisimmät Susijengissä teini-ikäisinä debytoineet pelaajat olivat Lauri Markkanen, Sasu Salin ja Petteri Koponen.

7.2.2018 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Korisliigan MVP Antto Nikkarinen loppukaudeksi Kotkaan

Kahtena perättäisenä keväänä Korisliigan pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt perinteinen kotkalaisjoukkue KTP-Basket saa riveihinsä huippuvahvistuksen. Hallitseva Korisliigan MVP ja alkukauden Ruotsin liigaa Jämtlandissa pelannut Susijengi-takamies Antto Nikkarinen, 26, on solminut loppukauden kestävän sopimuksen KTP:n kanssa, uutisoi Kymen Sanomat.

17.1.2018 12:00 Suomalaiset ulkomailla

Lauri Markkasesta ensimmäistä kertaa vuoden koripalloilija

Vastikään NBA:n ennätyksen taalaliigan historian kaikkien aikojen nopeimmin 100 onnistunutta kolmen pisteen heittoa upottaneena pelaajana kirjauttanut Lauri Markkanen, 20, on nimetty ensimmäistä kertaa urallaan Suomen urheilutoimittajien valinnoissa vuoden koripalloilijaksi. Markkanen katkaisi Petteri Koposen kuusivuotisen putken vuoden koripalloilijana.

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

29.12.2017 14:55 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomille pesti Kroatian liigaan

Alkukaudella Liettuan liigassa pelannut ja joulukuussa Helsinki Seagullsia edustanut Susijengi-laituri Carl Lindbom, 26, on solminut sopimuksen Kroatian liigaa pelaavan KK Osijekin kanssa. 206-senttinen Tapiolan Hongan kasvatti tekee ensiesiintymisensä uuden joukkueensa paidassa 6. tammikuuta Kroatian cupin kotiottelussa KK Sibenikiä vastaan.

Erik Murphy ei jatka Nanterressa

Ranskan Pro A -liigan kärkikahinoissa pelaavaa Nanterre-92:a syyskaudella edustanut Susijengi-laituri Erik Murphy, 27, ei jatka ranskalaisjoukkueessa uuteen vuoteen. 208-senttinen Murphy pelasi viimeisen ottelunsa Nanterren paidassa viikonloppuna, kun joukkue voitti kotikentällään Chalon/Saonen.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

2.12.2017 15:00 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisoissa menestynyt Susijengi ja Lauri Markkanen ehdolla vuoden urheiluilmiöksi, Markkanen kisaa myös vuoden läpimurrosta

Vuoden 2017 EM-kotikisoissa voittoja kerännyt ja ennätysyleisöjä hurmannut Susijengi nuoren tähtensä Lauri Markkasen johdolla kisaa vuoden 2017 urheiluilmiön palkinnosta Suomen Urheilugaalassa. Markkanen nimettiin lauantaisessa ehdokkaiden julkistamistilaisuudessa myös kisaamaan vuoden läpimurrosta.

26.11.2017 19:00 Haastattelu

50 maaottelun Roope Ahonen: ”Pelaajana pitää olla valmis, kun tilaisuus tarjoutuu”

Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 27, siirtyi osaksi Susijengin kokenutta kaartia perjantai-iltana, kun Suomi aloitti MM-karsintansa päihittämällä Bulgarian vieraskentällä Botevgradissa. Uransa 50. A-maaottelun pelannut Ahonen on toipunut viime kesän alaraajavammastaan ja uskoo pystyvänsä suureen rooliin tiellä kohti Kiinan MM-kisoja.

26.11.2017 Maaottelu

Tshekki-otteluun vapautui rajoitettu määrä erikoispaikkoja – 4400 lippua myyty

Susijengin maanantaiseen MM-karsintojen kotiavaukseen on vapautunut rajallinen määrä halvimman kategorian lippuja erinomaisilta paikoilta. Liput ovat näkörajoitepaikkoja, joista on kuitenkin esteetön näkymä kentälle.

Näytä lisää vastaavia