Suomen Cupien pelitavat ja ilmoittautumiset

16.6.2003 Sekä miesten että naisten Suomen Cup -kilpailuiden ilmoittautumisaika umpeutuu 25. päivänä heinäkuuta. Suomen Cupit on tarkoitettu kaikille suomalaisille mies- ja naisjoukkueille sarjatasoon katsomatta. Miesten Cupissa SM-Koriksen joukkueet tulevat mukaan, kun alemman sarjatason joukkueita on jäljellä kaksi. Naisten Cupissa puolestaan, kun joukkueiden määrä on 16.

Sekä miesten että naisten Suomen Cupien alkukierroksien aikataulu selkiytyy ilmoittautumisten jälkeen, kun joukkueiden lukumäärä on selvillä. Periaatteena on, että miesten Cupissa alkukierrokset ennen Semi Final Four -turnauksia (27.-28.9.) pelataan kierros per viikko -tahdilla. Naisten Cupissa aikataulutus-periaate on sama kuitenkin siten, että välierät pelataan viikolla 38.

Seuraavassa katsaus sekä miesten että naisten Suomen Cupeihin. Joukkuekohtainen osallistumismaksu on miesten Suomen Cupissa 36 € ja naisten Cupissa 50 €. Osallistumismaksu tulee olla maksettuna ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautumisen voi suorittaa Koris.netistä löytyvän ilmoittautumislomakkeen avulla.  

Miesten Suomen Cup

Ensimmäisellä kierroksella otteluparit arvotaan maantieteellisten Koripalloliiton alueiden mukaisista arvontaryhmistä. Tämän jälkeen otteluparit määräytyvät kilpailukaavion mukaisesti.  

Kun Cupissa on jäljellä 16 joukkuetta (14 SM-Koriksen joukkuetta ja kaksi alemman sarjatason joukkuetta, käytetään myöhemmin nimitystä Divisioona-tason joukkue), pelataan 27.-28.9.2003 neljä Semi Final Four -tapahtumaa alla olevan lohkojaon mukaisesti.  

Joukkueet on sijoitettu lohkoihin edellisen kauden ranking-järjestyksen mukaisesti. Kussakin Semi Final Fourissa pelataan lauantaina kaksi ottelua (1-4 ja 2-3), joiden voittajat pelaavat keskenään sunnuntaina. Näiden otteluiden voittajat (neljä joukkuetta) selviytyvät Suomen Cupin välieriin. Välierät pelataan Semi Final Four –turnausten voittajien kesken yksittäisinä otteluina 22.10.2003. Otteluparit ja kotijoukkueet arvotaan. Suomen Cupin loppuottelu pelataan sunnuntaina 14.12.2003 kolmen lajin yhteisessä Cup-finaalitapahtumassa.

Turnaus A

1. Honka, Espoo
8. Lappeenrannan NMKY
9. Team Componenta, Karkkila
16. Divisioona A

Turnaus B

2. Kataja, Joensuu
7. Kouvot, Kouvola
10. Tarmo, Porvoo
15. Divisioona B

Turnaus C                                

3. Pussihukat, Vantaa
6. Vilpas Vikings, Salo
11. Äänekosken Huima
14. Namika Lahti

Turnaus D

4. KTP, Kotka
5. BC Jyväskylä
12. Pyrbasket, Tampere
13. UU-Korihait, Uusikaupunki

Semi Final Four -turnauksissa pelataan lauantaina 27.9. seuraavat ottelut, joiden voittajat kohtaavat siis sunnuntaina 28.9.

Turnaus A, la 27.9.2003, Espoo       

Honka - Divisioona A
LrNMKY - Componenta

Turnaus B, la 27.9.2003, Joensuu

Kataja - Divisioona B
Kouvot - Tarmo

Turnaus C, la 27.9.2003, Vantaa      

PuHu – Namika Lahti
Vilpas - Huima

Turnaus D, la 27.9.2003, Kotka

KTP - Korihait
BC Jyväskylä - Pyrbasket

Naisten Suomen Cup

Ennen SM-sarjajoukkueiden mukaantuloa naisten Suomen Cupin otteluparit arvotaan maantieteellisten Koripalloliiton alueiden mukaisista arvontaryhmistä. Tämän jälkeen otteluparit määräytyvät kilpailukaavion mukaisesti. SM-sarjajoukkueet sijoitetaan arvontakaavioon siihen vaiheeseen, jossa enää 16 joukkuetta on mukana kilpailussa.

Myös naisten Suomen Cupin loppuottelu pelataan kolmen lajin yhteisessä Cup-finaalitapahtumassa. Naisten finaali on tapahtuman ohjelmassa lauantaina 13.12.2003.  

 
20.7.2012 Pohjoinen alue

Suomen cup -ilmoittautuminen avattu

Ilmoittautuminen pelikauden 2012/13 Suomen cupiin on nyt käynnissä. Cupit ovat uudistuneet siten, että Korisliigan joukkueet ottavat toisistaan mittaa Korisliigan LiigaCupissa, kun taas miesten I divisioonaa ja alempia divisioonia pelaavat joukkueet mittelevät Suomen cupin mestaruudesta.

14.6.2006 Pohjoinen alue

Suomen Cup 2006 –kilpailuiden ilmoittautuminen käynnistynyt

Suomen Cupit on tarkoitettu kaikille suomalaisille mies- ja naisjoukkueille. Kaikkien sarjatasojen joukkueet ovat tervetulleita mukaan Suomen Cup -kilpailuun. Sekä miesten että naisten Suomen Cup -kilpailuiden ilmoittautumisaika on käynnissä ja se umpeutuu 1. päivä elokuuta.

10.11.2003 Pohjoinen alue

Suomen Cupin finaalitapahtuman lippupakettitarjous päättyy 14.11.

Suomen Koripalloliitto järjestää yhteistyössä Suomen Lentopalloliiton ja Salibandyliiton kanssa yhteisen Suomen Cup –finaalitapahtuman. Suomen Cup 2003 –tapahtumassa nähdään 12.-14.12. Espoon LänsiAuto Areenalla kaikkien kolmen lajin miesten ja naisten Cup-finaalit. Tapahtumaan on vielä 14.11. saakka myynnissä lippupaketteja alennettuun hintaan.

13.8.2003 Pohjoinen alue

Suomen Cupien 2003 ottelukaaviot ja aikataulut

Miesten ja naisten Suomen Cup 2003 –kilpailuiden ilmoittautumisaika on päättynyt, arvonnat suoritettu ja ottelukaaviot valmiita. Seuraavassa katsaus Cupiin ilmoittautuneisiin joukkueisiin sekä ottelukaavioihin.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

28.10.2021 16:00 Koripalloliitto tiedottaa

Digitaalinen ottelupöytäkirja eSCO on vallannut korissarjat

Digitaalinen ottelupöytäkirja eSCO tuli täksi kaudeksi korvaamaan paperiset pöytäkirjat kaikissa korissarjoissa. Huolimatta täysin vapaaehtoisesta käytöstä siirtymävaiheen aikana, peräti 97 prosentissa kauden otteluista on ollut jo käytössä uusi ottelupöytäkirja.

26.3.2021 14:54 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten sarjatoiminnan jatkaminen kevätkaudella

Suomen Koripalloliitto tavoittelee kilpailemisen jatkamista nuorten alueellisten sarjojen ja valtakunnallisten 16-19-vuotiaiden sarjojen osalta kevään aikana, mikäli yleinen tilanne sen mahdollistaa ja haluaa samalla myös kiittää seuroja turvallisen harjoitteluympäristön mahdollistamisesta. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kuitenkin päättänyt, ettei 15-vuotiaiden SM-sarjana toimivaa Robert Petersen Cupia pelata keväällä, koska suurimmassa osassa Suomea ei päästäisi pelaamaan runkosarjaa vielä huhtikuussakaan. Muut nuorten valtakunnalliset sarjat pyritään vielä pelaamaan loppuun.

26.3.2021 14:49 Koripalloliitto tiedottaa

Aikuisten harrastesarjat, seniorisarjat ja Special Olympics -sarjat pysäytetään

Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta johtuen pysäyttää Koripalloliiton sarjatoiminnan aikuisten alueellisten harrastesarjojen, seniorisarjojen ja Special Olympics -sarjojen osalta kokonaan. 

12.3.2021 13:21 Pääjuttu

Nuorten valtakunnalliset sarjat ja läntisen alueen nuorten sarjat - kevään tilanne

Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt Nuorten pääsarjaryhmän esityksestä, että 14-vuotiaiden SM-sarjaa ja sen otteluita ei enää tänä keväänä pelata. Lisäksi liittohallitus päätti, että 15-vuotiaiden Robert Petersen Cupissa ei pelata lopputurnauksia vaan pyritään pelaamaan kevään sarjan ottelut (Luokitteluvaihe II) sekä Final Four -turnaus. Koripalloliiton kilpailujaos on päättänyt, että Läntisen alueen nuorten aluefinaaleja ei pelata.

17.12.2020 13:17 Pääjuttu

Kohti koriskevättä 2021

Useat sairaanhoitopiirit ovat suositelleet sisäliikuntatilojen sulkemisen jatkamista 10.1.2021 asti. Rajoitukset ja suositukset aiheuttavat joitain muutoksia kevään sarjaohjelmiin nuorten valtakunnallisten sarjojen sekä kaikkien alueiden sarjojen osalta.

Näytä lisää vastaavia