Suomi huimaan vierasvoittoon Italiasta – 44 vuoden odotus ohi

21.8.2009 Suomen koripallomaajoukkue päätti EM-lisäkarsintaurakkansa komeimmalla mahdollisella tavalla. Suomi kyykytti Porto San Giorgiossa kotiyleisönsä edessä pelannutta Italiaa lukemin 95-89 (51-48). Voitto Italiasta oli Suomelle ensimmäinen 44 vuoteen. Samalla Suomi nappasi kakkossijan lohkossa, jossa sen rooliksi annettiin etukäteisarvioissa sivustakatsojan rooli kahden suuren, Ranskan ja Italian, nahistellessa kärkisijasta.

Suomi nousi voittoon Italiasta sensaatiomaisesti vieraissa. Kuvassa Suomen Petteri Koponen karkaa korintekoon ohi Italian NBA-tähtien Marco Belinellin ja Andrea Bargnanin.

Kahdella peräkkäisellä voitollaan Hanno Möttölä kipparoima Suomi kiilasi huippumaiden Italian ja Ranskan väliin lohkokakkoseksi.

Suomen ratkaisuhahmoihin lukeutui Teemu Rannikko, joka 15 pisteensä ohella vapautti viidesti syötöillään joukkuekaverit korintekoon.

Belinellin tähdittämä Italia joutui tyrmistymään Suomen edessä ensi kertaa 44 vuoteen.

Tuukka Kotti viimeisteli tärkeillä hetkillä onnistuneesti nopeita hyökkäyksiä.

Suomi onnistui kolmoskaaren takaa 52 prosentin tarkkuudella. Kuvassa kolmesti bonusviivan takaa onnistunut Hanno Möttölä.

Suomen vauhdikas päätös EM-lisäkarsinnassa nostatti odotuksia, kun seuraava karsintarupeama ensi vuonna käynnistyy. Kuvassa Petteri Koponen. Kuvat: .Tomi Kaminen & Francois Perthuis.

- Kakkossija tällaisessa lohkossa on hieno saavutus. Ykkössijaa lähdettiin totta kai hakemaan, mutta Ranska oli vain parempi tällä erää. Tänään – ja tämän voin sanoa täysin sydämin – parempi joukkue voitti, iloitsi Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann.

Dettmannin lause pitää sisällään Suomen maajoukkueen nousujohteisen kehitysaskelluksen. Italian kaataminen kun ei ole jokapäiväistä leipää suomalaisille. Edellinen ja myös ainoa voitto Italiasta oli peräisin vuoden 1965 EM-kisoista. Voitottomia otteluita Italiaa vastaan oli ehtinyt kertyä jo 12 peräkkäistä.

Suomen voiton arvokkuutta lisää se, että Italia on kuluvalla vuosikymmenellä elänyt antoisaa aikaa saavuttamalla mm. olympiahopeaa 2004 ja EM-pronssia 2003.

- Historialliset faktat ovat luku sinällään. Meille tämä oli kuitenkin näytön- ja revanssinpaikka. Italia oli nyt vastassa neljättä kertaa vuoden sisällä. Viime vuoden kotitappiota lukuun ottamatta kaikki edelliset pelit olivat voitettavissa. Nyt kontrolloimme peliä alusta loppuun ja osoitimme, ettemme ollut vain yhden ottelun tähdenlento, summasi maajoukkuekapteeni Hanno Möttölä viitaten tähdenlennolla Suomen viime maanantaina nappamaan voittoon NBA-miesten tähdittämästä Ranskasta.

Ranska oli jo aiemmin varmistanut EM-lisäkarsintalohkon voiton jättäen niin Italian kuin Suomenkin ilman EM-kisapaikkaa. Torstaisessa ottelussa panoksena oli lohkon kakkossijan lisäksi kunnia. Pelin merkityksettömyydestä Suomen maajoukkue ei halua kuulla sanakaan.

- Jokainen voi perjantaina käydä lukemassa Gazzetto dello Sportista kuinka merkityksellinen peli tämä oli, Möttölä neuvoi viitaten kuraämpärilliseen, joka on oletettavasti tulossa seuraavien päivien aikana Italian maajoukkueen niskaan.

Italialle EM-kisoista karsiutuminen ja samalla MM-kisatoiveiden kariutuminen ovat olleet kova pala, eikä maajoukkue ole selviytynyt tunnetusti kärkkään italialaismedian hampaissa kritiikittä.

Isoja unelmia

Suomi otti Italia-voittonsa huikealla heittopelillä, tavaramerkiksi nousseella joukkuepuolustuksella sekä pirteillä hyökkäykseen lähdöillään. Suomen joukkueen nopea hyökkäys irtosi näyttävästi, jota helpotti mainio levypallopelaaminen.

- Takamiehemme alkavat näköjään pikkuhiljaa ymmärtää, että meidän kannattaa tällä materiaalilla juosta, Möttölä naurahti.

Mikäs Suomen oli juostessa, kun heitto kulki ja pelaajien pelihuumori sekä asenne olivat kohdillaan. Suomi viimeisteli ottelussa kolmosensa huikealla 52 prosentin (16/31) tarkkuudella.

Pelkästään kaukoheitoilla Suomi ei sentään elänyt, josta kertoo se, että onnistuneista kolmosista syntyi peräti seitsemän ensimmäisen kymmenen minuutin aikana.

Suomen pelaajista Petteri Koponen päätyi 26 pisteeseen, joka sivuaa 21-vuotiaan nuorukaisen maaotteluennätystä. Möttölä upotti 16, Teemu Rannikko 15, Samuel Haanpää 14 ja Tuukka Kotti 11 pistettä.

- Jos viisi pelaajaa on kaksinumeroisissa pistelukemissa, on joukkueen kokonaissuoritus onnistunut, arvioi Dettmann.

Suomi hävisi EM-lisäkarsinnan aluksi vieraskentällä Ranskalle kymmenellä pisteellä (72-82), jota seurasi sydäntä särkevä kotitappio Italialle (75-77). Suomi sai revanssin NBA-supertähti Tony Parkerin johtamasta Ranskasta kotiottelussaan (77-73) ja onnistui vielä päätöspelissään kuittaamaan toisenkin tappionsa, kun Italia kaatui.

Suomen nousujohteinen kehityskäyrä nostattaa odotuksia tulevaa ajatellen.

- Tempo odotuksien suhteen on kovempi kuin kvartaalitaloudessa konsanaan. Ensin meidän täytyi oppia pelaamaan tämäntasoisia vastustajia vastaan ja lopuksi näytettiin mitä osataan, Dettmann kertasi.

- Tällä joukkueella on erittäin hyvät mahdollisuudet jatkaa kehittymistään ja meidän pitääkin alkaa haaveilemaan isoista asioista. Tällä momentumilla kun olisi päästy pelaamaan EM-kisoissa, ei välieräpaikasta pelaaminen olisi ollut mahdotonta, lataa MM-pronssia Saksan peräsimessä vuonna 2002 voittanut Dettmann.

- On varma, että ensi vuonna (seuraavien EM-karsintojen alkaessa) meitä katsotaan eri silmin. Voimme olla tyytyväisiä kehitykseemme, mutta nälkääkin jäi. Tavoitteemme karsinnoissa oli voittaa kahdesti kotona ja yllättää kerran toinen isoista maista vieraissa. Yhden voiton päähän jäätiin. Olisi tietenkin ollut kivempi jatkaa tätä kesäprojektia vielä kuukautta pidemmälle, Möttölä tuumaili tarkoittaen syyskuun 7. päivänä Puolassa käynnistyviä EM-kisoja.

Konkari löi alkutahdit

Suomi sai erinomaisen alun Italia-otteluun Möttölän tahdittamana. Kesän korvalla paluunsa pelikentille ilmoittanut Möttölä hyödynsi Italian paikkapuolustuksen antaman tilan, upotti kylmänviileästi kaksi kertaa pallon kolmosviivan takaa. Kun Teemu Rannikko onnistui myös kertaalleen, siirtyi Suomi nopeasti italialaisyleisön tyrmistykseksi 9-0-johtoon.

Italia nousi Valeri Amoroson viidellä peräkkäisellä pisteellä ja Giuseppe Poetan vapaaheitolla avausjakson loppupuolella tasatilanteeseen 23-23, mutta muuten ensimmäinen kymmenminuuttinen mentiin suomalaistahdeissa. Suomi upotti avauskympin aikana kolmosensa 7/12 ja johti 28-23.

Toisella neljänneksellä Suomen ilotulitus kolmoskaaren takaa rauhoittui, mutta prosentti pysyi kovana. Suomi yritti bonusrajan takaa ensimmäisellä puoliajalla peräti 19 kertaa, joilla se teki 11 koria.

Ensimmäisellä puoliajalla suomalaisista Möttölä teki 11 ja Rannikko sekä Koponen kymmenen pistettä mieheen. Italian ykkönen oli odotetusti Marco Belinelli, jonka kimpussa häärivät vuoroin puolustustehtävissä Koponen ja Shawn Huff tehden hyvää työtä. Belinelli pakotettiin vaikeisiin ratkaisuihin, mutta silti italialaisten NBA-tähden onnistui taiteilla vaikeista asennoista 13 pistettä.

Italian toinen NBA-pelaaja Andrea Bargnani sen sijaan hukkasi pelihalunsa, kun 12 minuuttia oli pelattu. Selkeältä näyttänyt virhe jäi erotuomareilta viheltämättä Bargnanin heittäessä, joka sai italialaisveren kiehahtamaan – tuloksena oli tekninen virhe ja penkkikomennus päävalmentaja Carlo Recalcatilta. Vaikka Bargnani palasi kehiin myöhemmin, ei Toronto Raptors –paidassa mainion NBA-kauden pelannut ”Taikuri” enää pisteitä tehnyt.

Avaushetkien jälkeen Suomi nousi toistamiseen yhdeksän pisteen johtoon (41-50), kun Rannikko upotti kolmosen 18 minuutin kohdalla. Luca Vitali viimeisteli kuitenkin hetkeä myöhemmin harvinaisen neljän pisteen hyökkäyksen auttaen Italiaa kaventamaan puoliaikatilanteeksi 48-51.

Kolmannella jaksolla kotijoukkue sai hetkeksi aikaa hurmosvaiheen päälle. Valerio Amoroson ja Belinellin kolmosilla Italia nousi ensimmäistä kertaa johtoon tilanteessa 56-55. Belinelli nakkasi kuusi peräkkäistä pistettä ja Marco Mordente suhautti kolmosen korisukan läpi viimeistellen 12-0-jakson, jonka ansiosta Italia johti parhaimmillaan seitsemällä pisteellä (62-55). Koponen katkaisi Italian pisteputken ja piti ratkaisuillaan Suomen pelissä mukana. Kotin ja Haanpään korit nostivat Suomen uudelleen johtoasemaan ja päätösneljännekselle lähdettiin tilanteesta 70-74.

Italia teki kaikkensa viimeisellä jaksolla pestäkseen kasvonsa, jotka karsiutuminen 21 peräkkäisen EM-kisaesiintymisen jälkeen olivat lianneet, mutta Suomi ei johdostaan enää luopunut. Hyökkäyspäässä onnistuivat vuoroin Koponen, Kotti, Möttölä ja Rannikko.

Lähimmäksi Italia pääsi puolitoista minuuttia ennen päätössummeria, kun Giuseppe Poeta nosti sen kolmosellaan kahden pisteen (86-88) päähän. Koponen antoi ensimmäisen kuoliniskun onnistuneella kolmosellaan ja kahdella vapaaheitollaan ja Rannikko viimeisteli Italian kohtalon 28 sekuntia ennen loppua vapareillaan, jotka jäivät ottelun viimeisiksi pisteiksi.

Taiston tauottua yksi onnellisista suomalaisista oli Koponen, joka soimi itseään rajusti edellisen Italia-pelin jälkeen.

- Näyttöhaluja oli aika paljon, kun pelasin henkilökohtaisella tasolla niin heikon pelin Italiaa vastaan Vantaalla. Tuntuu hyvältä päättää urakka voittoon ja vielä näin hyvään joukkue-esitykseen. Tämä oli kova vierasvoitto. Ei Italian voittaminen kuitenkaan ole meille jokapäiväistä herkkua, Koponen hymyili.

- Nyt tiedämme mihin pystymme. Tästä on hyvä jatkaa, päätti Koponen.

Kansainvälisen koripalloliiton kilpailujärjestelmän ikävä puoli on se, että maajoukkueen seuraavia kehitysaskeleita joudutaan odottamaan lähes vuosi. Karsinnat kohti vuoden 2011 EM-lopputurnausta alkavat kesällä 2010.

Italia – Suomi 89–95 (23-28, 48-51, 70-74), miesten EM-lisäkarsintaa, Porto San Giorgio, Italia 20.8.2009

Italia: Jacopo Giachetti 7/4, Matteo Soragna 0/3, Giuseppe Poeta 9/0, Marco Mordente 5/1, Luca Vitali 9/5, Andrea Crosariol 2/1, Angelo Gigli 3/2, Valerio Amoroso 21/7, Marco Belinelli 26/5/3 riistoa, Marco Cusin 0/1, Pietro Aradori 0/0, Andrea Bargnani 7/3.

Suomi: Mikko Koivisto 0/0, Antti Nikkilä 6/6, Kimmo Muurinen 4/2, Shawn Huff 0/3, Samuel Haanpää 14/5, Tuukka Kotti 11/3, Petteri Koponen 26/3, Juha Sten 0/0, Hanno Möttölä 16/5, Petri Virtanen 3/2, Teemu Rannikko 15/1/5 syöttöä/3 riistoa, Vesa Mäkäläinen 0/0.

 
14.8.2013 Maaottelu

16-vuotiaat pojat nousivat sillasta neljän parhaan joukkoon – voittoputki jo kuuden ottelun mittainen

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen voittoputki B-divisioonan EM-kisoissa Bosniassa kasvoi keskiviikkona kuuden voiton mittaan. Päävalmentaja Jyri Lohikosken sisukkaat sissit nousivat sillasta ja masensivat Englannin pistein 70–60 (30–31). Voitto merkitsi Suomelle myös paikkaa B-divisioonan neljän parhaan joukossa.

11.9.2012 Maaottelu

Kotiyleisö herätti Susijengin, Suomi päätti karsinnat kuudenteen voittoon

EM-karsintojen tiistai-illan päätösottelu Suomen ja Sveitsin välillä oli kotijoukkueelle kuuluisa ”vaikea päätöspeli”. Selkeänä altavastaajana peliin lähtenyt Sveitsi hallitsi paikoin kenttätapahtumia kolmannella jaksolla, kunnes kotiyleisönsä herättämä Susijengi kokosi viimeiset energiansa ja rynnisti Petteri Koposen ja Hanno Möttölän johdolla väkisin kuudenteen karsintavoittoonsa pistein 84–77 (41–40).

9.9.2012 Maaottelu

EM-kisapaikkansa varmistanut Suomi taipui Belgiassa

Ensi vuoden EM-lopputurnaukseen paikkansa jo varmistanut Susijengi kärsi kirvelevän 68-71 (38-44) –tappion katastrofia vältelleelle, pakkovoiton edessä olleelle Belgialle. Antwerpenissä kärsitystä tappiosta huolimatta Suomella on mahdollisuus pedata itselleen tiistaina Helsingin Jäähallissa Sveitsiä vastaan pelattavassa karsintojen päätösottelussa karsintalohkon paras sijoitus EM-kisalohkoarvontoja varten.

27.8.2012 Maaottelu

Tappioton Susijengi söi Sveitsin välipalaksi

Sveitsi pystyi pyristelemään Suomen Susijengin kyydissä maanantain EM-karsintaottelussa vain puolentoista jakson ajan. Suomi karkasi Hanno Möttölän tahdittamana pikavauhtia 20 pisteen taukojohtoon ja tyylitteli Freiburgissa vastaansanomattomat 60–89 (29–49)-loppulukemat. Karsintojen puolivälissä Suomi johtaa lohkoaan haettuaan neljä voittoa yhtä monesta ottelusta.

24.8.2012 Maaottelu

Suomi nuiji Belgian kanveesiin kärkiottelussa, Dettmannin juhlapelissä

Päävalmentaja Henrik Dettmannin 200. ottelu Suomen miesten maajoukkueen peräsimessä oli kuin unelma. ”Susijengi” pääsi kolmannen jakson alussa EM-karsintavieraansa Belgian pään sisään puolustuksellaan ja alkoi takoa isolla lekalla eroa taululle kolmen pisteen heitoillaan. Ottelun lopussa Helsingin Jäähallin yleisöä osoitti seisaaltaan suosiota, kun Suomi otti jättiharppauksen kohti Slovenian EM-kisoja 97–60 (37–32)-voitollaan.

22.8.2012 00:21 Maaottelu

Susijengi raatoi kahden pisteen voiton Puolasta EM-karsintojen vierasavauksessaan

Suomen Susijengi haki jälleen maailmanluokan vastustajan päänahan, ja tärkeimmässä mahdollisessa paikassa: NBA-jätti Marcin Gortatin johtama Puola nöyrtyi Suomelle kotonaan Koszalinissa myöhään tiistaina 79–81 (40–42). Läpi ottelun puolustustaan tiivistäneestä Suomesta kunnostautuivat huikeita otteitaan jatkanut Petteri Koponen sekä viime minuuttien ratkaisukoreista vastanneet Shawn Huff, Mikko Koivisto ja Gerald Lee jr.

30.5.2012 Pohjoinen alue

Peräti 29 kotimaaottelun kesä käynnistyy perjantaina 1.6.

Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat kesän aikana peräti 29 maaottelua kotimaassa. Suomalaisyleisöllä on mahdollisuus nähdä ”Susijengit” saalistamassa Helsingissä, Vantaalla ja Tampereella. Kotimaaotteluiden kesän käynnistää Suomen naisten maajoukkue kohtaamalla huippumaa Liettuan Pasilassa 1.6. ja 2.6.

25.8.2011 Maaottelu

Koponen ja Rannikko heittivät Suomen karsintaykköseksi

Suomen koripallomaajoukkue jatkoi voittoputkeaan kukistamalla EM-karsintojen päätöspelissään Coimbrassa kotijoukkue Portugalin tuloksella 78-86 (45-30). Syvältä itsensä voittajaksi kaivanut Suomi vei EM-karsinnan nimiinsä puhtaalla pelillä. Viikon kuluttua Liettuassa käynnistyvässä EM-lopputurnauksessa Suomi pelaa karsintavoiton myötä ns. Balkanin lohkossa Alytuksessa yhdessä Bosnia-Hertsegovinan, Kreikan, Kroatian, Makedonian ja Montenegron kanssa.

21.8.2011 Maaottelu

Suomi läksytti Unkaria läksiäisissään

Suomen koripallomaajoukkue halusi järjestää runsaslukuisen kotiyleisönsä edessä voitokkaat läksiäiset ja järjesti myös sellaiset. Susipaidat kyykyttivät EM-kisamahdollisuutensa menettänyttä Unkaria loppuluvuin 87-65 (44-39). Helsingin Jäähalliin pakkautunut 6278-päinen yleisö lähetti Suomen kohti viimeistä EM-karsintaottelua (Portugalissa 24.8.) ja EM-kisoja seisaallaan hurraten.

15.8.2011 Maaottelu

Suomelle toinen EM-karsintavoitto, Portugali nurin Jäähallissa

Suomen koripallomaajoukkue on kutkuttavan lähellä ensimmäistä EM-kisapaikkaansa 16 vuoteen. Suomi nitisti EM-karsintojen kotiavauksessaan Helsingin Jäähallissa reilun 6100 katsojan edessä Portugalin 68-56 (31-22). Suomelle riittää EM-kisapaikan lunastamiseen käytännössä voitto jäljellä olevasta kotiottelusta Unkaria vastaan, joka pelataan ensi sunnuntaina Jäähallissa.

12.8.2011 Maaottelu

Suomi viime hetken voittoon Unkarin huutomyrskyssä

Suomen koripallomaajoukkue aloitti EM-karsinnat riemastuttavalla vierasvoitolla, kun Gerald Lee Junior nosti voittokorin Petteri Koposen upeasta syötöstä vajaat kolme sekuntia ennen loppusummeria. Kori hiljensi Szolnokissa kotijoukkuettaan huumaavalla huutomyrskyllä kannustaneen yleisön ja viimeisteli tulostaululle lukemat 73-75 (37-37). Maanantaina Suomi kohtaa Helsingin Jäähallissa Portugalin.

5.8.2011 22:40 Maaottelu

Suomi voitti MM-kävijä Saksan EM-karsintojen kenraalissaan

Suomen koripallomaajoukkue järjesti melkoisen jymypaukun ensi viikolla käynnistyvien EM-karsintojen kenraaliharjoituksessaan. Suomi voitti EM- ja MM-kisojen vakiokävijä Saksan sen kotikentällä Hagenissa tuloksella 74-79 (41-36).

4.8.2011 Maaottelu

Suomi väänsi ”miniotteluissa” voiton Saksasta

EM-karsintoihin valmistautuva Suomen koripallomaajoukkue väänsi voiton Saksasta Hagenissa pelatussa harjoitusmaaottelussa. Suomi pelasi nousujohteisesti suljetuin ovin pelatun, neljästä kymmenen minuutin ”miniottelusta” koostuneen taiston vieden otteluiden yhteistuloksen nimiinsä 65-62.

29.8.2010 Maaottelu

Varamiehinen Suomi taipui kokemattomuuttaan Latvialle

Suomen koripallomaajoukkueen taival EM-karsinnassa päättyi tällä erää kitkerään kotitappioon Latvialle. Ilman neljää aloitusviisikon tähteään pelannut Suomi menetti kahdeksan pisteen johtonsa viimeisen viiden minuutin aikana ja hävisi lukemin 90-93 (50-42). Suomen EM-kisahaaveet lepäävät nyt kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) syyskuussa tekemien päätöksien varassa.

26.8.2010 Maaottelu

Israel hyödynsi Suomen uinahduksen

Suomen koripallomaajoukkue pysyi tavoitteessaan kolmen jakson verran EM-karsintaottelussaan Israelia vastaan. Nokia Areenalle pakkautuneiden 11 000 israelilaisfanin riemuksi kotijoukkue kuitenkin hyödynsi vieraidensa nukahduksen kolmannella jaksolla, karkasi ja vei voiton lukemin 85-71 (32-33).

23.8.2010 Maaottelu

Suomi teki huiman nousun, kärsi sydäntä raastavan tappion Italialle

Suomen koripallomaajoukkue osoitti jälleen taistelutahtonsa, kun susi-paidat kaivoivat itsensä kuopasta villisti pelissä eläneen kotiyleisön avittamana ja sai loppuhetkillä vielä mahdollisuuden voittoheittoon. Lopputuloksena oli kuitenkin sydäntä raastava tappio Italialle lukemin 83-85 (30-48).

21.8.2010 Maaottelu

Fyysisempi Montenegro hallitsi korinalustaa ja peliä

Suomen koripallomaajoukkue ei pystynyt järjestämään jymy-yllätystä EM-karsintojen lohkokärki Montenegrolle. Vahvasti EM-kisoihin matkalla olevat montenegrolaiset hallitsivat ilmatilaa ja tekivät fyysisyydellään Suomen illasta tukalan. Montenegro voitti dramaattisen lopun saaneen ottelun 91-71 (52-37).

14.8.2010 Maaottelu

Varamiehinen Suomi ei pysynyt Latvian kyydissä luistelukisassa

Upeaan Israel-voittoon keskiviikkona käytännössä ilman aloitusviisikkoaan venynyt Suomen koripallomaajoukkue ei kyennyt uusimaan yllätystä lauantaina. Hurjassa heittovireessä ollut Latvia voitti Riiassa pelatun EM-karsintaottelun murskalukemin 87-67 (54-26). Pääroolin ottelussa otti latvialaisten iloisen hyökkäyspelin lisäksi olosuhteet.

11.8.2010 Maaottelu

Suomen kakkosketju lähetti Israelin kotimatkalle tappio niskassaan

Vastoinkäymisten koettelema Suomen koripallomaajoukkue teki huikean tempun keskiviikkona Espoon Barona Areenalla. Käytännössä ilman aloitusviisikkoaan pelanneen Suomen junioripitoinen kakkosketju nöyryytti Israelin NBA- ja Euroliiga-tähtiä kukistamalla huiman jännitysnäytelmän päätteeksi ja kotiyleisön riemuksi vieraansa lukemin 84-83 (44-48).

9.8.2010 Maaottelu

Suomen upea nousu jäi vajaaksi Italiassa

Suomen koripallomaajoukkue kaivoi itsensä kuoppaan EM-karsintaottelussa Barissa, nousi hienosti kaukaa takaa-ajoasemasta taistelemaan voitosta Italiaa vastaan, mutta joutui lopulta antautumaan. Italia avasi EM-karsintojen voittotilinsä kukistamalla Suomen 82-73 (47-34).

Näytä lisää vastaavia