Susijengi upotti Tshekin kaukoheitoillaan

22.8.2013 19:20 Eilen Liettuan ahtaalle pakottanut Suomen Susijengi avasi voittotilinsä Vilnan turnauksessa toisella yrittämällä. Vaikka kovin satsauksin Slovenian EM-kisoihin lähtevä Tshekki toipui Suomen hurmosalusta, Susijengin kaukoheittopeli oli lopulta tshekeille liikaa ja Suomi kuittasi torstaina kesän toisen voittonsa pistein 98–89 (56–46)

Hanno Möttölän heitto upposi Tshekkiä vastaan.

Myös Samuel Haanpää löysi jyvänsä ja oli vakuuttava.

Petteri Koponen johti suomalaisrynnistystä 23 pisteellä.

Junnu Lee ja kumppanit päättävät Vilnan turnauksen Venäjää vastaan. Kuvat: Ville Vuorinen.

Tshekki takkuili pelin alussa raskaasti Susijengin päivystäessä syöttölinjoilla ja rynniessä yliaggressiivisesti apupuolustukseen. Liettua-ottelun avauspuoliskon kaltaisessa heittohurmiossa ollut Suomi takoi eroa taululle ranteet liekeissä ja johti neljän minuutin jälkeen 15-3 ja parhaimmillaan 29–13.

 

Tshekki onnistui toisella jaksolla puolustamaan Suomelta vauhdin ja ajatuksen pois ja hiipimään kahden pisteen päähän lukemiin 45–43, jonka jälkeen pelin luonne vakiintui: Suomi onnistui kasvattamaan johtonsa puolenkymmentä kertaa yli kymmenen pisteen, mutta joka kerta Tshekki onnistui kaukoheitoilla tai kenttää juoksemalla pääsemään parin heiton päähän.

 

Viimeisen kerran Tshekki pelotteli kuuden pisteen päässä (90–84) kaksi minuuttia ennen loppua, mutta Gerald Lee juniorin vapaaheitto, Petteri Koposen ajo sekä Teemu Rannikon ja Samuel Haanpään vapaaheitot takasivat yhdeksän pisteen voiton Susijengille.

 

– Hyvä voitto. Kykenimme taas oppimaan pelin aikana. Tshekki on vaikea vastustaja – he juoksevat ja heittäjät yhtä lailla kuin mekin, Susijengi-luotsi Henrik Dettmann summasi.

 

– Ensimmäinen jakso oli aivan upeaa koripalloa, etenkin hyökkäyksessä olimme kuin ekstaasissa. Oli aivan selvää, että Tshekin kaltainen hyvä joukkue pääsisi rytmiin ennen pitkää ja niin kävikin, mutta samalla tavalla me löysimme uudelleen oman pelaamisen tasomme, jatkoi Dettmann.

 

Haanpää, Möttölä ja Koponen jäädyttäjinä

 

Torstain Tshekki-ottelussa toistuivat pitkälti keskiviikon hienon Liettua-ottelun teemat.

 

Saadessaan joukkuepuolustuksensa pitämään ja kaukoheittonsa koriin Suomi oli parhaimmillaan ilmiömäisen hyvä koripallojoukkue. Vastaavasti peliajatuksen kadotessa muutamiksi minuuteiksi karkuteille Tshekki pääsi kaivautumaan suomalaisselustaan hyökkäyslevypalloilla, korilleajoilla ja huimapäisillä kolmen pisteen heitoilla.

 

Rohkaisevaa oli, että aina tilanteen niin vaatiessa Susijengi onnistui palaamaan puolustuspäässä omalle tasolleen ja saamaan tshekkiläisvyörytyksen katkaistua.

 

Petteri Koponen (23/1) oli jälleen hyökkäyspäässä joukkueen johtohahmo, joka nosti ratkaisuillaan Suomen kerta toisensa jälkeen ahtaasta paikasta.

 

Koposen lisäksi näkyvimmät onnistujat olivat Hanno Möttölä (17/4) ja Samuel Haanpää (16/4), jotka saivat heittonsa uppoamaan mainioin tarkkuuksin sekä hurmosalun aikana että Susijengin jäädyttäessä peliä neljännellä jaksolla.

 

– Kaksijakoinen peli. Unelma-alun jälkeen Tshekki pääsi vähän ikävällä 1-1-koripallollaan mukaan peliin, mutta onneksi saimme pelin uudelleen kontrolliin. Voitto oli tärkeintä ja sen saimme, Möttölä kiitteli.

 

– Koko ajan olemme parantaneet ja vieläkin jäi levypalloihin parannettavaa, mutta olemme kehittyneet sekä yksilöinä että joukkueena. Tänään tuli minuutteja ja kiva, että pystyin vastaamaan huutoon, sommitteli Haanpää sanansa pelin jälkeen.

 

Teemu Rannikko (10/1), Shawn Huff (8/7), Gerald Lee jr (8/4) ja Tuukka Kotti (11/7) käärivät Koponen-Haanpää-Möttölä-troikan lisäksi Susijengin komeimmat tehot.

 

Perjantaina isoveljeä vastaan

 

Susijengi on pelannut Vilnan turnauksessa hurjalla kaukoheittohurmoksella ja joukkueella on seuraavan kerran tilaisuus heittomyllynsä käynnistämiseen perjantain päätösottelussa Venäjää vastaan.

 

– Heittäminen on vähän kuin maalinteko; muutaman onnistumisen jälkeen siihen tulee luottamusta ja homma alkaa kulkea. Hyvä, että heittäjillemme tulee tässä vaiheessa onnistumisia, omalla urallaan pelättynä heittäjänä kunnostautunut Susijengin apuvalmentaja Jukka Toijala muotoili.

 

Venäjä ja Suomi ottavat toisistaan mittaa myös Slovenian EM-kisojen alkulohkossa.

 

– Turnauksen pääottelut olivat meidän osaltamme tässä. Nyt keskitymme siihen, että voitamme Venäjän kahden viikon päästä arvokisoissa, Möttölä summasi.

 

Suomi ja Venäjä kohtaavat Vilnan Siemens Areenan parketilla perjantaina 23. elokuuta klo 16:50 alkaen.

 

Tshekki – Suomi 89–98 (16–31, 46–56, 66–75), miesten maaottelu, Vilna (Liettua) 22.8.2013

 

Suomi: Mikko Koivisto 5/0, Antti Nikkilä 0/0, Kimmo Muurinen 0/1/3 syöttöä, Shawn Huff 8/7, Gerald Lee jr 8/4, Sasu Salin 0/1, Tuukka Kotti 11/7, Petteri Koponen 23/1, Samuel Haanpää 16/4, Hanno Möttölä 17/4, Roope Ahonen 0/0, Teemu Rannikko 10/1, Joonas Cavén, Ville Kaunisto 0/0, Antto Nikkarinen.

 
20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

31.5.2018 14:01 Susijengi

Susijengin Viro-ottelun lipunmyynti käynnissä – kesän avaus Hartwall Arenalla 25.6.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Hartwall Arenalla 25. kesäkuuta, kun se kohtaa Viron MM-karsintojen kenraalissa. Lipunmyynti Viro-otteluun on käynnissä.

25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

7.12.2017 Maaottelu

Susijengin jahti jatkuu – helmikuun MM-karsintaottelun lipunmyynti käynnistyy 14.12.

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput tulevat myyntiin 14.12.

27.11.2017 Maaottelu

Vaikea ilta Nordiksella, Schilb kaatoi kolmosilla Susijengin

Susijengin MM-karsintaikkunan toinen ottelu päättyi tappioon Helsingin Jäähallissa, kun Tshekki oli etevämpi loppulukemin 56-64 (30-25). Nihkeä ja vähäkorinen kamppailu ratkesi päätösneljänneksellä, kun tshekkiläiset rohmusivat hyökkäyslevypalloja ja Blake Schilb äityi ilmiliekkeihin kolmosen takaa.

26.11.2017 Maaottelu

Tshekki-otteluun vapautui rajoitettu määrä erikoispaikkoja – 4400 lippua myyty

Susijengin maanantaiseen MM-karsintojen kotiavaukseen on vapautunut rajallinen määrä halvimman kategorian lippuja erinomaisilta paikoilta. Liput ovat näkörajoitepaikkoja, joista on kuitenkin esteetön näkymä kentälle.

25.11.2017 16:47 Maaottelu

Tshekki jauhaa palloskriinejä ja juoksee kenttää

Susijengi kohtaa MM-karsintojen seuraavan haasteensa jo maanantaina, kun vuoden 2015 EM-kisojen yllättäjäjoukkue Tshekki saapuu Helsingin Jäähallin sudenpesään marraskuun MM-karsintaikkunan viimeisen ottelun merkeissä. Vaikka Tshekki pelaa ilman syömähampaitaan Satoranskya ja Veselya, joukkueen vauhtipeli ja korintekovoima ovat todellisia haasteita.

22.11.2017 16:09 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsintansa kurinalaisen Bulgarian kotisalissa

Viime kesän EM-kotikisoissa koko Suomen hurmannut Susijengi aloittaa taipaleensa kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja kohtaamalla perjantaisessa MM-karsintojen avausottelussa Bulgarian. Suomi ja Bulgaria ovat edelliseen kerran ottaneet yhteen lähes vuosikymmen sitten, mutta susileirissä perjantain ottelun isäntäjoukkue tiedetään vaikeaksi vastustajaksi.

19.10.2017 13:30 Maaottelu

Dettmann nimesi 19 pelaajaa marraskuun MM-karsintaikkunaan

EM-kotikisoissa menestystä niittäneen Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt 19 pelaajaa marraskuussa pelattaviin MM-karsintaotteluihin Bulgariaa ja Tshekkiä vastaan. Dettmannin koolle kutsuma lista koostuu yksinomaan Euroopassa ja Korisliigassa pelaavista ammattilaisista.

5.10.2017 Maaottelu

MM-karsintojen Suomi–Tshekki-ottelun VIP-paketit myynnissä

Susijengi aloittaa uuden jahdin marraskuussa, kun vuoden 2019 MM-karsinnat käynnistyvät. Suomi–Tshekki-ottelun VIP-paketit ovat nyt myynnissä.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

9.9.2017 21:30 Maaottelu

Italian heittoralli päihitti Susijengin, EM-kisat päätökseen Istanbulissa

Susijengin EM-taival sai päätöksensä Istanbulin yössä neljännesvälieriin, kun avausneljänneksellä tulikuumana heittänyt Italia karkasi 57-70 (29-48) -voittoon. Susijengi kiri italialaisten kahteenkymmeneen pisteeseen venyneen johdon kalkkiviivoilla vielä yhdeksään pisteeseen, mutta sen lähemmäksi Suomi ei yltänyt.

7.9.2017 00:10 Maaottelu

Islanti piinasi pitkään, Susijengi voitolla Istanbuliin

Suomen EM-alkulohko Helsingissä päättyi voitokkaasti kahden maan joukkueiden ja fanien ottaessa mittaa toisistaan Hartwall Arenalla. Sitkeä Islanti piinasi Susijengiä pitkään, kunnes päätösneljänneksellä Suomi veti ohitse 83-79 (42-40) -voittoon Sasu Salinin johdolla. Suomen EM-pelit jatkuvat viikonloppuna neljännesvälierissä Italiaa vastaan Istanbulissa.

5.9.2017 23:20 Maaottelu

Susijengin EM-jatkopaikka varmistui, Kreikka pysyi kanveesissa

Susijengi varmisti menolippunsa Istanbuliin EM-jatkosarjaan Hartwall Arenalla Suomen maajoukkuehistorian ennätysyleisön 12 327 katsojan edessä. Susijengi repi aikaisen johdon Petteri Koposen ilmiömäisellä pelillä Kreikasta, joka hiipi päätösneljänneksen aikana vielä neljän pisteen päähän, kunnes lopullisen niitin EM-kisojen kolmannelle voitolle 77-89 (33-45) löi ”Taikuri” Teemu Rannikko.

4.9.2017 00:15 Maaottelu

Uskomaton voitto! Susijengi nousi naruista, ulvoi toisella puoliajalla Puolan kumoon

Susijengi tarjosi jälleen EM-kotikisoissa kuin käsikirjoitetun jännitysnäytelmän, jossa tunneskaalat aaltoilivat edestakaisin epätoivosta riemunkiljahduksiin. Susijengi oli jo sillassa loppuunmyydyssä Helsinki Areenassa Puolaa vastaan, mutta nousi ällistyttävästi kahdesti jatkoajalle ja lopulta voittoon 90-87 (36-32, 66-66, 78-78) kenraali Petteri Koposen ja superlupaus Lauri Markkasen johdolla.

2.9.2017 23:50 Maaottelu

Slovenia päihitti Susijengin niukasti EM-jännitysnäytelmässä

Suomen EM-kotikisojen kiihkeä lauantai-ilta jäi palkinnotta Helsinki Areenalla 11 963 katsojan edessä. Ensimmäisellä puoliajalla kymmenen pisteen taakse ajautunut Susijengi äityi kotiyleisön ulvonnan ja Areenan perusteita rymistäneen kannustuksen myötä mielettömään kiriin, mutta kalkkiviivoilla Slovenia oli etevämpi voittaen 78-81 (42-52).

1.9.2017 00:03 Maaottelu

EM-huuma käyntiin ennätysyleisön edessä, Susijengi sensaatiovoittoon Ranskasta

Susijengin EM-kotikisat Helsingissä alkoivat jymypaukulla, kun infernaaliseen kannustukseen äitynyt 12 167 -päinen 6. pelaaja huudatti Suomen ilmiömäiseen jatkoaikavoittoon tähtisikermä Ranskasta 84-86 (33-32, 72-72). Suomen sankarit olivat Jamar Wilson, joka nosti Susijengin voittoon viisi sekuntia ennen summeria ja Sasu Salin, joka onnistui häiritsemään Nando de Colon heittoyrityksen vajaaksi.

1.9.2017 Maaottelu

Historiakatsaus: Suomen ensimmäiset kotikisat -67 olivat suursatsaus

Suomi sai historiansa ensimmäiset koripallon EM-kisat pelimenestyksen ja hyvin suhteiden ansiosta.

Näytä lisää vastaavia