Susijengin katseet kääntyvät karsintakuplaan

12.11.2020 12:45 Susijengi kerääntyy puolentoista viikon päästä kotiluolaansa Espoo Metro Areenalle, missä joukkue isännöi EM-karsintakuplaa Georgiaa ja Serbiaa vastaan. Päävalmentaja Henrik Dettmann ja ensimmäisiä maaotteluitaan lähes kahteen vuoteen odottava Petteri Koponen luottavat jengin pelivalmiuteen karsintakuplan kynnyksellä.

Petteri Koponen nähtiin Susijengin paidassa edellisen kerran MM-jatkokarsinnoissa Venäjää vastaan. Kuva: Ville Vuorinen/Susijengi

Susijengin taustajoukot ovat työskennelleet pitkiä päiviä turvallisen ja toimivan EM-karsintakuplan rakentamiseksi aina 8. lokakuuta alkaen, jolloin FIBA Eurooppa myönsi miesten EM-karsintalohko E:n isännyyden Suomelle ja Espoo Metro Areenalle.

- Organisaatiomme ansaitsee kaikki mahdolliset kehut ja suitsutukset. He ovat tehneet valtavan työn EM-karsintakuplan valmistelussa ja luoneet ensiluokkaiset olosuhteet poikkeusajan huippukoripallolle, päävalmentaja Henrik Dettmann kiittelee.

- On täysin perusteltua sanoa, että kun Serbia, Georgia ja Sveitsi saapuvat Espooseen, he paitsi pääsevät pelaamaan, harjoittelemaan ja majoittumaan ensiluokkaisissa olosuhteissa, he ovat myös viruksesta paremmassa turvassa täällä kuin kotimaissaan.

Dettmannin ehdokaslistassa marraskuun EM-karsintakuplaan on nyt 22 nimeä. Lista kattaa pelaajia paitsi kotoisasta Korisliigasta ja Euroopan kentiltä, myös Yhdysvaltojen ja Japanin liigoista.

EM-karsintakuplan susikokoonpano vahvistuu tulevan puolentoista viikon aikana.

- Vielä on muutamia puheluita ja sähköposteja ilmassa, mutta kuplaan saapuva miehistö hahmottuu vähitellen, Dettmann kertoo.

- Nämä pelaajat ovat ammattilaisia kaikki ja heidän fokuksensa on täydellisesti omassa tekemisessä.

Koponen hakenut vauhtia Märskystä, kuplaolosuhteet tuttuja kesältä

Eräs mielenkiintoisimmista nimistä Susijengin EM-karsintojen ehdokaslistassa on Helsingissä syksyään viettävä ja uransa seuraavaa siirtoa puntaroiva viisien arvokisojen veteraani, Petteri Koponen.

- Jonkin verran ruostetta on muutaman kuukauden pelaamattomuuden jäljiltä, mutta onneksi tässä on vielä kaksi ja puoli viikkoa aikaa ennen ekaa matsia. Olen päässyt Märskyyn treenaamaan junnujen kanssa ja toivon, että sieltä tarttuu sen verran fiilistä kroppaan ja tuntumaa parketille, että voin olla Susijengille karsinnoissa avuksi, Koponen sanailee.

”Kuplassa” pelaamisessa Koponen on suoranainen veteraani. Saksan Bundesliiga-kauden 2019–20 keskeytymisen jälkeen Koponen joukkueensa Bayern Münchenin kanssa päätti viime kauden eristysolosuhteissa järjestetyssä Bundesliigan lopputurnauksessa.

- Kuplan olosuhteet on samankaltaiset kuin EM- tai MM-kisoissa; on ruokailut ja treenit ja levot ja pelit ja bussimatkat hotellilta hallille ja takaisin. Näissä olosuhteissa tietenkin jää ylimääräinen sosiaalinen elämä pois, mutta sitä varten on puhelimet ja tietokoneet. Olennaista on, että kuplassa pystytään takaamaan joukkueiden turvallisuus ja terveys.

Susijengin sinivalkoasuun Koponen sonnustautui edellisen kerran helmikuussa 2019, jolloin hän matkusti Madridista Ural-vuorten juurelle Permiin asti ratkaisevaan MM-karsintaotteluun Venäjää vastaan. Susijengiä jo kesästä 2006 edustanut Koponen tarkkailee paraikaa mielenkiinnolla nuorten pelaajien esiinnousua miesten näyttämölle.

- Viime kesän Viro-matseissa nuoret jannut kuten Maxhuni, Valtonen ja Kantonen pelasivat aika hyvännäköistä korista. Niin sen kuuluukin mennä, että sieltä nousee uutta nuorta haastajaa. Veikkaan silti, että me ”papat” pystytään tekemään karsinnoissa oma osuutemme, hän hymyilee.

Kuudes pelaaja jengin tukena

Susijengin edelliset EM- ja MM-karsintojen kotiottelut ovat olleet järjestäen loppuunmyytyjä. Poikkeustilanteen vuoksi Espoo Metro Areenan EM-karsintakuplaan voidaan myydä 50 % areenan kokonaiskatsojakapasiteetista, mikä merkitsee sitä, että Susijengi on poikkeusolosuhteissakin saamassa mukavan kokoisen kotiyleisön tuekseen.

- Olemme tietenkin kiitollisia siitä, että saamme kuudennen pelaajan jalkeille. Heistä on ollut iso merkitys joukkueelle vuosien aikana, Dettmann toteaa.

- Samalla olen valtavan vaikuttunut siitä, kuinka turvalliset olosuhteet organisaatiomme on EM-karsintaotteluihin luonut. Kaikki yksityiskohdat on huomioitu.

Susijengi kohtaa Espoo Metro Areenan EM-karsintakuplassa lauantaina 28.11. Georgian klo 19.30 ja maanantaina 30.11. Serbian klo 19.00.

 

Pelaajaehdokkaat Susijengin EM-karsintakuplaan, marraskuu 2020

Nimi

Pituus

Syntynyt

Seura

Max BESSELINK

200

2002

Helsinki Seagulls

Daniel DOLENC

205

1993

Swans Gmunden (AUT)

Shawn HOPKINS

195

1995

Tampereen Pyrintö

Shawn HUFF

198

1984

Helsinki Seagulls

Mikael JANTUNEN

205

2000

Utah (NCAA, USA)

Antti KANERVO

192

1989

Helsinki Seagulls

Henri KANTONEN

198

1997

Aix-Maurienne (FRA)

Mikko KOIVISTO

194

1987

Salon Vilpas

Petteri KOPONEN

194

1988

Bayern München (GER) / free agent

Tuukka KOTTI

205

1981

Helsinki Seagulls

Carl LINDBOM

206

1991

Stal Ostrow (POL)

Alexander MADSEN

208

1995

VEF Riga (LAT)

Lauri MARKKANEN

213

1997

Chicago Bulls (NBA, USA)

Edon MAXHUNI

186

1998

Pärnu Sadam (EST)

Alex MURPHY

206

1993

CB Granada (ESP)

Erik MURPHY

208

1990

Fukushima Firebonds (JPN)

Matti NUUTINEN

200

1990

Ura Basket, Kaarina

Topias PALMI

195

1994

Vanoli Cremona (ITA)

Sasu SALIN

191

1991

Iberostar Tenerife (ESP)

Ilari SEPPÄLÄ

188

1993

Aix-Maurienne (FRA)

Elias VALTONEN

200

1999

Tigers Tübingen (GER)

Jamar WILSON

185

1984

Kataja Basket, Joensuu

Henkilöt

 
21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 10:00 Susijengi

Susijengin ja Latvian välisen ottelun liput nyt myynnissä

Nokia Arenan sekä kaikkien aikojen yleisöennätyksensä viime elokuussa kirjauttanut Susijengi palaa Tampereelle kesäkuussa, kun se kohtaa olympiakarsintojen kenraaliharjoituksessaan Latvian perjantaina 28.6.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

8.3.2024 12:00 Susijengi

Susijengi tuo olympiakarsintojen kenraaliharjoituksensa Nokia Arenalle – vastassa ”maailman kuumin” maajoukkue

Nokia Arenan sekä kaikkien aikojen yleisöennätyksensä viime elokuussa kirjauttanut Susijengi palaa Tampereelle ensi kesän olympiakarsintojen kenraaliharjoituksessaan. Susijengin vieraaksi Nokia Arenalle saapuu perjantaina 28.6. FIBA:n MM-rankingin 6. sijalle jyrännyt Latvia.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

2.3.2024 10:19 Susijengi

Susijengi säilytti 20. sijan FIBA:n maailmanrankingissa

Helmikuun EM-karsintaikkunassa yhden voiton ja yhden tappion kerännyt Susijengi on säilyttänyt viime syyskuussa saavuttamansa ennätyssijan FIBA:n miesten maailmanrankingissa. Susijengi jatkaa maailmanrankingin 20. sijalla Euroopan 13. korkeimmalle rankattuna miesten maajoukkueena.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

Näytä lisää vastaavia