Susijengin pelaajat hohkasivat kuumina

5.12.2021 23:54 Susijengin pelaajat esittivät loisto-otteita viime viikolla. Murphyn veljekset olivat loistovireessä Japanissa, Aapeli Alanen iski tulta Itävallassa, Shawn Hopkins purkautui Islannissa, Daniel Dolenc oli joukkueensa ykkönen Ranskassa ja Edon Maxhuni piti Den Boschin tappiotta Hollannissa.

Erik ja Alex Murphy pääsivät juhlimaan voittoja Japanissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Japanissa pelattiin myös maajoukkuetauon aikana ja Murphyn veljekset olivat tositoimissa kahdesti, kun Fukushima Firebonds kohtasi tupla-ottelussa kotikentällään Sendai 89ersin. Tuloksena oli Firebondsille kaksi komeaa voittoa.

Ensimmäisessä kohtaamisessa Firebonds oli vahvempi voittaen 88-76 (39-40). Firebonds ratkaisi ottelun kolmannella neljänneksellä voittamalla sen peräti 29-7. Murphyt tekivät tasaista työtä, kun Erik heitti 13 pistettä ja Alex sai kasaan pisteen vähemmän. Levypalloissa nuorempi veljeksistä oli kuitenkin niskan päällä kahmien niitä käsiinsä kahdeksan, kun taas Erikille jäi näppeihin kuusi irtopalloa. Molemmat antoivat kaksi korisyöttöä ja lisäksi Erik torjui kertaalleen ja Alex riisti kahdesti.
Ottelutilastot

Toisessa kohtaamisessa Firebonds iski 89ersille luun kurkkuun jo heti avausneljänneksellä 32-13 ja karkasi lopulta 80-65 (43-35)-voittoon. Erik jatkoi vahvaa suorittamista merkkauttamalla 14 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan. Hän myös torjui yhden vastustajan heiton. Alex sai reilussa 10 minuutissa kahdeksan pistettä, viisi levypalloa ja syötön.
Ottelutilastot

Tämän viikon Firebonds aloitti selvällä 101-70 (47-42)-voitolla Ehime Orange Vikingsista. Tällä kertaa Alex heilutti tahtipuikkoa 19 pisteen, kuuden levypallon, viiden syötön, kahden riiston ja kahden torjunnan tilastoilla. Erik seurasi vanavedessä 15 pisteen, neljän levypallon, neljän syötön ja torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Firebonds korjasi pistepotin myös joukkueiden toisesta kohtaamisesta 93-83 (41-40)-voitolla. Alex oli lähellä tupla-tuplaa 15 pisteen, kahdeksan levypallon, kahden syötön ja kahden riiston saldolla. Erikille kertyi yhdeksän pistettä, viisi levypalloa, neljä syöttöä ja riisto. Voittojen myötä Firebonds paranteli asemiaan ollen nyt kolmantena.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Aapeli Alanen oli käsi kuumana Itävallassa johdattaessaan St. Pöltenin viidenteen peräkkäiseen voittoon, kun Flyers Wels kaatui 79-70 (44-34). Alanen heilutti sukkaa 20 pisteen edestä ja täydensi tehoiltaansa kuudella levypallolla. St. Pölten nousi sarjassa toiseksi.

- Hyvä voitto. Alussa peli vähän takkuili, mutta sitten rupesimme nostamaan tasoa hyökkäys- ja puolustuspäässä. Itse sain pelin kulkemaan ensimmäisellä puoliskolla. Ajoin korille ja sitä kautta sain helppoja koreja ja pääsin vapariviivalle. Toisella puoliskolla Flyers rupesi puolustamaan koko kentällä ja se tuotti meille vähän vaikeuksia. Toisella neljänneksellä hankkimamme 10 pisteen ero riitti meille ja pystyimme pitämään eron pelin loppuun saakka, Alanen kommentoi hienoa voittoa.
Ottelutilastot

Elias Valtonen pääsi juhlimaan makoisaa voittoa Espanjan liigan suomalaiskohtaamisessa, kun Manresa kukisti kotonaan Sasu Salinin Teneriffan jatkoajan jälkeen 95-93 (81-81, 35-29). Valtonen jäi ottelussa ilman tehomerkintöjä, mutta Salin auttoi joukkuettaan seitsemällä pisteellä, kolmella levypallolla ja syötöllä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Edon Maxhuni oli liekeissä Den Bosch Heroesin jatkaessa tappioitta Hollannissa kaadettuaan Apollo Amsterdamin 90-63 (49-21). Maxhuni upotti kovalla prosentilla 21 pistettä, ruokki joukkuekavereitaan kolmasti sekä sai merkinnät levypallo- ja riistotilastoihin.
Ottelutilastot

Shawn Hopkinsin 21 pistettä eivät riittäneet siivittämään Stjarnania voittoon, kun Grindavik oli kotikentällään vahvempi numeroin 92-88 (41-47). Hopkins keräsi tilastorivilleen myös neljä syöttöä ja kolme syöttöä.
Ottelutilastot

Ranskan NM1:ssä Daniel Dolenc oli joukkueensa tehomies 16 pisteen, viiden levypallon, syötön ja kahden riiston tilastoilla, mutta Les Sables taipui kotonaan Rueilille 65-74.
Ottelutilastot

Puolan liigassa Carl Lindbomin Sopot kellisti kotonaan MKS Dabrowa Gorniczan 86-70 (46-38). Lindbomille kirjattiin kolmessa minuutissa kaksi levypalloa.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Baskets Bonn jatkaa sarjan kärjessä voitettuaan Oldenburgin 78-76 (37-35).
Ottelutilastot

ProA:ssa Danny Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen koki kauden kolmannen tappionsa hävitessään Eisbären Bremerhavenin vieraana 81-100 (49-49). Aatu Kivimäki tilastoi tasaisesti kuusi pistettä, kuusi levypalloa ja viisi syöttöä. Tappiosta huolimatta Tigers on kolmantena.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa sairauslomalla olevaa Anton Mirolybovia tuuraavan Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden otti 98-90 (42-41)-voiton sarjakärki Grazista. Swans on viidentenä.
Ottelutilastot

 
4.8.2022 08:12 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsin ura jatkuu Romaniassa

Kansainvälisen ammattilaisuransa Islannin liigasta kaudella 2021–22 aloittanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 27, siirtyy ensi kaudeksi Romaniaan. 195-senttinen Hopkins on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Romanian liigaa ja FIBA Europe Cupin karsintoja pelaavan SCM Craiovan kanssa.

29.7.2022 13:27 Susijengi

Alex Murphy siirtyy Japanin pääsarjatasolle

Vuosikymmenen taitteen MM- ja EM-karsintaotteluissa Susijengissä edukseen esiintynyt Alex Murphy, 29, jatkaa uraansa Japanissa. Viime kaudella Japanin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla (B2) pelannut Murphy, 206, nousee Japanin liigaan solmittuaan yksivuotisen sopimuksen Levanga Hokkaido Sapporon kanssa.

25.7.2022 14:03 Susijengi

Kreikan mahtiseura AEK Ateena saalisti Alexander Madsenin

Viimeiset kolme vuotta Latvian suurseurassa VEF Riiassa pelannut Susijengin sisäpuolustuksen lukko Alexander Madsen, 27, siirtyy Kreikkaan. Kahdeksankertainen Kreikan mestari ja neljän vuoden takainen FIBA Mestareiden Liigan voittaja AEK Ateena on solminut yksivuotisen sopimuksen 208-senttisen Kouvolan Poikien kasvatin kanssa.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

28.6.2022 09:41 Susijengi

Ilari Seppälä palaa Ranskaan

Susijengin helmikuun Slovenia-voiton pääarkkitehteihin kuulunut, erinomaisen kauden Romanian liigan Pitestissä pelannut Ilari Seppälä, 29, palaa yhden tauon jälkeen Ranskan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Lapualaislähtöisen Seppälän uusi työnantaja on 1+1-vuotisen sopimuksen suomalaistakamiehen kanssa allekirjoittanut Saint-Chamond.

23.6.2022 18:38 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla hankala kausi Belgiassa – ”En ole ihan sataprosenttisen tyytyväinen”

Topias Palmi siirtyi kesken kauden belgialaisseura Limburg Unitediin. Palmi väläytteli kauden aikana ja pääsi juhlimaan Belgian cupin voittoa, mutta kokonaisuudessaan kausi Belgiassa oli Palmille hankala.

22.6.2022 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen yllätti jopa itsensä kauden aikana – ”En lähtenyt mahdottoman isoilla odotuksilla”

Elias Valtonen osoitti, ettei hyppäys Saksan kakkostasolta Euroopan kovimpaan kansalliseen liigaan ole euralaislähtöiselle nuorukaiselle ponnistus eikä mikään. Sekä Valtonen että hänen seurajoukkueensa Manresa pelasivat erinomaisen kauden.

21.6.2022 20:54 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen odottaa hienoa Susijengi-kesää – ”Toivottavasti jengi löytää paikalle peleihin”

Alexander Madsen vietti menestyksekkäät, mutta vaiherikkaat kolme kautta latvialaisen VEF Riian riveissä. Seuraavaksi edessä siintää kiireinen kesä Susijengin kanssa.

20.6.2022 18:01 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi Romaniassa – ”Ei ole mitään valittamista”

Ilari Seppälä pelasi menneen kauden Romanian liigassa Pitestin joukkueessa. Seppälä nautti suurta vastuuta joukkueessa ja pelasi jälleen vahvan kauden.

19.6.2022 21:59 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla ennätyksellinen kausi – ”Ihan hyvin meni”

Sasu Salinista tuli tällä kaudella Mestarien liigan kaksinkertainen ennätysmies, kun hän teki kaikkien aikojen ennätyksen onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa sekä yhden kauden onnistumisissa. Salin pisteli myös henkilökohtaisia ennätyksiään uusiksi kauden aikana.

18.6.2022 12:33 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni loistava kausi alla Susijengin kesään – ”Tästä tulee meille iso kesä”

Edon Maxhuni pelasi vahvan kauden hollantilaisen Heroes Den Boschin riveissä. Maxhunin onnistuneen kauden kruununa oli Hollannin mestaruuden voittaminen.

15.6.2022 18:19 Susijengi

Luukas Vaara Strasbourgista Phoenix Hageniin

Susijengin nuoreen kalustoon lukeutuva Lahti Basketball Junioreiden kasvatti, viime kaudella Lassi Tuovin valmentamaa SIG Strasbourgia edustanut 206-senttinen ja 21-vuotias Luukas Vaara, vaihtaa seuraa. Vaaran uusi työnantaja on Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, Pro A:ssa, pelaava Phoenix Hagen.

14.6.2022 14:06 Susijengi

Mikael Jantunen kaksivuotisella sopimuksella Italian Trevisoon

Belgian kansallisen liigan mestarina päättyneellä seurajoukkuekaudella palkittu Susijengin ison pään kulmakivi Mikael Jantunen, 205 cm ja 22 vuotta, jatkaa uraansa Italiassa. Wartti Basketin juniorimyllystä ponnistaneen Jantusen uusi työnantaja on Italian Serie A:n Treviso, joka on kiinnittänyt Jantusen kaksivuotisella sopimuksella.

12.6.2022 10:34 Susijengi

Jacob Grandison optiovuodeksi Duken yliopistoon

Viimeiset kaksi kautta vahvaa jälkeä Yhdysvaltain NCAA-liigan Illinoisissa tehnyt ja Susijengissä viime kesänä debytoinut Jacob Grandison, 24, lunastaa ”koronaoptiovuotensa” ja siirtyy tulevaksi kaudeksi Duken yliopistoon.

10.6.2022 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolencilla vaihteleva vuosi Ranskassa – ”Kauden teemaksi voisi sanoa taistelu”

Daniel Dolenc pelasi viime kauden Ranskan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Nationale Masculine 1:ssä. Ensi kaudeksi Karhubasketiin siirtyvä Dolenc piti Ranskassa vietettyä kautta kokemuksellisesti rikkaana, mutta pelillisesti vaikeana.

9.6.2022 09:46 Suomalaiset ulkomailla

Kirvelevät tappiot päättivät viimeistenkin suomalaisten kaudet Euroopassa

Edon Maxhunin ja Mikael Jantusen kaudet Belgian ja Hollannin yhteisliigassa päättyivät välieriin. Saman kohtalon koki Saksassa Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Bonn.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

30.5.2022 09:27 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunista Hollannin mestari – ”Onnellinen olo”

Edon Maxhuni seurasi Mikael Jantusen ja Alexander Madsenin viitoittamalla tiellä, kun hän pääsi tuulettamaan Hollannin mestaruuden kunniaksi.

28.5.2022 07:41 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta Belgian mestari – ”Nyt on hetki aikaa nauttia tästä”

Mikael Jantunen pääsi ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan juhlimaan Belgian mestaruutta, kun Oostende kaatoi Kangoroes Basket Mechelenin neljässä pelissä. Edon Maxhuni sen sijaan taistelee edelleen Hollannin mestaruudesta.

25.5.2022 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen ja Sasu Salin aloittavat taistelun Espanjan pudotuspeleissä

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyivät tiistaina ja suomalaisista ensimmäisenä uunista ulos pääsee keskiviikkona Elias Valtonen. Sasu Salin odottaa vuoroaan torstaina.

Näytä lisää vastaavia