Susijengin pelaajat hohkasivat kuumina

5.12.2021 23:54 Susijengin pelaajat esittivät loisto-otteita viime viikolla. Murphyn veljekset olivat loistovireessä Japanissa, Aapeli Alanen iski tulta Itävallassa, Shawn Hopkins purkautui Islannissa, Daniel Dolenc oli joukkueensa ykkönen Ranskassa ja Edon Maxhuni piti Den Boschin tappiotta Hollannissa.

Erik ja Alex Murphy pääsivät juhlimaan voittoja Japanissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Japanissa pelattiin myös maajoukkuetauon aikana ja Murphyn veljekset olivat tositoimissa kahdesti, kun Fukushima Firebonds kohtasi tupla-ottelussa kotikentällään Sendai 89ersin. Tuloksena oli Firebondsille kaksi komeaa voittoa.

Ensimmäisessä kohtaamisessa Firebonds oli vahvempi voittaen 88-76 (39-40). Firebonds ratkaisi ottelun kolmannella neljänneksellä voittamalla sen peräti 29-7. Murphyt tekivät tasaista työtä, kun Erik heitti 13 pistettä ja Alex sai kasaan pisteen vähemmän. Levypalloissa nuorempi veljeksistä oli kuitenkin niskan päällä kahmien niitä käsiinsä kahdeksan, kun taas Erikille jäi näppeihin kuusi irtopalloa. Molemmat antoivat kaksi korisyöttöä ja lisäksi Erik torjui kertaalleen ja Alex riisti kahdesti.
Ottelutilastot

Toisessa kohtaamisessa Firebonds iski 89ersille luun kurkkuun jo heti avausneljänneksellä 32-13 ja karkasi lopulta 80-65 (43-35)-voittoon. Erik jatkoi vahvaa suorittamista merkkauttamalla 14 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan. Hän myös torjui yhden vastustajan heiton. Alex sai reilussa 10 minuutissa kahdeksan pistettä, viisi levypalloa ja syötön.
Ottelutilastot

Tämän viikon Firebonds aloitti selvällä 101-70 (47-42)-voitolla Ehime Orange Vikingsista. Tällä kertaa Alex heilutti tahtipuikkoa 19 pisteen, kuuden levypallon, viiden syötön, kahden riiston ja kahden torjunnan tilastoilla. Erik seurasi vanavedessä 15 pisteen, neljän levypallon, neljän syötön ja torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Firebonds korjasi pistepotin myös joukkueiden toisesta kohtaamisesta 93-83 (41-40)-voitolla. Alex oli lähellä tupla-tuplaa 15 pisteen, kahdeksan levypallon, kahden syötön ja kahden riiston saldolla. Erikille kertyi yhdeksän pistettä, viisi levypalloa, neljä syöttöä ja riisto. Voittojen myötä Firebonds paranteli asemiaan ollen nyt kolmantena.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Aapeli Alanen oli käsi kuumana Itävallassa johdattaessaan St. Pöltenin viidenteen peräkkäiseen voittoon, kun Flyers Wels kaatui 79-70 (44-34). Alanen heilutti sukkaa 20 pisteen edestä ja täydensi tehoiltaansa kuudella levypallolla. St. Pölten nousi sarjassa toiseksi.

- Hyvä voitto. Alussa peli vähän takkuili, mutta sitten rupesimme nostamaan tasoa hyökkäys- ja puolustuspäässä. Itse sain pelin kulkemaan ensimmäisellä puoliskolla. Ajoin korille ja sitä kautta sain helppoja koreja ja pääsin vapariviivalle. Toisella puoliskolla Flyers rupesi puolustamaan koko kentällä ja se tuotti meille vähän vaikeuksia. Toisella neljänneksellä hankkimamme 10 pisteen ero riitti meille ja pystyimme pitämään eron pelin loppuun saakka, Alanen kommentoi hienoa voittoa.
Ottelutilastot

Elias Valtonen pääsi juhlimaan makoisaa voittoa Espanjan liigan suomalaiskohtaamisessa, kun Manresa kukisti kotonaan Sasu Salinin Teneriffan jatkoajan jälkeen 95-93 (81-81, 35-29). Valtonen jäi ottelussa ilman tehomerkintöjä, mutta Salin auttoi joukkuettaan seitsemällä pisteellä, kolmella levypallolla ja syötöllä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Edon Maxhuni oli liekeissä Den Bosch Heroesin jatkaessa tappioitta Hollannissa kaadettuaan Apollo Amsterdamin 90-63 (49-21). Maxhuni upotti kovalla prosentilla 21 pistettä, ruokki joukkuekavereitaan kolmasti sekä sai merkinnät levypallo- ja riistotilastoihin.
Ottelutilastot

Shawn Hopkinsin 21 pistettä eivät riittäneet siivittämään Stjarnania voittoon, kun Grindavik oli kotikentällään vahvempi numeroin 92-88 (41-47). Hopkins keräsi tilastorivilleen myös neljä syöttöä ja kolme syöttöä.
Ottelutilastot

Ranskan NM1:ssä Daniel Dolenc oli joukkueensa tehomies 16 pisteen, viiden levypallon, syötön ja kahden riiston tilastoilla, mutta Les Sables taipui kotonaan Rueilille 65-74.
Ottelutilastot

Puolan liigassa Carl Lindbomin Sopot kellisti kotonaan MKS Dabrowa Gorniczan 86-70 (46-38). Lindbomille kirjattiin kolmessa minuutissa kaksi levypalloa.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Baskets Bonn jatkaa sarjan kärjessä voitettuaan Oldenburgin 78-76 (37-35).
Ottelutilastot

ProA:ssa Danny Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen koki kauden kolmannen tappionsa hävitessään Eisbären Bremerhavenin vieraana 81-100 (49-49). Aatu Kivimäki tilastoi tasaisesti kuusi pistettä, kuusi levypalloa ja viisi syöttöä. Tappiosta huolimatta Tigers on kolmantena.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa sairauslomalla olevaa Anton Mirolybovia tuuraavan Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden otti 98-90 (42-41)-voiton sarjakärki Grazista. Swans on viidentenä.
Ottelutilastot

 
18.1.2022 10:51 Susijengi

Illinoisin susitähti Jacob Grandison: ”Odotan ekaa tilaisuutta pelata susifanien edessä”

Susijengi esitteli viime kesänä lauman uutena tulokkaana 198-senttisen ja 23-vuotiaan suomalaistaustaisen yhdysvaltalaislaiturin Jacob Grandisonin. Seniorikauttaan NCAA-liigassa pelaava Grandison on noussut viime kuukausina valokeilaan yliopistosarjan parhaimmistoon kuuluvan Illinoisin joukkueen paidassa.

16.1.2022 22:17 Suomalaiset ulkomailla

Valtosen huippuvire jatkuu – Seppälä lähellä tripla-tuplaa

Elias Valtosen huippuotteet Espanjan liigassa saivat jatkoa, kun hän esiintyi jälleen vahvasti Manresan jatkaessa loistokauttaan. Ilari Seppälä loisti Romaniassa ollen lähellä jopa tripla-tuplaa ja Daniel Dolenc merkkautti tupla-tuplan Ranskassa.

12.1.2022 23:50 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovin Strasbourg jatkoon Mestarien liigassa

Lassi Tuovi palasi Strasbourgin penkin päähän koronatartunnan jälkeen ja ranskalaisjoukkue eteni Mestarien liigassa jatkoon. Sasu Salinin edustama Teneriffa nappasi otteen jatkopaikasta voittamalla oman Play-In –avauksensa.

10.1.2022 10:42 Susijengi

Lauri Markkaselle viides perättäinen vuoden koripalloilijan arvonimi

Cleveland Cavaliersissa vahvaa kautta pelaava jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti Lauri Markkanen, 211 cm ja 24 vuotta, on valittu jälleen kerran Suomen urheilutoimittajien valinnoissa vuoden koripalloilijaksi. Markkaselle valinta oli jo viides perättäinen.

9.1.2022 22:55 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen hurjana Belgiassa – Valtonen pääsi maistamaan harvinaista herkkua Espanjassa

Mikael Jantunen teki kauden piste-ennätyksensä heittämällä 28 pistettä Oostenden jatkaessa puhtaalla pelillä. Elias Valtonen sen sijaan pääsi juhlimaan komeaa vierasvoittoa Barcelonasta.

7.1.2022 06:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkoivat Play-In –ottelut – Tuovin Strasbourg tarrasi jatkopaikkaan

Mestarien liigassa starttasivat Play-In –pelit, joissa taistellaan pääsystä jatkolohkoihin. Shawn Hopkins sitä vastoin esiintyi vahvasti Islannissa Stjarnanin kasvattaessa voittoputkeaan.

3.1.2022 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy aloitti vuoden räväkästi 38 pisteen pelillä

Alex Murphy osoitti olevansa valmis vuoteen 2022, kun hän iski taululle kovat pisteet Japanissa. Murphy upotti peräti 38 pistettä johdattaessaan Fukushima Firebondsin voittoon.

31.12.2021 07:14 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkins päätti vuotensa tupla-tuplalla

Shawn Hopkins päätti vuotensa tyylillä täräyttämällä Islannissa komean tupla-tuplan. Tuomas ja Joonas Iisalon Baskets Bonn lähtee uuteen vuoteen yhdeksän ottelun voittoputkessa ja Bundesliigan kärkipaikalta.

24.12.2021 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Aatu Kivimäki heitti Tigersin voittoon - Mestarien liigassa saatiin alkulohkoja päätökseen

Mestarien liigassa saatiin puolet alkulohkoista pelattua ja Saksassa suomalaiset pääsivät juhlimaan maukkaita voittoja.

20.12.2021 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen juhli suomalaiskohtaamisen voittoa Belgiassa

Belgiassa nähtiin suomalaispelaajien kohtaaminen, kun Mikael Jantusen Oostende sai vieraakseen Okko Järven Phoenix Brysselin. Erik Murphy oli jälleen tehokkaana Japanissa, Ilari Seppälä ja Aapeli Alanen olivat taas joukkueensa parhaimmistoa.

13.12.2021 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Maxhuni, Murphyt, Alanen ja Kivimäki ratkaisurooleissa

Heroes Den Bosch jatkaa Hollannissa puhtaalla pelillä Edon Maxhunin toimiessa kapellimestarina, Japanissa Murphyn veljekset olivat avainrooleissa Fukushima Firebondsin voittoputken venyessä kuuteen, Aapeli Alanen piti koreillaan St. Pöltenin voittokannassa kiinni ja Aatu Kivimäki auttoi tupla-tuplallaan Tigers Tübingenin voittoon.

10.12.2021 08:41 Korisliiga

Topias Palmi vahvistaa Limburgia

Belgian ja Alankomaiden yhteisliiga vahvistuu jo neljännellä suomalaispelaajallaan, kun Korisliigan syyskauden paras kotimainen pistemies ja Susijengin täsmätykki Topias Palmi, 195 cm ja 27 vuotta, siirtyy kasvattajaseuransa Tampereen Pyrinnön edustusjoukkueesta Limburgin riveihin.

9.12.2021 08:01 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen Manresa varmisti lohkovoiton Mestarien liigassa

Elias Valtosen Manresa porskuttaa Mestarien liigassa ainoana tappiottomana joukkueena viiden ottelun jälkeen. Ilari Seppälä teki sen sijaan kovaa jälkeä Romaniassa.

23.11.2021 08:25 NBA

Markkanen palasi 22 pisteen voimin NBA-parketeille – Cavs taipui niukasti Netsille

Lauri Markkanen palasi Cleveland Cavaliersin kokoonpanoon 22 pisteen ja 8 levypallon voimin, kun Cavs hävisi Brooklyn Netsille 117-112 (52-63). Markkanen oli sivussa yhdeksän ottelua NBA:n koronaprotokollan takia.

22.11.2021 07:40 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset hyvässä iskussa MM-karsintoihin

Miesten korissarjoissa pelattiin viikonloppuna viimeiset pelit ennen maajoukkuetaukoa. Sasu Salin, Murphyn veljekset, Ilari Seppälä ja Daniel Dolenc osoittivat hyvää virettä ennen liittymistään Susijengin mukaan.

20.11.2021 06:56 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomin Sopot jatkoon FIBA Europe Cupissa

Carl Lindbomin Sopot varmisti jatkopaikkansa FIBA Europe Cupissa. Edon Maxhunin ja Heroes Den Boschin jatkohaaveet sen sijaan kariutuivat.

19.11.2021 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä viihtynyt Romaniassa – ”Täällä on kiva pelata”

Ilari Seppälä, 28 aloitti kolmannen vuotensa ulkomailla tehtyään sopimuksen romanialaisen Arges Pitestin kanssa. Pienen loukkaantumisen jälkeen Susijengin MM-karsintajoukkueeseen valittu Seppälä on päässyt jälleen tositoimiin.

15.11.2021 07:51 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Valtonen voiton makuun Espanjassa – Jantusen Oostende jatkaa tappioitta

Viikonlopun otteluissa Sasu Salin ja Elias Valtonen pääsivät tuulettamaan voittoja Espanjan kentillä ja Belgiassa Mikael Jantusen Oostende jatkaa puhtaalla pelillä. Murphyn veljekset olivat vauhdissa Japanissa ja Shawn Hopkins merkkautti tupla-tuplan Islannissa.

11.11.2021 10:18 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen Manresa varmisti jatkopaikan Mestarien liigassa

Elias Valtosen edustama Manresa jatkaa puhtaalla pelillä Mestarien liigassa. Eurokentillä tärkeitä voittoja pääsivät tuulettamaan myös Sasu Salin, Mikael Jantunen sekä Carl Lindbom.

8.11.2021 00:01 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen hieno alkukausi noteerattiin Belgiassa

Mikael Jantunen sai hienon kunnianosoituksen Belgiassa, kun hänet valittiin joukkueensa lokakuun parhaaksi pelaajaksi. Jantusen johdolla Oostende on aloittanut kautensa tappioitta ja sama meno sai jatkoa viikonloppuna. Susijengiläiset pääsivät muutenkin hyvin voittojen makuun.

Näytä lisää vastaavia