Susikesä on täällä – 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kohtaa Turkin kahdesti Kisakalliossa

3.6.2019 20:01 Maajoukkueiden kotimaaotteluiden rypäs käynnistyy tällä viikolla, kun 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kohtaa Kisakallion Susi Training Centerissä Turkin keskiviikkona sekä torstaina. Joukkueen päävalmentaja Jussi Laakso lähtee luottavaisena kesään.

Kaikkiaan 44 kotimaaottelua sisällään pitävä kesä käynnistyy keskiviikkona, kun 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue avaa urakan Turkkia vastaan kahdella ottelulla Kisakallion Susi Training Centerissä.

Joukkueen tavoitteena siintää Makedoniassa järjestettävät B-divisioonan EM-kisat, jossa on tarkoitus selviytyä siihen porukkaan, jotka nousevat ensi kesäksi A-divisioonaan.

Joukkueen nimilistasta löytyy vielä 21 nimeä, jotka yrittävät raivata tiensä EM-joukkueeseen.

- Haluan nähdä kaikki pelaajat henkilökohtaisesti kerran yhdessä, koska en päässyt edelliselle leirille Korisliiga-kiireiden takia. Tosi hyvillä mielin lähden tähän kesään, kun pääsen jälleen edustamaan Suomea, kommentoi joukkueen päävalmentaja Jussi Laakso.

- Meillä on sellainen joukkue, että 12. pelaajakin voisi olla aloitusviisikossa. Tässä on käytännössä positiivinen ongelma, kun ikäluokasta löytyy laadukkaita pelaajia niin paljon, Laakso iloitsee.

Laakso on itsekin uuden äärellä. Kaksi edellistä Korisliiga-mestaruutta voittaneen Karhu Basketin päävalmentaja toimii nyt ensimmäistä kertaa päävalmentaja nuorten maajoukkueessa.

Laakso uskoo, että kovinkaan moni asia ei päävalmentajuuden myötä muutu.

- Sillä on itselleni iso merkitys, että olen nyt ensimmäistä kertaa päävalmentajana. Olen saanut toimia valmennusstaffeissa, jossa olen saanut paljon vastuuta. En usko, että tämä itse valmentamisena eroaa aiemmasta. Tosin päävalmentajana kannan päällimmäisen vastuun kaikesta. En silti ota stressiä asiasta, Laakso toteaa.

Suomella on 18-vuotiaiden tyttöjen ikäluokassa todella laadukas ja laaja pelaajaryhmä.

- Meillä on paljon todella hyviä pelaajia tässä ikäluokassa. Kirkkaimpana loistaa Awak Kuier, joka on mieletön persoona ja pelaaja. Olen aiemminkin saanut valmentaa häntä ja on ollut ilo kohdata hänet jälleen. Janette Aarnion, Alexandra Ailuksen, Elli Heikkilän ja Liisa Taposen kanssa juhlimme viimeksi yhdessä 16-vuotiaiden maajoukkueen nousua A-divisioonaan, joten hyviä kokemuksia näiden pelaajien kanssa koettu jo aiemminkin. Kaikin puolin meillä on todella laadukas joukkue kasassa, Laakso avaa.

Tavoite joukkueella on Laakson mukaan selvä. Nousu A-divisioonaan ensi kesäksi.

- En sanoisi sitä tässä vaiheessa ääneen, jos se ei olisi yhtään realistista. Tyttöjen puolella olen ilolla saanut vuosi toisen perään yllättyä siitä, kuinka paljon pelaajiemme urheilullisuus on lisääntynyt. Hyviä pelaajia kasvaa nyt paljon enemmän kuin aiemmin. Mielestäni tämän vuoden joukkueen taso on reilusti A-divisioonan puolella. Mutta on samalla muistettava, että nouseminen ei koskaan urheilussa ole helppoa – systeemi on raaka eikä se kestä avainpelaajien poissaoloja.

Turkin testiin

Viime vuonna Suomi oli 18-vuotiaiden tyttöjen B-divisioonan EM-kisoissa seitsemäs. Keskiviikkona ja torstaina vastaan asettuva Turkki oli samoissa kisoissa muutaman pykälän korkeammalla, neljäs.

- Vielä tässä vaiheessa on vaikeaa kommentoida tulevaa vastustajaa. Uskon, että heillä voi olla samoja pelaajia kuin koululaisten MM-kisojen finaalissa Mäkelänrinteen lukiota vastaan. Olen katsonut Märksyn voittoisan finaalin muutamaan otteeseen ja sen perusteella voi veikata, että vastaan asettuu joukkue, joka on pakkipäässä passiivinen, mutta jolta löytyy hyökkäyspäästä todella ilkeitä sähikäisiä, Laakso ennakoi.

Vaikka toistaiseksi joukkueella ei ole paljon yhteisiä kokemuksia, Laakso uskaltaa jo hieman avata millaista koripalloa joukkue pelaa.

- Toivottavasti erotumme tänä kesänä puolustuspäässä. Haluan, että olemme aloitteen tekeviä myös siellä eikä pelkästään hyökkäyspäässä. Hyökkäyspäässä haluamme pitää tempon yllä ja painaa intensiteetti tapissa molempiin suuntiin.

- Turkki on meille hyvä testi. Ensi viikolla kohtaamme Latvian kahdesti, joka on pelannut ennakkoluulottomasti MM-tasolla ja Euroopassa ollut ihan kärkipään maita. Uskon, että tulevat pelit ovat hienoja kokemuksia niin pelaajille kuin valmentajille ja ne valmistavat meitä kesän päätähtäimeen, EM-kisoihin, Laakso päättää.

Suomi ja Turkki kohtaavat keskiviikkona Kisakallion Susi Training Centerissä kello 17.30 ja torstaina kello 19.00.

Nimilista, josta valitaan 12 pelaajaa keskiviikon sekä torstain otteluihin:

Nimi

Syntymävuosi

Kasvattajaseura

Janette Aarnio

2002

Helsingin NMKY

Alexandra Ailus

2002

Tapiolan Honka

Meri Damoiseaux

2001

Hyvinkään Ponteva

Elli Heikkilä

2002

Peli-Karhut

Emilia Hulst

2002

PuHu Juniorit

Annika Hyttinen

2001

Tapiolan Honka

Mirva Karvinen

2001

Tapiolan Honka

Awak Kuier

2001

Peli-Karhut

Maija Kuisma

2001

Orimattilan Jymy

Emerita Mashaire

2001

Leppävaaran Pyrintö

Venla Määttänen

2001

Salon Vilpas Koripallo

Amanda Niinikoski

2002

Turun Riento

Viivi Palomäki

2002

Hyvinkään Ponteva

Lotta-Kaisa Paltemaa

2001

Tapiolan Honka

Ebba Pekonen

2001

Tapiolan Honka

Ilona Sutinen

2002

Helsingin NMKY

Liisa Taponen

2002

Tampereen Pyrintö

Sanni Tuomisto

2001

Espoo Basket Team

Saga Ukkonen

2001

Wartti Basket

Silja Viita

2001

Korikobrat Lapua

Henriikka Vähäuski

2002

Kouvot

 

 
13.6.2019 17:25 Sudenpennut

18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pieksi Latvian toistamiseen Kisakalliossa

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen kahden valmistavan maaottelun viikossa juhlittiin toistamiseen voittoa, kun Sudenpennut venyi vakuuttavaan 90-73 (45-24) -voittoon Kisakallion Susi Training Centerissä.

12.6.2019 21:16 Sudenpennut

18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kellisti EM- ja MM-kisoissa meritoituneen Latvian Kisakalliossa

Viime viikolla maajoukkuekesän avausottelussa Turkin kellistänyt Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue raapaisi toisen kovan päänahan, kun ikäluokkansa EM- ja MM-kisoissa marinoitu Latvia kaatui Susi Training Centerissä 92-66 (42-36).

10.6.2019 15:54 Sudenpennut

18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen kotipelit jatkuvat, vastaan EM- ja MM-parketeilla menestynyt Latvia

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen varaslähtö Sudenpentujen maajoukkuekesään saa jatkoa keskiviikkona ja torstaina, kun Kisakallion Susi Training Centeriin saapuu Latvia kivenkovan ikäluokkansa kera.

5.6.2019 21:02 Pääjuttu

18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue avasi kesän maukkaalla voitolla – Turkki kaatui päätösneljänneksellä

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue avasi maaottelukesän Kisakallion Susi Training Centerissä Turkkia vastaan. Ottelu pysyi tasaisena päätösneljänneksen alkuun asti, mutta sen jälkeen kotijoukkue meni menojaan ja nappasi maukkaan 58-52-voiton.

31.5.2019 14:04 Susijengi

Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat kesällä huimat 44 kotimaaottelua

Maajoukkueiden kotimaaotteluiden rypäs käynnistyy ensi viikolla, kun 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kohtaa Kisakallion Susi Training Centerissä Turkin keskiviikkona ja torstaina. Sen jälkeen kotimaassa pelataan maaotteluita lähes joka viikko. Maajoukkueiden kotimaan kesän pelit huipentuvat Susijengin juhlaturnaukseen.

30.4.2019 11:09 Sudenpennut

Nuorten PM-kisat pelataan kesällä jälleen Kisakalliossa

Alle 16- ja 18-vuotiaiden nuorten Pohjoismaiden mestaruudet ratkotaan jälleen Kisakalliossa Lohjalla, 27.6.-1.7.2019. Tutustu otteluohjelmaan ja hae mukaan vapaaehtoiseksi.

22.1.2019 08:52 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevalmentajat valittu kesälle 2019

Suomen nuorisomaajoukkueiden valmentajat maajoukkuekesälle 2019 on valittu. Sudenpennut on myös tulevana kesänä huippuvalmentajien opissa.

9.1.2019 12:34 Pääjuttu

Sudenpentujen Emerita Mashaire: ”Vahvat ajot kohti koria on mun juttu”

Viime viikolla perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa nähtiin jälleen kerran Suomen tulevaisuuden koripallolupauksia. Yhtenä tähtenä tuikki Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen Emerita Mashaire, 17.

5.1.2019 22:24 Sudenpennut

Suomen tytöille voitot Ruotsista, Kuier löi kaksi donkkia

Suomen 16- ja 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet päättivät vuotuisen Baltic Sea Basketball Cupin voittoihin Ruotsista. Päivän herkkupaloista vastasi Awak Kuier, joka donkkasi kahdesti kahteen minuuttiin.

5.1.2019 00:16 Sudenpennut

Suomen tyttömaajoukkueet pesivät turkkinsa

Eilen Baltic Sea Basketball Cupin avauspäivinä kaksi tappiota kärsineet Suomen 16- ja 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet pieksivät molemmat ylivoimaisesti Viron Tallinnassa.

3.1.2019 20:45 Sudenpennut

Poikamaajoukkueet avausvoittoihin Baltic Sea Cupissa

Perinteikkään Baltic Sea Basketball Cupin avauspäivänä Suomen sekä 18-vuotiaat että 16-vuotiaat pojat ylsivät voittoihin Latviaa vastaan. Avauspäivän tähtenä tuikki MU16-maajoukkueen Lauri Kallio, joka liekitti 33 pistettä Suomen tuplajatkoaikavoitossa.

2.1.2019 16:44 Sudenpennut

Sudenpennut vuotuiseen Baltic Sea Basketball Cupiin

Suomen nuorisomaajoukkueet ovat matkustaneet tänään Tallinnaan kilpailemaan perinteikkään Baltic Sea Basketball Cupin mestaruudesta 3.-5.1.2019.

13.12.2018 14:42 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2019 EM-lohkot ratkesivat

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA suoritti torstaina 13.12. kesän 2019 koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat Belgradissa.

30.8.2018 14:53 Sudenpennut

Sudenpennuilla takana vilkas viisien EM-kisojen maajoukkuekesä: ”Nousu on todella iso juttu”

Suomen nuorisomaajoukkueiden maajoukkuekesä päättyi viime viikonloppuna, kun 16-vuotiaat tytöt nousivat A-divisioonaan pronssimitalin myötä. Suomen nuorisomaajoukkueiden kesän otteita kommentoivat Susiladiesin ja Susijengin päävalmentajat Pekka Salminen ja Henrik Dettmann.

12.8.2018 21:44 Sudenpennut

18-vuotiaat tytöt seitsemänneksi EM-kisoissa

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittua seitsemänneksi B-divisioonan EM-kisoissa voitettuaan päätöspelissään Ukrainan. Suomen 16-vuotiaat tytöt taas hävisivät toistamiseen Kisakalliossa Kreikalle.

11.8.2018 19:54 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme tappiota lauantaina

Suomen nuorisomaajoukkueet kärsivät kolme tappiota lauantaina, kun 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat pojat hävisivät B-divisioonan EM-kisoissa ja 16-vuotiaat tytöt hävisivät valmistavassa maaottelussa Kisakalliossa.

10.8.2018 22:47 Sudenpennut

16-vuotiaat pojat avasivat voittotilinsä EM-kisoissa

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue nappasi ensimmäisen voittonsa B-divisioonan EM-kisoissa Unkarin kustannuksella. 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue taas hävisi Israelille puolivälierissä.

8.8.2018 17:02 Pääjuttu

18-vuotiaat tytöt nautiskellen EM-kisojen lohkovoittoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasi alkulohkonsa kärkisijan puhtaalla pelillä B-divisioonan EM-kisoissa. A-alkulohkon viimeisessä ottelussaan Sudenpennut nautiskeli Islannin kumoon 109-50 (50-36).

7.8.2018 22:23 Sudenpennut

Suomen 18-vuotiaat tytöt livistivät Romanialta

18-vuotiaiden tyttöjen B-divisioonan EM-kisoissa Suomi karkasi Romanialta neljännellä neljänneksellä 57-70 (26-31) –voittoon.

5.8.2018 23:31 Sudenpennut

18-vuotiaat pojat säilyivät A-divisioonassa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Georgiaa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue säilytti paikkansa A-divisioonassa voittamalla Kreikan jatkoajan jälkeen EM-kisoissa. 18-vuotiaat tytöt taas pieksivät ylivoimaisesti Georgian.

Näytä lisää vastaavia