Susikesä on täällä – 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kohtaa Turkin kahdesti Kisakalliossa

3.6.2019 20:01 Maajoukkueiden kotimaaotteluiden rypäs käynnistyy tällä viikolla, kun 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kohtaa Kisakallion Susi Training Centerissä Turkin keskiviikkona sekä torstaina. Joukkueen päävalmentaja Jussi Laakso lähtee luottavaisena kesään.

Kaikkiaan 44 kotimaaottelua sisällään pitävä kesä käynnistyy keskiviikkona, kun 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue avaa urakan Turkkia vastaan kahdella ottelulla Kisakallion Susi Training Centerissä.

Joukkueen tavoitteena siintää Makedoniassa järjestettävät B-divisioonan EM-kisat, jossa on tarkoitus selviytyä siihen porukkaan, jotka nousevat ensi kesäksi A-divisioonaan.

Joukkueen nimilistasta löytyy vielä 21 nimeä, jotka yrittävät raivata tiensä EM-joukkueeseen.

- Haluan nähdä kaikki pelaajat henkilökohtaisesti kerran yhdessä, koska en päässyt edelliselle leirille Korisliiga-kiireiden takia. Tosi hyvillä mielin lähden tähän kesään, kun pääsen jälleen edustamaan Suomea, kommentoi joukkueen päävalmentaja Jussi Laakso.

- Meillä on sellainen joukkue, että 12. pelaajakin voisi olla aloitusviisikossa. Tässä on käytännössä positiivinen ongelma, kun ikäluokasta löytyy laadukkaita pelaajia niin paljon, Laakso iloitsee.

Laakso on itsekin uuden äärellä. Kaksi edellistä Korisliiga-mestaruutta voittaneen Karhu Basketin päävalmentaja toimii nyt ensimmäistä kertaa päävalmentaja nuorten maajoukkueessa.

Laakso uskoo, että kovinkaan moni asia ei päävalmentajuuden myötä muutu.

- Sillä on itselleni iso merkitys, että olen nyt ensimmäistä kertaa päävalmentajana. Olen saanut toimia valmennusstaffeissa, jossa olen saanut paljon vastuuta. En usko, että tämä itse valmentamisena eroaa aiemmasta. Tosin päävalmentajana kannan päällimmäisen vastuun kaikesta. En silti ota stressiä asiasta, Laakso toteaa.

Suomella on 18-vuotiaiden tyttöjen ikäluokassa todella laadukas ja laaja pelaajaryhmä.

- Meillä on paljon todella hyviä pelaajia tässä ikäluokassa. Kirkkaimpana loistaa Awak Kuier, joka on mieletön persoona ja pelaaja. Olen aiemminkin saanut valmentaa häntä ja on ollut ilo kohdata hänet jälleen. Janette Aarnion, Alexandra Ailuksen, Elli Heikkilän ja Liisa Taposen kanssa juhlimme viimeksi yhdessä 16-vuotiaiden maajoukkueen nousua A-divisioonaan, joten hyviä kokemuksia näiden pelaajien kanssa koettu jo aiemminkin. Kaikin puolin meillä on todella laadukas joukkue kasassa, Laakso avaa.

Tavoite joukkueella on Laakson mukaan selvä. Nousu A-divisioonaan ensi kesäksi.

- En sanoisi sitä tässä vaiheessa ääneen, jos se ei olisi yhtään realistista. Tyttöjen puolella olen ilolla saanut vuosi toisen perään yllättyä siitä, kuinka paljon pelaajiemme urheilullisuus on lisääntynyt. Hyviä pelaajia kasvaa nyt paljon enemmän kuin aiemmin. Mielestäni tämän vuoden joukkueen taso on reilusti A-divisioonan puolella. Mutta on samalla muistettava, että nouseminen ei koskaan urheilussa ole helppoa – systeemi on raaka eikä se kestä avainpelaajien poissaoloja.

Turkin testiin

Viime vuonna Suomi oli 18-vuotiaiden tyttöjen B-divisioonan EM-kisoissa seitsemäs. Keskiviikkona ja torstaina vastaan asettuva Turkki oli samoissa kisoissa muutaman pykälän korkeammalla, neljäs.

- Vielä tässä vaiheessa on vaikeaa kommentoida tulevaa vastustajaa. Uskon, että heillä voi olla samoja pelaajia kuin koululaisten MM-kisojen finaalissa Mäkelänrinteen lukiota vastaan. Olen katsonut Märksyn voittoisan finaalin muutamaan otteeseen ja sen perusteella voi veikata, että vastaan asettuu joukkue, joka on pakkipäässä passiivinen, mutta jolta löytyy hyökkäyspäästä todella ilkeitä sähikäisiä, Laakso ennakoi.

Vaikka toistaiseksi joukkueella ei ole paljon yhteisiä kokemuksia, Laakso uskaltaa jo hieman avata millaista koripalloa joukkue pelaa.

- Toivottavasti erotumme tänä kesänä puolustuspäässä. Haluan, että olemme aloitteen tekeviä myös siellä eikä pelkästään hyökkäyspäässä. Hyökkäyspäässä haluamme pitää tempon yllä ja painaa intensiteetti tapissa molempiin suuntiin.

- Turkki on meille hyvä testi. Ensi viikolla kohtaamme Latvian kahdesti, joka on pelannut ennakkoluulottomasti MM-tasolla ja Euroopassa ollut ihan kärkipään maita. Uskon, että tulevat pelit ovat hienoja kokemuksia niin pelaajille kuin valmentajille ja ne valmistavat meitä kesän päätähtäimeen, EM-kisoihin, Laakso päättää.

Suomi ja Turkki kohtaavat keskiviikkona Kisakallion Susi Training Centerissä kello 17.30 ja torstaina kello 19.00.

Nimilista, josta valitaan 12 pelaajaa keskiviikon sekä torstain otteluihin:

Nimi

Syntymävuosi

Kasvattajaseura

Janette Aarnio

2002

Helsingin NMKY

Alexandra Ailus

2002

Tapiolan Honka

Meri Damoiseaux

2001

Hyvinkään Ponteva

Elli Heikkilä

2002

Peli-Karhut

Emilia Hulst

2002

PuHu Juniorit

Annika Hyttinen

2001

Tapiolan Honka

Mirva Karvinen

2001

Tapiolan Honka

Awak Kuier

2001

Peli-Karhut

Maija Kuisma

2001

Orimattilan Jymy

Emerita Mashaire

2001

Leppävaaran Pyrintö

Venla Määttänen

2001

Salon Vilpas Koripallo

Amanda Niinikoski

2002

Turun Riento

Viivi Palomäki

2002

Hyvinkään Ponteva

Lotta-Kaisa Paltemaa

2001

Tapiolan Honka

Ebba Pekonen

2001

Tapiolan Honka

Ilona Sutinen

2002

Helsingin NMKY

Liisa Taponen

2002

Tampereen Pyrintö

Sanni Tuomisto

2001

Espoo Basket Team

Saga Ukkonen

2001

Wartti Basket

Silja Viita

2001

Korikobrat Lapua

Henriikka Vähäuski

2002

Kouvot

 

 
6.2.2024 16:35 Sudenpennut

Sudenpentujen EM-kisojen lohkot kesälle arvottu – MU18 saa kotikisoihin mielenkiintoisen alkulohkon

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA järjesti tiistaina Saksan Freisingissa ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. Tampereen kotikisoissa esiintyvä 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtaa alkulohkossaan Slovenian, Espanjan ja Liettuan.

5.1.2024 17:24 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme kultamitalia tuliaisiksi Tallinnan Baltic Sea Cupista

Suomen nuorisomaajoukkueet, Sudenpennut, lähti kotimatkalle kolme tusinallista kultamitaleita taskussaan Tallinnasta, kun Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sekä 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet juhlivat Baltic Sea Basketball Cupin mestaruutta.

4.1.2024 23:10 Sudenpennut

Sudenpennuille jo toinen kolmen voiton päivä Tallinnan Baltic Sea Cupissa

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat jo toistamiseen kolme voittoa neljästä mahdollisesta Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa. Suomen vastustaja turnauksen toisena päivänä oli Viro.

3.1.2024 20:07 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Baltic Sea Cupin avauspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Tallinnassa tänään alkaneessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Latvia pelaa Suomen tapaan ensi kesänä A-divisioonan EM-kisoissa 16- ja 18-vuotiaiden ikäluokissa sekä tytöissä että pojissa.

1.1.2024 16:05 Sudenpennut

Suomen nuorisomaajoukkueet valittu Tallinnassa pelattavaan Baltic Sea Basketball Cupiin 2024

Suomen 16- ja 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet on valittu Baltic Sea Basketball Cupiin. Perinteikäs maajoukkuevuoden käynnistävä turnaus pelataan Audentesin urheilukoulussa, Tallinnassa, 3.-5.1.2024.

27.12.2023 10:03 Pääjuttu

Nuorten maajoukkueilla edessä ainutlaatuinen arvokisakesä, valmennustiimeissä ennätysmäärä naisia

Nuorten maajoukkueet aloittavat vastanimettyjen valmennustiimien johdossa valmistautumisen ainutlaatuiseen vuoteen: Koripallon nuorten MM-kisoissa nähdään toista kertaa historiassa suomalaisjoukkue, kun 17-vuotiaat tytöt pelaavat heinäkuussa Meksikossa. Heti perään katseet kääntyvät Tampereelle, jossa 18-vuotiaat pojat isännöivät EM-kisoja.

10.7.2023 08:57 Nuorten EM-kilpailut

Elina Aarnisalo on 18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisojen pistekuningatar

Eilen Turkin Konyassa päättyneissä 18-vuotiaiden tyttöjen A-divisioonan EM-kisoissa Sudenpentujen Elina Aarnisalo, 17, kruunattiin pistekuningattareksi. Aarnisalo heitti keskimäärin 23,0 pistettä per ottelu.

9.7.2023 21:48 Nuorten EM-kilpailut

Belgia vei voiton Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueelta EM-kisojen päätöspelissä

Suomi sijoittui kymmenenneksi Turkin Konyassa pelatuissa 18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisoissa, kun päätöspelissä Sudenpennut kärsivät tappion Belgialle 54-80 (22-43).

8.7.2023 21:55 Nuorten EM-kilpailut

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen aktiivisuus kohti koria palkittiin lopussa Israelia vastaan

Turkissa pelattavissa 18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisoissa Suomi meni kalkkiviivoilla ohitse Israelista ja pääsi juhlimaan toiseksi viimeisessä ottelussaan voittoa numeroin 81-76 (40-41). Suomi pelaa täten huomenna sijoista 9-10.

6.7.2023 19:58 Nuorten EM-kilpailut

Suomen 18-vuotiaat tytöt varmistivat A-divisioonapaikkansa EM-kisoissa – Aarnisalo 33 pistettä Portugalin kaadossa

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue varmisti paikkansa A-divisioonan EM-kisoissa myös ensi vuodelle, kun Sudenpennut kaatoi 33 pistettä heittäneet Elina Aarnisalon johdolla Portugalin 77-89 (43-43). Suomi pelaa täten sijoista 9-12.

Näytä lisää vastaavia