Tahvanainen 13 pistettä, Jantunen lähellä tupla-tuplaa NCAA:ssa

16.12.2019 08:51 Yhdysvaltojen miesten yliopistosarjassa NCAA:ssa viikonlopun parhaimpiin suomalaissuorittajiin kuului Bradleyn Ville Tahvanainen, joka säkitti nuoren yliopistouransa uudeksi piste-ennätykseksi kolmetoista. Mikael Jantunen keräsi yhdeksän pistettä ja yhdeksän levypalloa Utahille.

Ville Tahvanainen säkitti piste-ennätyksensä NCAA:ssa. Kuva: Bradley

Bradley pääsi esittelemään hyökkäyspään potentiaaliaan murskaamalla mainion heittopelinsä turvin Georgia Southernin 51-81 (22-42). Yksi suurimmista onnistujista oli Tahvanainen, joka upotti pelitilanneheittonsa 5/5, joista kolmoset 3/3.

View this post on Instagram

🅱️🏀🎥

A post shared by Bradley Men's Basketball (@bradleyumbb) on

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Kaikki kolme kolmostaan toisella puoliajalla upottaneen Tahvanaisen kokonaissaldo oli 13 pistettä, yksi levypallo ja yksi syöttö 17 peliminuutissa. Bradleyn rekordi on nyt kahdeksan voittoa ja kolme tappiota, kun joukkue on kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa.

Ottelutilastot

Mikael Jantunen kävi lähellä yliopistouransa ensimmäistä tupla-tuplaa, kun Utah teki selvää jälkeä Weber Statesta numeroin 49-60 (25-31). Jantunen pelasi vaihdosta 22 minuuttia, joiden aikana syntyi yhdeksän pistettä, yhdeksän levypalloa, yksi syöttö, riisto ja torjunta.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Utahilla on tällä kaudella kahdeksan voittoa ja kaksi tappiota. Utes porskuttaa neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa.

Ottelutilastot

Gustavsonille kymmenen pistettä Richmondin voitossa

Andre Gustavson ja Richmond jatkavat vahvaa alkukauttaan. Kuva: Richmond

Andre Gustavson ja Richmond venyttivät voittoputkensa neljään, kun Spiders selätti Charlestonin 71-78 (31-39). Gustavson teki toista kertaa peräkkäin kaksinumeroisen pistelukemat tehtaillen 10 pistettä, yhden levypallon, torjunnan ja kaksi riistoa.

Richmond on aloittanut kauden erittäin vahvasti kokonaissaldolla yhdeksän voittoa ja yksi tappio.

Ottelutilastot

Olivier Nkamhouan ja Tennesseen voittoputki jäi kolmeen, kun Memphis veti pidemmän korren lukemin 51-47 (25-24). Nkamhoua sai peliaikaa kaksitoista minuuttia keräten tilastosarakkeeseensa kaksi pistettä, viisi levypalloa ja yhden syötön.

Ottelutilastot

Remu Raitasen edustama San Francisco ei jättänyt sanottavaa Cal State Fullertonille 91-69 (47-33) -voitolla. Raitanen sai peliaikaa mukavat 25 minuuttia, joiden aikana hän väänsi kuusi pistettä, neljä levypalloa ja yhden syötön.

Ottelutilastot

Valtonen ja Arizona State voittoputkessa

Elias Valtonen ja Arizona State ovat jo viiden pelin mittaisessa voittoputkessa, kun Sun Devils kellisti Georgian 59-79 (31-39). Valtonen oli aloitusviisikossa keräten kolme levypalloa kahdeksassa peliminuutissa.

Ottelutilastot

Hannes Pöllä ja UT Martin kärsi toisen peräkkäisen tappionsa, kun UNC Asheville oli parempi loppulukemin 72-91 (37-48). Pöllä pelasi aloitusviisikossa 10 minuuttia heittäen neljä pistettä, keräten kolme levypalloa ja jakaen yhden syötön.

Ottelutilastot

Tuukka Jaakkola ja Cal Poly joutuivat toteamaan Fresno Staten paremmakseen selkein lukemin 62-37 (24-21). Jaakkolan saldo viisikkopelaajana oli kaksi pistettä ja yksi levypallo 21 minuutissa.

Ottelutilastot

 
21.4.2020 09:30 Miesten I divisioona A

Teemu Suokas on valinnut yliopistokseen Ball Staten

HBA-Märskyn Teemu Suokas, 19, on valinnut menevänsä tulevaksi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistosarjaan, jossa hänen uusi osoitteensa on Ball State.

16.4.2020 08:06 Susiladies

Elina Arike valitsi yliopistokseen UTEP:n

Suomen laiturilupauksiin kuuluva Elina Arike, 20, on valinnut yliopistokseen Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa University of Texas at El Pason.

3.4.2020 15:19 NCAA

NCAA:ssa monipuolisempaan rooliin harpannut Lotta-Maj Lahtinen: ”Nautin kaudesta todella paljon”

Georgia Techin luottopelaajiin lukeutuva Lotta-Maj Lahtinen otti suuria edistysaskeleita toisella kaudellaan Yhdysvaltojen arvostetuimmassa yliopistosarjassa NCAA:ssa.

26.3.2020 08:29 NCAA

Sara Rokkasen NCAA-ura päättyi kesken pudotuspelien: ”Haikeat fiilikset, mutta olen valmis seuraavaan askeleeseen”

Rokkasen viimeinen kausi Toledon paidassa päättyi puolivälierävoittoon. Vaikka kausi tuli yllättäen päätökseen, Rokkanen katsoo jo odottavaisena tulevaan.

23.3.2020 15:52 Pääjuttu

Susijengin nuori kaarti isännöi ”karanteeniliveä” Instagramissa

Äkkilopun saaneen NCAA-kauden 2019-20 jälkeen Suomeen palanneet nuoret Susijengi-pelaajat Andre Gustavson, Tuukka Jaakkola ja Elias Valtonen ovat viettäneet viime päivät maahantulokaranteenissa Koripallosäätiön mökillä Kisakalliossa. Gustavson, Jaakkola ja Valtonen isännöivät Susijengin Instagram-tiliä lähipäivinä.

22.3.2020 11:16 NCAA

Tomas Murphy vaihtaa Vermontin yliopistoon

Tomas Murphy, 21, on löytänyt NCAA-uralleen uuden osoitteen, kun Murphyn veljeskatraan nuorin ilmoitti siirtymisestään Vermontin yliopistoon.

18.3.2020 08:54 NCAA

Valtonen jättää Arizona Staten, Murphy vaihtaa koulua

Susijengiä myöten kannuksiaan kerännyt Elias Valtonen, 20, jättää Arizona Staten ja on palaamassa Suomeen pohtimaan koripallouransa seuraavaa askelta. Tomas Murphy, 21, taas vaihtaa yliopistoa Yhdysvalloissa.

9.3.2020 08:44 NCAA

Ville Tahvanainen ja Bradley konferenssin mestaruuteen

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa viikonloppuna Ville Tahvanainen ja Bradley voittivat Missouri Valley -konferenssin lopputurnauksen ja ansaitsivat täten paikkansa NCAA:n lopputurnaukseen.

6.3.2020 09:42 NCAA

Lahtinen ja Kahelin konferenssin jatkopeleihin - Augustinin joukkue runkosarjaykkönen

Naisten NCAA:ssa Nina Augustin ja Robert Morris lähtevät konferenssin lopputurnaukseen ennakkosuosikin paikalta. Lotta-Maj Lahtinen ja Anna Kahelin etenivät joukkueineen konferenssin jatkopeleihin, mutta Sara Bejedin Arizona State sen sijaan tuli yllätetyksi Pac-12-lopputurnauksen avauskierroksella.

2.3.2020 09:23 NCAA

Lotta-Maj Lahtiselle 18 pistettä ja 12 levypalloa Georgia Techin voitossa

Naisten NCAA-parketeilla tahti kiihtyy ja ottelut kovenevat, kun konferenssien pudotuspelit starttaavat alkavalla viikolla. Runkosarjan päätösottelussa Lotta-Maj Lahtinen takoi uransa ensimmäisen tupla-tuplan ja siivitti joukkueensa komeaan voittoon Clemsonia vastaan.

25.2.2020 08:35 NCAA

Olivier Nkamhoua – stadilainen rämäpää Tennesseen huippuyliopistossa

Olivier Nkamhoua, 19, oli pikkupoikana silkkaa rämäpäisyyttä ja raaka urheilullisuutta. Nkamhoua ja hänen pitkäaikainen juniorivalmentajansa Eero Levä käyvät lävitse HNMKY-kasvatin tarinan Hotel Arthurin liikuntasalista Tennesseen Thompson–Boling Arenalle.

17.2.2020 09:06 NCAA

Vehka-aho ja Korpinen liekeissä Yhdysvaltojen yliopistokentillä

Naisten NCAA:ssa nähtiin suomalaisittain loistosuorituksia, kun Lotta Vehka-aho säkitti näyttävät 22 pistettä Florida Atlanticin voitossa ja Marika Korpinen venyi 18 pisteeseen. Viikonlopun onnistujiin lukeutuivat myös Lotta-Maj Lahtinen, Venla Varis sekä Sandra Karsten.

14.2.2020 08:48 NCAA

Nina Augustinin Robert Morris hurjassa 12 ottelun voittoputkessa

Naisten NCAA-kentillä Nina Augustinin yliopistojoukkue jatkoi dominointiaan NEC-konferenssissa nappaamalla jo 12. peräkkäisen voiton. Venla Variksen Grand Canyon puolestaan nousi oman konferenssinsa kärkeen hakemalla vieraista kuudennen voittonsa putkeen.

7.2.2020 08:24 NCAA

George Masonin pitkä tappioputki poikki - Marika Korpinen iski 16 pistettä

Naisten yliopistoparketeilla NCAA:ssa kovimpiin suomalaistehoihin ylsi Marika Korpinen, joka pussitti 16 pistettä ja repi seitsemän levypalloa siivittäen joukkueensa pitkän tauon jälkeen takaisin voittojen tielle.

24.1.2020 08:46 NCAA

Tulokaskolmikko Tahvanainen, Jantunen ja Nkamhoua vauhdissa NCAA:ssa

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa nähtiin arkiviikolla suomalaisten tulokkaiden ilotulitus, kun Ville Tahvanainen, Mikael Jantunen ja Olivier Nkamhoua heittivät kukin kymmenen pistettä tai enemmän.

20.1.2020 09:31 NCAA

Valtonen ja Arizona State vei Pac-12-konferenssin suomalaiskohtaamisen

Yhdysvaltojen yliopistosarjan NCAA:n Pac-12-konferenssissa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Elias Valtonen ja Arizona State vei voiton Mikael Jantuselta ja Utahilta.

17.1.2020 09:05 NCAA

Marika Korpinen ja Lotta-Maj Lahtinen loistovireessä NCAA-kentillä

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa Marika Korpinen nousi George Masonin avausviisikkoon ja takoi koko NCAA-uransa uudet ennätyspisteet. Lotta-Maj Lahtinen puolestaan siivitti Georgia Techin kolmanteen peräkkäiseen voittoon avauspuoliskon hurjalla heittomyllyllään.

13.1.2020 09:19 NCAA

Sara Bejedin Arizona Statella historiallinen viikonloppu, Vehka-aho toistamiseen yli 20 pisteen vauhdissa

Sara Bejedin yliopistojoukkue Arizona State järjesti viikonloppuna tuplayllätyksen nujertamalla peräkkäin kaksi naisten NCAA:n Top 5-joukkuetta. Lotta Vehka-aho puolestaan pussitti 21 pistettä Florida Atlanticin kahden jatkoajan trillerissä.

10.1.2020 08:54 NCAA

Lotta Vehka-aho hurjasteli uuteen ennätykseen – pussitti 28 pistettä naisten NCAA:ssa

Florida Atlanticia edustava Lotta Vehka-aho näytti kyntensä C-USA-konferenssin kamppailussa Ricea vastaan tehtaillen kauden parhaansa 28 pistettä. Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech puolestaan kaatoi kivenkovassa ACC-konferenssissa korkealle rankatun Florida Staten.

6.1.2020 09:07 NCAA

Jantusen puhtaalla heittopelillä tekemät 10 pistettä eivät riittäneet Utahille

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarjassa NCAA:ssa Mikael Jantunen nakutti kaikki heittonsa sisään tehden 10 pistettä, mutta Utah hävisi Oregonille Pac-12-konferenssissa. Andre Gustavson taas loisti puolustusvoittoisessa roolissa Richmondin voitossa.

Näytä lisää vastaavia