Taru tähyää hyvillä mielin Eurooppaan

9.5.2001 Sopimus naisten NBA:han siirtyi tulevaisuuden tavoitteeksi, mutta koripalloilija Taru Tuukkanen on silti hyvillä mielin, arvokasta kokemusta rikkaampana. 23-vuotiaan suomalaisnuorukaisen harppausyritys WNBA:n kovimpiin joukkueisiin lukeutuvan New York Libertyn kokoonpanoon osoittautui vielä liian kovaksi ponnistukseksi.

- Liberty on todella kova joukkue, joka tähtää tosissaan WNBA-mestaruuteen. Konkaripelaajia on tulossa paljon takaisin mestaruusjahtiin ja etenkin minun pelipaikoilleni oli ylitarjontaa, selvitti puhelimitse tavoitettu Tuukkanen, jonka nimen New York karsi pelaajalistoiltaan ennen harjoitusotteluiden alkua.

Yksi ylitarjonnan "aiheuttajista" Libertyn harjoitusleirillä oli paluuta tekevä supertähti Rebecca Lobo. 192-senttinen Lobo on ollut loukkaantumisten vuoksi lähes kaksi vuotta sivussa, mutta on nyt kuntoutunut vammoistaan. Lobo kuului USA:n kultamitalijoukkueeseen Atlantan olympialaisissa vuonna 1996.

Taru Tuukkanen näkee Libertyn harjoitusleirin erinomaisena kokemuksena tulevaisuuden kannalta. Hän ehti harjoitella New Yorkissa viikon ajan Libertyn leirillä, jossa päivittäiset harjoitussessiot venyivät 4-5 tunnin mittaisiksi.

- Nyt tiedän, mitä WNBA:ssa vaaditaan ja ymmärrän sen, että WNBA on aivan eri maailma kuin yliopistokoripalloilu. Pelaajat ovat WNBA:ssa todella fyysisiä ja fysiikka on osa-alue, jota minun pitää kehittää. New Yorkin toimitusjohtaja (Carol Blazejowski) kertoikin minulle, että potentiaalia ja korintekotaitoa löytyy, mutta voimaa puuttuu.

Karsiessaan Tuukkasen ringistään New York Liberty menetti samalla oikeudet 189-senttiseen suomalaiseen, jonka joukkue varasi huhtikuussa WNBA Draftin neljännellä kierroksella 57. varauksena. Se avaa Tuukkaselle uusia mahdollisuuksia päästä liigaan myöhemmin, koska ensi vuonna hän voi yrittää vapaasti sopimuksen saamista joukkueeseen kuin joukkueeseen.

Tuukkasen seuraavana tavoitteena on joka tapauksessa uran aloittaminen koripalloammattilaisena.

- Agenttisopimus on käytännössä katsoen allekirjoitusta vaille valmis. Tällä hetkellä on Euroopan tilanteen kartoittaminen käynnissä. Muutamia tarjouksia on pöydällä, mutta mitään valmista ei ole. Tarkoitus on pelata vuosi Euroopassa ja yrittää WNBA:han myöhemmin uudestaan, paljasti Tuukkanen.

Suomeen Tuukkanen suunnittelee saapuvansa kesäkuun alussa. Ennen sitä edessä on kuitenkin valmistujaiset cincinnatilaisessa Xavierin yliopistossa. Tuukkanen on opiskellut Xavierissa neljä viimeistä vuotta ja sai kevään aikana valmiiksi opintonsa, joiden pääaineena oli urheilujohtaminen.

 
2.1.2019 11:07 Susijengi

EuroCupin jatkolohkot käynnistyvät - Susijengin kolmikko valmiina

EuroCupin lohkovaihe saatiin päätökseen joulukuun lopussa ja heti vuoden 2019 toisena päivänä pyörähtävät käyntiin jatkolohkot. Susijengin pelaajista mukana on Malagaa edustava Sasu Salin sekä Frankfurt Skylinersin Shawn Huff ja Erik Murphy.

30.12.2018 09:36 Susiladies

Helmi Tulonen nauttinut vastuusta Saksassa – ”Olen päässyt hyvin pelaamaan”

Ensimmäistä kauttaan ammattilaisena pelaava Helmi Tulonen, 20, on ollut Saksan Bundesliigassa pelaavat Saarlouis Royalsin valopilkkuja tällä kaudella. Tulonen on ottanut heti ison roolin joukkueessa ja myös tulosta on tullut.

19.12.2018 14:36 Haastattelu

Tulokaskauttaan NCAA:ssa pelaava Lotta-Maj Lahtinen: ”Itsevarmuus on avain”

HBA:n peliasu vaihtui kesän aikana Georgia Techin paitaan, kun Lotta-Maj Lahtinen lähti Atlantaan tavoittelemaan unelmaansa ja keräämään kokemusta kansainvälisiltä koripallokentiltä. Nyt 19-vuotiaalla Lahtisella on takanaan kymmenen ottelua Yhdysvaltojen arvostetuimmassa yliopistosarjassa NCAA:ssa.

19.12.2018 14:07 Susijengi

Carl Lindbom pelaa vahvaa kautta Puolassa

Carl Lindbom, 27, otti uuden askeleen urallaan tällä kaudella, kun hän siirtyi Puolan pääsarjassa pelaavan Rosa Radomin joukkueeseen. Lindbom nappasi nopeasti ison roolin joukkueessa ja on pelannut vahvaa kautta.

15.11.2018 12:19 Susiladies

Veera Pirttinen sopeutunut nopeasti Bundesliigan vaatimuksiin

Veera Pirttinen, 21, pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla ammattilaisena, kun hän teki kesällä sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan ChemCats Chemnitzin kanssa. Vaikka joukkueen alkukausi on ollut vaikea, on Pirttinen aloittanut ammattilaisuransa hienosti.

14.11.2018 14:27 Susijengi

EuroCup-kierroksen MVP:ksi valittu Erik Murphy pelaa vahvaa kautta – ”Olen heittänyt hyvin”

Ennen tätä kautta Erik Murphy oli pelaamatta yhdeksän kuukauden ajan, mutta ruostetta ei ole miehen otteissa alkukauden aikana esiintynyt. Siitä parhaimpana osoituksena viime kierroksella saatu tunnustus EuroCupin kierroksen parhaaksi pelaajaksi.

7.10.2018 11:22 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Junior käänsi vaikeudet voitokseen

Viime kaudella Israelin liigassa pelaavan Maccabi Ashdodin riveissä hienosti esiintynyt Gerald Lee Junior, 30, jatkaa Israelissa myös tällä kaudella, mutta vaihtoi seuraa tehtyään kesällä sopimuksen Ironi Ness Zionan kanssa. Alku uudessa seurassa oli karikkoinen, mutta keskiviikkona Lee pääsi tekemään debyytin FIBA Europe Cupin ottelussa.

6.10.2018 13:51 Susiladies

Anniina Äijänen ja Anissa Pounds tällä kaudella Espanjan kovissa sarjoissa

Anniina Äijänen, 23, ja Anissa Pounds, 25, ottavat ensimmäiset askeleensa ammattilaiskentillä Espanjassa. Äijänen teki pääsarjajoukkue Sedis Basquetin kanssa kesällä sopimuksen ja Pounds edustaa tulevalla kaudella Liga Femenina 2:ssa pelaavaa Club Maristas Corunaa.

5.10.2018 15:49 Susijengi

Erik Murphy nauttii jälleen pelaamisesta

Viime kaudella Erik Murphy, 27, jätti ranskalaisen Nanterre 92:n juuri ennen joulua ja hänen jatko-osoitteensa oli epävarma aina elokuun lopulle, kunnes hän allekirjoitti sopimuksen Saksan Bundesliigassa sekä EuroCupissa pelaavan Frankfurt Skylinersin kanssa. Murphy on jättänyt vaikeudet taakseen ja aloittanut uransa Saksassa vahvasti.

5.10.2018 13:35 Susiladies

Annika Holopainen uudenlaisessa roolissa Puolassa

Annika Holopainen, 25, aloittaa toisen kautensa Euroopan ammattilaiskentillä, kun hän siirtyi kesällä kovaan Puolan sarjaan Politechnika Gdanskin joukkueeseen. Viime kauteen verrattuna Holopainen lähtee kauteen erilaisista asetelmista, sillä tällä kertaa hän on joukkueen kokenutta kaartia.

4.10.2018 17:03 Susijengi

Antti Kanervo havittelee Islannin mestaruutta

Susijengin heittäjäase Antti Kanervo, 29, teki kesällä sopimuksen islantilaisen Stjarnanin kanssa. Kanervo lähtee Islantiin korkein tavoittein.

29.9.2018 19:23 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Janssonilla ja Anton Mirolybovilla mielenkiintoiset haasteet edessä

Suomalaisvalmentajilla Daniel Janssonilla ja Anton Miroloybovilla on edessään mielenkiintoiset kaudet. Jansson aloittelee saksalaisen Ulmin organisaatiossa uutta rakennusprojektia ja Mirolybov hyppäsi luxemburgilaisen US Basket Racingin peräsimeen.

29.9.2018 10:16 Susiladies

Sofia Pelander jatkaa Ruotsissa – Janne Hänninen aloittaa Uppsalan päävalmentajana

Sofia Pelander ja Janne Hänninen ovat tällä kaudella suomalaisedustajat Ruotsin liigassa, kun Pelanderilla käynnistyy neljäs kausi Norrköping Dolphinsin joukkueessa ja Hänninen aloittaa ensimmäisen kautensa Uppsala Basketin päävalmentajana.

28.9.2018 17:59 Susijengi

Bundesliigassa runsaasti suomalaismielenkiintoa

Saksan Bundesliigassa on iso suomalaiskiinnostus tällä kaudella, kun sarjan suomalaisedustus on noussut peräti neljällä.

27.9.2018 18:51 Susijengi

Susijengin nelikko kovin tavoittein Espanjassa

Espanjan koripallosarjoissa nähdään tällä kaudella neljä Susijengin pelaajaa, kun Sasu Salin aloittaa toisen kautensa Malagassa, Alexander Madsen hakee läpimurtoa Euroliiga-joukkue Gran Canariassa ja Roope Ahonen sekä Matti Nuutinen havittelevat nousua ACB-liigaan Oviedon riveissä.

27.9.2018 17:20 Susiladies

Bundesliigassa vahva Susiladies-edustus

Saksan Bundesliiga pyörähtää käyntiin viikonloppuna ja sarjassa nähdään tällä kaudella ilahduttavasti peräti viisi suomalaispelaajaa.

21.9.2018 14:15 Susijengi

Lassi Tuovin ja Jamar Wilsonin kaudet käynnistyvät viikonloppuna

Ranskassa ja Liettuassa pyörähtävät kaudet käyntiin viikonlopun aikana ja samalla Lassi Tuovin sekä Jamar Wilsonin joukkueet pääsevät tositoimiin. Tuovi palasi kesällä tuttuun osoitteeseen tehtyään valmentajasopimuksen SIG Strasbourgin kanssa ja Wilsonia odottavat uudet haasteet Liettuassa Lietkabelisin riveissä.

17.6.2018 10:50 Suomalaiset ulkomailla

Jukka Toijalalla uran opettavaisin ja antoisin kausi

Jukka Toijala valmensi Steaua Bukarestin toisena vuotena peräkkäin Romanian liigan hopealle. Vaikka finaalitappio luonnollisesti kismitti Toijalaa, niin hän piti kautta uransa opettavaisimpana.

15.6.2018 08:29 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi lämmitti Koposta

Petteri Koposen, 30, toinen kausi maineikkaassa FC Barcelonassa päättyi sunnuntaina, kun Barcelona taipui Espanjan liigan välierissä Baskonialle otteluvoitoin 1-3. Koposelle kausi oli henkilökohtaisella tasolla hyvin kaksijakoinen, mutta hieno loppukausi jätti hyvän maun.

8.6.2018 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorin vahva kausi Israelissa päättyi pettymykseen

Ensimmäisenä suomalaispelaajana Israelin liigassa pelanneen Gerald Lee Juniorin, 30, kausi loppui alkuviikosta, kun hänen seuransa Maccabi Ashdod putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kausi päättyi pettymykseen, oli Lee kokonaisuudessaan tyytyväinen kauteen.

Näytä lisää vastaavia