Teemu Rannikko: ”Tavoitteena on uusia mestaruus”

3.10.2015 16:25 Joensuun Katajan viime kauden mestaruusjoukkueen ydinrungosta on jäljellä viisi pelaajaa. Tommi Huolila, Marius Van Andringa, Jesse Niemi, Petri Virtanen ja Teemu Rannikko. Mestaruuden lopullisesti sinetöineen hyppyheiton sukan pohjalle naulannut Rannikko, kuten myös koko Katajan organisaatio, sai vihdoin vyölleen Korisliigan mestaruuden. Uuden kauden kynnyksellä Rannikon ja Katajan tavoite on selvä, mutta miten ennakkosuosikiksi tituleerattu joukkue lähtee tuota tavoitetta saavuttamaan?

19. toukokuuta, Mehtimäen Jäähalli. 2532 katsojaa pidättää hengitystään pallon irrotessa Teemu Rannikon kädestä. Pallo matkaa ilmassa ikuisuudelta tuntuvan ajan, ja laskeutuu lopulta korirenkaan läpi. Jäähalli meinaa revetä liitoksistaan. Katajan kolmen pisteen etumatka pitää, kun Bisonsin kahden pisteen kori ja Rannikon kaksi vapaaheittoa nollaavat toisensa.

Kataja on vihdoin Korisliigan mestari.

Pikakelaus lokakuuhun, eikä mestaruus tai sen sinetöinyt heitto viivy enää Rannikon mielessä ohikiitäviä hetkiä pidempää.

- Kyllä sen heiton muistaa jos jostain näkee jonkun videon, mutta ei sitä sillä tavalla muistele. Ehkä sitten kun ura on joskus ohi, tuollaiset asiat palaavat mieleen useammin. Nyt kuitenkin keskittyminen on vain tulevassa, Rannikko vakuuttaa.

Ero viime kauteen on lähtökohdiltaan valtava. Siinä missä vuosi sitten Kataja oli vain joukkue muiden haastajien joukossa, nostavat kilpailijat nyt joensuulaiset mestarisuosikkien joukkoon. Jotkut jopa ykkössuosikiksi.

- Vuosi sitten kukaan ei odottanut meiltä mitään, nyt olemmekin kuulemma se ennakkosuosikki. Täytyy miettiä että johtuuko se vain siitä että voitimme viime vuonna, ja jos johtuu, niin onhan meillä ollut aika suurta tuo vaihtuvuus joukkueessa, Rannikko mietiskelee.

- Se vaikuttaa todella paljon. Jos sellainen teoreettinen tilanne olisi ollut mahdollista, että viime vuoden joukkue olisi jatkanut täysin samana niin olisin ollut samaa mieltä, mutta nyt olemme kuitenkin aika alkutekijöissä vielä.

”Tavoite on uusia mestaruus”

Joukkueen vaihtuvuus luo tietysti omat haasteensa etenkin kauden alkutaipaleelle. Valmentajan vaihdoksen myötä Kataja on kuitenkin siitä onnellisessa tilanteessa, että viisi mestaruusjoukkueen pelaajaa jatkaa joukkueessa, eikä se valmentajakaan täysin tuntematon naama ole.

Jukka Toijalan paluu päävalmentajan paikalle, sekä Rannikkon rooli hyökkäyksen kapellimestarina tasoittavat pomppuista tietä kummasti. Lopun kotimaisesta rungosta muodostavat Jesse Niemi (194cm/25v), Marius Van Andringa (189/21), Petri Virtanen (183/35) sekä kevään sensaatiopelaaja Tommi Huolila (198/22). Tuon pohjan päälle on hyvä lähteä rakentamaan.

Silti, kun lähteneiden pelaajien joukossa oli kolme likimain täydellisesti onnistunutta ulkomaalaishankintaa ja tulopuolella on neljä vielä lopullista tasoansa etsivää ulkomaalaispelaajaa sekä kotimaisen rungon täyttävä Atte Perttu (202/25), on luonnollista että kone ei toimi heti telineistä lähdettäessä kuin rasvattu. Rannikko kuitenkin näkee, että joukkueesta löytyy aineksia uusia viime kauden mestaruus.

- Tavoite on uusia mestaruus, mutta ei se varmasti sen helpompaa ole kuin sen ensimmäisen voittaminenkaan. Elementit siihen on kuitenkin olemassa, Rannikko pyörittelee.

- Uskon kyllä että se on mahdollista. Haasteita kuitenkin on, esimerkiksi Robert Arnoldia ei ihan kuka vaan paikkaa, mutta toisaalta Trevis Simpson (193/24) tuo pöytään joitain asioita mihin Arnold ei ihan yhtä hyvin pystynyt. Ensimmäisen kuukauden jälkeen sitä ei varmasti vielä näe, mutta uskon että keväällä pelaamme taas todella hyvää korista.

Entä sitten Toijalan paluu Pekka Salmisen vuoden pestin jälkeen? Onko miesten valmennuksessa merkittävää eroa päivittäisessä tekemisessä, vai ovatko isommat erot enemmän pelillisiä?

- Tietysti jokaisella valmentajalla on varmaan ne tietyt omat juttunsa, mutta pääpiirteet etenkin päivittäisessä tekemisessä ovat hyvin pitkälti samanlaisia, Rannikko paljastaa.

- Esimerkiksi hyökkäyksessä sitten taas tulee varmaan kauden mittaan enemmän settejä kuin mitä nyt aluksi juostaan, mutta myös viime kaudelta tuttuja, toimivaksi havaittuja asioita tehdään. Toikalta tulee omia juttuja mukaan hyökkäykseen ja osa on tuttuja ainakin puolelle joukkueesta.

”Toivottavasti kovin moni ei ainakaan toivo mun lopettavan”

Katajassa on tulevalla kaudella 80-syntyneiden trio, kun Rannikko, Virtanen ja joukkueeseen hankittu kokenut jenkkilaituri Lamayn Wilson (203/35) ovat kaikki kyseisen ikäluokan edustajia. Joukkueen ikärakenteen ollessa aika selkeästi jakautunut, mikä sitten on kolmikon rooli ryhmän sisällä?

- Kylälhän sen tietää, että jos joukkueen kolme vanhinta pelaajaa ottaa heittoja treeneissä yhteen koriin, että ketkä ne kolme pelaajaa ovat, Rannikkoa hymähtää.

- Koitetaan Peten kanssa toimia esimerkkinä nuoremmille ja sit harjoituksissa pysyä vauhdissa mukana, aika kovaa menevät noi nuoret jätkät välillä. Wilson on pelannut kovissa sarjoissa tosi kauan ja toimii varmasti todella isona apuna miedän näille ammattilaiskenttien jokapäiväiseen toimintaan vasta totutteleville ulkomaalaispelaajille.

Kuinka kauan sitten Rannikon ura vielä jatkuu? Mies vietti juuri ensimmäisen ”maajoukkueettoman kesän” tällä vuosituhannella ja on omien sanojensa mukaan ainakin lähdössä tietyllä tapaa suuremmalla innolla kauteen kuin moneen vuoteen.

Rannikolla on kahden vuoden sopimus Katajan kanssa, nähdäänkö mies vielä tuon sopimuksen jälkeen liigaparketeilla?

- Kahden vuoden sopimus tosiaan on Katajan kanssa vielä, katsotaan mitä sen jälkeen tehdään. Mä olen pistänyt koripalloon niin paljon kiinni, ja niin paljon se mulle on antanut takaisin, ettei tätä kannata tehdä sitten kun tämä ei enää tunnu hauskalta. Toivottavasti kovin moni ei ainakaan toivo mun lopettavan, Rannikko naurahtaa.

- Kyllä mä sen olen niin miettinyt, että niin kauan kun tämä on hauskaa, niin kauan mä tätä myös teen. Tietysti myös kropan pitää olla siinä kunnossa että pystyn oikeasti pelaamaan. Vuosi kerrallaan mennään eteenpäin.

Lisätiedot: Teemu Rannikko
 
30.8.2023 09:13 Susijengi

Kapteeni Salin: ”Meillä on aseita voittaa pelejä tässä turnauksessa”

Susijengin pitkäaikainen luottopelaaja Sasu Salin, 32, on päätynyt vastuulliseen asemaan joukkueen kapteenin ominaisuudessa sen ensimmäisenä MM-kisakesänä yhdeksään vuoteen. Vaikean MM-alkulohkon jälkeen kapteeni uskoo, että Susijengillä on kaikki aseet kääntää kurssinsa ja päättää turnauksen alemman jatkosarjan ottelut voitokseen.

28.8.2023 14:05 Susijengi

Elias Valtonen 50. maaottelussaan: ”Kokemusta tulee vain pelaamalla”

Vuosituhannen taitteessa syntyneistä Susijengin pelaajista Mikael Jantunen saavutti 50 maaottelun rajapyykin sunnuntaina Japania vastaan. Saksa-ottelussa vuorossa on Elias Valtonen, 24, joka Jantusen tavoin on nuoresta iästään huolimatta paaluttanut paikkansa Susijengin avainmiehistöön jo varhain.

27.8.2023 07:00 Susijengi

Mikael Jantunen 50. maaottelussaan: ”Nimenomaan nämä pelit kasvattavat”

Susijengin avainkalustoon pidemmän aikaa kuulunut Mikael Jantunen, 23, sai perjantaina ensituntumaa MM-kisojen tasosta ottelussa olympiapronssimitalisti Australiaa vastaan. Uransa 50. miesten maaottelun sunnuntaina pelaava Jantunen muistuttaa, mikä merkitys otteluilla maailman kovimpia maita vastaan on kehityksen kannalta.

26.8.2023 07:41 Susijengi

Susijengin valmentaja Sean Sheldon: ”Tämä on ollut uskomaton kokemus”

Susijengin valmennusjohtoon heinäkuussa liittynyt Utah Jazzin apuvalmentaja Sean Sheldon, 30, kertoi Utah Jazzin Roundball Roundup -podcastin tuoreimmassa jaksosta kesästään valmentajana Suomessa. Sheldon kuvailee Susijengin kanssa viettämäänsä aikaa uskomattomaksi kokemukseksi.

24.8.2023 16:04 Susijengi

Lauri Markkanen MM-avauksesta: ”Pyörää ei tarvitse keksiä uudestaan”

Elämänsä ensimmäisiin MM-kisoihin valmistautuva Susijengin syömähammas Lauri Markkanen, 26, oli MM-avauksen aattona tyyni, leppoisa ja määrätietoinen. Australia tarjoaa perjantaina Susijengille maailmanluokan haasteen, mutta Markkanen luottaa omaan joukkueeseensa ja sen hyvään, tuttuun perustekemiseen.

23.8.2023 08:15 Susijengi

Edon Maxhuni: ”On meistä itsestä kiinni, miten pärjätään tässä turnauksessa”

Pelinrakentajansa Edon Maxhunin, 25, mukaan Susijengi haki vuoden takaisissa Prahan ja Berliinin EM-kisoissa ”positiivista kiukkua” joukkueeseen kohdistuneista epäilyistä ja päättikin kisansa parhaaseen tulokseen yli 50 vuoteen. Sama näyttämisen halu toimii Susijengin johtotähtenä myös perjantaina käynnistyvissä Aasian MM-kisoissa.

19.8.2023 14:05 Susijengi

Päävalmentaja Lassi Tuovi MM-kisojen kynnyksellä: ”Mennään ja nautitaan!”

Kauan odotettu hetki on viimein käsillä ja Susijengi valmis nousemaan MM-kisakoneeseen pitkälle lennolle kohti Aasian MM-kisoja. Päävalmentaja Lassi Tuovin mukaan viime viikot antoivat lupaavia signaaleja Susijengin iskukyvystä ja joukkue lähtee Okinawalle nöyränä, mutta itsevarmana.

9.8.2023 09:01 Susijengi

Ilari Seppälä: ”Haemme hallittua kaaosta!”

Kun Susijengi kukisti perjantaina Tampereen Nokia Areenan ennätysyleisön edessä Liettuan, pyöritti joukkueen hyökkäystä ennennäkemättömässä kunnossa viilettänyt Ilari Seppälä. Susijengin avainpelaajien joukkoon itsensä viime vuosina pelannut Seppälä uskoo olevansa tänä päivänä koripalloilijana parempi kuin koskaan.

7.8.2023 10:18 Susijengi

Elias Valtonen: ”Annetaan keskiviikkona yleisölle kunnon show”

Susijengien luottopelaajien joukkoon viime vuosina murtautuneelle Elias Valtoselle, 24, viime pelikausi oli haastava, mutta opettavainen. Satakuntalaislähtöinen Valtonen uskoo voivansa valjastaa pitkän kauden kokemukset käyttöönsä MM-kisakesän aikana ja kasvavansa entistäkin merkittävämpään rooliin Susijengissä.

5.8.2023 10:58 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Mikäs sen makeampaa kuin voittaa tuollaisen yleisön edessä”

Susijengin syömähammas Lauri Markkanen käynnisti kesänsä 24 pisteen henkilökohtaisella potilla hurmosvoitossa Liettuaa vastaan. Markkanen löysi omasta pelistään vielä runsaasti parantamisen varaa, mutta kehui vuolaasti sekä joukkuetovereitaan että Tampereen Nokia Areenan 13 054 -päistä ennätysyleisöä.

4.8.2023 10:17 Susijengi

Miro Little: ”Tampere on koriskaupunki!”

Pitkiä perinteitä jatketaan taas perjantai-iltana, kun Susijengi juoksee saalistamaan kesän avausotteluunsa Tampereen Delfin Basket -turnausyleisön edessä. Joukkueen pirkkalaispelinrakentaja Miro Little, 19, lupaa, että Susijengi tarjoaa kotikaupunkinsa yleisölle kunnon show’n.

1.8.2023 10:50 Susijengi

Alexander Madsen: ”Tavoitteena uran parhaat kisat ja uran paras kausi”

Nousujohteinen kolmivuotinen Latviassa, syyskesän 2022 menestyksekkäät EM-kisat ja erinomainen syksy AEK Ateenassa ovat osoittaneet, että Alexander Madsen, 208 cm ja 28 v., kuuluu koripalloilijana Euroopan kärkitasolle. ”Mädi” uskoo, että alkaneen MM-kisakesän aikana hän pystyy ottamaan vielä suuremman harppauksen huippuaan koripalloilijana.

31.7.2023 14:50 Susijengi

Henri Kantonen: ”Mulla on edelleen paljon ulosmittaamatonta potentiaalia”

ToPo Juniorien kasvatti Henri Kantonen, 25, kohosi vuosi sitten polvivamman ikeestä Susijengin EM-kisajoukkueeseen ja loisti parrasvaloissa neljännesvälierävoitossa Kroatiasta. Kantonen kantoi EM-kisoista ammennetun itseluottamuksen Karhu Basketin paitaan Korisliigaan ja FIBA Europe Cupiin ja on nyt valmis ottamaan seuraavan askeleen urallaan.

28.7.2023 11:51 Susijengi

Kesäliigakokemuksen vahvistama Mikael Jantunen: ”Kaikki mahdollisuudet on käytettävä”

Susijengin avainpelaajiin jo viiden vuoden ajan kuulunut Mikael Jantunen, 23, on kehittynyt viime vuosina harppauksin. Uutta roolia korintekijänä ottanut Jantunen väläytteli ratkaisuvalmiuttaan kesällä NBA:n kesäliigassa, jota hän piti silmiä avaavana kokemuksena. Jantunen uskoo, että niin hänen kuin Susijenginkin parhaat ajat ovat vielä edessä.

27.7.2023 12:23 Susijengi

Alex Murphy: ”Olen hyvässä paikassa koripalloilijana”

Syyskesällä 2022 Alex Murphy katsoi riemuissaan ja haikeana Susijengin menestyksekästä taivalta Prahan ja Berliinin EM-kisoissa. Heti kisojen jälkeen Murphy kävi Henrik Dettmannin kanssa pitkän keskustelun, jonka seurauksena hän on sitoutunut Susijengiin vahvemmin kuin koskaan ja odottaa MM-kisakesältä 2023 suuria.

26.7.2023 13:25 Susijengi

Olivier Nkamhoua: “Tässä saattaa olla edessä sellainen pätkä, että ollaan aika kova jengi”

Suomalainen koripalloyleisö sai kesän 2022 aikana esimakua siitä, mitä Olivier Nkamhoua voi Susijengiin tuoda. Viime kaudet Tennesseetä Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:ssa edustanut 203-senttinen Helsingin NMKY:n kasvatti uskoo, että Susijengillä on mahdollisuudet yltää seuraavien vuosien aikana ennennäkemättömiin korkeuksiin.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

30.6.2023 11:15 Susijengi

Dettmann Rising Stars -leirityksestä: ”Lupaavalta näyttää”

Suomen Koripalloliiton valmennuksenjohtaja Henrik Dettmann seurasi Susijengi Rising Stars -leirityksen harjoitukset ja pelit paraatipaikaltaan kentän laidalta. Dettmann kertoo pitäneensä näkemästään ja toteaa leirityksen antaneen hyviä signaaleja Susijengin kesästä ja lähitulevaisuudesta. Myös ottelu MM-kisaisäntä Filippiinejä vastaan synnytti ajatuksia.

28.6.2023 10:35 Susijengi

Joel Mäntynen: ”Korintekeminen on mun isoin vahvuus”

Vaikka Joel Mäntynen, 21, onkin tehnyt itsestään nimeä ennen kaikkea pisteidentekijänä, hän yllätti jopa itsensä kohotessaan viime kaudella Korisliigan parhaiden pistemiesten kategoriaan. Puhjettuaan kukkaan pääsarjatasolla Mäntynen hakee nyt uralleen seuraavaa nostetta. Susijengi Rising Stars -leiritys palvelee tässä kokonaisuudessa useampaa tarkoitusta.

Näytä lisää vastaavia