Tiina Sten Sparks-leiriltä: ”Rankkaa, mutta hyvin mennyt”

25.4.2008 Suomen maajoukkuepeluri Tiina Sten ahertaa parhaillaan WNBA-joukkue Los Angeles Sparksin harjoitusleirillä. NBA-legenda Michael Cooperin vetämissä harjoituksissa meno on Stenin mukaan ”rankkaa”.

Sparks-valmentaja, viisinkertainen NBA-mestari, Michael Cooper otti yhteyttä St. John’sin yliopistosta kevään aikana valmistuvaan Tiina Steniin WNBA-varaustilaisuuden jälkeen ja kutsui suomalaisen joukkueensa harjoitusleirille.  

Sten lensi New Yorkista mantereen toiselle laidalle viime viikolla ja harjoitukset käynnistyivät viime sunnuntaina.  

- Viisi päivää ja kymmenet 3-4 tunnin treenit on takana. Edelleen ollaan menossa mukana, kertoo Sten.  

- Fyysisesti tämä on tosi rankkaa, mutta itselläni on mennyt ihan hyvin ja coach Cooperin kanssa tullaan hyvin toimeen. 

Kaikkiaan Sparks-vahvuuteen kutsuttiin 24 pelaajaa, josta ryhmää karsitaan radikaalisti. Viime kaudella Sparks-kokoonpanossa kävi vain 13 pelaajaa.  

- Muutamia pelaajia on lähetetty jo kotiin. Pari Sparksin veteraania pelaa vielä Euroopan sarjoissa ja Lisa Leslie on USA:n maajoukkueen mukana Kiinassa, Sten selvittää Sparksin tilannetta.  

Los Angeles Sparks pelaa ensimmäisen harjoitusottelunsa 3. toukokuuta Atlanta Dreamia vastaan. WNBA-kausi käynnistyy 17.5. 

Tiina Sten on kolmas suomalaisnainen, joka on kutsuttu WNBA-joukkueen leirille. Aiemmin leireillä ovat käyneet maajoukkuetähdet Taru Tuukkanen ja Reetta Piipari jääden ilman lopullista sopimusta. 

Todellinen korisperhe 

Kuinka moni perhe pystyy listaamaan maaotteluedustuksensa ja päätyä yli 300 maaottelun yhteislukuun? Stenien perhe voi tämän tehdä, mutta vieläkin erikoisemman viisihenkisestä perheestä tekee se, että sen jokaisella jäsenellä on tilillään vähintään yksi peli Suomi-paidassa.  

Tiina Stenin isä Tapio Sten on entinen huippupelaaja melkoisella meriittilistalla. Tapio on mm. edelleen koripallon pääsarjan viimeinen suomalaissyntyinen korikuningas. Hän voitti pistepörssin kaudella 1979-80 tehtailemalla huimat 34,9 pistettä ottelua kohden Turun NMKY:n paidassa. Tapio Sten edusti Suomea maaottelutasolla 134 miesten maaottelussa. 

Perheen äiti Leena Sten (os. Ritalahti) pelasi A-tyttöjen maaottelussa vuonna 1977 sekä naisten mestaruussarjaa Espoossa ja Turussa.  

22-vuotiaan Tiina Stenin sisarukset Juha (24) ja Minna (20) eivät ole myöskään kauas puusta pudonneet. Urallaan 25 miesten maaotteluunkin jo ehtinyt ja Lappeenrannan NMKY:ssä Suomen cupin sekä SM-pronssia tällä kaudella voittanut Juha Sten oli nostamassa viime syksynä Suomen Euroopan A-divisioonaan. Long Islandin yliopistossa opiskeleva Minna Sten on puolestaan edustanut Suomea 42 nuorten maaottelussa.  

Los Angelesissa parhaillaan hikoilevalla Tiina Stenillä maaotteluedustuksia on yhteensä jo 106 (23 naisten, 83 nuorten). Niiden myötä Stenien yhteenlaskettu maaottelumäärä nousee lukuun 308. Ja lisää on tulossa.  

Lue myös artikkeli "Tiina Sten sai kutsun WNBA-leirille".Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_naiset/
 
14.5.2021 15:58 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koposella erilainen kausi – ”Oli kiva palata Italiaan”

Petteri Koposen kausi oli hänen aiempaan uraansa verrattuna erilainen, sillä hän oli koko alkukauden pelaamatta ja siirtyi vuodenvaihteen jälkeen Italiaan Pallacanestro Reggianan joukkueeseen. Pätkäkausi Italiassa jätti Koposelle hyvän maun.

14.5.2021 07:56 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaisten joukkueet hyvissä asemissa finaalisarjoissa – Maxhuni tykitti 34 pistettä

Alexander Madsen pääsi juhlimaan toista finaalivoittoa Latviassa ja Itävallassa vahvan suomalaisedustuksen omaava Swans Gmunden on voiton päässä mestaruudesta. Swansin päävalmentaja Anton Mirolybov valittiin myös Itävallan liigan vuoden valmentajaksi. Edon Maxhunin 34 pistettä eivät sitä vastoin auttaneet Pärnua voittoon Viron finaaleissa.

10.5.2021 08:46 Suomalaiset ulkomailla

Tuovin Strasbourg neljänneksi Mestarien liigassa – finaaleissa voittoja suomalaisille

Lassi Tuovi luotsasi Strasbourgin komeasti neljänneksi Mestarien liigassa. Latviassa, Virossa ja Itävallassa nähdään suomalaisedustusta finaaleissa ja kaikki pääsivät viikonloppuna voiton makuun.

9.5.2021 11:51 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisesta Islannin liigan korikuningatar

Islannissa saatiin runkosarja päätökseen tällä viikolla ja samalla päättyi Annika Holopaisen kausi. Holopainen oli koko sarjan korikuningatar.

8.5.2021 11:25 Suomalaiset ulkomailla

Joonas Lehtoranta aloittaa pudotuspelit Hollannissa

Hollantilaisen Feyenoordin riveihin keväällä siirtynyt Joonas Lehtoranta koki ikävän takaiskun juuri ennen pudotuspelien alkua, mutta on näillä näkymin joukkueen mukana, kun joukkue aloittaa puolivälierät lauantaina. Feyenoordille asettuu vastaan Landstede Hammers.

7.5.2021 21:40 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen nälkäisenä Latvian liigan kultajahtiin

Latvian liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja Alexander Madsenin edustama VEF Riika kohtaa finaalissa BK Ventspilsin. Hävityn Viron ja Latvian yhteisliigan finaalin jälkeen, Madsenin katseet ovat Latvian mestaruudessa.

7.5.2021 11:25 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni mestaruus mielessä Viron liigan finaaleihin

Edon Maxhunin edustama Pärnu eteni hienosti Viron liigan finaaliin, jotka alkavat lauantaina. Pärnu saa finaalissa vastaansa BC Kalev/Cramon.

6.5.2021 22:20 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi valmensi Strasbourgin Mestarien liigan välieriin

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg eteni Mestarien liigan välieriin voittamalla Sasu Salinin ja Emir Sulejamonovicin edustaman Teneriffan jatkoajan jälkeen 88-86.

6.5.2021 12:19 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon Swans Gmunden aloittaa Itävallan finaalit – ”Nälkä on iso”

Itävallan liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja mukana nähdään Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden. Finaalissa vastaan asettuu Kapfenberg Bulls.

5.5.2021 19:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lopputurnaus alkaa – suomalaisten kohtaaminen heti puolivälierässä

Mestarien liigan tämän kauden huipentava Final Eight –lopputurnaus pelataan loppuviikon aikana Venäjällä Nizhni Novgorodissa. Suomalaisista mukana nähdään Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin edustama Teneriffa sekä Lassi Tuovin valmentama Strasbourg.

4.5.2021 14:17 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderille jäi kaudesta karvas maku – ”Ihan uskomattoman paljon epäonnea”

Sofia Pelanderin kausi Saksan Bundesliigassa päättyi pettymykseen, kun Herner putosi välierissä ja hävisi myös pronssipelin. Pelanderin, ja koko joukkueen, kauteen mahtui paljon sekä hyvässä että pahassa.

3.5.2021 10:32 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenin VEF Riika Latvian liigan finaaleihin

Alexander Madsen pääsee jahtaamaan toista peräkkäistä Latvian mestaruutta, kun VEF Riika raivasi tiensä finaaliin. Erik Murphyn kausi Japanissa sen sijaan tuli päätökseen.

2.5.2021 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin kausi päättyi välierätappioon

Awak Kuierin kausi Italiassa päättyi, kun Ragusa hävisi toisessa välierässä Famila Wuber Schiolle.

1.5.2021 09:55 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon joukkue finaaleihin Itävallassa

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencsin edustama Swans Gmunden raivasi tiensä Itävallan liigan finaaliin.

29.4.2021 09:55 Suomalaiset ulkomailla

Aapeli Alanen hurjana Tshekissä

Aapeli Alanen näytti kyntensä Tshekin pudotuspeleissä, kun hän siivitti 19 pisteellään Brnon avausvoittoon. Joonas Lehtoranta sen sijaan oli taas isossa roolissa Feyenoordin napatessa Hollannin cupissa välieräpaikan.

29.4.2021 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin 17 pistettä eivät riittäneet voittoon

Awak Kuier oli Ragusan pistetykki, mutta se ei riittänyt voittoon Italian liigan ensimmäisessä välieräottelussa. Annika Holopainen sen sijaan jatkoi pistetehtailuaan Islannissa.

27.4.2021 16:16 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella vahva debyyttikausi ammattilaisena

Elias Valtonen otti tällä kaudella ensimmäisen askeleensa ammattilaisena pelatessaan Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin alaisuudessa Saksan ProA:ssa Tigers Tübingenin joukkueessa. Valtonen kuului Tigersin ehdottomiin onnistujiin ja Janssonille kertyi kaudesta paljon oppia valmentajana.

26.4.2021 19:57 Suomalaiset ulkomailla

Aapeli Alasella alkavat pudotuspelit Tshekin liigassa

Keväällä Tshekin liigassa pelaavan Brnon riveihin siirtynyt Aapeli Alanen aloittaa pudotuspelit tiistaina. Brno kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella USK Prahan.

26.4.2021 09:10 Suomalaiset ulkomailla

Murphyn veljekset hyvässä vauhdissa

Erik ja Alex Murphy olivat viikonlopun peleissä hyvässä iskussa auttaessaan joukkueensa voittoihin. Ranskassa Ilari Seppälä palasi pelikentille lievän loukkaantumisen jälkeen ja Hollannissa Joonas Lehtoranta pääsi juhlimaan jatkopaikkaa cupissa.

26.4.2021 09:02 Suomalaiset ulkomailla

Susiladiesin Annika Holopainen palaa ensi kaudeksi Ranskaan

Susiladiesin luottopelaaja, tällä hetkellä Islannin pääsarjan pistekärkipaikkaa hallussaan pitävä Annika Holopainen, 27, palaa tulevaksi kaudeksi Ranskaan. Holopaisen tulevan kauden osoite on BC Montbrison Feminines ja sarjana Ligue Feminine 2.

Näytä lisää vastaavia