Timo Heinonen jatkaa Katajan valmentajana

15.3.2006 Korisliigan runkosarjan voiton vievä Joensuun Kataja ja joukkueen valmentaja Timo Heinonen, 41, ovat jatkaneet sopimustaan. Helsingistä lähtöisin oleva Heinonen valmentaa Katajaa myös kaudella 2006-07.

Omalla pelaajaurallaan kaksi Suomen mestaruutta Torpan Pojissa voittanut Heinonen on toiminut Katajan valmentajana yhtäjaksoisesti kaudesta 2001-02 lähtien, jolloin hän nosti joukkueen takaisin pääsarjaan 18 vuoden tauon jälkeen.

Kataja on voittanut sen jälkeen kaksi SM-pronssia, SM-hopean ja Suomen cupin. Katajalla on pelaamatta runkosarjasta vielä kaksi ottelua, joissa se kohtaa tänään Joensuun Areenalla Vantaan Pussihukat, sekä lauantaina Hongan Espoossa.

Joensuulaiset saavat 25. maaliskuuta käynnistyvässä puolivälieräotteluissa vastaansa joko Pussihukat tai Tampereen Pyrinnön, jotka ratkaisevat viimeisen, eli kahdeksannen pudotuspelipaikan kohtalon.

Paljon pelissä runkosarjan viimeisillä kierroksilla

Ennätyspitkän, 44 ottelun runkosarjan kaksi viimeistä kierrosta pelataan tänään ja lauantaina kovin panoksin playoff-asetelmia ajatellen.

Honka tarvitsee vielä yhden voiton varmistaakseen runkosarjan toisen sijan. Katajan ja Hongan lisäksi pudotuspelien kotietua tavoittelevat 50 pisteessä olevat LrNMKY, Namika Lahti ja Kouvot, sekä onnistuessaan mahdollisesti myös Korihait (48) ja ToPo (46).

Keskiviikon kierros kertoo jo paljon, mutta lopullisesti Korisliigan jännitysnäytelmä huipentuu lauantain otteluihin. On todennäköistä, että ainakin joitain sijoituksia ratkaistaan kauden keskinäisten ottelujen perusteella.

Aura Basket ei osallistu SM-karsintasarjaan

Vieraskentillä vielä Lahden ja Kouvot kohtaavan turkulaisen Aura Basketin kohtalo karsijana sinetöityi jo ajat sitten. Aura on hävinnyt liigassa peräti 25 ottelua putkeen.

Joukkuetta ei nähdä enää ensi kaudella pääsarjassa, sillä tiistain Turun Sanomien mukaan Aura Basket on tehnyt päätöksen olla osallistumatta SM-karsintasarjaan, johon I divisioonasta tulevat Forssan Koripojat ja Kauhajoen Karhu.

Aura Basketin seurajohdon ja pelaajien yhteinen päätös merkitsee sitä, että Korisliigasta karsintoihin osallistuu vain yksi joukkue. Se tulee kaksikosta KTP-Porvoon Tarmo, joka kohtaa toisensa tänään Kotkassa.

Jälleen uuden amerikkalaisvahvistuksen, eli 202-senttien Corey Minnifieldin esittelevä KTP välttää varmuudella karsintasarjan, jos se voittaa illan ottelunsa.

Korisliigan runkosarjan loppuohjelma:

Keskiviikko, 15.3.: Korihait-Honka, KTP-Tarmo, LrNMKY-Pyrintö, Kouvot-ToPo, Namika Lahti-Aura Basket, Kataja-Puhu.

Lauantai, 18.3.: Namika Lahti-KTP, Honka-Kataja, Kouvot-Aura Basket, Pyrintö-Tarmo, LrNMKY-PuHu, ToPo-Korihait.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

Näytä lisää vastaavia