ToPo ja Kouvottaret voittoihin ylemmässä jatkosarjassa – taistelu pudotuspelipaikoista kiihtyy alemmassa jatkosarjassa

16.2.2022 20:54 Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Ylemmässä jatkosarjassa voittoihin ylsivät ToPo ja Kouvottaret. Alemmassa jatkosarjassa EBT ja FoA kasvattivat voittosaldojaan.

Sarah Toeaina hääri Kouvottarien tähtenä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

ToPo karkasi toisella puoliajalla

Ylemmässä jatkosarjassa pelattiin Helsingin paikallisottelu, jossa HBA sai vieraakseen ToPo:n. Vierasjoukkue oli ottelussa parempi 76-62.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasainen eikä joukkueiden välille syntynyt eroa. Jakso päättyi tilanteessa 19-19.

Sama tahti jatkui myös ottelun toisella jaksolla. ToPo onnistui kuitenkin nousemaan jakson aikana kuskin paikalle Gabriela Bronsonin johdolla. Puoliajalla tilanne oli 37-34.

Vierasjoukkue pelasi vahvan kolmannen jakson. Se piti jakson aikana Märskyn yhdeksässä pisteessä ja pääsi viimeiselle jaksolle johdossa 55-43.

Viimeinen jakso oli jälleen pisteiden puolesta tasainen. ToPo:n voittoa Märsky ei kuitenkaan päässyt uhkaamaan vaan vierasjoukkue vei sarjapisteet 76-62.

Erika Davenport teki 16 pistettä ja kaapi 15 levypalloa. Myös Taru Tuukkanen ylsi tupla-tuplaan. Hän kasasi 19 pistettä ja nappasi 11 levypalloa. Henna Sandvik upotti Märskylle 14 pistettä.

Ottelutilasto

Vimpeli ei kestänyt Kouvottarien kyydissä

Viime aikoina alavireisesti pelannut Vimpelin Veto sai illan ottelussa vieraakseen Kouvottaret. Vierasjoukkue vei ottelusta pisteet 92-65.

Ottelun avauskymppi oli jännittävä. Kouvottaret pääsi lopulta ensimmäiselle tauolle kahden pisteen johdossa.

Toisen jakson kouvolalaisryhmä aloitti loistavasti. Se pussitti yhdeksän pistettä ennen kuin kotijoukkue onnistui korin teossa. Vimpeli sai jälleen pelinsä rytmistä kiinni, mutta puoliajalla Kouvottaret johti 42-30.

Kouvottaret ei päästänyt kolmannella jaksolle kotijoukkuetta kantaansa kiinni. Päätösjaksolle mentiin tilanteessa 62-48.

Vierasjoukkue pelasi hyvän päätösjakson eikä päästänyt Vimpeliä enää taistelemaan voitosta.  Sarjapisteet matkasivat Kouvolaan 92-65.

Sarah Toeaina teki ottelussa 30 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. Rashida Timbilla teki tupla-tuplan 23 pisteellä ja 13 levypallolla. Kym Royster säkitti Vimpelille 30 pistettä ja keräsi seitsemän levypalloa.

Ottelutilasto

EBT urakoi voiton

Maanantaina pisteet Espoosta hakenut Lappeenrannan Catz kohtasi toisen espoolaisjoukkueen perättäin, kun EBT matkasi Lappeenrantaan. Sarjapisteet matkasivat Espooseen jatkoajan jälkeen 78-76.

Myös Espoossa ottelun alku oli tasainen. EBT vei avausjakson nimiinsä 16-15.

Ottelu jatkui tasaisena myös toisella jaksolla. Roolit kuitenkin vaihtuivat, kun Catz vei jakson nimiinsä 16-14 ja pääsi puoliajalle pisteen johdossa.

Ottelun kokonaiskuva ei muuttunut myöskään kolmannella jaksolla. Kotijoukkue onnistui kasvattamaan johtoaan kolmella pisteellä. Viimeiselle tauolle mentiin tilanteessa 53-49.

Päätösjaksolla EBT nousi Catzin rinnalle. Varsinainen peliaika päättyi tilanteessa 71-71.

Vierasjoukkue onnistui jatkoajalla paremmin. Se vei sarjapisteet, kun Lotta Vesiluoma heitti kolmen pisteen heitolla loppulukemiksi 78-76.

- Näin ylpeä en ole omista pelaajistani vielä ollut. Olimme totaalisen passiivisempia kolme ensimmäistä erää ja meitä vastaan tehtiin tuossa ajassa enemmän helppoja koreja kuin mitä normaalisti viiteen matsiin. Neljännessä erässä aloimme pelata omaa peliämme ja onnistuimme nousemaan kohtuullisen haastavasta tilanteesta hienoon vierasvoittoon, EBT:n päävalmentaja Niko Hellman kertasi.

Alyesha Lovett teki ottelussa 23 pistettä ja nappasi yhdeksän levypalloa. Venla Määttänen upotti 19 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa. Catzin Elena Melto teki hurjan päivätyön. Hänelle kertyi 28 pistettä ja 16 levypalloa.

- Ärsyttää tietysti, ottelu ratkesi oikeastaan neljännen erän viidellä minuutilla. Emme pysyneet organisoituneina ja aloimme hätiköidä kun EBT tuli kovaa päälle, Catzin Lotta Hämäläinen harmitteli ottelun jälkeen.

Ottelutilasto

FoA otti vierasvoiton

Alemman jatkosarjan myöhäisemmässä ottelussa Pyrintö sai vieraakseen Forssan Alun. Alku otti tärkeät pisteet pudotuspelipaikkataistelussa, kun se voitti 84-71.

Avausjaksolla molemmat joukkueet onnistuivat hyökkäyspäässä. Paremmin onnistui kuitenkin vierasjoukkue ja se pääsi tauolle johdossa 25-21.

Alku kasvatti johtoaan toisella jaksolla. Se oli jo karkaamassa, mutta Pyrintö sai kavennettua tilanteeksi 48-34 vielä ennen puoliaikaa.

Kotijoukkue nousi hienon kolmannen jakson ansiosta taistelemaan voitosta. Päätösjaksolle lähdettiin vieraiden viiden pisteen johdossa.

Alku varmisti voiton päätösjaksolla. Voitto kirjattiin lopulta 84-71.

Davida Dale oli lähellä tripla-tuplaa. Hän pussitti 22 pistettä, keräsi seitsemän levypalloa ja jakoi kymmenen koriin johtanutta syöttöä. Roosa Kosonen säesti 17 pisteellä. Whisper Fisher teki Pyrinnölle 16 pistettä ja otti 12 levypalloa.

Ottelutilasto

 
5.7.2022 08:18 Naisten Korisliiga

Catz jatkosopimuksiin Lotta Laaksosen ja Jenna Toivosen kanssa

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva lappeenrantalaisseura on solminut jatkosopimukset Lotta Laaksosen ja Jenna Toivosen.

28.6.2022 12:11 Naisten Korisliiga

Saana Kujala siirtyy vahvistamaan ToPoa

Torpan Poikien naisten Korisliigan joukkue on solminut sopimuksen viime kaudella HBA-Märskyä edustaneen Saana Kujalan, 19, kanssa.

28.6.2022 10:53 Naisten Korisliiga

Kuukka ja Valtonen jatkavat Catzissä - Marttinen uutena mukaan

Naisten Korisliigaan valmistautuva Catz on tehnyt sopimukset kolmen pelaajan kanssa. Takapelaajana viihtyvä Noora Kuukka sekä laiturina pelaava Helmi Valtonen aloittavat Catzissä jo kolmannet kautensa, kun taas uutena tulokkaana joukkueessa nähdään Kouvolasta saapuva Tuulia Marttinen.

27.6.2022 09:00 Naisten Korisliiga

Ellen Järvinen ja Niina Sedano Pyrinnön liigajoukkueeseen

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Tampereen Pyrintö on solminut kaksi pelaajasopimusta tulevalle kaudelle, kun naisten I divisioonan parhaaksi valittu Ellen Järvinen sekä Kataja-kasvatti Niina Sedano siirtyvät Pyrintöön.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

21.6.2022 11:18 Naisten Korisliiga

Catz sopimuksiin Farringtonin ja Battlen kanssa

Lappeenrantalaisseura on solminut sopimukset tulevasta kaudesta takapelaaja Raziyah Farringtonin sekä korin läheisyydessä viihtyvän Terri Battlen kanssa.

13.6.2022 08:35 Naisten Korisliiga

Sara Behmille jatkosopimus Catziin

Lappeenrannan Catz on solminut ensimmäisen pelaajasopimuksensa, kun pitkään seurassa pelannut Sara Behm jatkaa Catz-paidasssa.

9.6.2022 09:25 Naisten Korisliiga

Nenna Lindström yliopistokentiltä Forssan Alkuun

Naisten Korisliigassa pelaava FoA on solminut ensimmäisen pelaajasopimuksen tulevaksi kaudeksi, kun Karhun Poikien kasvatti Nenna Lindström vahvistaa joukkuetta.

6.6.2022 10:34 Naisten Korisliiga

Petri Joukainen jatkaa Catzin päävalmentajana

Päättyneellä kaudella niukasti pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Catz on aloittanut tulevan kauden joukkueen rakentamisen nimittämällä edustusjoukkueen päävalmentajaksi jo viime kaudella kissalaumaa luotsanneen Petri Joukaisen.

30.5.2022 12:40 Naisten Korisliiga

Karstenille jatkosopimus, Anttila ja Arponen palaavat Hongan naisten liigajoukkueeseen

Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkueen kapteeni Sandra Karsten solmi vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Armi Anttila ja Carita Arponen puolestaan palaavat espoolaisjoukkueeseen.

25.5.2022 09:40 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaaja Elena Melto päättää uransa: ”Olen onnellinen, että tein nuorena päätöksen muuttaa koripallon perässä Suomeen”

Elena Melto on harvinainen tapaus, sillä hänet on palkittu Naisten Korisliigassa sekä vuoden ulkomaalaisvahvistuksena että vuoden kotimaisena pelaajana. Nyt Lappeenrannan Catzin tähtilaituri nostaa tossunsa naulaan.

18.5.2022 20:13 Naisten Korisliiga

Elena Melto naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, sarjan nuorisokaarti putsasi palkintopöytää

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 36-vuotiaan, Catzia edustavan Elena Melton sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Palkinnot osuivat laajalla skaalalla eri joukkueille, kun finalistijoukkueet olivat ainoat kahden palkinnon saaneet.

17.5.2022 14:51 Naisten Korisliiga

Ristola ja Saarelainen jatkavat Hongassa

Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi jatkosopimusta. Emma Ristolan sopimus on kolmivuotinen, Saarelaisen sopimus puolestaan kattaa kaksi pelikautta.

6.5.2022 21:11 Naisten Korisliiga

Upean tulokaskauden pelannut Elsa Lemmilä jatkaa Hongassa

Elsa Lemmilä, 17, on tehnyt kahden vuoden mittaisen (2022-2024) jatkosopimuksen Tapiolan Hongan kanssa. Upean debyyttikauden naisten liigakaudella pelannut Lemmilä tilastoi tupla-tuplakeskiarvot tulokaskaudellaan.

6.5.2022 10:31 Naisten Korisliiga

Juri Heinämäki Forssan Alun päävalmentajaksi

Tällä kaudella puolivälieriin jäänyt forssalaisjoukkue on solminut kaksivuotisen sopimuksen Juri Heinämäen, 35, kanssa. Hän toimii jatkossa myös Feeniks Basketin valmennusvastaavana.

2.5.2022 08:27 Korisliiga

Äänestä Hang Time -sarjan kauden paras jakso ja voita virallinen pelipallo

Ruudussa kauden mittaan nähty Hang Time -sarja Korisliiga-pelaajista on tuonut ihastuttavat persoonat lähemmäksi kannattajia. Nyt on aika äänestää toisen tuotantokauden paras jakso.

27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

Näytä lisää vastaavia