ToPo nousi kahdeksanneksi – PeKa takaisin voittojen tielle

10.3.2021 20:55 Naisten Korisliigassa nähtiin kaksi ottelua. ToPo otti omassa ottelussaan tärkeän voiton Pyrinnöstä. PeKa taas haki pisteet Vimpelistä.

Elina Mäntynen ja ToPo nappasivat elintärkeän voiton. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

PeKa palasi voittokantaan

Vimpelin Veto sai keskiviikkona vieraakseen sarjaa johtavan Kotkan Peli-Karhut. Edellisessä ottelussa kauden avaustappionsa kokenut vierasjoukkue oli tälläkin kertaa vahvempi ja vei ottelun 91-78.

Ottelun avauspuolisko oli hyvin tasainen. Kotijoukkue onnistui viemään ensimmäisen jakson 21-20.

Kun vieraat voittivat toisen jakson 20-19, lähdettiin puoliajalle tasatilanteesta 40-40.

Kolmannella jaksolla vieraat karkasivat johtoon. Erityisesti vastikään helmikuun Valopilkuksi valittu Zykera Rice oli kotijoukkueelle vaikea pideltävä. Hän upotti jakson aikana kymmenen pistettä. Viimeiselle tauolle mentiin tilanteesta 68-56.

Päätösjakso oli jälleen tasaisempi, kuten avauspuoliaika. Vieraat eivät kuitenkaan päästäneet Vimpeliä missään vaiheessa uhkaamaan voittoaan ja veivät pisteet mukanaan 91-78.

Vimpeli on normaalisti hallinnut levypallotilastoja otteluissaan. Tällä kertaa se jäi kuitenkin korin alla kakkoseksi. PeKa nappasi ottelussa 47 levypalloa, kun kotijoukkueelle levypalloja kertyi 34.

Rice oli ottelun hahmo ja kirjautti tupla-tuplan. Hän teki 36 pistettä ja keräsi 13 levypalloa. Levypalloista yhdeksän tuli hyökkäyspäässä. Noora Järvikangas upotti 18 pistettä, jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä ja riisti pallon viisi kertaa. Kotijoukkueen tehokaksikkona häärivät Doniyah Cliney ja Kayla Gordon. Cliney upotti 27 pistettä ja keräsiyhdeksän levypalloa. Gordonille kertyi tupla-tupla 20 pisteellä ja 13 levypallolla.

Ottelutilasto

 

ToPo nousi pudotuspelipaikalle

ToPo sai illan pelissä vieraakseen Tampereen Pyrinnön. Ottelulla oli helsinkiläisille iso merkitys, sillä joukkue oli kahden pisteen päässä viimeisestä pudotuspelipaikasta ennen illan ottelua. Kotijoukkue onnistuikin nappaamaan voiton 65-58.

Ottelun avauspuolikas oli tasainen. ToPo onnistui viemään ensimmäisen jakson 19-17.

Toinen jakso merkittiin vieraille 17-16. Puoliajalle mentiin kotijohdossa 35-34.

Kolmannelle jaksolle molemmat joukkueet tiivistivät puolustustaan. Pyrintö onnistui pitämään ToPo:n kymmenessä pisteessä ja pääsi kolmen pisteen johtoasemassa tauolle.

Helsinkiläisten hyökkäys alkoi viimeisellä jaksolla toimimaan paremmin. Se vei jakson nimiinsä kymmenellä pisteellä ja nappasi itselleen tärkeän voiton 65-58.

Pyrintö oli vaikeuksissa kahden pisteen heittojensa kanssa. Se osui niissä vain 28 prosentin tarkkuudella, kun kotijoukkueen onnistumisprosentti oli 43.

Meri Kanerva teki ToPo:lle 21 pistettä. Hän osui vapaaheittoviivalta yhdeksän kertaa. Elina Mäntynen teki 13 pistettä. Pyrinnöstä kolme pelaajaa ylsi 13 pisteeseen. Anni Jämsälle merkittiin 13 pisteen lisäksi seitsemän levypalloa ja kuusi koriin johtanutta syöttöä.

Voitto oli ToPo:lle todella tärkeä sillä se nousi viimeiselle pudotuspelipaikalle. Se on tasapisteissä yhdeksäntenä olevan Catzin kanssa, kun molemmilla on kolme ottelua pelaamatta. 

Ottelutilasto

 
7.9.2021 10:41 Naisten Korisliiga

Henna Salomaa palaa naisten Korisliigaan – myös Kelsey McClure vahvistamaan ToPoa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Joukkueeseen lisäkokemusta tuo paluun Korisliiga-kentille tekevä Henna Salomaa. Lisäksi seura solmi sopimuksen Kelsey McCluren kanssa.

6.9.2021 08:37 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajaksi valittu Linda-Lotta Lehtoranta jatkaa Peli-Karhuissa

Hallitseva Suomen mestari sai iloisia uutisia, kun naisten maajoukkueen takapelaaja Linda-Lotta Lehtoranta solmi yksivuotisen jatkosopimuksen kotkalaisseuran kanssa.

3.9.2021 08:30 Naisten Korisliiga

EBT:lle tärkeitä jatkosopimuksia: Vesiluoma, Mäntylä ja Niinikoski jatkavat

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Espoo Basket Team on solminut jatkosopimukset Lotta Vesiluoman, Kiia Mäntylän ja Amanda Niinikosken kanssa. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Juliana Haddad ja Roberta Björnman.

25.8.2021 08:55 Susiladies

Liisa Taponen on sitoutunut Illinoisin yliopistoon

Kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä loistodebyyttikauden naisten Korisliigassa pelannut Liisa Taponen, 19, on tehnyt suullisen sitoumuksen University of Illinoisin kanssa. Susiladiessa tulikasteensa tänä kesänä saanut Taponen siirtyy Yhdysvaltojen yliopistosarjaan syksyllä 2022.

5.8.2021 09:07 Naisten Korisliiga

Upea ura jatkuu: Taru Tuukkanen vahvistamaan ToPoa

Suomalaisen naiskoripalloilun ikoni, Taru Tuukkanen, on solminut vuoden mittaisen sopimuksen kasvattajaseuransa kanssa. Tuukkanen tekee paluun seuran edustusjoukkueeseen yli kymmenen vuoden tauon jälkeen.

26.7.2021 08:23 Naisten Korisliiga

Rashida Timbilla vahvistaa Kouvottaria – Elli Salovaara jatkaa

Naisten Korisliigan Kouvottaret on solminut tulevaa kautta koskevan pelaajasopimuksen kanadalaisen 185-senttisen Rashida Timbillan, 28, kanssa. Timbillan lisäksi takapelaaja Elli Salovaara, 20, jatkaa Kouvolassa myös tulevalla kaudella.

23.7.2021 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy lokakuun alussa ja mestari on selvillä viimeistään 26.4.2022. Myös naisten Korisliigassa siirrytään formaattiin, jossa joukkueet jaetaan tammikuussa ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

17.7.2021 13:21 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi jatkosopimusta. Viime kausien luottopelaaja Magdalene Agyei, 22, jatkaa joukkueessa, jonka lisäksi myös Meri Damoiseaux, 20, on solminut jatkosopimuksen ToPon kanssa.

14.7.2021 13:03 Naisten Korisliiga

Elena Melto tekee paluun Lappeenrannan Catziin

Naisten Korisliigan Catz Lappeenranta sai riveihinsä kovan luokan paluumuuttajan, kun kaksi edellistä kautta Peli-Karhuissa pelannut Elena Melto, 35, palaa kasvattajaseuraansa. Melton ja Catzin välinen sopimus on yksivuotinen.

12.7.2021 14:43 Naisten Korisliiga

Vuoden kehittynein pelaaja Roosa Kosonen siirtyy Forssan Alkuun

Naisten Korisliigan kauden 2020/21 kehittyneimmäksi pelaajaksi valittu Roosa Kosonen, 21, siirtyy Catz Lappeenrannasta Forssan Alkuun. Alku on myös tehnyt sopimuksen Tampereen Pyrinnöstä siirtyvän Tinna Rantalaisen kanssa.

28.6.2021 11:06 Susiladies

Minna Sten on päättänyt lopettaa koripallouransa

Kaksinkertainen naisten Korisliigan vuoden puolustuspelaaja, kolminkertainen Suomen mestari ja 76 naisten maaottelua pelannut Minna Sten, 33, on päättänyt lopettaa uransa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

7.5.2021 14:40 Naisten Korisliiga

Linda-Lotta Lehtoranta on naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, mestari Peli-Karhut rohmusi palkintoja

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 29-vuotiaan Linda-Lotta Lehtorannan sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Suomen mestari Peli-Karhujen edustajia palkittiin neljässä kategoriassa.

5.5.2021 10:22 Naisten Korisliiga

Tähtipelaaja Zykera Rice vuoden jatkosopimukseen Peli-Karhujen kanssa

Tuore Suomen mestari Peli-Karhut solmi jatkosopimuksen Gonzagan yliopiston kasvatin Zykera Ricen kanssa.

29.4.2021 12:14 Naisten Korisliiga

Mestaruushaastattelussa Roosa Lehtoranta: ’’ Sillä on iso merkitys, että ensimmäinen mestaruus tulee siellä, mistä kaikki on lähtöisin’’

Kotkan Peli-Karhut juhli sunnuntaina Suomen mestaruutta. Joukkueen riveissä ensimmäisestä mestaruudestaan pääsi nauttimaan seuran oma kasvatti Roosa Lehtoranta.

25.4.2021 17:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei Suomen mestaruuden

Finaalisarjan neljäs ottelu pelattiin Espoossa. Peli-Karhut nousi toisella puoliajalla voittoon 75-57 ja pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta. Joukkue voitti kauden aikana kaiken mahdollisen, sillä se vei tällä kaudella myös Suomen cupin.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

22.4.2021 20:10 Naisten Korisliiga

Hongalle avausvoitto finaalisarjassa

Kotkan Peli-Karhuilla oli mahdollisuus ratkaista Suomen mestaruus suoraan kolmessa ottelussa. Vierasjoukkue ei kuitenkaan tähän suostunut ja hallitsi päivän ottelua oikeastaan alusta loppuun. Ratkaisu siirtyi ainakin neljänteen peliin, kun Honka voitti 90-64.

20.4.2021 09:10 Erotuomarit

Naisten toisessa finaalissa tehtiin historiaa: naispuolinen nelikko vastasi oikeuden jakamisesta

Tapiolan Hongan ja Peli-Karhujen toisessa finaalissa tehtiin suomalaista korishistoriaa, kun ottelun koko erotuomarikolmikko sekä komissaari olivat naisia.

Näytä lisää vastaavia