ToPo tarvitsee uusia urotekoja hallitsevaa mestaria vastaan

24.3.2006 Hallitseva Suomen mestari vastaan sarjanousija. Siinä mustavalkoiselta vaikuttava asetelma, kun Korisliigan runkosarjan kolmonen Lappeenrannan NMKY kohtaa puolivälierissä Torpan Pojat Helsingistä.

Asetelma saattaa olla kuitenkin hämäävä. Siitäkin huolimatta, että jo viidettä kautta peräkkäin playoff-peleissä mukana oleva Namika vei ToPoa runkosarjassa otteluvoitoin 3-1.

- Mutta voittamassaan tv-ottelussa ToPo vei puolestaan meitä kuin lapasta.  Pääsarja ei ole ollut 2000-luvulla vielä koskaan näin tasainen, muistuttaa Etelä-Karjalan koripalloylpeyttä viimeistä kauttaan valmentava Mika Turunen.

- Kaikki on mahdollista, mutta kuvitelkaa sitä tilannetta, että LrNMKY putoaisi tässä vaiheessa pelistä pois, korostaa puolestaan ToPon valmentaja Pekka Salminen.

Paineita heitetään surutta suuntaan ja toiseen, kuten tapoihin kuuluu. Pelit ratkaistaan kentällä, mutta sähköinen playoff-ilmapiiri ladataan valmiiksi jo ennen ensimmäistäkään ylösheittoa.

“LrNMKY on kaikkea sitä, mitä ToPo ei ole”

- Tietenkin lähdemme voittamaan Lappeenrantaa. Olemme tehneet tämän kauden kuluessa jo aikamoisia urotekoja, viittaa Salminen ToPon selviytymistaisteluun synkän ja loputtomalta vaikuttaneen loukkaantumissuman puristuksessa. Tilanne on edelleen päällä.

- Maurizio Pratesin, John Thomasin ja Jukka Katajan mahdollisuudet pelata lauantaina ovat fifty-fifty.

Pratesi on kärsinyt vihoittelevasta akillesjänteestä, Thomas teloi varpaansa Kouvolassa ja Katajaa on vaivannut vuorostaan poskiontelontulehdus. Euroopan haastajacup mukaan laskettuna kuluvalla kaudella jo 71 ottelua pelannut LrNMKY valmistautuu puolivälieräsarjaan fyysisesti ja Turusen sanojen mukaan ennen kaikkea henkisesti valmiilla ryhmällä.

Kotietua hanakasti tavoitellut ja siinä myös onnistunut Turunen odottaa, että ainakin Pratesi ja Thomas touhuavat lauantaina Lappeenrannan Urheilutalon parketilla.

- ToPo on erittäin hyvin valmennettu joukkue, jolla on esittää vahva aloitusviisikko. Pratesi ja Thomas pystyvät koviin henkilökohtaisiin ratkaisuihin ja Roland Yates, Harri Hohteri sekä Ville Tuominen ovat hyviä roolipelaajia. Lisäksi ToPon penkiltä löytyy heittovoimaa.

- LrNMKY on iso, vahva ja nopea joukkue. Ammattilaisjoukkue LrNMKY on siis kaikkea sitä, mitä ToPo ei ole, vastaa Salminen, jonka rivejä rokottavat myös armeija ja ylioppilaskirjoitukset.

- Lähdemme pitämään puolivälierissä hauskaa voitto mielessä, sekä samalla palkitsemaan nuoria pelaajiamme ja kannattajiamme, jotka ovat jaksaneet tukea meitä vaikeillakin hetkillä, jatkaa Salminen.

LrNMKY kääntää eurokorien kokemukset vahvuudekseen

Vuonna 2005 tuplamestaruuden voittanut LrNMKY harjoittelee ja keskittyy kotimaisen sarjan huipennukseen kolmatta täysipainoista viikkoa raskaan haastajacupin jälkeen.

- Vaikka europelit väsyttivät joukkuetta niin fyysisesti kuin henkisestikin, niin uskon ja odotan, että pystymme kääntämään nämä kokemukset eduksemme.

- Ainakaan mahdollinen otteluruuhka ei tule meille yllätyksenä, painottaa Turunen, jonka mukaan LrNMKY ei lähde ykkössuosikkina Pantteri-patsaan metsästykseen.

- Joensuun Kataja dominoi runkosarjaa.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

Näytä lisää vastaavia