Tulikuuma Nuutinen pussitti voiton Bisonsille, finaalipaikka katkolla Katajalle

23.4.2012 21:58 Loimaalainen Nilan Bisons hyvitti välierien avaustappionsa maanantaina Tampereella nujertamalla Pyrinnön 87–99 (49–49) peräti 39 pistettä säkittäneen Matti Nuutisen johdolla. Joensuun Kataja puolestaan antoi tyrmäystippoja ToPolle jyräämällä Helsingissä 92–57 (50–24)-voitolla yhden voiton päähän finaaleista.

Matti Nuutinen -show jylläsi Pyynikillä.

Ryan McDaden ja Bisonsin tilannekovuus oli liikaa Pyrinnölle.

Jared Newsonin Kataja oli ylivoimainen Kisahallissa.

Helsingissä tunteet kuumenivat, kuvassa Elias Kajander ja Jeremy Price. Kuvat: Eveliina Toivola & Tytti Nuoramo.

Lauantaisessa välieräavauksessa yhden pisteen voiton ToPosta viime hetkillä puristanut Joensuun Kataja oli toisessa välieräottelussa tulta ja tappuraa. Helsinkiläisyleisö oli hädin tuskin ehtinyt istua Töölön Kisahallin kuppituoleille, kun Kataja oli ehtinyt latoa taululle 0-13-lukemat.

 

Vaikka ToPo sinnitteli toisen jakson alkuun asti kymmenen pisteen päässä, helsinkiläiset eivät saaneet missään vaiheessa otetta kenttätapahtumista. Kataja puolusti ToPon kauaksi korista, haali levypallot parempaan talteen ja antoi isännille oppitunnin liikkuvasta, suunnitelmallisesta joukkuehyökkäyksestä. Kataja siirtyi voiton päähän finaaleista voittamalla toisen välieräottelun 57–92 (24–50).

 

– ToPo heitti huonosti ja me puolustimme erittäin hyvin. Saimme eliminoitua pelistämme niitä asioita, joissa epäonnistuimme Joensuussa. Hyökkäyskin oli erittäin hyvin tasapainossa koko ensimmäisen puoliajan, kiitteli Katajan päävalmentaja Jukka Toijala.

 

Tunteet kuumenivat selvässä pelissä ajoittain, ja tuomarikolmikko vihelsi joukkueille yhteensä neljä epäurheilijamaista virhettä, kaksi teknistä virhettä sekä kolmannella jaksolla ToPon Chase Griffinin ja Katajan Jared Newsonin ulosajoihin päätyneet virheet.

 

– En tiedä, mikä tuli. Ylilatautuminen purkautui ruikuttamisena, itkuna ja vinkumisena. Kataja tuli ja rökitti ja oli mielettömän hyvä. He tuntuivat haistavan puolustuksessaan kaikki tilanteet etukäteen, huokaisi ToPon päävalmentaja Tomi Kaminen.

 

Kataja vei ottelun levypallot 51–32 ja järjesti nopealla pallonliikkeellä erinomaisia heittopaikkoja toisensa perään. Kaksinumeroisille pisteille ylsivät Jared Newson (21/9), Jeremy Price (16/10/3 blokkia), B.A. Walker (19/5) sekä Petri Virtanen (11/1). Pikkuvammasta kärsivä Samuel Haanpää ei pelannut.

 

ToPolta yli kymmenen pisteen pääsi vain Carl Lindbom (11/3).

 

Katajalla on finaalipaikka katkolla keskiviikkona Joensuussa.

 

– Nyt pelataan playoffseja ja on aivan sama, tuleeko voitto pisteellä vai 40 pisteellä. Seuraavaksi mietitään hetken aikaa mitä täällä tapahtui ja sitten keskitytään kolmanteen peliin, linjasi Toijala.

 

Tulikuuma Nuutinen palautti kotiedun Bisonsille

 

Lauantaina karvaan jatkoaikatappion Tampereen Pyrintöä vastaan kokenut loimaalainen Nilan Bisons hullaannutti runsaslukuisen vieraskatsomon Pyynikin Palloiluhallilla nujertamalla hallitsevan mestarin pistein 87–99 (49–49).

 

Avausottelussa huonoon vapaaheittotyöskentelyyn sekä huolimattomaan levypallopeliin kompastunut Bisons onnistui maanantaina hermopelissä täydellisesti. Loimaalaispuolustus sai Pyrinnön pelaajat pois raiteiltaan, ja takamiehet Mikko Koivisto (10/4) ja Jeb Ivey (18/2/5 syöttöä) murtautuivat tärkeillä hetkillä Pyrinnön kahleista kasvattaakseen vierasjohtoa. Loppulukemat säkittivät Ivey ja Matti Nuutinen vapaaheittoviivalta.

 

– Olimme niin pettyneitä välieräavauksen jälkeen, että olisimme voineet pelata tämän ottelun vaikka sunnuntaiaamuna, jos siihen olisi tarjoutunut tilaisuus, suitsutti Bisons-päävalmentaja Greg Gibson.

 

– Ensimmäisessä ottelussa olimme todella huonoja, mutta miehistyimme koko joukkueena. Saimme vastustajan hyökkäyksen pysäytettyä silloin kuin tahdoimme, pystyimme juoksemaan kenttää ja saimme hyökkäyspäässä itsemme järjestetyksi hyvään asemaan.

 

Yksi ylitse muiden oli Bisonsin 21-vuotias laituri Matti Nuutinen, joka latoi piste-ennätyksensä (39) tärkeimmässä mahdollisessa paikassa ja komeimmalla mahdollisella tavalla: kakkoset 5/7, kolmoset 7/9, vapaaheitot 8/8. Kaarinan Uran kasvatti kiskoi myös seitsemän levypalloa ja jakoi kaksi koriin johtanutta syöttöä.

 

– Minä ja valmennusjohto olemme nähneet koko kauden, että jotain tällaista tulee tapahtumaan. Jos Matti ei olisi ollut virhevaikeuksissa lauantaina, hän olisi saattanut silloin pussittaa 40 pistettä. Hän pelaa kovaa, heittää vapaasta paikasta, upottaa vapaaheittonsa ja puolustaa sydämellä, suitsutti Gibson.

 

Nuutisen, Iveyn ja Koiviston lisäksi Bisonsilta Ryan McDade (13/8) ja Clifton Jones (6/2) osoittivat puolustuspäässä kovuutensa. Pyrinnöstä Antwine Williams (20/7/3 syöttöä), Antero Lehto (15/1) ja Antti Nikkilä (13/6) olivat tasapainoisimmat hyökkäyspäässä. Damon Williams (19/10) kunnostautui jälleen monilla pelin osa-alueilla, mutta heitti pelitilanneheittonsa 4/16.

 

Nilan Bisonsin ja Tampereen Pyrinnön välierien otteluvoitot ovat tasan 1-1. Sarja jatkuu keskiviikkona Loimaalla.

 

 

Lisätietoja: ToPo-Kataja
Lisätietoja: Pyrintö-Bisons
 
27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

Näytä lisää vastaavia