Tulikuuma Nuutinen pussitti voiton Bisonsille, finaalipaikka katkolla Katajalle

23.4.2012 21:58 Loimaalainen Nilan Bisons hyvitti välierien avaustappionsa maanantaina Tampereella nujertamalla Pyrinnön 87–99 (49–49) peräti 39 pistettä säkittäneen Matti Nuutisen johdolla. Joensuun Kataja puolestaan antoi tyrmäystippoja ToPolle jyräämällä Helsingissä 92–57 (50–24)-voitolla yhden voiton päähän finaaleista.

Matti Nuutinen -show jylläsi Pyynikillä.

Ryan McDaden ja Bisonsin tilannekovuus oli liikaa Pyrinnölle.

Jared Newsonin Kataja oli ylivoimainen Kisahallissa.

Helsingissä tunteet kuumenivat, kuvassa Elias Kajander ja Jeremy Price. Kuvat: Eveliina Toivola & Tytti Nuoramo.

Lauantaisessa välieräavauksessa yhden pisteen voiton ToPosta viime hetkillä puristanut Joensuun Kataja oli toisessa välieräottelussa tulta ja tappuraa. Helsinkiläisyleisö oli hädin tuskin ehtinyt istua Töölön Kisahallin kuppituoleille, kun Kataja oli ehtinyt latoa taululle 0-13-lukemat.

 

Vaikka ToPo sinnitteli toisen jakson alkuun asti kymmenen pisteen päässä, helsinkiläiset eivät saaneet missään vaiheessa otetta kenttätapahtumista. Kataja puolusti ToPon kauaksi korista, haali levypallot parempaan talteen ja antoi isännille oppitunnin liikkuvasta, suunnitelmallisesta joukkuehyökkäyksestä. Kataja siirtyi voiton päähän finaaleista voittamalla toisen välieräottelun 57–92 (24–50).

 

– ToPo heitti huonosti ja me puolustimme erittäin hyvin. Saimme eliminoitua pelistämme niitä asioita, joissa epäonnistuimme Joensuussa. Hyökkäyskin oli erittäin hyvin tasapainossa koko ensimmäisen puoliajan, kiitteli Katajan päävalmentaja Jukka Toijala.

 

Tunteet kuumenivat selvässä pelissä ajoittain, ja tuomarikolmikko vihelsi joukkueille yhteensä neljä epäurheilijamaista virhettä, kaksi teknistä virhettä sekä kolmannella jaksolla ToPon Chase Griffinin ja Katajan Jared Newsonin ulosajoihin päätyneet virheet.

 

– En tiedä, mikä tuli. Ylilatautuminen purkautui ruikuttamisena, itkuna ja vinkumisena. Kataja tuli ja rökitti ja oli mielettömän hyvä. He tuntuivat haistavan puolustuksessaan kaikki tilanteet etukäteen, huokaisi ToPon päävalmentaja Tomi Kaminen.

 

Kataja vei ottelun levypallot 51–32 ja järjesti nopealla pallonliikkeellä erinomaisia heittopaikkoja toisensa perään. Kaksinumeroisille pisteille ylsivät Jared Newson (21/9), Jeremy Price (16/10/3 blokkia), B.A. Walker (19/5) sekä Petri Virtanen (11/1). Pikkuvammasta kärsivä Samuel Haanpää ei pelannut.

 

ToPolta yli kymmenen pisteen pääsi vain Carl Lindbom (11/3).

 

Katajalla on finaalipaikka katkolla keskiviikkona Joensuussa.

 

– Nyt pelataan playoffseja ja on aivan sama, tuleeko voitto pisteellä vai 40 pisteellä. Seuraavaksi mietitään hetken aikaa mitä täällä tapahtui ja sitten keskitytään kolmanteen peliin, linjasi Toijala.

 

Tulikuuma Nuutinen palautti kotiedun Bisonsille

 

Lauantaina karvaan jatkoaikatappion Tampereen Pyrintöä vastaan kokenut loimaalainen Nilan Bisons hullaannutti runsaslukuisen vieraskatsomon Pyynikin Palloiluhallilla nujertamalla hallitsevan mestarin pistein 87–99 (49–49).

 

Avausottelussa huonoon vapaaheittotyöskentelyyn sekä huolimattomaan levypallopeliin kompastunut Bisons onnistui maanantaina hermopelissä täydellisesti. Loimaalaispuolustus sai Pyrinnön pelaajat pois raiteiltaan, ja takamiehet Mikko Koivisto (10/4) ja Jeb Ivey (18/2/5 syöttöä) murtautuivat tärkeillä hetkillä Pyrinnön kahleista kasvattaakseen vierasjohtoa. Loppulukemat säkittivät Ivey ja Matti Nuutinen vapaaheittoviivalta.

 

– Olimme niin pettyneitä välieräavauksen jälkeen, että olisimme voineet pelata tämän ottelun vaikka sunnuntaiaamuna, jos siihen olisi tarjoutunut tilaisuus, suitsutti Bisons-päävalmentaja Greg Gibson.

 

– Ensimmäisessä ottelussa olimme todella huonoja, mutta miehistyimme koko joukkueena. Saimme vastustajan hyökkäyksen pysäytettyä silloin kuin tahdoimme, pystyimme juoksemaan kenttää ja saimme hyökkäyspäässä itsemme järjestetyksi hyvään asemaan.

 

Yksi ylitse muiden oli Bisonsin 21-vuotias laituri Matti Nuutinen, joka latoi piste-ennätyksensä (39) tärkeimmässä mahdollisessa paikassa ja komeimmalla mahdollisella tavalla: kakkoset 5/7, kolmoset 7/9, vapaaheitot 8/8. Kaarinan Uran kasvatti kiskoi myös seitsemän levypalloa ja jakoi kaksi koriin johtanutta syöttöä.

 

– Minä ja valmennusjohto olemme nähneet koko kauden, että jotain tällaista tulee tapahtumaan. Jos Matti ei olisi ollut virhevaikeuksissa lauantaina, hän olisi saattanut silloin pussittaa 40 pistettä. Hän pelaa kovaa, heittää vapaasta paikasta, upottaa vapaaheittonsa ja puolustaa sydämellä, suitsutti Gibson.

 

Nuutisen, Iveyn ja Koiviston lisäksi Bisonsilta Ryan McDade (13/8) ja Clifton Jones (6/2) osoittivat puolustuspäässä kovuutensa. Pyrinnöstä Antwine Williams (20/7/3 syöttöä), Antero Lehto (15/1) ja Antti Nikkilä (13/6) olivat tasapainoisimmat hyökkäyspäässä. Damon Williams (19/10) kunnostautui jälleen monilla pelin osa-alueilla, mutta heitti pelitilanneheittonsa 4/16.

 

Nilan Bisonsin ja Tampereen Pyrinnön välierien otteluvoitot ovat tasan 1-1. Sarja jatkuu keskiviikkona Loimaalla.

 

 

Lisätietoja: ToPo-Kataja
Lisätietoja: Pyrintö-Bisons
 
18.3.2023 19:31 Korisliiga

Vilpas kukisti Kauhajoen – jatkosarjoja jäljellä enää yksi ottelukierros

Salon Vilpas otti reippaan kotivoiton Kauhajoesta.

17.3.2023 21:40 Korisliiga

Kataja voitokkaana kotiedun metsästyksessä – Korisliigan viimeinen playoff-paikka yhä vailla ottajaa

Miesten Korisliigan viimeistä playoff-paikkaa ei saatu toiseksi viimeisellä jatkosarjakierroksella vieläkään ratkaistua.

15.3.2023 21:07 FIBA Europe Cup

Kauhajoki raivasi tiensä neljän parhaan joukkoon FIBA Europe Cupissa yli 2000-päisen kotiyleisön edessä

IKH Areenalle saapuneet Karhu Basketin fanit pääsivät tuulettamaan, kun joukkue eteni toisena suomalaisseurana FIBA:n alaisen eurokilpailun neljän parhaan voittoon. Välieräpaikka tuli huiman puolustusnäytöksen päätteeksi FC Portosta lukemin 75–65 (42–28). Välierät pelataan maalis-huhtikuun vaihteessa.

15.3.2023 07:53 FIBA Europe Cup

Kauhajoki hamuaa FIBA Europe Cupin välieriin kotikentällä keskiviikkona - ottelu katsottavissa VeikkausTV:ltä

Kauhajoki pääsee toiseen osaotteluun FC Portoa vastaan pisteen johtoasemasta. Ratkaiseva puolivälierien toinen osa käynnistyy keskiviikkona klo 18.30 IKH Areenalla. Ottelu on katsottavissa VeikkausTV:n kautta.

11.3.2023 21:09 Korisliiga

Daniel Dolencin huippuilta siivitti Kauhajoen ylivoimaiseen voittoon KTP:stä

Korisliigan lauantain ainoassa ottelussa Kauhajoki voitti kotikentällään IKH Areenalla KTP-Basketin 102-65.

10.3.2023 20:36 Korisliiga

Nokia varmisti pudotuspelipaikkansa – Honka putoaa ykkösdivisioonaan

Miesten Korisliigassa ratkaistiin monta kohtaloa, kun BC Nokia sai varmistettua paikan playoffeissa ja Korihait pudotti Tapiolan Hongan sarjasta.

10.3.2023 09:00 Korisliiga

Helmikuun vahvin Chris Clarke putosi syksyllä G-liigasta loukkaantumisen takia ja palasi Lahteen – nyt hän rekisteröi nimiinsä kokonaisen triplatuplakuukauden

Korisliigan Kuukauden vahvin Chris Clarke oli jo murtanut Kaliforniassa tiensä Santa Cruz Warriorsiin, kun yhtäkkiä paljastui loukkaantuminen. Hän pakkasi laukkunsa ja palasi Lahteen – ja laittoi rytinällä Korisliigan ikivanhat ennätykset uusiksi.

9.3.2023 09:12 Korisliiga

Huima ura jatkuu: Timo Heinonen ja Seagulls jatkosopimukseen

Helsinki Seagullsia jo kaudesta 2015-16 asti edustanut 41-vuotias Timo Heinonen jatkaa joukkueessa 1+1-mittaisella sopimuksella myös tulevalla Korisliiga-kaudella 2023-24. Heinonen pelattujen otteluiden maratontaulukon kärkipaikalla.

9.3.2023 00:17 FIBA Europe Cup

Kauhajoki avasi puolivälierät pisteen voitolla – ”Tämä antaa meille tosi hyvät asetelmat kotikentälle”

FC Porto ei päästänyt Kauhajokea helpolla FIBA Europe Cupin puolivälierien ensimmäisessä osassa Portugalissa. Takaa-ajaksi joutuneet vieraat näyttivät lujuutensa loppuhetkillä punnertaen pisteen voittoon lukemin 80–81 (39–36). Ratkaiseva toinen osa pelataan keskiviikkona 15.3. Kauhajoella.

8.3.2023 12:00 FIBA Europe Cup

Kauhajoki aloittaa FIBA Europe Cupin puolivälierät keskiviikkona Portugalissa

Hallitseva Suomen mestari ja upeita otteita eurokentillä tällä kaudella esittänyt Kauhajoki kohtaa kaksiosaisessa puolivälieräsarjassa FC Porton. Välieriin edetään kahden ottelun yhteistuloksella. Ottelu on katsottavissa suorana FIBA:n YouTube-kanavalta.

4.3.2023 20:12 Korisliiga

Seagullsin Järvi liekeissä kaaren takaa – Kauhajoki ja Nokia vahvistivat paalupaikkojaan

Miesten Korisliigassa Kauhajoki vahvisti koko sarjan johtoasemaansa, mutta voiton otti myös toisena tuleva Helsinki Seagulls. Alemmassa jatkosarjassa BC Nokia pönkitti omaa paalupaikkaansa.

3.3.2023 20:31 Korisliiga

Lahti ja Pyrintö ottivat kriittiset voitot playoff-haaveidensa kannalta – KTP:n Brandonit toivat täpärän jatkoaikavoiton

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton otti KTP-Basket. Alemmassa sarjassa voitot menivät viimeisistä pudotuspelisijoista kamppaileville Tampereen Pyrinnölle ja Lahti Basketballille.

21.2.2023 09:38 Korisliiga

Vertio nousee ensi kaudeksi Seagullsin päävalmentajaksi, Laakso jättää tehtävänsä kauden jälkeen

Helsinki Seagullsin päävalmentajana kaudesta 2019–20 asti toiminut Jussi Laakso jättää tehtävänsä kuluvan kauden päätyttyä. Seagullsin uudeksi päävalmentajaksi astuu joukkuetta yhdessä Laakson kanssa jo neljättä kautta luotsaava Vesa Vertio 2+1-mittaisella sopimuksella.

18.2.2023 20:51 Korisliiga

KTP sai tappioputken katki Vili Nymanin johdolla – Lahden Chris Clarke rikkoi liigan triplatuplaennätyksen

Miesten Korisliigassa pelattiin täysi kuuden ottelun kierros. Ylemmässä jatkosarjassa voittivat KTP, Kauhajoki ja Seagulls. Alemmassa Nokia, Korihait ja Lahti.

15.2.2023 20:37 Korisliiga

Seagulls kirkkaaseen voittoon kärkikamppailussa – Vilppaalle ja Lahdelle pisteet tiukoista väännöistä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ottivat Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas. Alemmassa sarjassa juhli Lahti Basketball.

14.2.2023 20:03 Korisliiga

Mattila ja Heinonen jälleen liekeissä pirkanmaalaisseurojen voitoissa – Kouvot vei Kymenlaakson derbyn

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa Kouvot kaatoi KTP:n Kymenlaakson derbyssä. Alemmassa sarjassa puolestaan pisteet veivät pirkanmaalaisjoukkueet Nokia ja Pyrintö.

12.2.2023 19:01 Korisliiga

Osku Heinosen ennätystä sivuava ilta siivitti Pyrinnön voittoon Korihaista

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Tampereen Pyrintö päihitti Korihait.

12.2.2023 14:49 Korisliiga

Antero Lehto rikkoi maagisen 20 000 peliminuutin rajan Korisliigassa

BC Nokian Antero Lehto uurasti kentällä lauantaina Lahden kaadossa melkein 26 minuuttia, mikä tiesi samalla sitä, että hän ylitti ensimmäisenä pelaaja kautta aikain 20.000 peliminuutin rajan Korisliigan runkosarjassa.

11.2.2023 20:04 Korisliiga

Seagullsin Edosomwanilla todellinen tehoilta voitossa – Lahden Clarke sai Damon Williamsin kiinni triplatuplissa

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls, Kauhajoki ja Kataja Basket. Alemmassa jatkosarjassa pisteet keräsi BC Nokia.

Näytä lisää vastaavia