Tulokaskolmikko Tahvanainen, Jantunen ja Nkamhoua vauhdissa NCAA:ssa

24.1.2020 08:46 Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa nähtiin arkiviikolla suomalaisten tulokkaiden ilotulitus, kun Ville Tahvanainen, Mikael Jantunen ja Olivier Nkamhoua heittivät kukin kymmenen pistettä tai enemmän.

Olivier Nkamhoua torjui kahdesti Tennesseelle. Kuva: Tennessee.

Missouri Valley -konferenssissa Ville Tahvanainen ja Bradley kohtasivat kilpakumppaninsa Illinois Staten, jonka Braves onnistui päihittämään numeroin 75-63 (36-34). Puoliajalla peli oli vielä tiukka, mutta heti pitkän tauon päätyttyä, Bradleyn puolustus pysäytti Illinois Staten lopullisesti.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Kokonaisuudessaan makeat 34 minuuttia viisikossa pelannut Tahvanainen tehtaili 18 pistettä, seitsemän levypalloa ja yhden syötön jakaen Bradleyn pistekuninkuuden yhdessä Nate Kennellin (18/6) kanssa. Piste- ja levypallolukemat ovat Tahvanaisen nuoren yliopistouran kärkilukemat.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ottelutilastot

Mikael Jantusen edustama Utah joutui tiukoille Pac-12-konferenssissa, mutta Rylan Jonesin (13/7/9 syöttöä) ja Riley Battinin (17/5) loppuhetkien sankarisuorituksen takasivat voiton Washingtonista 66-67 (28-24). Voitolla Utah katkaisi neljään venyneen tappioputkensa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Jantunen pelasi kuudentena miehenä 21 minuuttia, joiden aikana hän pussitti ilman ohiheittoja kymmenen pistettä ja kaapi neljä levypalloa.

Ottelutilastot

Southeastern-konferenssissa Olivier Nkamhoua ja Tennessee myllyttivät Ole Missin kumoon 48-73 (23-42) . Nkamhoua sai parkettiaikaa penkiltä 19 minuuttia, joiden aikana hän keräsi tilastoriviinsä kymmenen pistettä, neljä levypalloa, yhden syötön ja kaksi torjuntaa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ottelutilastot

Gustavson ja Richmond takaisin voittojen tielle

Atlantic 10 -konferenssissa Andre Gustavson ja Richmond palasivat voittokantaan, kun Spidersin vakaa hyökkäystyöskentely takasi 57-75 (19-35) -voiton. Kolmatta kertaa peräkkäin aloitusviisikossa esiintynyt Gustavson pelasi 28 minuuttia, joiden aikana syntyi viisi pistettä, kolme levypalloa ja yksi riisto.

Ottelutilastot

UC Riversiden tarkka kolmosranne (13/21, 61,9%) oli liikaa Tuukka Jaakkolan edustamalle Cal Polylle, joka kärsi Big West -konferenssissa toisen peräkkäisen tappionsa 64-97 (29-48). Jaakkola väänsi viisikossa 15 minuuttia heittäen kaksi pistettä.

Ottelutilastot

Hannes Pöllän edustaman UT Martinin loppukiri jäi haaveeksi, kun Ohio Valley -konferenssin ottelussa Eastern Illinois piti ensimmäisellä puoliajalla keräämänsä johdon loppusummeriin saakka 83-95 (38-57). Pöllä pelasi 13 minuuttia, joiden aikana hän keräsi neljä pistettä, yhden levypallon ja syötön.

Ottelutilastot

Remu Raitasen ja San Franciscon kolmen ottelun mittainen voittoputki katkesi viime yönä WCC:ssä, kun Saint Mary’s oli parempi numeroin 48-58 (28-25). Raitanen haki yhden levypallon pelaamassaan kuudessa minuutissa.

Ottelutilastot

 
12.6.2022 10:34 Susijengi

Jacob Grandison optiovuodeksi Duken yliopistoon

Viimeiset kaksi kautta vahvaa jälkeä Yhdysvaltain NCAA-liigan Illinoisissa tehnyt ja Susijengissä viime kesänä debytoinut Jacob Grandison, 24, lunastaa ”koronaoptiovuotensa” ja siirtyy tulevaksi kaudeksi Duken yliopistoon.

22.4.2022 12:11 Susijengi

Fede Federiko Pittsburghin yliopistoon

Jo aiemmin West Virginian yliopistoon sitoutunut Rekolan Urheilijoiden kasvatti Fede Federiko, 20, siirtyykin tulevaksi kaudeksi Pittsburghin yliopistoon. Viime kesänä Susijengissä debytoinut 211-senttinen Federiko pelasi viime kaudella junior college -tasolla ja vaihtaa nyt kirjansa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:han.

18.1.2022 10:51 Susijengi

Illinoisin susitähti Jacob Grandison: ”Odotan ekaa tilaisuutta pelata susifanien edessä”

Susijengi esitteli viime kesänä lauman uutena tulokkaana 198-senttisen ja 23-vuotiaan suomalaistaustaisen yhdysvaltalaislaiturin Jacob Grandisonin. Seniorikauttaan NCAA-liigassa pelaava Grandison on noussut viime kuukausina valokeilaan yliopistosarjan parhaimmistoon kuuluvan Illinoisin joukkueen paidassa.

20.4.2021 08:11 Susijengi

Mikael Jantunen lähtee ammattilaisuralle

Viimeiset kaksi kautta Utahin yliopistoa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:ssa edustanut Mikael Jantunen, 20, palaa Atlantin takaa Eurooppaan. Wartti Basketissa ja Panttereissa juniorivuotensa pelanneen 205-senttisen Jantusen tähtäimessä on ammattilaissopimus Euroopassa.

22.3.2020 11:16 NCAA

Tomas Murphy vaihtaa Vermontin yliopistoon

Tomas Murphy, 21, on löytänyt NCAA-uralleen uuden osoitteen, kun Murphyn veljeskatraan nuorin ilmoitti siirtymisestään Vermontin yliopistoon.

18.3.2020 08:54 NCAA

Valtonen jättää Arizona Staten, Murphy vaihtaa koulua

Susijengiä myöten kannuksiaan kerännyt Elias Valtonen, 20, jättää Arizona Staten ja on palaamassa Suomeen pohtimaan koripallouransa seuraavaa askelta. Tomas Murphy, 21, taas vaihtaa yliopistoa Yhdysvalloissa.

9.3.2020 08:44 NCAA

Ville Tahvanainen ja Bradley konferenssin mestaruuteen

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa viikonloppuna Ville Tahvanainen ja Bradley voittivat Missouri Valley -konferenssin lopputurnauksen ja ansaitsivat täten paikkansa NCAA:n lopputurnaukseen.

25.2.2020 08:35 NCAA

Olivier Nkamhoua – stadilainen rämäpää Tennesseen huippuyliopistossa

Olivier Nkamhoua, 19, oli pikkupoikana silkkaa rämäpäisyyttä ja raaka urheilullisuutta. Nkamhoua ja hänen pitkäaikainen juniorivalmentajansa Eero Levä käyvät lävitse HNMKY-kasvatin tarinan Hotel Arthurin liikuntasalista Tennesseen Thompson–Boling Arenalle.

20.1.2020 09:31 NCAA

Valtonen ja Arizona State vei Pac-12-konferenssin suomalaiskohtaamisen

Yhdysvaltojen yliopistosarjan NCAA:n Pac-12-konferenssissa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Elias Valtonen ja Arizona State vei voiton Mikael Jantuselta ja Utahilta.

6.1.2020 09:07 NCAA

Jantusen puhtaalla heittopelillä tekemät 10 pistettä eivät riittäneet Utahille

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarjassa NCAA:ssa Mikael Jantunen nakutti kaikki heittonsa sisään tehden 10 pistettä, mutta Utah hävisi Oregonille Pac-12-konferenssissa. Andre Gustavson taas loisti puolustusvoittoisessa roolissa Richmondin voitossa.

Näytä lisää vastaavia